Using MIS 5th Edition Kroenke By David M. Kroenke – Test Bank

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-13: 978-0132662642 ISBN-10: 0132662647
Author: David M. Kroenke
Publisher ‏ : ‎ Pearson College Div

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.

Compare
SKU:000786000712

Using MIS 5th Edition Kroenke By David M. Kroenke – Test Bank

Using MIS, 5e (Kroenke)

Chapter 1  The Importance of MIS

1.1   True/False Questions

1) The number of transistors per square inch on an integrated chip doubles every 18 months according to Moore’s law.

Answer:  TRUE

Page Ref: 4

AACSB:  Use of Information Technology

Difficulty:  Easy

Chapter LO:  1

2) Moore’s law predicts that the price to performance ratio of computers will double once in eighteen months.

Answer:  FALSE

Page Ref: 4

AACSB:  Use of Information Technology

Difficulty:  Easy

Chapter LO:  1

3) Because of Moore’s Law, the cost of data communications and data storage is essentially zero.

Answer:  TRUE

Page Ref: 4

AACSB:  Use of Information Technology

Difficulty:  Easy

Chapter LO:  1

4) Today, because of Moore’s Law, any routine skill is liable to be outsourced to the lowest bidder.

Answer:  TRUE

Page Ref: 5

AACSB:  Use of Information Technology

Difficulty:  Easy

Chapter LO:  1

5) Brad, an employee who works in the production department, has the ability to collaborate well with others. Brad’s ability to collaborate is an example of a routine skill.

Answer:  FALSE

Page Ref: 6

AACSB:  Analytic Skills

Difficulty:  Moderate

Chapter LO:  1

6) Abstract reasoning is the ability to make and manipulate models.

Answer:  TRUE

Page Ref: 6

Difficulty:  Easy

Course LO:  Explain how IS can be used to gain and sustain competitive advantage

Chapter LO:  1

7) Systems thinking refers to making a reasoned analysis of a problem and envisioning potential solutions to the problem.

Answer:  FALSE

Page Ref: 7

Difficulty:  Easy

Course LO:  Explain how IS can be used to gain and sustain competitive advantage

Chapter LO:  1

8) A person who is good at collaboration will avoid giving critical feedback to others.

Answer:  FALSE

Page Ref: 7

Difficulty:  Easy

Course LO:  Explain how IS can be used to gain and sustain competitive advantage

Chapter LO:  1

9) The single most important skill for effective collaboration is giving and receiving critical feedback.

Answer:  TRUE

Page Ref: 7

Difficulty:  Easy

Course LO:  Explain how IS can be used to gain and sustain competitive advantage

Chapter LO:  1

10) Experimentation involves envisioning potential solutions and developing the most promising ones.

Answer:  TRUE

Page Ref: 7

Difficulty:  Easy

Course LO:  Explain how IS can be used to gain and sustain competitive advantage

Chapter LO:  1

11) The term ‘management information systems’ refers to the management and use of information systems that help businesses achieve their strategies.

Answer:  TRUE

Page Ref: 8

AACSB:  Use of Information Technology

Difficulty:  Easy

Course LO:  Explain how IS can be used to gain and sustain competitive advantage

Chapter LO:  2

12) A system is a group of components that interact without a specific purpose.

Answer:  FALSE

Page Ref: 8

Difficulty:  Easy

Course LO:  Describe the components of an information system (IS)

Chapter LO:  2

13) The five components of an information system are computer hardware, software, data, procedures, and people.

Answer:  TRUE

Page Ref: 8

AACSB:  Use of Information Technology

Difficulty:  Easy

Course LO:  Describe the components of an information system (IS)

Chapter LO:  2

14) Applications such as MS Word and Excel are examples of data procedures.

Answer:  FALSE

Page Ref: 8

AACSB:  Use of Information Technology

Difficulty:  Easy

Course LO:  Describe the components of an information system (IS)

Chapter LO:  2

15) The number of components in an information system increases in proportion to its complexity.

