Test Bank for Understanding Computers: Today and Tomorrow, Comprehensive, 16th Edition, Deborah Morley, Charles S. Parker

Digital item No Waiting Time Instant Download
Author: Deborah Morley Charles S. Parker
Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning
ISBN-13: 978-1305656314
ISBN-10: 1305656318

In Stock

$25.00

Compare
SKU:000786000645

Test Bank for Understanding Computers: Today and Tomorrow, Comprehensive, 16th Edition, Deborah Morley, Charles S. Parker

Table of Contents

1. Introduction to the World of Technology.
2. The System Unit, Processing, and Memory
3. Storage.
4. Input and Output.
5. System Software: Operating Systems and Utility Programs.
6. Application Software: Desktop and Mobile Apps.
7. Networks and Communication Devices.
8. The Internet.
9. Security and Privacy.
10. Information Systems and System Development.
11. Program Development and Programming Languages.
12. Databases and Database Management Systems.
13. Intellectual Property Rights, Ethics, Health, Access, and the Environment.
References and Resources Guide.
Glossary.

1. With a DVD, the storage medium and the storage device are permanently sealed together to form one piece of hardware called a fixed-media storage system.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

POINTS:   1

REFERENCES:   93

2. Storage devices can be internal (located inside the system unit), external (plugged into an external port on the system unit), or remote (located on another computer).

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   93

3. Storage media are volatile.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

POINTS:   1

REFERENCES:   94

4. Users do not have to be concerned with how files are physically stored on a storage medium.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   95

5. With rewritable optical media, the laser permanently alters the disc surface.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

POINTS:   1

REFERENCES:   96

6. Traditionally, the magnetic particles on a hard disk have been aligned vertically, perpendicular to the hard disk’s surface.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

POINTS:   1

REFERENCES:   99

7. “Tracking up data” refers to creating a second copy of important files.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

POINTS:   1

REFERENCES:   100

8. SSDs are not subject to mechanical failures like magnetic hard drives, and are more resistant to shock and vibration.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   100

9. SSDs are becoming the norm for netbooks, mobile devices, and other very portable devices.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   100

10. Since retrieving data from memory is much faster than from a magnetic hard disk, disk caching can speed up performance..

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   103

11. While the memory used for disk caching can be a designated portion of RAM, today’s hard drives typically use a disk cache consisting of memory chips located on a circuit board inside the hard drive case.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   103

12. Some new personal computers come with two partitions: a C drive partition ready to use for programs and data and a D drive partition set up as a recovery partition.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   104

13. One reason advanced users may partition a primary hard drive is to be able to use two different operating systems on the same hard drive.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   104

14. Recordable optical discs can be written to, but the discs cannot be erased and reused.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   108

15. An external flash memory card reader that connects via an RJ14 port can be used when the destination device doesn’t have a built-in reader.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

POINTS:   1

REFERENCES:   111

16. USB flash drives are designed to be very small and very portable.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   112

17. Remote storage services accessed via the Internet are often referred to as cloud storage.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   115

18. A common RAID technique is disk mirroring, in which data is written to two duplicate drives simultaneously.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   119

19. Although cost is a factor when comparing similar devices, it is often not the most compelling reason to choose a particular technology.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   121

20. Virtually all computer users will need at least one convenient USB port to be used to connect external hard drives, USB flash drives, printers, mice, and other USB-based hardware.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   121

21. There are two parts to any storage system: the storage processor and the storage device. _________________________

ANSWER:   False – storage medium

POINTS:   1

REFERENCES:   93

22. Conventional RAM is volatile. _________________________

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   94

23. With random access, the data can only be retrieved in the order in which it is physically stored on the medium. _________________________

ANSWER:   False – sequential

POINTS:   1

REFERENCES:   94

24. Internal hard drives are not designed to be removed, unless they need to be repaired or replaced. _________________________

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   96

25. One or more adjacent sectors form a(n) track, the smallest amount of disk space that can be used to hold a file. _________________________

ANSWER:   False – cluster

POINTS:   1

REFERENCES:   99

26. When hard drives containing critical data become damaged, systems design firms may be able to help out. _________________________

ANSWER:   False – data recovery

POINTS:   1

REFERENCES:   100

27. The most common internal hard drive interface standard for desktop computers today is serial ATA. _________________________

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   105

28. Optical discs are thin circular discs made out of polycarbonate substrate. _________________________

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   105

29. The process of recording data onto a recordable or rewritable optical disc is called tracking. _________________________

ANSWER:   False – burning

POINTS:   1

REFERENCES:   107

30. The data on a(n) read-only disc cannot be erased, changed, or added to because the pits that are molded into the surface of the disc when the disc is produced are permanent. _________________________

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   108

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank For Practical PC 7e June Jamrich Parsons Dan Oja

$10.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1285077307 ISBN-10: 128507730X

Test Bank For A Guide to Computer User Support for Help Desk and Support Specialists 6e Fred Beisse

$24.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1285852683 ISBN-10: 1285852680

Test Bank For A Guide to Service Desk Concepts 4e Donna Knapp

$22.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1285063454 ISBN-10: 1285063457

Test Bank for Understanding Computers: Today and Tomorrow, Comprehensive, 16th Edition, Deborah Morley, Charles S. Parker

$25.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Author: Deborah Morley Charles S. Parker Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning ISBN-13: 978-1305656314 ISBN-10: 1305656318

 

 

Product has been added to your cart