Using MIS 9th Edition Kroenke – Test Bank

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-10 ‏ : ‎ 0134106784 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0134106786
Authors: David Kroenke, Randall Boyle
Publisher ‏ : ‎ Pearson

In Stock

$19.00

Compare
SKU:000786000713

Using MIS 9th Edition Kroenke – Test Bank

Using MIS, 9e (Kroenke)

Chapter 1   The Importance of MIS

1) ________ states that the number of transistors per square inch on an integrated chip doubles every 18 months.

A) Nielsen’s Law

B) Faraday’s Law

C) Moore’s Law

D) Newton’s Law

Answer:  C

AACSB:  Information Technology

Difficulty:  1: Easy

Course LO:  Discuss the key issues involved in managing the components of IT infrastructure

LO:  1.1: Why is introduction to MIS the most important class in the business school?

Classification:  Concept

2) According to Moore’s Law, the ________.

A) price of an integrated chip reduces once in 18 months

B) performance of each transistor on a square inch of an integrated chip doubles every year

C) number of transistors per square inch on an integrated chip doubles every 18 months

D) density of a transistor decreases every year

Answer:  C

AACSB:  Information Technology

Difficulty:  2: Moderate

Course LO:  Discuss the key issues involved in managing the components of IT infrastructure

LO:  1.1: Why is introduction to MIS the most important class in the business school?

Classification:  Concept

3) Which of the following is a major implication of Moore’s Law?

A) Data processing activities have become complex and time-consuming.

B) Costs of computing and processing have increased.

C) The size of integrated chips has increased.

D) Costs of communications and storage have become very low.

Answer:  D

AACSB:  Information Technology

Difficulty:  2: Moderate

Course LO:  Discuss the key issues involved in managing the components of IT infrastructure

LO:  1.1: Why is introduction to MIS the most important class in the business school?

Classification:  Concept

4) Which of the following ratios has fallen as a result of Moore’s Law?

A) price/performance

B) demand/supply

C) profit/loss

D) debt/equity

Answer:  A

AACSB:  Information Technology

Difficulty:  1: Easy

Course LO:  Discuss the key issues involved in managing the components of IT infrastructure

LO:  1.1: Why is introduction to MIS the most important class in the business school?

Classification:  Concept

5) In 1972, computer scientist ________ recognized that digital devices would change the world as they evolved and became widely used.

A) Gordon Bell

B) Robert Metcalfe

C) Gordon Moore

D) Jakob Nielsen

Answer:  A

AACSB:  Information Technology

Difficulty:  1: Easy

Course LO:  Describe the components of an information system (IS)

LO:  1.1: Why is introduction to MIS the most important class in the business school?

Classification:  Concept

6) ________ states that the value of a network is equal to the square of the number of users connected to it.

A) Moore’s Law

B) Metcalfe’s Law

C) Bell’s Law

D) Nielsen’s Law

Answer:  B

AACSB:  Information Technology

Difficulty:  1: Easy

Course LO:  Describe the components of an information system (IS)

LO:  1.1: Why is introduction to MIS the most important class in the business school?

Classification:  Concept

7) Google’s Project Loon is a major effort to ________.

A) decrease the size of storage devices, while increasing their capacity

B) facilitate the use of Internet on submarines, while they are submerged

C) promote the use of virtual machines, that operate on voice command

D) bring Internet access to everyone using a network of inflated balloons

Answer:  D

AACSB:  Information Technology

Difficulty:  2: Moderate

Course LO:  Describe the components of an information system (IS)

LO:  1.1: Why is introduction to MIS the most important class in the business school?

Classification:  Concept

8) Despite the rapid growth of technology, digital devices fail to impact the industry.

Answer:  FALSE

AACSB:  Information Technology

Difficulty:  1: Easy

Course LO:  Describe the components of an information system (IS)

LO:  1.1: Why is introduction to MIS the most important class in the business school?

Classification:  Concept

9) Gordon Moore was the inventor of Ethernet.

Answer:  FALSE

AACSB:  Information Technology

Difficulty:  1: Easy

Course LO:  Describe the components of an information system (IS)

LO:  1.1: Why is introduction to MIS the most important class in the business school?

Classification:  Concept

10) According to Moore’s Law, the number of transistors per square inch on an integrated chip doubles every 18 months.

Answer:  TRUE

AACSB:  Information Technology

Difficulty:  1: Easy

Course LO:  Discuss the key issues involved in managing the components of IT infrastructure

LO:  1.1: Why is introduction to MIS the most important class in the business school?

Classification:  Concept

11) Because of Moore’s Law, the cost of data processing, communications, and storage is essentially zero.

Answer:  TRUE

AACSB:  Information Technology

Difficulty:  1: Easy

Course LO:  Discuss the key issues involved in managing the components of IT infrastructure

LO:  1.1: Why is introduction to MIS the most important class in the business school?

