Worlds of Music An Introduction to the Music Of the World’s Peoples 6th Edition by Jeff Todd Titon Test Bank

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-13: 9781133953906 | ISBN-10: 1133953905
Edition: 6th Edition
Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning
Author name: Jeff Todd Titon

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $20.00.

Compare
SKU:000786000751

Worlds of Music An Introduction to the Music Of the World’s Peoples 6th Edition by Jeff Todd Titon Test Bank

Table of Contents

1. The Music-Culture as a World of Music.
2. North America/Native America.
3. Africa/Ewe, Mande, Dagbamba, Shona, BaAka.
4. North America/Black America.
5. Europe/Central and Southeastern Regions.
6. Asia/India.
7. Asia/Indonesia.
8. Asia/China, Taiwan, Singapore, Overseas Chinese.
9. South America/Chile, Bolivia, Ecuador, Peru.
10. The Arab World.
11. Discovering and Documenting a World of Music.


Chapter 2 : North America/Native America

Content Quiz

1. ​Eskanye songs are often performed by

  a.  ​ritual specialists only.

  b.  ​drum groups.

  c.  ​community singing societies.

  d.  ​teams of singers and dancers who compete for small prizes.

ANSWER:   c

2. ​Men’s Fancy dance regalia is distinguished by

  a.  ​yarn fringe that is meant to invoke long prairie grass.

  b.  ​a large feather bustle worn on the waist.

  c.  ​two feather bustles worn on the waist and shoulders.

  d.  ​a number of metal cones sewn into the outfit.

ANSWER:   c

3. ​Which is not a common part of a Grand Entry at a powwow?

  a.  ​a Flag song

  b.  ​a Veteran’s song

  c.  ​a Circle Dance song

  d.  ​an invocation

ANSWER:   c

4. ​The growth of Native American popular music in the 1990s was fueled by

  a.  ​the establishment of several new record labels specializing in Native music.

  b.  ​the rise of the Red Power movement.

  c.  ​the urbanization of the Native American population.

  d.  ​the establishment of the Indian Act.

ANSWER:   a

5. ​Which statement most accurately describes the group XIT?

  a.  ​They are an intertribal rock band that performed protest music.

  b.  ​They were the first group to win a Native American Grammy.

  c.  ​They do not often sing about their Native American heritage.

  d.  ​The group is comprised mainly of Navajo musicians.

ANSWER:   a

6. ​Which is not an description of  Ndáá’ songs.

  a.  ​Ndáá’ songs are the hit tunes of traditional Navajo life.

  b.  ​Different kinds of war dance songs from Enemyway make up the largest body of Ndáá’ songs.

  c.  ​Ndáá’ songs are also used in secular settings for recreational purposes.

  d.  ​Ndáá’ songs are often sung by visiting tribal groups as part of a larger community gathering.

ANSWER:   d

7. ​Common features of Ghost Dance musical style include

  a.  ​the use of paired phrases.

  b.  ​a narrow melodic range.

  c.  ​unaccompanied solo singing.

  d.  ​all of the given answers.

ANSWER:   a

8. ​Which instrument(s) typically accompany Eskanye songs?

  a.  ​cow horn rattle.

  b.  ​water drum.

  c.  ​cow horn rattle and water drum.

  d.  ​none of the given answers.

ANSWER:   c

9. Stomp dance performances are typically comprised of a variable number of songs sung one right after the other, forming a larger song “set.”

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

10. ​The Jingle Dress dance is widely believed to have originated with

  a.  ​the Sioux tribes.

  b.  ​the Paiute.

  c.  ​the Ojibwa.

  d.  ​the Iroquois.

ANSWER:   c

11. ​A ________ is a traditional dwelling of the Navajo people.

  a.  ​longhouse

  b.  ​arbor

  c.  ​hogan

  d.  ​teepee

ANSWER:   c

12. ​Which of these events was not associated with the Red Power movement?

  a.  ​the occupation of Alcatraz island

  b.  ​the Trail of Broken Treaties

  c.  ​the occupation of Wounded Knee

  d.  ​the protest of Bill C-31

ANSWER:   d

13. ​Which musical genre does not feature call-and-response?

  a.  ​powwow music

  b.  ​Ghost Dance music

  c.  ​Stomp Dance music

  d.  ​Eskanye songs

ANSWER:   b

14. Round Dance songs often feature English language lyrics.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

15. ​Which tribal group is not a member of the Iroquois Confederacy?

