Understanding Social Problems 10th Edition by Linda A. Mooney Test Bank

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-10: 1305576519 ISBN-13: 9781305576513
ISBN-10: 1305859626 ISBN-13: 9781305859623
Edition Number:10th Edition
Author Name:Linda A. Mooney, Ph.D
David Knox, Ph.D., Caroline Schacht, M.A.
The Number of Chapters:15

In Stock

$23.00

Compare
SKU:000786000699

Understanding Social Problems 10th Edition by Linda A. Mooney Test Bank

Table of Contents

PART 1. SOCIOLOGY AND THE STUDY OF SOCIAL PROBLEMS
Chapter 1. Thinking about Social Problems
PART 2. PROBLEMS OF WELL-BEING
Chapter 2. Physical and Mental Health and Health Care
Chapter 3. Alcohol and Other Drugs
Chapter 4. Crime and Social Control
Chapter 5. Family Problems
PART 3. PROBLEMS OF INEQUALITY
Chapter 6. Economic Inequality, Wealth, and Poverty
Chapter 7. Work and Unemployment
Chapter 8. Problems in Education
Chapter 9. Race, Ethnicity, and Immigration
Chapter 10. Gender Inequality
Chapter 11. Sexual Orientation and the Struggle for Equality
PART 4. PROBLEMS OF GLOBALIZATION
Chapter 12. Population Growth and Aging
Chapter 13. Environmental Problems
Chapter 14. Science and Technology
Chapter 15. Conflict, War, and Terrorism

Chapter_02_Physical_and_Mental_Health_and_Health_Care

1. According to the World Health Organization, health involves physical, mental, and __________ well-being. a. financial

b. spiritual c. social
d. emotional

ANSWER:
POINTS:
REFERENCES: LEARNINGOBJECTIVES:

KEYWORDS:

c
1
The Global Context: Health and Illness around the World

UNSP.MOON.17.02.01-Comparelifeexpectancyandmortalityinlow,middle,and high-income countries, and identify ways in which globalization affects health and health care.

Bloom’s: Remember

2. _____________ countries are also known as the high-income countries. a. Developed
b. Developing
c. Primary

d. Elite

ANSWER:
POINTS:
REFERENCES: LEARNINGOBJECTIVES:

KEYWORDS:

3. The average number of years a. life expectancy.
b. lifespan.
c. age trajectory.

d. average life total.

ANSWER:
POINTS:
REFERENCES: LEARNINGOBJECTIVES:

KEYWORDS:

a
1
The Global Context: Health and Illness around the World

UNSP.MOON.17.02.01-Comparelifeexpectancyandmortalityinlow,middle,and high-income countries, and identify ways in which globalization affects health and health care.

Bloom’s: Remember
individuals born in a given year are expected to live is called

a
1
The Global Context: Health and Illness around the World

UNSP.MOON.17.02.01-Comparelifeexpectancyandmortalityinlow,middle,and high-income countries, and identify ways in which globalization affects health and health care.

Bloom’s: Remember

Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 1

4. Middle-income countries are also called ____________ countries.​ a. d​ isadvantaged
b. p​ eripheral
c. d​ eveloping

d. s​ econd world

ANSWER:
POINTS:
REFERENCES: LEARNINGOBJECTIVES:

KEYWORDS:

c
1
The Global Context: Health and Illness around the World

UNSP.MOON.17.02.01-Comparelifeexpectancyandmortalityinlow,middle,and high-income countries, and identify ways in which globalization affects health and health care.

Bloom’s: Remember

5. Which country has the highest average life expectancy? a. U​ nited States
b. J​ apan
c. S​ ierra Leone

d. India

ANSWER:
POINTS:
REFERENCES: LEARNINGOBJECTIVES:

KEYWORDS:

b
1
The Global Context: Health and Illness around the World

UNSP.MOON.17.02.01-Comparelifeexpectancyandmortalityinlow,middle,and high-income countries, and identify ways in which globalization affects health and health care.

