Understanding Abnormal Behavior 11th Edition by David Sue – Test Bank

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-13: 978-1305088061 ISBN-10: 9781305088061

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $19.00.

Compare
SKU:000786000545

Understanding Abnormal Behavior 11th Edition by David Sue – Test Bank

Multiple Choice

1. ​A clinician has collected data about a client based on observations, interview material, and psychological test results. As a first step in the treatment process, the clinician will evaluate this information and formulate a(n) ____.

  a.  ​psychodiagnosis

  b.  ​therapeutic plan

  c.  ​model

  d.  ​assessment instrument

ANSWER:   a

REFERENCES:   Introduction

LEARNING OBJECTIVES:   UABB.SUES.16.3.1 – Explain how psychological tests and evaluation procedures are evaluated for accuracy.

OTHER:   Factual

2. ​Which statement about psychodiagnosis is accurate?

  a.  ​It involves describing and drawing inferences about a person’s psychological state.

  b.  ​It is the basis of all research on psychological disorders.

  c.  ​It includes physical or biological causes for symptoms.

  d.  ​It is the last step in the treatment process.

ANSWER:   a

REFERENCES:   Introduction

LEARNING OBJECTIVES:   UABB.SUES.16.3.1 – Explain how psychological tests and evaluation procedures are evaluated for accuracy.

OTHER:   Factual

3. ​A ____ provides therapists with distinct categories, indicators, and nomenclature for different patterns of behavior, thought processes, and emotional disturbances.

  a.  ​psychodiagnosis

  b.  ​psychometric examination

  c.  ​classification system

  d.  ​diagnosis

ANSWER:   c

REFERENCES:   Diagnosing Mental Disorders

LEARNING OBJECTIVES:   UABB.SUES.16.3.3 – Explain how professionals make a psychiatric diagnosis.

OTHER:   Factual

4. ​A psychologist gives the same test to a client twice. The tests are separated by six days. If the test results are quite dissimilar, we could say that the test has weak ____.

  a.  ​test-retest reliability

  b.  ​interrater reliability

  c.  ​internal consistency

  d.  ​predictive validity

ANSWER:   a

REFERENCES:   Reliability and Validity

LEARNING OBJECTIVES:   UABB.SUES.16.3.1 – Explain how psychological tests and evaluation procedures are evaluated for accuracy.

OTHER:   Conceptual

5. ​Professor Wapner wants to develop a new psychometric test of anxiety. He must be careful to have the various items on the test yield similar results to ensure that it will be high in ____.

  a.  ​interrater reliability

  b.  ​test-retest reliability

  c.  ​construct validity

  d.  ​internal consistency

ANSWER:   d

REFERENCES:   Reliability and Validity

LEARNING OBJECTIVES:   UABB.SUES.16.3.1 – Explain how psychological tests and evaluation procedures are evaluated for accuracy.

OTHER:   Applied

6. ​Dr. Frederick is developing a new test for binge eating disorders. She finds that people who score high on the test engage in more binge eating and other forms of abnormal eating behaviors than people who score low on the test. These results indicate that the test has ____.

  a.  ​good content validity

  b.  ​interrater reliability

  c.  ​high test-retest reliability

  d.  ​good internal consistency

ANSWER:   a

REFERENCES:   Reliability and Validity

LEARNING OBJECTIVES:   UABB.SUES.16.3.1 – Explain how psychological tests and evaluation procedures are evaluated for accuracy.

OTHER:   Applied

7. ​Which assessment best illustrates the concept of reliability?

  a.  ​A test that measures depression and appears to have items that cover the spectrum of symptoms for depression

  b.  ​A test that measures counselor aptitude that, when given to prospective counselors, accurately predicts those who will and those who will not perform well in a counseling vocation

  c.  ​A test that measures attention-deficit hyperactivity disorder and accurately identifies children who currently have difficulty in the classroom

  d.  ​A test that measures disordered eating behaviors and attitudes that yields similar scores when completed two weeks apart

ANSWER:   d

REFERENCES:   Reliability and Validity

LEARNING OBJECTIVES:   UABB.SUES.16.3.1 – Explain how psychological tests and evaluation procedures are evaluated for accuracy.

OTHER:   Conceptual

8. ​A psychologist wants to assess the construct validity of a new test. He can do so by showing that ____.

  a.  ​scores at Time 1 predict behavior at Time 2

  b.  ​all portions of the test produce similar results

  c.  ​the test results for a group correlate with related measures of a phenomenon

  d.  ​scores on the test are consistent over time

ANSWER:   c

REFERENCES:   Reliability and Validity

LEARNING OBJECTIVES:   UABB.SUES.16.3.1 – Explain how psychological tests and evaluation procedures are evaluated for accuracy.