Answer:  FALSE

Page Ref: 9

AACSB:  Use of Information Technology

Difficulty:  Moderate

Course LO:  Describe the components of an information system (IS)

Chapter LO:  2

16) The five-component framework also applies to simple information systems.

Answer:  TRUE

Page Ref: 9

AACSB:  Use of Information Technology

Difficulty:  Easy

Course LO:  Describe the components of an information system (IS)

Chapter LO:  2

17) Users should take an active role in system development to create an information system that meets their needs.

Answer:  TRUE

Page Ref: 9

AACSB:  Use of Information Technology

Difficulty:  Easy

Course LO:  Discuss the role of information systems in supporting business processes

Chapter LO:  2

18) Information systems exist to help people who work in a business to successfully implement the strategies of that business.

Answer:  TRUE

Page Ref: 10

AACSB:  Use of Information Technology

Difficulty:  Easy

Course LO:  Explain how IS can be used to gain and sustain competitive advantage

Chapter LO:  2

19) A company should develop information systems if most of its competitors have developed information systems.

Answer:  FALSE

Page Ref: 10

AACSB:  Use of Information Technology

Difficulty:  Moderate

Course LO:  Explain how IS can be used to gain and sustain competitive advantage

Chapter LO:  2

20) The five components of information systems are symmetrical in their functions.

Answer:  TRUE

Page Ref: 10

AACSB:  Use of Information Technology

Difficulty:  Easy

Course LO:  Describe the components of an information system (IS)

Chapter LO:  3

21) The hardware and software components of information systems are capable of performing actions, according to the five-component model of information systems.

Answer:  FALSE

Page Ref: 10

AACSB:  Use of Information Technology

Difficulty:  Moderate

Course LO:  Describe the components of an information system (IS)

Chapter LO:  3

22) In the five-component model of an information system, data acts as a bridge between the computer and the human sides.

Answer:  TRUE

Page Ref: 10

AACSB:  Use of Information Technology

Difficulty:  Easy

Course LO:  Describe the components of an information system (IS)

Chapter LO:  3

23) Software and procedures are part of the human side in an information system.

Answer:  FALSE

Page Ref: 10

AACSB:  Use of Information Technology

Difficulty:  Easy

Course LO:  Describe the components of an information system (IS)

Chapter LO:  3

24) Software is the most important component of an information system. 

Answer:  FALSE

Page Ref: 11

AACSB:  Use of Information Technology

Difficulty:  Moderate

Course LO:  Describe the components of an information system (IS)

Chapter LO:  3

25) Low-tech systems move more work from the human side to the computer side than high-tech systems do.

Answer:  FALSE

Page Ref: 11

AACSB:  Use of Information Technology

Difficulty:  Easy

Course LO:  Discuss the role of information systems in supporting business processes

Chapter LO:  3

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Human Resource Information Systems Basics Applications and Future Directions 3rd Edition by Michael J. Kavanagh -Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download

Test Bank Human Resource Management 5Th Canadian Edition By Sandra Steen

Original price was: $55.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download

Test Bank For An Introduction To Business Ethics 6Th Edition By Joseph DesJardins

Original price was: $55.00.Current price is: $24.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1259922664 ISBN-10: 1259922669

The Management of Strategy Concepts International Edition 10th Edition by R. Duane Ireland - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1133584691, ISBN-13: 9781133584698

Nonprofit Management Principles And Practice 4th Edition By Worth - Test Bank

Original price was: $50.00.Current price is: $10.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 9781483375991 ISBN-13: 978-1483375991 Publisher ‏ : ‎ SAGE Publications, Inc; 4th edition Author: Michael J. Worth

Understanding Business 11th Edition by William Nickels -Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $22.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10:0078023165 ISBN-13:978-0078023163

Understanding Business Strategy Concepts Plus 3rd Edition by R. Duane Ireland - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0538476812 ISBN-10: 0538476818

 

 

Product has been added to your cart