Bloom’s: Remember

6. Worldwide, what are the most common causes of death?​ a. p​ arasitic infections
b. h​ eart disease, stroke, cancer, and respiratory diseases c . h​ u n g e r

d. i​ nfectious diseases

ANSWER:
POINTS:
REFERENCES: LEARNINGOBJECTIVES:

KEYWORDS:

b
1
The Global Context: Health and Illness around the World

UNSP.MOON.17.02.01-Comparelifeexpectancyandmortalityinlow,middle,and high-income countries, and identify ways in which globalization affects health and health care.

Bloom’s: Remember

Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 2

7.T​ heincreasingincidenceofnon-communicablediseaseisrelatedto a. i​ ncreased access to technology.
b. h​ igh levels of poverty.
c. l​ ack of prenatal care.

d. l​ ack of protein in the diet.

ANSWER:
POINTS:
REFERENCES: LEARNINGOBJECTIVES:

KEYWORDS:

a
1
The Global Context: Health and Illness around the World

UNSP.MOON.17.02.01-Comparelifeexpectancyandmortalityinlow,middle,and high-income countries, and identify ways in which globalization affects health and health care.

Bloom’s: Understand

8. The major health threat in developed countries is
a. infectious diseases, such as, HIV/AIDS.
b. parasites from unclean water.
c. noninfectious, nontransmissible diseases, such as, heart disease. d. malnutrition.

ANSWER:
POINTS:
REFERENCES: LEARNINGOBJECTIVES:

KEYWORDS:

c
1
The Global Context: Health and Illness around the World

UNSP.MOON.17.02.01-Comparelifeexpectancyandmortalityinlow,middle,and high-income countries, and identify ways in which globalization affects health and health care.

Bloom’s: Remember

9. Which term refers to death rates? a. Morbidity
b. Mortality
c. Thanatology

d. Geriatrics

ANSWER:
POINTS:
REFERENCES: LEARNINGOBJECTIVES:

KEYWORDS:

b
1
The Global Context: Health and Illness around the World

UNSP.MOON.17.02.01-Comparelifeexpectancyandmortalityinlow,middle,and high-income countries, and identify ways in which globalization affects health and health care.

Bloom’s: Remember

Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 3

10. Which of the following measures is lower in the low-income countries than in the high income-countries?​ a. Infant mortality
b.L​ ife-expectancy
c. M​ aternal mortality

d. U​ nder-5 mortality

ANSWER:
POINTS:
REFERENCES: LEARNINGOBJECTIVES:

KEYWORDS:

b
1
The Global Context: Health and Illness around the World

UNSP.MOON.17.02.01-Comparelifeexpectancyandmortalityinlow,middle,and high-income countries, and identify ways in which globalization affects health and health care.

Bloom’s: Remember

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Compare

Test Bank For American Government Institutions & Policies 14th Edition by James Q. Wilson

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1285195094 ISBN-10: 1285195094
Compare

Test Bank For A Topical Approach to Lifespan Development 9Th Edition By Santrock

$33.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1259708787 ISBN-10: 1259708780
Compare

Test Bank For Human Sexuality in a world of diversity 5th Canadian Edition By Rathus

$50.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN: 9780205968770 9780205968770
Compare

Test Bank For Adult Development and Aging The Canadian Experience by Lori Harper

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 0176594132 ISBN-13: 978-0176594138
Compare

Test Bank Prescott's Microbiology 11Th Edition By Joanne Willey

$45.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1260409024 ISBN-10: 1260409023
Compare

Test Bank For A Guide to Crisis Intervention 5th Edition

$22.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1285739908 ISBN-10: 1285739906
Compare

Test Bank Human Geography 1st Edition by Jon Malinowski

$20.00
(0 Reviews)
Author David H Kaplan Professor Instant Delivery Secure Multi Payment Options    

 

 

Product has been added to your cart