Test Bank Human Heredity Principles and Issues 11th Edition

Digital item No Waiting Time Instant Download

In Stock

$20.00

Compare
SKU:00078600020

Test Bank Human Heredity Principles and Issues 11th Edition

 

Table of Contents

1. A Perspective on Human Genetics.
2. Cells and Cell Division.
3. Transmission of Genes from Generation to Generation.
4. Pedigree Analysis in Human Genetics.
5. The Inheritance of Complex Traits.
6. Cytogenetics: Karyotypes and Chromosome Aberrations.
7. Development and Sex Determination.
8. The Structure, Replication, and Chromosomal Organization of DNA.
9. Gene Expression and Gene Regulation.
10. From Proteins to Phenotypes.
11. Genome Alterations: Mutation and Epigenetics.
12. Genes and Cancer.
13. An Introduction to Genetic Technology.
14. Biotechnology and Society.
15. Genomes and Genomics.
16. Reproductive Technology, Genetic Testing, and Gene Therapy.
17. Genes and the Immune System.
18. Genetics of Behavior.
19. Population Genetics and Human Evolution.
Appendix.
Glossary.
Index.

Chapter 01 – A Perspective on Human Genetics

1. Normal white blood cells (called B cells) and cancerous B cells that cause leukemia both carry a unique surface protein called CD-19.​

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

DIFFICULTY:   Bloom’s: Remember

REFERENCES:   1-1 Genetics and Translational Medicine

LEARNING OBJECTIVES:   HUHE.CUMM.16.1-1-1 – Explain the connection between genetic research and clinical medicine as it relates to cancer treatment.

2. Genetic modification of immune cells has not been shown to be an effective leukemia treatment.​

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

DIFFICULTY:   Bloom’s: Remember

REFERENCES:   1-1 Genetics and Translational Medicine

LEARNING OBJECTIVES:   HUHE.CUMM.16.1-1-1 – Explain the connection between genetic research and clinical medicine as it relates to cancer treatment.

3. The human genome carries approximately 20,000 genes.​

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

DIFFICULTY:   Bloom’s: Remember

REFERENCES:   1-7 What Impact Is Genomics Having?

LEARNING OBJECTIVES:   HUHE.CUMM.16.1-7-1 – Describe genome sequencing and illustrate various methods of use in the treatment of disease, genetic testing, and plant and animal modification.

4. In the years after the completion of the human genome project, genome sequencing revealed a surprisingly little amount of variation in the sequence and arrangement of nucleotides in humans.​

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

DIFFICULTY:   Bloom’s: Understand

REFERENCES:   1-7 What Impact Is Genomics Having?

LEARNING OBJECTIVES:   HUHE.CUMM.16.1-7-1 – Describe genome sequencing and illustrate various methods of use in the treatment of disease, genetic testing, and plant and animal modification.

Chapter 01 – A Perspective on Human Genetics

5. In some societies, the birth of a deformed child is regarded as a sign of impending war or famine.​

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

DIFFICULTY:   Bloom’s: Remember

REFERENCES:   1-3 What Are Genes and How Do They Work? (Genetic Disorders in Culture and Art)

LEARNING OBJECTIVES:   HUHE.CUMM.16.1-3-2 – Describe the role of genes in the production of proteins.

6. Genes are precisely copied during the process of DNA replication and never undergo any change.​

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

DIFFICULTY:   Bloom’s: Understand

REFERENCES:   1-3 What Are Genes and How Do They Work?

LEARNING OBJECTIVES:   HUHE.CUMM.16.1-3-1 – Identify basic gene components and diagram the structure of a DNA molecule.

7. The U.S. has stayed ahead of the issues surrounding genetic technology by implementing ground-breaking public policy and laws.​

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

DIFFICULTY:   Bloom’s: Understand

REFERENCES:   1-2 Genetics Is the Key to Biology

LEARNING OBJECTIVES:   HUHE.CUMM.16.1-2-1 – Define the term genetics and summarize its role in our understanding of all of biology.

8. The separation of genes during the formation of the sperm and egg and the reunion of genes at fertilization is explained by the behavior of chromosomes in a form of cell division called meiosis.​

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

DIFFICULTY:   Bloom’s: Remember

REFERENCES:   1-4 How Are Genes Transmitted from Parents to Offspring?

LEARNING OBJECTIVES:   HUHE.CUMM.16.1-4-2 – Explain how Mendel’s research with pea plants has increased our understanding of how specific traits are passed from parent to offspring by genes.

9. Genetic discoveries made in one organism cannot necessarily be applied to other species.​

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

DIFFICULTY:   Bloom’s: Understand

REFERENCES:   1-5 How Do Scientists Study Genes?

LEARNING OBJECTIVES:   HUHE.CUMM.16.1-5-1 – Compare and contrast the different methods scientists use to study genetics.

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Compare

Test Bank Human Physiology From Cells to Systems 9th Edition Sherwood

$20.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1285866932 ISBN-13: 9781285866932 Edition 9th Edition Author Sherwood Copyright 2016 Publisher Cengage
Compare

Biology 2nd Edition By Robert J. Brooker – Test Bank

$20.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 0073532215 ISBN-13: 978-0073532219 Publisher ‏ : ‎ McGraw-Hill Science Engineering; 2nd edition Authors: Robert J. Brooker, Eric P. Widmaier, Linda E. Graham
Compare

Test Bank Campbell Biology Concepts Connections 8th Edition Reece Taylor

$20.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 0321946685 ISBN-13: 978-0321946683 Edition 8th Edition Author Reece Publisher Pearson
Compare

Evolutionary Analysis 5th Edition Herron Freeman - Test Bank

$20.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 0321616677 ISBN-13: 978-0321616678 Publisher ‏ : ‎ Pearson; 5th edition Authors: Jon Herron, Scott Freeman
Compare

Test Bank Human Physiology 14th Edition By Fox

$20.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13:9780077836375 (978-0-07-783637-5) ISBN-10:0077836375 (0-07-783637-5)  
Compare

Test Bank For Immunobiology 9th Edition By by Kenneth Murphy

$27.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 0815345054, ISBN-13: 9780815345053 ISBN-10: 081534550X, ISBN-13: 9780815345503

 

 

Product has been added to your cart