US A Narrative History 8th Edition By James West Davidson volume & 2 -Test Bank

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN10: 1259712273, ISBN13: 9781259712272
ISBN10: 1260025047, ISBN13: 9781260025040
Authors: James West Davidson,Brian DeLay,
Christine Leigh Heyrman,Mark Lytle, Michael Stoff
Publisher ‏ : ‎ McGraw Hill

In Stock

$25.00

Compare
SKU:000786000708

US A Narrative History 8th Edition By James West Davidson -Test Bank

Table of Contents
Chapter 1 The First Civilizations of North America
Chapter 2 Old Worlds, New Worlds
Chapter 3 Colonization and Conflictin the South
Chapter 4 Colonization and Conflict in the North
Chapter 5 Colonization and Conflict in the North
Chapter 6 Imperial Triumph,Imperial Crisis
Chapter 7 The American People and The American Revolution
Chapter 8 Crisis and Constitution
Chapter 9 The Early Republic
Chapter 10 The Opening of America
Chapter 11 The Rise of Democracy
Chapter 12 Afire with Faith
Chapter 13 The Old South
Chapter 14 Western Expansion and the Rise of the Slavery Issue
Chapter 15 The Union Broken
Chapter 16 Total War and the Republic
Chapter 17 Reconstructing the Union
Chapter 18 The New South and the Trans-Mississippi West
Chapter 19 The New Industrial Orde
Chapter 20 The Rise of an Urban Order
Chapter 21 The Political System under Strain at Home and Abroad
Chapter 22 The Progressive Era
Chapter 23 The United States and the Collapse of the Old World Order
Chapter 24 The New Era
Chapter 25 The Great Depression and the New Deal
Chapter 26 America’s Rise to Globalism
Chapter 27 Cold War America
Chapter 28 The Suburban Era
Chapter 29 Civil Rights & Uncivil Liberties
Chapter 30 The Vietnam Era
Chapter 31 The Conservative Challenge
Chapter 32 The United States in a Global Community

Chapter 01 The First Civilizations of North America 

Multiple Choice Questions

1.  Most modern archeologists would agree that the earliest inhabitants of the Western Hemisphere came from which of the following areas of the world?
A. Europe
B. South America
C. Asia
D. the Arctic

Answer: C

Bloom’s: Understand

Learning Objective: Explain the development of human settlement in the Americas and compare the key features of early Mesoamerican, South American, and North American societies.
Topic: Early Americans

2. About 15,000 years ago BP, which land bridge was used by migrants to cross between Siberia and Alaska?
A. Bering Strait
B. Alaskan Strait
C. Siberian Strait
D. Straits of Asia

Answer: A

Bloom’s: Remember

Learning Objective: Explain the development of human settlement in the Americas and compare the key features of early Mesoamerican, South American, and North American societies.
Topic: Early Americans

3. Which group was the first to build cities in the New World?
A. Aztecs
B. Olmecs
C. Toltecs
D. Mayas

Answer: B

Bloom’s: Remember

Learning Objective: Explain the development of human settlement in the Americas and compare the key features of early Mesoamerican,

South American, and North American societies.
Topic: Early Americans

4.  Both the Mogollon and the Hohokam peoples of the American Southwest tended to build their dwellings near which of the following?
A. other villages
B. mountains
C. streams
D. sacred sites

Answer: C

Bloom’s: Understand

Learning Objective: Explain the development of human settlement in the Americas and compare the key features of early Mesoamerican, South American, and North American societies.
Topic: Early Americans

5. Which of the following groups lived in what is now known as the Four Corners region of the United States?
A. Woodlands
B. Hohokam
C. Ancestral Pueblo
D. Aztecs

Answer: C

Bloom’s: Remember

Learning Objective: Explain the development of human settlement in the Americas and compare the key features of early Mesoamerican, South American, and North American societies.
Topic: Early Americans

6.  The Mogollon, the Hohokam, and the Ancestral Pueblo were North American cultures from which region of the United States?
A. Eastern Woodlands
B. Southwest
C. Great Plains
D. Great Basin

Answer: B

Bloom’s: Remember

Learning Objective: Explain the development of human settlement in the Americas and compare the key features of early Mesoamerican, South American, and North American societies.
Topic: Early Americans

7.  The Mississippian people were a culture from the
A. Eastern Woodlands.
B. Pacific Northwest.
C. Great Plains.
D. Great Basin.

