Test Bank For Theoretical Basis for Nursing 3rd Edition McEwen

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-13: 978-1605473239 ISBN-10: 9781605473239

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $22.00.

Compare
SKU:000786000525

Test Bank For Theoretical Basis for Nursing 3rd Edition McEwen

1.

Nursing has been considered both a profession and an occupation. Which of the following supports defining nursing as a profession?

A)

Autonomy

B)

Learned vocation

C)

Varied level of skill

D)

Career with varied knowledge

2.

How many levels of entry into practice exist for registered nurses?

A)

One

B)

Two

C)

Three

D)

Four

3.

Nursing is classified as which type of science?

A)

Pure

B)

Natural

C)

Human

D)

Applied

4.

In defining the philosophy of nursing, which of the following would not be included?

A)

Purpose of human life

B)

Nature of being

C)

Theory of knowledge

D)

Scientific method

5.

When discussing the science and philosophy of a discipline, how would one define the two in relation to each other?

A)

Autonomous

B)

Reliant

C)

Linked

D)

Unrelated

6.

Philosophy’s definition includes which of the following?

A)

Study of problems that are abstract and general

B)

Measures observable phenomena of interest in a discipline

C)

Empirical way of gathering data

D)

Grounded and tested in experience

7.

Based on the science and philosophical schools of thought, which one is founded on the belief that what is experienced is what exists and that experiences be verified through scientific methodology?

A)

Received view

B)

Human science

C)

Phenomenology

D)

Constructivism

8.

Based on the science and philosophical schools of thought, which one centers on descriptions that are derived from collectively lived experiences, interrelatedness, human interpretation, and learned reality?

A)

Empiricism

B)

Positivism

C)

Rationalism

D)

Perceived view

9.

When defining nursing philosophy, which of the following is appropriate?

A)

Refers to the belief system of the profession and provides perspectives for practice, scholarship, and research.

B)

The substantive, discipline-specific knowledge that focuses on the human-universe-health process.

C)

Refers to the system of relationship of human response in health and illness.

D)

Responsible for generation of knowledge, which provides direction for future.

10.

When discussing the knowledge development in nursing science, the study of theory is referred to as which of the following?

A)

Ontology

B)

Epistemology

C)

Methodology

D)

Philosophy

11.

There are several defined ways of knowing. Which way of knowing is defined as “a priori knowledge that pertain to knowledge gained from thought alone?”

A)

Empirics

B)

Personal

C)

Intuitive

D)

Somatic

12.

Patterns of knowledge in nursing include use of knowledge from nursing and other disciplines, abstracted and generalized beyond personal experience. Of which pattern of knowledge is this representative?

A)

Clinical knowledge

B)

Emancipatory knowing

C)

Conceptual knowledge

D)

Empirical knowledge

13.

Nursing is described as a human science based on inclusion of which of the following in the discipline?

A)

Physiology

B)

Human health

C)

Anthropology

D)

All of the above

14.

A study is conducted and the methodology used for the data collection is focused on testing a hypothesis and seeking to prove or disprove the hypothesis. Which type of methodology is being used?

A)

Qualitative

B)

Quantitative

C)

Methodologic pluralism

15.

During the course of a nursing research study, the research selects a theory with a phenomenological foundation seeking to explore the experiences of teens living with HIV. Which type of methodology is being used?

A)

Qualitative

B)

Quantitative

C)

Methodologic pluralism

Answer Key

1.

A

2.

C

3.

D

4.

D

5.

C

6.

A

7.

A

8.

D

9.

A

10.

B

11.

B

12.

C

13.

D

14.

B

15.

A

1.

Myra Levine expressed nurses are often confused about theory. Which of the following was given as one reason for the confusion related to nursing theory?

A)

Clearly understandable

B)

Obscure concepts

C)

Application to practice

D)

New concepts

2.

If a theory is to be useful in nursing, it must include which of the following?

A)

Broad concepts

B)

Understandable concepts

C)

Concepts specific to nursing

D)

Operationally defined concepts

3.

Theories developed for nursing include all of the following except which of the following?

A)

Identify standards for nursing practice

B)

Guide development of client cares

C)

Direct quality assurance programs

D)

Align with other health care disciplines

4.

Which of the following was the first stage in the development of a nursing theory and philosophy?

A)

Silent knowledge

B)

Received knowledge

C)

Subjective knowledge

D)

Procedural knowledge

5.

The silent knowledge stage of theory and philosophy development was driven based on which of the following?

A)

Nursing as an independent discipline

B)

Medical model, dependent on physicians

C)

Interdisciplinary team design

D)

Nursing as an academic discipline

6.

During the 1970s, the nursing profession viewed itself as a scientific discipline evolving toward a theoretically based practice focusing on the client. Which stage of theory and philosophy development is this the correct description?

A)

Silent knowledge

B)

Received knowledge

C)

Subjective knowledge

D)

Procedural knowledge

7.

What is the current stage of knowledge development for the discipline of nursing?