OTHER:   Applied

9. ​What is the best description of assessment?

  a.  ​Making conclusions based on comprehensive information

  b.  ​Beginning treatment in order to judge the client’s prognosis

  c.  ​Making a diagnosis using DSM-5

  d.  ​Interviewing, without using psychological tests

ANSWER:   a

REFERENCES:   Assessment and Classification of Mental Disorders

LEARNING OBJECTIVES:   UABB.SUES.16.3.2 – Describe the kinds of tools that clinicians employ in evaluating a client’s mental health.

OTHER:   Factual

10. ​Dr. Peterson has collected clinical observations, neurological test data, psychological test scores, and interview material on Mrs. Davis. If Dr. Peterson is doing this for the purpose of drawing conclusions that will lead to a diagnosis of Mrs. Davis, we can infer that Dr. Peterson is ____.

  a.  ​a psychoanalyst

  b.  ​using reliable and valid measures

  c.  ​doing an assessment

  d.  ​using the DSM-5

ANSWER:   c

REFERENCES:   Assessment and Classification of Mental Disorders

LEARNING OBJECTIVES:   UABB.SUES.16.3.2 – Describe the kinds of tools that clinicians employ in evaluating a client’s mental health.

OTHER:   Applied

11. ​Dr. Simon is observing several schizophrenic patients interact in a mental hospital ward without interfering. Which type of observation is Dr. Simon using?

  a.  ​diagnostic

  b.  ​naturalistic

  c.  ​analogue

  d.  ​controlled

ANSWER:   b

REFERENCES:   Assessment and Classification of Mental Disorders

LEARNING OBJECTIVES:   UABB.SUES.16.3.2 – Describe the kinds of tools that clinicians employ in evaluating a client’s mental health.

OTHER:   Applied

12. ​Gathering information on brain structures focuses on which type of assessment?

  a.  ​psychological tests

  b.  ​neurological tests

  c.  ​interviews

  d.  ​observations

ANSWER:   b

REFERENCES:   Assessment and Classification of Mental Disorders

LEARNING OBJECTIVES:   UABB.SUES.16.3.2 – Describe the kinds of tools that clinicians employ in evaluating a client’s mental health.

OTHER:   Factual

13. ​A psychologist notices that a male client rarely makes eye contact and pulls at his ear when he seems nervous. What type of assessment is the psychologist performing?

  a.  ​observation

  b.  ​projective testing

  c.  ​structured interviewing

  d.  ​controlled testing

ANSWER:   a

REFERENCES:   Assessment and Classification of Mental Disorders

LEARNING OBJECTIVES:   UABB.SUES.16.3.2 – Describe the kinds of tools that clinicians employ in evaluating a client’s mental health.

OTHER:   Applied

14. ​When Dr. Wilson administers psychological tests, she strictly follows specific procedures. This refers to what aspect of test administration?

  a.  ​reliability

  b.  ​validity

  c.  ​norming

  d.  ​standardization

ANSWER:   d

REFERENCES:   Reliability and Validity

LEARNING OBJECTIVES:   UABB.SUES.16.3.1 – Explain how psychological tests and evaluation procedures are evaluated for accuracy.

OTHER:   Applied

15. ​A psychologist notes that a female client is wearing a heavy wool sweater and cap on a hot summer day. The client walks with a limp and mumbles to herself. The psychologist should ____.

  a.  ​interpret these objective signs without regard to the individual’s culture

  b.  ​conduct testing or interviewing and disregard the information about the client’s appearance

  c.  ​assess the diagnostic significance of these observations with interview and other information

  d.  ​disregard these observations in order to make an unbiased assessment

ANSWER:   c

REFERENCES:   Assessment and Classification of Mental Disorders

LEARNING OBJECTIVES:   UABB.SUES.16.3.2 – Describe the kinds of tools that clinicians employ in evaluating a client’s mental health.

OTHER:   Applied

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank For American Government Institutions & Policies 14th Edition by James Q. Wilson

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1285195094 ISBN-10: 1285195094

Test Bank For A Topical Approach to Lifespan Development 9Th Edition By Santrock

Original price was: $55.00.Current price is: $33.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1259708787 ISBN-10: 1259708780

Test Bank For Human Sexuality in a world of diversity 5th Canadian Edition By Rathus

Original price was: $75.00.Current price is: $50.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN: 9780205968770 9780205968770

Test Bank For Adult Development and Aging The Canadian Experience by Lori Harper

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 0176594132 ISBN-13: 978-0176594138

Test Bank Prescott's Microbiology 11Th Edition By Joanne Willey

Original price was: $75.00.Current price is: $45.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1260409024 ISBN-10: 1260409023

Test Bank For A Guide to Crisis Intervention 5th Edition

Original price was: $65.00.Current price is: $22.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1285739908 ISBN-10: 1285739906

Test Bank Human Geography 1st Edition by Jon Malinowski

Original price was: $55.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
Author David H Kaplan Professor Instant Delivery Secure Multi Payment Options    

 

 

Product has been added to your cart