Answer: A

Bloom’s: Remember

Learning Objective: Explain the development of human settlement in the Americas and compare the key features of early Mesoamerican, South American, and North American societies.
Topic: Early Americans

8.  The Numic-speaking peoples were from which geographic region?
A. Eastern Woodlands
B. Pacific Northwest
C. Great Plains
D. Great Basin

Answer: D

Bloom’s: Remember

Learning Objective: Explain the development of human settlement in the Americas and compare the key features of early Mesoamerican, South American, and North American societies.
Topic: Early Americans

9.  In which of the following areas did people live in a society with deep divisions among nobles, commoners, and slaves?
A. Subarctic
B. Pacific Northwest
C. Great Basin
D. Eastern Woodlands

Answer: B

Bloom’s: Remember

Learning Objective: Explain the development of human settlement in the Americas and compare the key features of early Mesoamerican, South American, and North American societies.
Topic: Early Americans

10. The inhabitants of which region moved from their summer fishing camps to berry patches in the fall, and into moose- and caribou-hunting groups in the winter?
A. Eastern Woodlands
B. Subarctic
C. Great Plains
D. Pacific Northwest

Answer: B

Bloom’s: Remember

Learning Objective: Explain the development of human settlement in the Americas and compare the key features of early Mesoamerican, South American, and North American societies.
Topic: Early Americans

11. What has proved to be the most important contribution of Native Americans to the course of human history?
A. the domestication of large animals
B. the deforestation of the Great Plains
C. the manipulation of plants for agriculture
D. the development of pottery and other stone works

Answer: C

Bloom’s: Understand

Learning Objective: Discuss the innovations and limitations that local resources provided early American civilizations.
Topic: Innovations and Limitations in the Americas

12. What food, developed by Native Americans, forms the center of the contemporary American diet?
A. corn
B. teosinte
C. beans
D. squash

Answer: A

Bloom’s: Remember

Learning Objective: Discuss the innovations and limitations that local resources provided early American civilizations.
Topic: Innovations and Limitations in the Americas

13.  Which of the following was the most significant barrier to communication and technology transfer between groups in the Americas?
A. lack of interest among inhabitants
B. groups that did not know of each other’s existence
C. the perpetual state of war between groups
D. the north-south geography of the Americas

Answer: D

Bloom’s: Understand

Learning Objective: Discuss the innovations and limitations that local resources provided early American civilizations.
Topic: Innovations and Limitations in the Americas

14.  Why were Native Americans spared the effects of most of the world’s communicable diseases until contact with the Europeans in 1492?
A. Until that time, they had eaten a nutrient-rich diet.
B. Until that time, they had not domesticated any animals.
C. Until that time, they had not lived in large groups with close contact.
D. Until that time, they had rarely traveled out of their own communities.

Answer: B

Bloom’s: Understand

Learning Objective: Discuss the innovations and limitations that local resources provided early American civilizations.
Topic: Innovations and Limitations in the Americas

15.  Recently, scholars have begun to find evidence of incredible manipulations of landscapes and environments in the least likely of places:
A. the canyons of the Southwest.
B. the area now known as Mexico City.
C. the Amazon rainforest.
D. the Subarctic.

Answer: C

Bloom’s: Remember

Learning Objective: Discuss the innovations and limitations that local resources provided early American civilizations.
Topic: Innovations and Limitations in the Americas

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank For American Pageant 16th Edition By David M. Kennedy

$24.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1305075900 ISBN-10: 9781305075900

Ways of the World With Sources for AP 3rd Edition By Robert W. Strayer - Test Bank

$35.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1319022723 ISBN-10: 1319022723 Authors: Robert W Strayer, Eric W Nelson Publisher ‏ : ‎ Bedford/St. Martin's Edition: 3rd Language: English

Test Bank For A History of Europe in the Modern World 12Th Edition By Lloyd Kramer

$24.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1259922497 ISBN-10: 1259922499

Test Bank For A History of World Societies Combined Volume 10th Edition By John P. McKay

$20.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1457685262 ISBN-10: 1457685264

Test Bank For A People And A Nation A History of the United States 9th Edition By by Mary Beth Norton

$18.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0495915898 ISBN-10: 0495915890

Test Bank For American History Connecting with the Past 15 Th Edition By Alan Brinkley

$30.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0073513294 ISBN-10: 0073513296

 

 

Product has been added to your cart