A)

Silent knowledge

B)

Received knowledge

C)

Subjective knowledge

D)

Constructed knowledge

8.

Development of a metatheory includes which of the following?

A)

Broad processes and generalized understanding

B)

Specific application of theory

C)

Development of theory through practice

D)

Use of only nursing concepts

9.

Which type of theory is the most broad and complex in scope?

A)

Grand theory

B)

Middle range theory

C)

Practice theory

D)

Microtheory

10.

Which type of theory may describe a phenomenon, explain relationships of concepts or predict effects of a phenomenon?

A)

Metatheory

B)

Grand theory

C)

Middle range theory

D)

Practice theory

11.

Which type of theory is the least complex and is situation specific?

A)

Methatheory

B)

Grand theory

C)

Middle range theory

D)

Practice theory

12.

A nursing theory designed to explain or relate concepts in a theory to one another is considered which type or purpose of theory?

A)

Factor-isolating theories

B)

Factor-relating theories

C)

Situation-relating theories

D)

Situation-producing theories

13.

A nursing theory which prescribes activities to reach a goal is which type of theory?

A)

Factor-isolating theories

B)

Factor-relating theories

C)

Situation-relating theories

D)

Situation-producing theories

14.

Which of the following discipline or disciplines may be used in the design of a nursing theory?

A)

Psychology

B)

Physical biology

C)

Sociology

D)

Psychology, physical biology, and sociology

15.

Based on the work by Fawcett, which of the following is not part of the defined nursing metaparadigm?

A)

Person

B)

Health

C)

Environment

D)

Caring

Answer Key

1.

B

2.

B

3.

D

4.

A

5.

B

6.

D

7.

D

8.

A

9.

A

10.

C

11.

D

12.

B

13.

D

14.

D

15.

D

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Seidel’s Guide to Physical Examination 9th Edition by Ball Test Bank

Original price was: $50.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
Seidel's Guide to Physical Examination 9th Edition by Ball Test Bank is a great resource for students who are preparing for their physical examination. The guide provides a comprehensive overview of the examination process, including how to properly examine patients, identify signs and symptoms, and document findings. In addition, the guide includes a wide range of practice questions that will help students prepare for the examination. The Seidel's Guide to Physical Examination 9th Edition by Ball Test Bank is an essential resource for any student who is preparing for their physical examination.

Bates’ Guide To Physical Examination and History Taking 13th Edition Bickley Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $22.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 27 Format: PDF ISBN-13: 978-1496398178 ISBN-10: 1496398173 Publisher: LWW Authors: Lynn S. Bickley MD FACP, Peter G. Szilagyi, Richard M. Hoffman, Rainier P. Soriano

Test bank for Varcarolis’ Foundations of Psychiatric Mental Health Nursing A Clinical 8th Edition

Original price was: $55.00.Current price is: $14.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download
  • ISBN-13: 978-0323389679
  • ISBN-10: 0323389678
  • Format: PDF
  • Language: English
  • Author: Margaret Jordan Halter
  • Publisher: ‎Saunders

Test bank For Community Public Health Nursing 7th Edition by Nies

Original price was: $55.00.Current price is: $14.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download
  • ISBN-13: 978-0323528948
  • ISBN-10: 0323528945
  • Format: PDF
  • Language: English
  • Authors: Mary A. Nies, Melanie McEwen
  • Publisher: ‎ Saunders

Evidence Based Practice in Nursing and Healthcare A Guide to Best Practice 2nd Edition Mazurek Melnyk Fineout Overhault

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Evidence-based practice (EBP) is an approach to healthcare that incorporates the best available evidence into decision-making. This means that, when faced with a clinical problem, practitioners first undertake a systematic search of the scientific literature in order to identify the most effective interventions. Evidence-based practice is not only limited to the use of evidence from research studies, however. It also takes into account clinical experience and expert opinion, as well as patient preferences and values. The Evidence-Based Practice in Nursing and Healthcare: A Guide to Best Practice 2nd Edition is a comprehensive resource for nurses and other healthcare professionals who want to learn more about this approach to care. The book provides an overview of the EBP process, including how to select and appraise evidence, and how to implement Evidence Based Practices in day-to-day nursing care. In addition, the book includes a number of case studies and real-world examples that illustrate how EBP can be used to improve patient outcomes. Whether you are new to Evidence Based Practice or looking for a refresher, this book is an essential resource for anyone interested in providing the best possible care for their patients.

Understanding Pathophysiology 7th Edition Huether Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $15.00.
(0 Reviews)
  • Chapters: 44
  • Format: PDF
  • ISBN-13: 978-0323639088
  • ISBN-10: 0323639089
  • Publisher: Mosby
  • Authors: Sue E. Huether, Kathryn L. McCance

Family Practice Guidelines 5th Edition Cash Glass Mullen Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $21.50.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 23 Format: PDF ISBN-13: 978-0826135834 ISBN-10: 0826135838 Publisher: ‎Springer Publishing Company Authors: Jill C. Cash, Cheryl A. Glass, Jenny Mullen

 

 

Product has been added to your cart