Your Health Today Choices in a Changing Society, 6th Edition Test Bank

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-13: 978-1259423284 ISBN-10: 125942328X
Author: Michael Teague Sara Mackenzie David Rosenthal
Publisher ‏ : ‎ McGraw Hill

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $22.00.

Compare
SKU:000786000756

Your Health Today Choices in a Changing Society, 6th Edition Test Bank

Chapter 1 – Self, Family, and Community

Multiple-Choice Questions

1. Which of the following describes the process in which one adopts patterns of behavior that lead to greater life satisfaction?

A. wellness

B. health

C. social determination

D. self-efficacy

Answer: A

Page(s): 2

Bloom’s: Remember

Topic: Your Health in Context

Learning Objective: Demonstrate a basic understanding of common health terminology.

2. Which of the following is considered a social determinant of health?

A. heredity

B. employment status

C. your values

D. the physical environment

Answer: B

Page(s): 4

Bloom’s: Remember

Topic: Your Health in Context

Learning Objective: Demonstrate a basic understanding of common health terminology.

3. According to the socioecological model of health and wellness, which of the following is a factor in a person’s natural physical environment?

A. air quality

B. sanitation systems

C. access to health care services

D. housing

Answer: A

Page(s) : 4

Bloom’s: Remember

Topic: Your Health in Context

Learning Objective: Demonstrate a basic understanding of common health terminology.

4. Which of the following best demonstrates a socioecological model of health and wellness?

A. seeking a natural balance between your own life forces and those in your environment

B. being aware of hereditary risks and avoiding unhealthy environments and behaviors

C. going to the doctor whenever you suspect an illness

D. seeking nontraditional medical treatments

Answer: B

Page(s): 3

Bloom’s: Understand

Topic: Your Health in Context

Learning Objective: Demonstrate a basic understanding of common health terminology.

5. Which of the following statements about cells and genes is FALSE?

A. The sequencing of bases within a gene is of little significance.

B. Each cell contains 23 pairs of chromosomes.

C. Our bodies are made up of about 260 different types of cells.

D. Each chromosome contains from hundreds to thousands of genes.

Answer: A

Page(s): 16

Bloom’s: Remember

Topic: Your Health and Your Family Health History

Learning Objective: Explain how factors such as family health history or genetics can influence a person’s patterns of health and illness.

6. Deoxyribonucleic acid, or DNA, includes which of the following?

A. a triple helix

B. proteins

C. a nucleus

D. four bases

Answer: D

Page(s): 15

Bloom’s: Remember

Topic: Your Health and Your Family Health History

Learning Objective: Explain how factors such as family health history or genetics can influence a person’s patterns of health and illness.

7. When a change occurs in a gene, it is called

A. a recessive gene.

B. an allele.

C. a mutation.

D. a chromosomal disorder.

Answer: C

Page(s): 17

Bloom’s: Remember

Topic: Your Health and Your Family Health History

Learning Objective: Explain how factors such as family health history or genetics can influence a person’s patterns of health and illness.

8. Alternative forms of the same gene are called

A. recessive genes.

B. alleles.

C. mutations.

D. chromosomes.

Answer: B

Page(s): 17

Bloom’s: Remember

Topic: Your Health and Your Family Health History

Learning Objective: Explain how factors such as family health history or genetics can influence a person’s patterns of health and illness.

9. Genetic disorders caused by multiple genes interacting with the environment are called

A. polygenic.

B. autosomal.

C. ecological.

D. multifactorial.

Answer: D

Page(s): 17

Bloom’s: Remember

Topic: Your Health and Your Family Health History

Learning Objective: Explain how factors such as family health history or genetics can influence a person’s patterns of health and illness.

10. Heart disease is an example of a multifactorial illness. Which of the following does NOT support this statement?

A. Both smoking tobacco and having high blood pressure increase the risk for heart disease.

B. First-degree relatives have a six-fold increase in their risk for heart disease.

C. Genetic screening and information may lead an individual to modify his or her environmental risk factors to prevent the disease from developing.

