Test Bank For Themes in Chinese Psychology 2nd edition by Catherine Tien

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-10:9814416614 ISBN-13:978-9814416610

In Stock

$24.00

Compare
SKU:000786000524

Test Bank For Themes in Chinese Psychology 2nd edition by Catherine Tien

CHAPTER 2: TAOISM AND CHINESE PSYCHOLOGY Multiple Choice Questions with Answers

1. According to Taoism, human beings should cherish their relationships with Nature, and maintain harmony by
a. following the Tao
b. protecting the environment

c. understanding Nature d. all of the above

Answer: a

2. Tao

  1. is just a concept and need not to be lived and experienced
  2. is in line with human nature.
  3. entails dominating and controlling
  4. is the way of Nature

Answer: d

3. The Taoist concept of Wu Wei refers to

  1. inactivity
  2. no action
  3. not acting in contradiction to Nature
  4. not acting inappropriately

Answer: c

4. The typical Taoist is

  1. Passive
  2. Receptive
  3. Observant
  4. Reluctant to change

Answer: c

5. Which of the following is not Five Elements in Taoism?

  1. Wood
  2. Earth
  3. Fire
  4. Soil

Answer: d

6. Which of the following is not one of the Three Treasures in Taoism? a. Hard‐working
b. Compassion and kindness

© 2012 Cengage Learning Asia

c. Not daring to be the first d. Economy

Answer: a

7. Tao Te ChingTao

  1. contains the teachings of Lao Tzu
  2. contains the teachings of Chuang Tzu
  3. contains the teachings of Confucius
  4. contains the teachings of Mencius

Answer: a

8. The Classics of Nan Hua 南華經

  1. contains the teachings of Mencius
  2. contains the teachings of Confucius
  3. contains the teachings of Chuang Tzu
  4. contains the teachings of Lao Tzu

Answer: c

9. Which of the following is not one of the five attitudes of Taoism which can be incorporated into the practice of counseling?

  1. respecting Nature’s rhythm
  2. maintain peace of mind
  3. be self aware
  4. none of the above

Answer: d

10. Taoism emphasizes

  1. the pursuit of personal happiness
  2. the pursuit of society harmony
  3. the pursuit of universal happiness
  4. the pursuit of universal harmony

Answer: d

11. In applying the Taoist concept of the Taoist concept of “The Named” in psychotherapy, we realize that the importance of words is that
a. when we find the right words to describe our state of mind, a paradigm shift may occur
b. when used correctly, they facilitate accurate diagnosis
c. they bring to consciousness awareness what is hidden in the preconscious or unconscious
d. they are instrumental in achieving catharsis

© 2012 Cengage Learning Asia

Answer: a

12. In the Taoist conception, the primary emotion of the Wood Personality is a. free‐floating anxiety
b. melancholia
c. anger

d. sadness

Answer: a

13. The emotion mostly associated with the Fire Personality according to the Taoist conception is:
a. sadness
b. fear

c. joy
d. Anger

Answer: c

14. Taoist humanism is characterized by
a. maintaining a non‐competitive profile
b. not interfering with the true nature of things c. acting in moderation
d. all of the above

Answer: d

© 2012 Cengage Learning Asia

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Abnormal Child Psychology 7th Edition Mash Test Bank

$22.50
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Edition:7 Genres:Health, Medical, Hospital, Fitness, Science, Psychology Author : Eric J. Mash, David A. Wolfe Publisher: Cengage Higher Education ISBN:1337624268 ISBN :9781337624268y

Test Bank for Psychology Themes and Variations 10th Edition by Weiten

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1305498208, ISBN-13: 9781305498204 Author: by Wayne Weiten Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning

Test Bank for Abnormal Psychology, 14th Edition By Ann M. Kring, Sheri L. Johnson

$35.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN: 9781119395232

Work in the 21st Century: An Introduction to Industrial and Organizational Psychology, 4th Edition Test Bank

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1118291207 ISBN-10: 9781118291207 Author: Frank J. Landy, Jeffrey M. Conte Publisher ‏ : ‎ Wiley Edition: 4th

Test Bank for The Personality Puzzle 7th Edition By David C. Funder

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0393265149 ISBN-10: 9780393265149

Test Bank For The Psychology Of Sex And Gender 1st Edition by Jennifer Katherine Bosson

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1506331324 ISBN-10: 1506331327

 

 

Product has been added to your cart