  a.  ​the Mohawk

  b.  ​the Creek

  c.  ​the Cayugas

  d.  ​the Senecas

ANSWER:   b

Listening Quiz

16. ​Name the tribal group from which this song originates.

  a.  ​Yuchi

  b.  ​Haudenosaunee

  c.  ​Navajo

  d.  ​Ojibwa

ANSWER:   b

17. ​In what social context would one typically expect to hear this song performed?

  a.  ​a powwow

  b.  ​a curing ceremony

  c.  ​a Sing

  d.  ​The social part of a more deeply religious and sacred event

ANSWER:   c

18. ​What is the context for this performance?

  a.  ​a powwow

  b.  ​the Nightway ceremony

  c.  ​a Song and Dance

  d.  ​a Stomp dance

ANSWER:   d

19. ​In this example, formal and melodic unity is achieved by the music’s ________. (Hint: What does “unity” mean when applied to form and melody in music?)

  a.  ​use of male singers

  b.  ​repetition of phrases

  c.  ​quick tempo

  d.  ​strong duple meter

ANSWER:   b

20. ​The cultural context of this selection lies in

  a.  ​preparing for war.

  b.  ​a grandchild’s lullaby.

  c.  ​praying for the return of dead ancestors.

  d.  ​curing a sick person.

ANSWER:   d

21. ​A prominent feature in the melody in this selection is

  a.  ​a downward leaping contour.

  b.  ​a simple two-note motive repeated over and over.

  c.  ​an upward leaping contour.

  d.  ​the absence of melodic repetition.

ANSWER:   c

22. ​Name the musical genre of this selection.

  a.  ​Peyote song

  b.  ​Stomp Dance song

  c.  ​Powwow song

  d.  ​Ghost Dance song

ANSWER:   d

23. ​The texture of this example is

  a.  ​monophonic.

  b.  ​homophonic.

  c.  ​polyphonic.

  d.  ​heterophonic.

ANSWER:   a

24. ​What is NOT a musical feature of this song?

  a.  ​a terraced, descending melodic line.

  b.  ​a high, tense vocal production.

  c.  ​call and response.

  d.  ​triple meter.

ANSWER:   d

25. ​This is an example of

  a.  ​a ghost dance song.

  b.  ​Northern style singing.

  c.  ​Southern style singing.

  d.  ​a peyote song.

ANSWER:   b

26. ​Where would one typically expect to hear this song?

  a.  ​an Enemyway ceremony.

  b.  ​a powwow.

  c.  ​a Sing.

  d.  ​a potlatch.

ANSWER:   b

27. ​Name the genre of this selection.

  a.  ​Circle Dance song

  b.  ​Straight song

  c.  ​Women’s Shuffle Dance song

  d.  ​Round Dance song

ANSWER:   d

28. ​The solo instrument in this selection

  a.  ​enters at the very beginning of the selection.

  b.  ​enters after about 15 seconds.

  c.  ​enters after about 30 seconds.

  d.  ​is absent; (there is no solo instrument).

ANSWER:   b

29. ​The lyrics of this music describe

  a.  ​the philosophy of Red Power.

  b.  ​the peyote road.

  c.  ​how Native Americans experienced boarding schools.

  d.  ​how the Indian Act affects the lives of Native peoples.

ANSWER:   c

30. ​The form of this song is

  a.  ​a modified blues form with a verse and a chorus.

  b.  ​call and response.

  c.  ​through-composed.

  d.  ​none of the given answers.

ANSWER:   a

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Worlds of Music An Introduction to the Music Of the World's Peoples 6th Edition by Jeff Todd Titon Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 9781133953906 | ISBN-10: 1133953905 Edition: 6th Edition Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning Author name: Jeff Todd Titon

Test Bank For Music Then And Now By Thomas Forrest Kelly

Original price was: $100.00.Current price is: $50.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download

Test Bank For Music The Art of Listening 9th Edition by Jean Ferris

Original price was: $150.00.Current price is: $50.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN10: 0078025176 ISBN13: 9780078025174

TEST BANK For AMERICA’S MUSICAL LANDSCAPE7E JEAN FERRIS

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0078025129 ISBN-10: 0078025125

Test Bank For Americas Musical Landscape 8th Edition Jean Ferris

Original price was: $55.00.Current price is: $45.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1260300064 ISBN-13: 978-1260300062

 

 

Product has been added to your cart