D. Random error in the formation of ovum or sperm causes heart disease.

Answer: D

Page(s): 17

Bloom’s: Apply

Topic: Your Health and Your Family Health History

Learning Objective: Explain how factors such as family health history or genetics can influence a person’s patterns of health and illness.

11. What is the main purpose of creating a family health tree?

A. to discover your personal health risks and strengths

B. to identify environmental factors that influence your health

C. to illustrate patterns of lifestyle habits in your family

D. to estimate your life expectancy

Answer: A

Page(s): 18, 20

Bloom’s: Understand

Topic: Your Health and Your Family Health History

Learning Objective: Explain how factors such as family health history or genetics can influence a person’s patterns of health and illness.

12. Which of the following statements is true regarding family health trees?

A. Basic information for each relative in the family health tree includes date of birth, major diseases, age, and cause of death.

B. Results from genetic testing are required to create a family health tree.

C. Lifestyle habit information should not be included.

D. A family health tree traces a family’s origin.

Answer: A

Page(s): 18

Bloom’s: Remember

Topic: Your Health and Your Family Health History

Learning Objective: Explain how factors such as family health history or genetics can influence a person’s patterns of health and illness.

13. What information found in a family health tree indicates that a disease might have a genetic link?

A. presence of a disease in family members with poor health habits

B. onset of a disease at a late age

C. appearance of a disease in one family member

D. a family member with multiple cancers

Answer: D

Page(s): 20

Bloom’s: Understand

Topic: Your Health and Your Family Health History

Learning Objective: Explain how factors such as family health history or genetics can influence a person’s patterns of health and illness.

14. The Stages of Change Model of health behavior change emphasizes that

A. change happens as a process.

B. people change only when faced with an illness.

C. change occurs only when the environment supports it.

D. changes are more effective when based on personal perceptions.

Answer: A

Page(s): 11

Bloom’s: Understand

Topic: Your Personal Health Choices

Learning Objective: Discuss helpful strategies for health-related behavior change.

15. The aspect of personal health that is most within your control is

A. genetic inheritance.

B. human biology.

C. environment.

D. lifestyle.

Answer: D

Page(s): 10

Bloom’s: Remember

Topic: Your Personal Health Choices

Learning Objective: Discuss helpful strategies for health-related behavior change.

16. Adam’s sister lectures him daily about the threat his smoking poses to his health. She argues that, if he quits, he would improve both his health and his athletic performance. Adam knows his sister is right, but according to the Stages of Change Model, he will actually quit smoking when he reaches the

A. precontemplation stage.

B. contemplation stage.

C. preparation stage.

D. action stage.

Answer: D

Page(s): 11

Bloom’s: Apply

Topic: Your Personal Health Choices

Learning Objective: Discuss helpful strategies for health-related behavior change.

17. Mackenzie resolves to start exercising three times a week when her membership at a local gym begins, in two weeks. In which stage of change in the Transtheoretical Model is Mackenzie operating?

A. contemplation

B. preparation

C. precontemplation

D. action

Answer: B

Page(s): 11

Bloom’s: Apply

Topic: Your Personal Health Choices

Learning Objective: Discuss helpful strategies for health-related behavior change.

18. In which stage of change in the Transtheoretical Model does an individual intend to change a specific health behavior within the next six months?

A. preparation

B. contemplation

C. precontemplation

D. action

Answer: B

Page(s): 11

Bloom’s: Remember

Topic: Your Personal Health Choices

Learning Objective: Discuss helpful strategies for health-related behavior change.

19. Which of the following statements best illustrates a sense of self-efficacy?

A. I can do it.

B. I can’t do it.

C. I must do it.

D. I should do it.

Answer: A

Page(s): 11

Bloom’s: Apply

Topic: Your Personal Health Choices

Learning Objective: Discuss helpful strategies for health-related behavior change.

