World Religions International Edition 7th Edition by Warren Matthews – Test Bank

Digital item No Waiting Time Instant Download
EditionInternational Edition
FormatPaperback
LanguageEnglish
TopicSocial Sciences, Books, Reference
Publication Year2012
GenrePhilosophy, Spirituality
ISBN:9781111841706

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $19.00.

Compare
SKU:000786000750

World Religions International Edition 7th Edition by Warren Matthews – Test Bank

Chapter 2: Religions of Africa

TRUE/FALSE

1.Ancient Egyptians believed the universe to be comprised of a unit of cooperative forces that sustained rewarding lives for humans.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 49

2.For the most part, the ancient Egyptians believed life to be filled with doubt and uncertainty.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 49

3.In Ancient Egypt, temple priests managed only a select few official responsibilities.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 49-50

4.The Basongye believe that the earth is round, with air above and water below.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 54

5.The Basongye hold the belief that all living beings have souls.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 55

6.According to Basongye belief, ancestral spirits are benevolent and abide among the living.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 55

7.Basongye witches can cause harm to anyone except the deceased.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 56

8.Zulu ancestors participate with diviners in helping to heal tribe members.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 57

9.The Zulu people consider “any power that can change situations” to be medicine.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 58

10.The Zulu believe women to be particularly vulnerable to sorcery and malicious beings.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 59

11.Mediation between spirits and humans is a regular part of life among the Yoruba.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 61

12.In Egypt, the goddess Mayet was symbolized by a crocodile.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 49

13.The deity that Akhenaton sought to establish as the One God was known as Horus.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 48-49

14.It is the responsibility of Zulu diviners to help tribe members discover their destiny.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 57

15.(Basongye) Lupupans believe that everything is in the hands of Efile Mukulu.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 54

16.Orisha-nla is the Yoruba god who began creation.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 61

17.In Yoruba society, the diviner is used for only minor matters.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 61

18.The Yoruba believe in a unified universe that is permeated by divine energy (ase).

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 62

19.The Yoruba believe that the earth was created by the “white gods.”

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 62

20.The Zulu believe that contact with birth or death weakens a person with darkness or “heaviness.”

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 59

MULTIPLE CHOICE

1.Which ruler introduced monotheism to the Egyptian people in the worship of Aton?

a.

Queen Hatshepsut

b.

Tutankhamen

c.

Amenhotep IV, Akhenaton

d.

Cheops

ANS: C PTS: 1 REF: pg. 47

2.In ancient Egypt, which son of Isis and Osiris was symbolized by the falcon?

a.

Horus

b.

Seth

c.

Aton

d.

Mayet

ANS: A PTS: 1 REF: pg. 49

3.Under which ruler did the ancient Egyptians return to polytheism after the death of Akhenaton?

a.

Tutankhamen

b.

Hatshepsut

c.

Amenhotep

d.

the Ptolemies

ANS: A PTS: 1 REF: pg. 48

4.In Egyptian times, the circle-topped cross that symbolized immortality was the

a.

seth.

b.

ka.

c.

ankh.

d.

ba.

ANS: C PTS: 1 REF: pg. 50

5.What is the ukubuyisa idlozi?

a.

the ritual of washing spears to mourn a Zulu chief

b.

a Zulu diviner

c.

the Zulu mourning ritual for bringing home an ancestor

d.

the Zulu Princess of Heaven

ANS: C PTS: 1 REF: pg. 59

6.Egyptians entombed possessions of the deceased to

a.

make the person feel complete.

b.

maintain a sense of order.

c.

remove all evil.

d.

help the person reach the land of paradise.

ANS: D PTS: 1 REF: pg. 51-52

7.In the Egyptian death ritual, what was the purpose of reciting the “negative confession?”

a.

to assure the gods that the deceased was of pure heart

b.

for the deceased to request and receive penance

c.

for the deceased to request bodily resurrection

d.

to cast blame for the deceased’s sins

ANS: A PTS: 1 REF: pg. 52

8.What Basongye deity determines the conditions of the soul’s incarnation in each life?

a.

Kafilefile

b.

Inkosi Yezulu

c.

Efile Mukulu

d.

Kikudu

ANS: C PTS: 1 REF: pg. 55

9.Which aspect of Basongye life has been described as a kind of technology?

a.

religion

b.

magic

c.

marriage

d.

human spirit

ANS: B PTS: 1 REF: pg. 55

10.Responsibilities for dealing with transcendent forces of the heavens falls to

a.

izinyanga zezulu.

b.

diviners.

c.

herbalists.

d.

abathakati.

ANS: A PTS: 1 REF: pg. 58

11.Communing with important ancestors of the Zulu kraal is a responsibility

a.

that is shared equally by all members of the kraal.

b.

of a chief/headman who is not a priest.

c.

of a priest who is not a chief/headman.

d.

of the inhabitant of the umnumzane, who is both chief/headman and priest.

ANS: D PTS: 1 REF: pg. 57

12.In what way is the Zulu rite of marriage similar to marriage today?

a.

The bride’s family must pay for the wedding.

b.

The groom asks the bride’s family for permission to marry the daughter.

c.

It takes many months to plan the wedding.

d.

Extravagant gifts are lavished upon the newly-married couple.

ANS: B PTS: 1 REF: pg. 59

13.According to the Zulu, deities, spirits, and ancestors communicate with humans through

a.

ghosts.

b.

visions and dreams.

c.

the wind.

d.

tea leaves and entrails.

