Test Bank of Abnormal Psychology in a Changing World Nevid 9th Edition

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-10: 0205961711 ISBN-13: 978-0205961719
Authors: Jeffrey S. Nevid Ph.D., Spencer A. Rathus
Beverly S Greene
Publisher ‏ : ‎ Pearson; 9th edition

In Stock

$22.00

Compare
SKU:000786000826

Test Bank of Abnormal Psychology in a Changing World Nevid 9th Edition

1

Introduction and Methods of Research

Multiple-Choice Questions

    1. Which emotional concern has developed in the police photographer who described his                     

           crime scene experiences?

a.angerc. fear

b. sadnessd. loneliness

ANSWER: C

Diff: 1 Page: 2

Topic: Chapter Introduction

Textbook LO:  Introduction

Skill: Factual

    2. In “Cowering Under the Covers,” the woman with bipolar disorder     

reports that when she goes beyond the stage of feeling exhilaration, she _________. 

a.   becomes manic        

b.  experiences calm

c. develops  suicidal thoughts

d. argues with her husband

ANSWER: A

Diff: 2 Page: 3

Topic: Chapter Introduction

Textbook LO:  Introduction

Skill: Factual

    3. Thomas, the young man with paranoid schizophrenia and major depression,  

            experienced severe symptoms until he ______.                    

a.  received two months of treatment in the psychiatric hospital  

b.  found the correct medication

c.  underwent electroconvulsive therapy

d.  was given a prefrontal lobotomy

ANSWER: B

Diff: 1Page: 3

Topic: Chapter Introduction

Textbook LO:  1.1

Skill: Factual

4.An abnormal behavior pattern that is associated with states of intense emotional distress or an impaired ability to function is a(n) ______.

a.abreactionc.perceptual set

b.reaction formationd.psychological disorder

ANSWER: D

Diff: 1 Page: 3

Topic: Chapter Introduction

Textbook LO: 1.1

Skill: Factual

    5.Abnormal psychology deals chiefly with ______.

a.diseases            c.   abnormal behaviors

b.traits            d.   problems of immaturity

ANSWER: C

Diff: 1Page: 3

Topic: Chapter Introduction

Textbook LO:  1.1

Skill: Factual

    6. The branch of psychology that deals with the description, causes, and treatment of abnormal 

behavior patterns is ______ psychology.

a.abnormalc.evolutionary

b.sociald.developmental

ANSWER: A

Diff: 1 Page: 3 

Topic: Chapter Introduction

Textbook LO: 1.1

Skill: Factual

7. According to the World Health Organization, which of the 17 countries surveyed had the highest rates of diagnosable psychological disorders? 

a.France c.Haiti 

b.United Statesd.Latvia

ANSWER: B

Diff: 1 Page: 4

Topic: Chapter Introduction

Textbook LO:  1.1

Skill: Factual

8. The term mental disorder is derived from which of the following models?

a. epigeneticc. medical

b. sociologicald. psychological

ANSWER: C

Diff: 1 Page: 4

Topic: Chapter Introduction

Textbook LO:  1.1

Skill: Factual

9. Who is affected by abnormal behavior?                                                  

     a. Only those who are mentally ill themselves                                              

       b.Only those who are related to individuals with a mental illness

       c. Only those who work with individuals with a mental illness

      d. Virtually everyone

ANSWER: D

Diff: 1Page: 4

Topic: Chapter Introduction

Textbook LO:  1.1

Skill: Conceptual

  10. Nearly one in ______ Americans is directly affected by a diagnosable mental illness at some point 

in their lives.

a.twoc.four

b.threed.five

ANSWER: A

Diff: 3 Page: 3

Topic: Chapter Introduction

Textbook LO:  1.1

Skill: Factual

  11.About one in ______ adult Americans experiences a diagnosable mental illness in a given year.a.twoc.four

b.threed.five

ANSWER: C

Diff: 3 Page: 3-4

Topic: Chapter Introduction

Textbook LO:  1.1

Skill: Factual

  12. What is the view about the medical model stated by the authors of your text?                

a.  It is not currently a prominent model for understanding abnormal behavior.                

b.  It puts the study of abnormal behavior directly in the purview of the field of psychology.        

c.  It provides terms such as “symptom” and “disease” which will be emphasized in the text.

d.  It is a major contemporary model, but psychological and sociocultural perspectives also warrant consideration.