20. Which of the following best illustrates a SMART goal?

A. I will get more exercise in the new year.

B. I will avoid situations in which I am tempted to eat junk food.

C. I will make smart health choices in each major life activity.

D. I will eat my meals on time and limit myself to one snack daily.

Answer: D

Page(s): 13

Bloom’s: Apply

Topic: Your Personal Health Choices

Learning Objective: Discuss helpful strategies for health-related behavior change.

21. Which of the following best illustrates an action step?

A. Working out will help me lose weight.

B. Beginning next week, I will work out three days a week.

C. My workouts will involve weight-lifting.

D. I hope to start working out every day.

Answer: B

Page(s): 13

Bloom’s: Apply

Topic: Your Personal Health Choices

Learning Objective: Discuss helpful strategies for health-related behavior change.

22. The basic definition of health literacy refers to one’s ability to

A. navigate the health care system successfully.

B. obtain and successfully use health information.

C. describe symptoms to a doctor.

D. achieve maximum wellness.

Answer: B

Page(s): 13

Bloom’s: Remember

Topic: Your Personal Health Choices

Learning Objective: Discuss helpful strategies for health-related behavior change.

23. Which of the following statements about health risks is FALSE?

A. By definition, a health risk involves the probability or likelihood of an event occurring.

B. A health risk is the probability of exposure to a hazard that can result in negative consequences.

C. All health risks can be avoided.

D. Health risks include factors such as age, gender, family history, income, and education.

Answer: C

Page(s): 13

Bloom’s: Remember

Topic: Your Personal Health Choices

Learning Objective: Discuss helpful strategies for health-related behavior change.

24. The purpose of making a clinical study double-blind is to

A. reduce researcher bias.

B. guarantee the results.

C. disguise the study’s sponsors.

D. make the results depend on the outcomes of other studies.

Answer: A

Page(s): 15

Bloom’s: Understand

Topic: Your Personal Health Choices

Learning Objective: Discuss helpful strategies for health-related behavior change.

25. Which of the following statements is true concerning medical research studies?

A. Subjects are not randomly assigned to either a treatment group or control group.

B. To be considered reliable, the same results must be obtained by no other researchers conducting the same study.

C. Researchers assign participants to either a treatment group or control group in order of when the participants register for the study.

D. Clinical studies attempt to establish cause-and-effect relationships.

Answer: D

Page(s): 14-15

Bloom’s: Understand

Topic: Your Personal Health Choices

Learning Objective: Discuss helpful strategies for health-related behavior change.

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank For Principles And Labs for Fitness and Wellness 13th Edition by Wener W.K. Hoeger

Original price was: $75.00.Current price is: $40.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1305251076 ISBN-10: 1305251075

Test Bank For Principles and Labs for Physical Fitness 10th Edition by Wener W.K. Hoeger

Original price was: $75.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1305251403 ISBN-10: 1305251407

Test Bank For A Wellness Way of Life 11th Edition by Gwen Robbins

Original price was: $55.00.Current price is: $24.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0073523507 ISBN-10: 9780073523507

Your Health Today Choices in a Changing Society, 6th Edition Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $22.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1259423284 ISBN-10: 125942328X Author: Michael Teague Sara Mackenzie David Rosenthal Publisher ‏ : ‎ McGraw Hill

Mastering Competencies Family Therapy 2nd Edition By Gehart -Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $22.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1285075420 ISBN-13: 9781285075426 Published By: Cengage Learning Authors: Diane R. Gehart

Fitness and Wellness in Canada 1st Edition by Atkinson Test Bank

Original price was: $75.00.Current price is: $50.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 1492589837 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1492589839 Publisher ‏ : ‎ Human Kinetics, Inc.; First edition Authors: Sarah J. Woodruff Atkinson, Carol Armbruster, Ellen M. Evans, Catherine M. Sherwood-Laughlin

 

 

Product has been added to your cart