The World of Psychology 8th Canadian Edition By Samuel E. Wood – Test Bank

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-10:0133870251 ISBN-13:978-0133870251

In Stock

$28.00

Compare
SKU:000786000521

The World of Psychology 8th Canadian Edition By Samuel E. Wood – Test Bank

Table of Contents

1 Introduction to Psychology

2 Biology and Behaviour

3 Sensation and Perception

4 States of Consciousness

5 Learning

6 Memory

7 Cognition, Language, and Intelligence

8 Development

9 Motivation and Emotion

10 Social Psychology

11 Personality Theory and Assessment

12 Health and Stress

13 Psyological Disorders

14 Therapies

Test Bank to accompany The World of Psychology, Eighth Canadian Edition

Chapter 3 – Sensation and Perception

1) The process through which the senses detect sensory stimuli and transmit them to the brain is called

a. perception.

b. reception.

c. consciousness.

d. sensation.

Answer: d

Correct: The process of sensing and transmitting sensory information to the brain is called sensation.

Diff: 1

Type: MC

Page Reference: 62

Topic: Factual

Objective: 3.1 Identify and understand the difference between sensation and perception.

2) “The information brought to us by our various senses” is a description of

a. sensation.

b. reception.

c. perception.

d. transduction.

Answer: a

Correct: The process of sensing and transmitting sensory information to the brain is called sensation.

Diff: 1

Type: MC

Page Reference: 62

Topic: Factual

Objective: 3.1 Identify and understand the difference between sensation and perception.

3) Sensory information is organized and interpreted by the brain through the process of

a. transduction.

b. consciousness.

c. perception.

d. sensation.

Answer: c

Correct: Perception is the process of organizing and interpreting sensory information in the brain.

Diff: 1

Type: MC

Page Reference: 62

Topic: Conceptual

Objective: 3.1 Identify and understand the difference between sensation and perception.

4) The process through which we interpret and organize information brought to us by our various senses is called

a. sensation.

b. somnambulism.

c. convergence.

d. perception.

Answer: d

Correct: Perception is the process of organizing and interpreting sensory information in the brain.

Diff: 1

Type: MC

Page Reference: 62

Topic: Factual

Objective: 3.1 Identify and understand the difference between sensation and perception.

5) ________ furnishes the raw material of sensory experience; ________ provides the finished product.

a. Perception; sensation

b. Perception; transduction

c. Sensation; perception

d. Sensation; transduction

Answer: c

Correct: The process of sensing and transmitting sensory information to the brain is called sensation, while perception is the process of organizing and interpreting sensory information in the brain.

Diff: 2

Type: MC

Page Reference: 62

Topic: Conceptual

Objective: 3.1 Identify and understand the difference between sensation and perception.

6) Tina was walking through the woods, and she saw something moving. When she came closer to it, she realized the movement was a deer. Being able to identify the animal was a product of

a. convergence.

b. perception.

c. reception.

d. aphasia.

Answer: b

Correct: Perception is the process of organizing and interpreting sensory information, such as labelling a visual stimulus.

Diff: 2

Type: MC

Page Reference: 62

Topic: Applied

Objective: 3.1 Identify and understand the difference between sensation and perception.

7) Which of the following is listed in your textbook as a “secondary sense?”

a. smell

b. vision

c. balance

d. touch

Answer: c

Correct: Balance and pain are considered two secondary senses.

Diff: 2

Type: MC

Page Reference: 62

Topic: Factual

Objective: 3.1 Identify and understand the difference between sensation and perception.

8) Detecting a candle 48 kilometres away on a clear, dark night, and tasting a teaspoon of sugar dissolved in 9 litres of water are examples of

a. absolute thresholds.

b. difference thresholds.

c. perceptual constancies.

d. transduction.

Answer: a

Correct: The absolute threshold for any given sense is the minimum measure of stimulus that can be detected 50 percent of the time.

Diff: 2

Type: MC

Page Reference: 62

Topic: Factual

Objective: 3.2 Define and explain each of the following measures of the senses: absolute threshold, difference threshold, and signal detection theory.

9) According to its definition, the absolute threshold is the minimum amount of sensory stimulation that a person can

a. detect at least once in ten trials.

b. never detect.

c. detect 50 percent of the time.

d. always detect.

Answer: c

Correct: The absolute threshold for any given sense is the minimum measure of stimulus that can be detected 50 percent of the time.

Diff: 2

Type: MC

Page Reference: 62

Topic: Factual

Objective: 3.2 Define and explain each of the following measures of the senses: absolute threshold, difference threshold, and signal detection theory.

10) The minimum amount of physical stimulation necessary for us to experience a sensation 50 percent of the time is called the

a. blind spot.

b. difference threshold.

c. figure to ground ratio.

d. absolute threshold.

Answer: d

Correct: The absolute threshold for any given sense is the minimum measure of stimulus that can be detected 50 percent of the time.

Diff: 2

Type: MC

Page Reference: 62

Topic: Factual

Objective: 3.2 Define and explain each of the following measures of the senses: absolute threshold, difference threshold, and signal detection theory.

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Abnormal Child Psychology 7th Edition Mash Test Bank

$22.50
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Edition:7 Genres:Health, Medical, Hospital, Fitness, Science, Psychology Author : Eric J. Mash, David A. Wolfe Publisher: Cengage Higher Education ISBN:1337624268 ISBN :9781337624268y

Test Bank For Abnormal Psychology 8Th Edition By Susan Nolen

$35.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1260500189 ISBN-10: 1260500187

Test Bank for Psychology Themes and Variations 10th Edition by Weiten

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1305498208, ISBN-13: 9781305498204 Author: by Wayne Weiten Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning

Test Bank for Abnormal Psychology, 14th Edition By Ann M. Kring, Sheri L. Johnson

$35.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN: 9781119395232

What is Psychology Foundations, Applications, And Integration 3rd Edition by Ellen E. Pastorino - Test Bank

$20.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN 10: 1305700872 ISBN 13: 9781305700871 Publisher: Cengage Learning, 2015 Authors: Ellen E. Pastorino Susann M Doyle-Portillo Edition:3RD

Wrightsman's Psychology and the Legal System 8th Edition by Edith Greene - Test Bank

$24.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN: 1133956564 ISBN-13: 9781133956563 Edition: 12th Edition Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning Author Name: Edie Greene, Kirk Heilbrun

 

 

Product has been added to your cart