Test bank Understanding Pharmacology: Essentials for Medication Safety 2nd Edition Workman

Test bank Understanding Pharmacology: Essentials for Medication Safety 2nd Edition Workman.

Test banks are essential study aids for students who want to ensure they understand the material covered in their coursework. The Test Bank for Understanding Pharmacology: Essentials for Medication Safety 2nd Edition Workman is a valuable resource that can help students master the key concepts in this important subject. The Test Bank includes a wide range of questions, including multiple-choice, true/false, and essay questions.

Each question is accompanied by a detailed explanation of the correct answer, making it an ideal tool for self-study or class review. With the Test Bank, students can be confident they are getting the most out of their coursework and gaining a solid foundation in pharmacology.

In Stock

Original price was: $49.00.Current price is: $23.00.

Compare
SKU:0007860001

Workman & LaCharity: Understanding Pharmacology: Essentials for Medication Safety, 2nd Edition

understanding pharmacology 2nd edition study guide answer key

Chapter 01: Drug Regulation, Actions, and Responses

 

MULTIPLE CHOICE BASIC CONCEPTS

1. Which health care professional has the major responsibility for dispensing prescribed drugs under the direction of a pharmacist?

  1. Physician
  2. Nurse practitioner
  3. Licensed nurse
  4. Pharmacy technician

ANS: D
The physician and nurse practitioner have the major responsibility for prescribing drugs, not dispensing them. The licensed nurse has the primary responsibility for administering drugs, although under some circumstances a licensed nurse may dispense prescribed drugs but this is not his or her major responsibility in drug therapy. The pharmacy technician has the major responsibility of dispensing prescribed drugs under the direction of a licensed pharmacist.

DIF: Cognitive Level: Remembering REF: p. 3

2. Which term describes the effect of a drug that improves body function?

  1. Side effect
  2. Intended action
  3. Adverse reaction
  4. Idiosyncratic response

ANS: B
The purpose of drug therapy is to take a drug to prevent, reduce, or correct a health problem. This response is any drug’s intended action also known as therapeutic response.

DIF: Cognitive Level: Remembering REF: p. 3

3. Which type of drug name is “owned” by the company that manufactures it?

  1. Generic name
  2. Chemical name
  3. Category name
  4. Trade name

ANS: D
The chemical name is a drug’s exact chemical composition. The generic name is the name assigned to the drug by the U.S. Adopted Names Council and is not owned by anyone. The category name refers to the type of drug (what it does or what it is used for) and is not an actual drug name. The trade name (brand name) is the name provided and owned by a specific drug’s manufacturer.

DIF: Cognitive Level: Remembering REF: p. 4

4. Which drug or drug class is a “high alert” drug? a. Penicillin

b. Insulin c. NSAIDs d. Calcium

ANS: B
A high alert drug is one in which harm is likely to result if given at the wrong dose, to the wrong patient, or not given to the correct patient. Drugs classified as high alert drugs include potassium, narcotics (opioids), insulin, cancer chemotherapy drugs, and heparin (or any drug that strongly affects blood clotting). Penicillin, NSAIDs, and calcium are not considered high alert drugs.

DIF: Cognitive Level: Remembering REF: p. 4

5. What is the term for a drug that has the same action as a naturally occurring body hormone or enzyme?

  1. Agonist
  2. Blocking agent
  3. Chemical
  4. Duplicator

ANS: A
A drug agonist is an extrinsic drug that activates the receptor sites of a cell and mimics the actions of naturally occurring body substances (intrinsic drugs). A blocking agent is a drug antagonist. A chemical would not necessarily be a drug at all. A duplicator is not a pharmacologic term.

DIF: Cognitive Level: Remembering REF: pp. 6-7

6. Which term describes how the body affects drug activity?

  1. Drug potency
  2. Pharmacodynamics
  3. Therapeutic effect
  4. Pharmacokinetics

ANS: D
The term pharmacokinetics refers to drug metabolism and how the body changes a drug. Pharmacodynamics refers to how a drug works to change body function. Drug potency refers to how strongly or to what degree a drug exerts its effects. The therapeutic effect is closer to pharmacodynamics, meaning how a drug works to change body function.

DIF: Cognitive Level: Remembering REF: p. 10

7. In the United States, which group is responsible for enforcing established standards for drug manufacturing?

  1. U.S. Pharmacopeia
  2. National Institutes of Health
  3. Food and Drug Administration
  4. Association of Pharmaceutical Manufacturers

ANS: C
The standards for drug manufacture are established by the U.S. Pharmacopeia. These standards are enforced by the Food and Drug Administration. Neither the National Institutes of Health nor the Association of Pharmaceutical Manufacturers has any authority to enforce drug standards.

DIF: Cognitive Level: Remembering REF: p. 5

8. Which factor is a major disadvantage of the transdermal drug delivery route?

  1. Only a prescriber can administer drugs by the transdermal route.
  2. Transdermal drugs must be sterile rather than clean.
  3. First pass drug loss by this route is the most extensive.
  4. Drug absorption is dependent on adequate circulation.

ANS: D
Once a transdermal drug moves through the skin, it must enter the bloodstream to reach its target tissue. If circulation is poor to the area where the transdermal drug is applied, very little, if any, of the drug will reach its target tissue.

DIF: Cognitive Level: Remembering REF: p. 12

9. How are intrinsic drugs different from extrinsic drugs?

  1. Intrinsic drugs are made by the body, whereas extrinsic drugs are made outside the body.
  2. Intrinsic drugs are administered by the parenteral route, whereas extrinsic drugs are administered by the oral route.
  3. Extrinsic drugs can only be applied to the skin or mucous membranes, whereas intrinsic drugs are taken internally.
  4. Extrinsic drugs require a prescription for administration, whereas intrinsic drugs are available over-the-counter.