Classification:  Concept

12) Because of Moore’s Law, any routine skill is liable to be outsourced to the lowest bidder.

Answer:  TRUE

AACSB:  Information Technology

Difficulty:  2: Moderate

Course LO:  Explain how IS can be used to gain and sustain competitive advantage

LO:  1.1: Why is introduction to MIS the most important class in the business school?

Classification:  Concept

13) Kryder’s Law states that the storage density on magnetic disks is increasing at an exponential rate.

Answer:  TRUE

AACSB:  Information Technology

Difficulty:  1: Easy

Course LO:  Discuss the role of information systems in supporting business processes

LO:  1.1: Why is introduction to MIS the most important class in the business school?

Classification:  Concept

14) Discuss the Digital Revolution.

Answer:  The Digital Revolution was the conversion from mechanical and analog devices to digital devices. This shift to digital devices meant monumental changes for companies, individuals, and the society as a whole. The problem was, people couldn’t really understand how, or even why, this shift was going to affect them. Much like people today, they based their future projections on past events. They knew factories, bureaucracies, mass production, and operational efficiency. But this knowledge didn’t prepare them for the changes that were coming.

The Digital Revolution didn’t just mean that new “digital” equipment was replacing old mechanical, or analog, equipment. These new digital devices could now be connected to other digital devices and share data among themselves. They could also work faster as processor speed increased.

AACSB:  Information Technology

Difficulty:  2: Moderate

Course LO:  Discuss the role of information systems in supporting business processes

LO:  1.1: Why is introduction to MIS the most important class in the business school?

Classification:  Concept

15) State Moore’s Law. What is the implication of Moore’s Law for managers?

Answer:  According to Moore’s Law, “The number of transistors per square inch on an integrated chip doubles every 18 months.” Because of this law, the ratio of price to performance of computers has fallen drastically. Therefore, it is important for managers to realize that, because of Moore’s Law, the cost of data processing, communications, and storage is essentially zero.

AACSB:  Information Technology

Difficulty:  2: Moderate

Course LO:  Describe the components of an information system (IS)

LO:  1.1: Why is introduction to MIS the most important class in the business school?

Classification:  Concept

16) What job prospects are available for professionals who know how to use information systems (ISs)?

Answer:  Information systems and computer technology provide job and wage benefits beyond just IS professionals. As the price of computer technology plummets, the value of jobs that benefit from it increases dramatically. For example, plentiful, high-paying jobs are available to business professionals who know how to use information systems to improve business process quality, or those who know how to interpret data mining results for improved marketing, or those who know how to use emerging technology like 3D printing to create new products and address new markets.

AACSB:  Information Technology

Difficulty:  3: Challenging

Course LO:  Explain how IS can be used to gain and sustain competitive advantage

LO:  1.1: Why is introduction to MIS the most important class in the business school?

Classification:  Concept

17) Which of the following types of skills is most likely to be outsourced to the lowest bidder?

A) ability to experiment

B) accounting skills

C) ability to collaborate

D) abstract reasoning skills

Answer:  B

AACSB:  Analytical Thinking

Difficulty:  2: Moderate

Course LO:  Explain how IS can be used to gain and sustain competitive advantage

LO:  1.2: How will MIS affect me?

Classification:  Concept

18) Which of the following is categorized as a nonroutine cognitive skill?

A) symbolic thinking

B) marketing knowledge

C) tax accounting

D) systems thinking

Answer:  D

AACSB:  Analytical Thinking

Difficulty:  1: Easy

Course LO:  Explain how IS can be used to gain and sustain competitive advantage

LO:  1.2: How will MIS affect me?

Classification:  Concept

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank For An Introduction To Business Ethics 6Th Edition By Joseph DesJardins

$24.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1259922664 ISBN-10: 1259922669

The Management of Strategy Concepts International Edition 10th Edition by R. Duane Ireland - Test Bank

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1133584691, ISBN-13: 9781133584698

Nonprofit Management Principles And Practice 4th Edition By Worth - Test Bank

$10.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 9781483375991 ISBN-13: 978-1483375991 Publisher ‏ : ‎ SAGE Publications, Inc; 4th edition Author: Michael J. Worth

Test Bank For Cornerstones of Cost Management 2nd Edition by Don R. Hansen, Maryanne M. Mowen

$25.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1111824401 ISBN-13: 9781111824402 Authors: Don R. Hansen, Maryanne M. Mowen Published By: Cengage Learning Edition : 2th

Using MIS 9th Edition Kroenke - Test Bank

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10 ‏ : ‎ 0134106784 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0134106786 Authors: David Kroenke, Randall Boyle Publisher ‏ : ‎ Pearson

 

 

Product has been added to your cart