Visions of America A History of the United States Combined Volume 2nd Edition By Jennifer D. Keene – Test Bank

Digital item No Waiting Time Instant Download
Edition: 2nd edition
ISBN-13: 978-0205092666
Format: Paperback/softback
Publisher: Pearson (31/12/2011)

In Stock

$22.00

Compare
SKU:000786000717

Visions of America A History of the United States Combined Volume 2nd Edition By Jennifer D. Keene – Test Bank

Table of Contents

Chapter 1 People in Motion: The Atlantic World to 1590

Chapter 2 Models of Settlement: English Colonial Societies, 15901710

Chapter 3 Growth, Slavery, and Conflict: Colonial America, 17101763

Chapter 4 Revolutionary America: Change and Transformation, 17641783

Chapter 5 A Virtuous Republic: Creating a Workable Government, 17831789

Chapter 6 The New Republic: An Age of Political Passion, 17891800

Chapter 7 Jeffersonian America: An Expanding Empire of Liberty, 18001824

Chapter 8 Democrats and Whigs: Democracy and American Culture, 18201840

Chapter 9 Workers, Farmers, and Slaves: The Transformation of the American Economy, 18151848

Chapter 10 Revivalism, Reform, and Artistic Renaissance, 18201850:

Chapter 11 To Overspread the Continent: Westward Expansion and Political Conflict, 18401848

Chapter 12 Slavery and Sectionalism: The Political Crisis of 18481861

Chapter 13 A Nation Torn Apart: The Civil War, 18611865

Chapter 14 Now That We Are Free: Reconstruction and the New South, 18631890

Chapter 15 Conflict and Conquest: The Transformation of the West, 18601900

Chapter 16 Wonder and Woe: The Rise of Industrial America, 18651900

Chapter 17 Becoming a Modern Society: America in the Gilded Age, 18771900

Chapter 18 Creating a Democratic Paradise: The Progressive Era, 1895 1915

Chapter 19 Imperial America: The United States in the World, 18901914

Chapter 20 The Great War: World War I, 19141918

Chapter 21 A Turbulent Decade: The Twenties

Chapter 22 A New Deal for America: The Great Depression, 19291940

Chapter 23 World War II: Fighting the Good War, 19391945

Chapter 24 A Divided World: The Early Cold World, 19451963

Chapter 25 In a Land of Plenty: Contentment and Discord, 19451960

Chapter 26 A Nation Divided: The Vietnam War, 19451975

Chapter 27 A Decade of Discord: The Challenge of the Sixties

Chapter 28 Righting a Nation Adrift: America in the 1970s and 1980s

Chapter 29 Building a New World Order: The United States, 19892009

CHAPTER ONE

PEOPLE IN MOTION: THE ATLANTIC WORLD TO 1590

Multiple Choice

1. The Paleo-Indians were 

A) rivals of the Archaic Era Indians.

B) inhabitants of Mesoamerica.

C) the first human settlers of the Americas.

D) those who began to develop agriculture after the Ice Age passed.

E) those who migrated from Asia by land rather than by sea.

Answer: C

Page Ref: 4

Skill: Factual

Topic: The First Americans 

 

2. The map shows that during the last Ice Age, the land mass of the Americas 

A) was greater than it is today.

B) extended toward Europe.

C) was dominated by great lakes in the north.

D) was home to several ancient cities.

E) was reached more easily by sea than by land from Asia.

Answer: A

Page Ref: 4

Skill: Factual

Topic: The First Americans

Text Asset: 1.1 Migration from Asia to America

3. The most advanced societies of Mesoamerica were characterized by all of the following EXCEPT 

A) the use of irrigation.

B) written languages.

C) egalitarianism.

D) monumental architecture.

E) systems of mathematics.

Answer: C

Page Ref: 5

Skill: Factual

Topic: The First Americans

4. The early civilizations of Mesoamerica developed as a result of advances in

A) trade.

B) hunting.

C) agriculture.

D) religion.

E) the arts.

Answer: C

Page Ref: 5

Skill: Factual

Topic: The First Americans

5. The religion of the Eastern Woodland Indians included animism, which was a belief that 

A) one supreme being rules over all.

B) everything in nature possesses a spirit.

C) men and women are essentially equal.

D) humans were entrusted to take care of the natural world.

E) the woods were dwellings of sacred beings.

Answer: B

Page Ref: 8

Skill: Factual

Topic: The First Americans 

6. The alpaca and llamas of the Andes Mountains were unusual in the Americas before European contact because they were

A) hunted not for their meat but for their fur. 

B) used as horses.

C) honored as sacred beings.

D) the only large domesticated animals.

E) the only large mammals to survive the Ice Age.

Answer: D

Page Ref: 9

Skill: Factual

Topic: The First Americans

7. How did the recession of the glaciers at the end of the Ice Age affect human migration in North America?

A) People could leave North America only by sea.

B) People had to settle wherever they found themselves. 

C) People were able to migrate northward. 

D) People tried to return to Asia. 

E) People were able to migrate southward and eastward.

Answer: E

Page Ref: 4

Skill: Conceptual

Topic: The First Americans

8. How did the decline of large game affect the Paleo-Indians?

A) They had to search for new food sources. 