ANS: B PTS: 1 REF: pg. 59

14.At which sacred Yoruba city did Orisha-nla begin creation?

a.

Ife

b.

Ase

c.

Oba

d.

Esu

ANS: A PTS: 1 REF: pg. 61

15.The izinyanga zezulu are the Zulu specialists responsible for

a.

washing spears in the Ihlambo ceremony.

b.

shearing sheep as women gather the wool.

c.

bringing home the ancestor, Ukubuyisa idlozi.

d.

herding storms.

ANS: D PTS: 1 REF: pg. 61

16.The Yoruba chief deity of the sky is

a.

Isangoma.

b.

Olorun.

c.

Oshun.

d.

Inkosana.

ANS: B PTS: 1 REF: pg. 61

17.The trickster/messenger god who is considered amoral by the Yoruba people is

a.

Ife.

b.

Orisha-nla.

c.

Esu.

d.

Oba.

ANS: C PTS: 1 REF: pg. 61

18.According to the Yoruba, the earth was created by

a.

Oshun.

b.

Olorun.

c.

Ase — divine energy.

d.

Obatala.

ANS: D PTS: 1 REF: pg. 62

19.For the Yoruba people, “our mothers” are

a.

powerful, assertive women.

b.

women who gave birth to chiefs.

c.

witches who use white magic.

d.

a singing group.

ANS: A PTS: 1 REF: pg. 61

20.The Yoruba “paramount deity of feminine power” is

a.

Agemo.

b.

Orun.

c.

Ase.

d.

Oshun.

ANS: D PTS: 1 REF: pg. 61

21.In African indigenous belief, the problem for humans is

a.

that we have forgotten our destiny.

b.

disharmony with the universe.

c.

that we have angered Inkosi Yezulu.

d.

that we have not given proper worship to the gods.

ANS: A PTS: 1 REF: pg. 63

MATCHING

Match each definition to the corresponding term.

Egyptian Religion

a.

Osiris

d.

ka

b.

Isis

e.

ba

c.

Seth

1.giver of life

2.stole the third eye from his royal brother

3.divine breath

4.lord of the underworld

5.a kind of human consciousness

1.ANS:BPTS:1

2.ANS:CPTS:1

3.ANS:DPTS:1

4.ANS:APTS:1

5.ANS:EPTS:1

Match each definition to the corresponding term.

Zulu Religion

a.

abathakati

d.

umnayama

b.

ihlambo

e.

isangoma

c.

Inkosazana

6.weakened physical/spiritual state

7.evil witch or wizard

8.female diviner

9.spear-washing ritual

10.Princess of Heaven

6.ANS:DPTS:1

7.ANS:APTS:1

8.ANS:EPTS:1

9.ANS:BPTS:1

10.ANS:CPTS:1

Match each definition to the corresponding term.

Basongye Religion

a.

kikudu

d.

Kafilefile

b.

mikishi

e.

mankishi

c.

Efile Mukulu

11.benevolent deity

12.small, carved figure used to represent a child

13.human soul

14.malevolent human spirits

15.malevolent deity

11.ANS:CPTS:1

12.ANS:EPTS:1

13.ANS:APTS:1

14.ANS:BPTS:1

15.ANS:DPTS:1

Match each definition to the corresponding term.

Yoruba Religion

a.

oba

d.

awon iya wa

b.

Olorun

e.

Oshun

c.

aworo

16.”the mothers”

17.priest

18.supreme sky deity

19.mother goddess

20.chief or king

16.ANS:DPTS:1

17.ANS:CPTS:1

18.ANS:BPTS:1

19.ANS:EPTS:1

20.ANS:APTS:1

ESSAY

1.Using examples, give a detailed explanation of how magic controls every aspect of Basongye life.

ANS:

Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 55-56

2.Describe how the Zulu peoples protect themselves after the death of a chief.

ANS:

Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 59

3.Describe the roles and responsibilities of priests in Egyptian society.

ANS:

Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 49-50

4.Reflect on the Egyptian notion of the weight of one’s heart being an indicator of his/her relative goodness or evil.

ANS:

Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 52-53

5.Describe the four types of Basongye phenomena identified by Alan Merriam.

ANS:

Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 56

6.Identify and briefly describe the four rites of passage celebrated by the Zulu people.

ANS:

Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 58-59

7.Describe the Zulu story of how u mueling angi determined humans would not be immortal.

ANS:

Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 59

8.Explain why the Zulu believe women to be particularly vulnerable to sorcery and malicious beings.

ANS:

Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 59

9.Reflect on the African indigenous belief that the problem for humans is the forgetting of one’s destiny. Explain what this means to them and to you, respectively.

ANS:

Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 63

10.Do the African indigenous people believe one can recover and/or alter one’s destiny? Explain your answer whether “Yes” or “No.”

ANS:

Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 63

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

World Religions 7th Edition by Warren Matthews - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1111834722 ISBN-10: 1111834725 Author: Warren Matthews Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning Language ‏ : ‎ English Edition: 7

World Religions International Edition 7th Edition by Warren Matthews - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $19.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download EditionInternational Edition FormatPaperback LanguageEnglish TopicSocial Sciences, Books, Reference Publication Year2012 GenrePhilosophy, Spirituality ISBN:9781111841706

 

 

Product has been added to your cart