ANS: A
Intrinsic drugs are the hormones, enzymes, and other chemicals made by the body that change cell activity. Extrinsic drugs are manufactured from chemical, animal, or plant sources and must have a means of entering the body in order to change cell activity.

DIF: Cognitive Level: Understanding REF: p. 3

10. A patient asks why his drug to control high blood pressure has only one generic name and two different trade names. What is your best response?

  1. “Most drugs have different trade names that indicate different dosages.”
  2. “The two different trade names indicate that one is a more pure and safer drug than the other.”
  3. “The generic name is the actual official drug name and the trade name is a brand owned by a specific manufacturer.”
  4. “If you have insurance, you can get the trade name drug, which is usually more expensive than the generic named drug.”

ANS: C
The generic name is the name assigned to the drug by the U.S. Adopted Names Council and is not owned by anyone. The trade name (brand name) is the name provided and owned by a specific drug manufacturer. More than one manufacturer can make and sell the same drug at the same time under a different trade name. Regardless of trade name, all drugs that have the same generic name must be alike in their chemical composition and strength.

DIF: Cognitive Level: Applying or Higher REF: pp. 3-4

11. How are the terms drug and medication different in the health care environment?

  1. Medications must be prescribed, whereas drugs are available over-the-counter.
  2. Medications are used to treat health problems, whereas drugs can be misused.
  3. Drugs are always illegal, whereas medications are legal.
  4. There is no difference between these two terms.

ANS: D
Although the lay public may think there is a distinction between these two terms, in health care they mean the same thing. Both are used to treat health problems and both can be misused.

DIF: Cognitive Level: Understanding REF: p. 2

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Pharmacology And The Nursing Process 9th Edition Lilley Test Bank

Original price was: $80.00.Current price is: $14.50.
(0 Reviews)
Pharmacology And The Nursing Process 9th Edition Lilley Test Bank is a great resource for nurses. It provides a comprehensive overview of pharmacology and the nursing process. The book is divided into four parts: Pharmacokinetics, Pharmacodynamics, Pharmacotherapeutics, and Pharmacotherapy. Each section provides detailed information on the various drugs used to treat different conditions. In addition, the book includes a variety of practice questions and answers to ensure that nurses have a solid understanding of the material. Pharmacology And The Nursing Process 9th Edition Lilley Test Bank is an essential resource for any nurse looking to expand their knowledge of pharmacology. Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 58 Format: PDF ISBN-13: 978-0323529495 ISBN-10: 0323529496 Publisher: Mosby Authors: Linda Lane Lilley, Shelly Rainforth Collins PharmD, Julie S. Snyder

Pharmacology: A Patient-Centered Nursing Process Approach 10th Edition Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $17.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 55 Format: PDF ISBN-13: 978-0323642477 ISBN-10: 0323642470 Publisher: Saunders Authors: Linda E. McCuistion, Kathleen DiMaggio, Mary Beth Winton, Jennifer J. Yeager

Basic and Clinical Pharmacology 14th Edition Katzung Trevor Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $23.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 66 Chapters: PDF ISBN-13: 978-1259641152 ISBN-10: 1259641155 Publisher: ‎MG. Hill Authors: Bertram Katzung

Pharmacotherapeutics for Advanced Practice: A Practical Approach 5th Edition Arcangelo Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 56 Format: PDF ISBN-13: 978-1975160593 ISBN-10: 1975160592 Publisher: ‎LWW Authors: Virginia Poole Arcangelo, Andrew M. Peterson PharmD, Veronica Wilbur, Dr. Tep M. Kang PharmD

Focus on Nursing Pharmacology 8th Edition Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $18.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Format: PDF Chapters: 59 ISBN-13: 978-1975100964 ISBN-10: 1975100964. Publisher: ‎LWW; 8th edition Author: Amy M. Karch

Test bank For Pharmacology For Nurses A Pathophysiologic Approach 5th Edition by Michael Patrick Adams

Original price was: $65.00.Current price is: $40.00.
(0 Reviews)
Test Bank For Pharmacology For Nurses A Pathophysiologic Approach 5th Edition By Michael Patrick Adams is an essential study guide for any nursing student enrolled in a pharmacology course. The book covers all of the major drug classifications and their mechanism of action, along with a detailed discussion of how each drug interacts with the body. In addition, the Test Bank provides a comprehensive review of pharmacology for the NCLEX-RN exam. The Test Bank includes over 2,000 questions, divided into four sections: General Principles, Cardiovascular, Respiratory, and Gastrointestinal. With its comprehensive coverage and practice questions, the Test Bank is an invaluable resource for any nursing student preparing for the pharmacology section of the NCLEX-RN exam. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN 10: 013425516X ISBN-13: 9780134255163

Test Bank For Pharmacology For the Primary Care Provider 4th Edition by Edmunds Mayhew

Original price was: $85.00.Current price is: $45.00.
(0 Reviews)
Test Bank for Pharmacology for the Primary Care Provider, 4th Edition by Edmunds Mayhew provides comprehensive coverage of pharmacology for primary care providers. The Test Bank includes questions on all major topics covered in the text, as well as a section on medical conditions and diseases. The Test Bank is an essential resource for students preparing for exams, and for instructors who want to create practice quizzes and tests. Test Bank For Pharmacology For The Primary Care Provider 4th Edition By Edmunds Mayhew is a valuable resource for students and instructors alike. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0323087902 ISBN-10: 0323087906

 

 

Product has been added to your cart