B) Many of them starved to death.

C) They became traders instead of hunters.

D) They learned how to herd and raise small animals.

E) They no longer divided labor according to gender.

Answer: A

Page Ref: 5

Skill: Conceptual

Topic: The First Americans 

9. Aztec society was different from that of the mound builders and Anasazi in that only the Aztec

A) created urban areas. 

B) built remarkable structures.

C) traded with other groups.

D) developed a stratified society.

E) practiced human sacrifice .

Answer: E

Page Ref: 6–7

Skill: Conceptual

Topic: The First Americans 

10. How did the Eastern Woodland Indians differ from Mesoamerican Indians?

A) Their social structure was rigidly hierarchical. 

B) They did not divide labor according to gender.

C) They never developed agriculture.

D) Their outlook was more communal than individualistic.

E) They did not engage in warfare.

Answer: D

Page Ref: 8–9

Skill: Conceptual

Topic: The First Americans

11. What left indigenous Americans most vulnerable to Europeans upon first contact?

A) their isolation and lack of exposure to many diseases

B) their belief in magic

C) their lack of such animals as horses and camels

D) their limited scientific knowledge

E) their predominantly hierarchical societies

Answer: A

Page Ref: 9

Skill: Analytical

Topic: The First Americans

12. What defined the nation-states that emerged in Europe by the sixteenth century?

A) expanding borders 

B) efficient taxation

C) increased trade

D) authority over religion

E) centralized power

Answer: E

Page Ref: 14

Skill: Conceptual

Topic: European Civilization in Turmoil 

13. In capitalism, the prices of goods and services are set by 

A) the government. 

B) bankers.

C) the market.

D) merchants.

E) landowners.

Answer: C

Page Ref: 11

Skill: Factual

Topic: European Civilization in Turmoil

 

14. This illustration shows the workshop of

A) a weaver.

B) an engraver.

C) a metallurgist.

D) a painter.

E) a woodworker.

Answer: B

Page Ref: 11

Skill: Factual

Topic: European Civilization in Turmoil 

Text Asset: 1.5 Copper Engraving

15. The Renaissance originated in 

A) the Reformation of Martin Luther.

B) a renewed interest in classical learning.

C) the exploration of the New World.

D) the libraries of medieval monasteries.

E) a reworking of the theology of the Roman Catholic Church.

Answer: B

Page Ref: 13

Skill: Factual

Topic: European Civilization in Turmoil

16. The Renaissance scholars known as humanists primarily studied 

A) finance and trade. 

B) theology.

C) liberal arts.

D) urban life.

E) aesthetics.

Answer: C

Page Ref: 13

Skill: Factual

Topic: European Civilization in Turmoil

17. The theology of John Calvin included all of the following ideas EXCEPT that

A) all images were forms of idolatry. 

B) God had destined people for salvation before birth.

C) the true church was embodied by an “elect.”

D) the Bible and true faith were sufficient for worship.

E) the damned could find salvation through good works.

Answer: E

Page Ref: 13

Skill: Factual

Topic: European Civilization in Turmoil

18. What did Europeans most want to obtain from Asia through trade?

A) spices and textiles 

B) knowledge of new accounting methods

C) a way to cure the Black Death

D) new styles of fashion

E) an understanding of Islam

Answer: A

Page Ref: 10

Skill: Factual

Topic: European Civilization in Turmoil

19. Martin Luther and John Calvin were similar in that they both 

A) sold indulgences to their followers. 

B) believed in predestination.

C) allied with the Church of England.

D) broke away from the Catholic Church.

E) smashed stained glass windows and religious carvings.

Answer: D

Page Ref: 13

Skill: Factual

Topic: European Civilization in Turmoil

20. Why did Henry VIII of England break with the Catholic Church?

A) He wanted to levy taxes on Church property, but the Pope refused. 

B) He wanted to write his own version of the Bible.

C) He wanted to sell Church lands to raise money for the army. 

D) He wanted a divorce, which the Pope would not grant.

E) He wanted to fulfill the wishes of his father, Henry VII.

Answer: D

Page Ref: 14

Skill: Conceptual

Topic: European Civilization in Turmoil 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank For American Pageant 16th Edition By David M. Kennedy

$24.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1305075900 ISBN-10: 9781305075900

Ways of the World With Sources for AP 3rd Edition By Robert W. Strayer - Test Bank

$35.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1319022723 ISBN-10: 1319022723 Authors: Robert W Strayer, Eric W Nelson Publisher ‏ : ‎ Bedford/St. Martin's Edition: 3rd Language: English

Test Bank For A History of Europe in the Modern World 12Th Edition By Lloyd Kramer

$24.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1259922497 ISBN-10: 1259922499

Test Bank For A History of World Societies Combined Volume 10th Edition By John P. McKay

$20.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1457685262 ISBN-10: 1457685264

Test Bank For A People And A Nation A History of the United States 9th Edition By by Mary Beth Norton

$18.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0495915898 ISBN-10: 0495915890

Test Bank For American History Connecting with the Past 15 Th Edition By Alan Brinkley

$30.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0073513294 ISBN-10: 0073513296

 

 

Product has been added to your cart