ANSWER: D

Diff: 2 Page:  4

Topic: Chapter Introduction

Textbook LO:  1.1   

Skill: Conceptual

  13.  The ______ model considers abnormal behavior patterns to be symptoms of underlying illness.

  a.biogenic c.sociocultural

  b. behavioral d. medical 

ANSWER: D

Diff: 1Page: 4

Topic: Chapter Introduction

Textbook LO: 1.1

Skill: Conceptual

  14. The authors of your text prefer to use the term “psychological disorder” rather than 

  “mental disorder” because___________.  

a.the term “psychological disorder” puts the study of abnormal behavior squarely 

        within the purview of the field of psychology.

    b. the term psychological disorder carries less of a stigma. 

c. the term psychological disorder implies that behavioral change is possible whereas mental disorder suggests a less malleable condition. 

    d. the term “mental disorder” implies some type of serious illness, whereas the term 

                “psychological disorder” does not

ANSWER: A 

Diff: 2 Page: 4

Topic: Chapter Introduction

Textbook LO:  1.1

Skill: Conceptual

  15. The Surgeon General’s report states that treatment for mental disorders
              is most effective when

a.pharmacological treatment is monitored weekly by a health care professional. 

b.psychological and pharmacological treatments are combined.

c.the social and financial needs of the individual are addressed prior to treatment. 

d.clinicians serving an individual are from the same ethnic group.

ANSWER: B

Diff: 2 Page: 5

Topic: Chapter Introduction

Textbook LO: 1.1

Skill: Factual

16. According to the 1999 Surgeon General’s  Report on Mental Health, what percentage of American adults receives some form of help for mental health problems each year?

a.5%

b.15%

c.25%

d.35%

ANSWER: B

Diff: 2 Page: 5

Topic: Chapter Introduction

Textbook LO:  1.1

Skill: Factual

  17.  The authors use the report of the ______ as a backdrop for this text’s study of abnormal

behavior.                     

a.World Health Organizationc.Secretary of Health and Human Services

b.Surgeon Generald.President’s Commission on Mental Health

ANSWER: B

Diff: 1 Page: 5

Topic: Chapter Introduction

Textbook LO:  1.1   

Skill: Factual

  18.Which of the following behaviors is considered abnormal?

a.feeling anxious in anticipation of an important job interview

b.feeling sad after failing a test

c.  feeling panic whenever entering a department store

  d.  feeling depressed about losing a loved one

 

ANSWER: C

Diff: 1 Page: 5

Topic: How Do We Define Abnormal Behavior?

Textbook LO:  1.2   

Skill: Applied

 

  19.   Which of the following statements about the unusualness criteria for determining abnormality is correct?

a.  It is the only criteria used to determine abnormality

  b.  It is the best criteria for determining abnormality

  c.  Statistical deviance or rarity is sufficient to judge abnormality

  d.  Just because a behavior is unusual does not necessarily mean that it is considered abnormal.

ANSWER: D

Diff: 2Page: 6

Topic: How Do We Define Abnormal Behavior?

Textbook LO:  1.2   

Skill: Conceptual

  20. ______ societies have norms or standards that define the kinds of behavior acceptable in 

given contexts.

a.Very fewc.Around 2/3

b.Around 1/3 ofd.All

ANSWER: D

Diff: 1 Page: 6

Topic: How Do We Define Abnormal Behavior?

Textbook LO:  1.2   

Skill: Factual

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Abnormal Child Psychology 7th Edition Mash Test Bank

$22.50
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Edition:7 Genres:Health, Medical, Hospital, Fitness, Science, Psychology Author : Eric J. Mash, David A. Wolfe Publisher: Cengage Higher Education ISBN:1337624268 ISBN :9781337624268y

Test Bank For Abnormal Psychology 8Th Edition By Susan Nolen

$35.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1260500189 ISBN-10: 1260500187

Test Bank for Psychology Themes and Variations 10th Edition by Weiten

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1305498208, ISBN-13: 9781305498204 Author: by Wayne Weiten Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning

Test Bank for Abnormal Psychology, 14th Edition By Ann M. Kring, Sheri L. Johnson

$35.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN: 9781119395232

What is Psychology Foundations, Applications, And Integration 3rd Edition by Ellen E. Pastorino - Test Bank

$20.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN 10: 1305700872 ISBN 13: 9781305700871 Publisher: Cengage Learning, 2015 Authors: Ellen E. Pastorino Susann M Doyle-Portillo Edition:3RD

Wrightsman's Psychology and the Legal System 8th Edition by Edith Greene - Test Bank

$24.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN: 1133956564 ISBN-13: 9781133956563 Edition: 12th Edition Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning Author Name: Edie Greene, Kirk Heilbrun

 

 

Product has been added to your cart