Test Bank For The Psychology Of Sex And Gender 1st Edition by Jennifer Katherine Bosson

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-13: 978-1506331324 ISBN-10: 1506331327

In Stock

Original price was: $67.00.Current price is: $19.00.

Compare
SKU:000786000510

Test Bank For The Psychology Of Sex And Gender 1st Edition by Jennifer Katherine Bosson

Instructor Resource Bosson, The Psychology of Sex and Gender 1e

SAGE Publishing, 2018

Chapter 2: Studying Sex and Gender

Test Bank

Multiple Choice

1. Which of the following is FALSE about sex and math ability?

A. Girls tend to have higher math anxiety than boys.

B. Girls would likely score higher than boys on math tests if not for math anxiety.

C. Math performance is predicted less by sex than by socioeconomic status.

D. Large-scale reviews show no overall sex differences in math performance.

Ans: B

Learning Objective: 2-1: Evaluate the meaning of sex differences.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Studying Sex and Gender

Difficulty Level: Easy

2. Which of the following is FALSE regarding common beliefs about sex differences?

A. Young girls have been found to be slightly more talkative than young boys.

B. Part of the reason women are reluctant to engage in casual sex is because they do not expect it to be pleasurable.

C. Adult women tend to use more verbose language than adult men.

D. Women and men perform similarly on tests of math ability.

Ans: C

Learning Objective: 2-1: Evaluate the meaning of sex differences.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Studying Sex and Gender

Difficulty Level: Easy

3. Imagine Mark is studying sex differences in emotional expression. His study contains measures for seven different types of emotional expression. He finds that women score higher on one of these and men score higher on another one. He interprets his findings as suggesting largely different styles of emotional expression across men and women. Mark’s interpretation indicates a ______ approach.

A. biological

B. cross-cultural

C. minimalist

D. maximalist

Ans: D

Learning Objective: 2-1: Evaluate the meaning of sex differences.

Cognitive Domain: Application

Answer Location: What Is the Meaning of Difference?

Difficulty Level: Hard

4. When psychologists report discovering sex differences on some variable (e.g., optimism) what do they typically mean by this?

A. that these differences emerge from distinct biological sex categories

B. that the difference between sexes has a large effect size

C. that the difference has a practical level of significance

D. that the observed difference is unlikely to have occurred due to chance

Ans: D

Learning Objective: 2-1: Evaluate the meaning of sex differences.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: What Is the Meaning of Difference?

Difficulty Level: Medium

5. Some gender researchers argue that a maximalist approach is problematic because ______.

A. it ignores important sex differences

B. it perpetuates overgeneralized beliefs about the sexes

C. it prioritizes the effects of culture too strongly over biology

D. research on sex differences cannot be objective

Ans: B

Learning Objective: 2-1: Evaluate the meaning of sex differences.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: What Is the Meaning of Difference?

Difficulty Level: Medium

6. Which of the following does NOT accurately describe science?

A. It most heavily emphasizes evidence that is consistent with theory.

B. It is defined more by its methods than by its contents.

C. Repeating experiments over again is a key step in conducting science.

D. Scientific research often relies on evidence that is probabilistic.

Ans: A

Learning Objective: 2-2: Explain the scientific method and specific quantitative and qualitative methods used in the study of sex and gender.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: What Is Science?

Difficulty Level: Medium

7. Which of the following is typically the first step in the scientific method?

A. study design

B. replication

C. hypothesis generation

D. data collection

Ans: C

Learning Objective: 2-2: Explain the scientific method and specific quantitative and qualitative methods used in the study of sex and gender.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: The Scientific Method

Difficulty Level: Easy

 

8. Which of the following is the best example of a hypothesis?

A. An observation that men tend to walk faster in pairs than when alone.

B. The idea that judgments are driven more by emotion than by conscious reasoning.

C. The belief that people rationalize unfairness in order to avoid cognitive dissonance.

D. A prediction that women will score higher on a test of verbal ability than men.

Ans: D

Learning Objective: 2-2: Explain the scientific method and specific quantitative and qualitative methods used in the study of sex and gender.

Cognitive Domain: Application

Answer Location: The Scientific Method

Difficulty Level: Hard

9. A testable prediction regarding the outcome of a study is called a(n) ______.

A. theory

B. hypothesis

C. replication

D. boundary condition

Ans: B

Learning Objective: 2-2: Explain the scientific method and specific quantitative and qualitative methods used in the study of sex and gender.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: The Scientific Method

Difficulty Level: Easy

10. Which of the following best represents the order of the scientific process?

A. generate hypothesis replicate collection and analysis study design

B. generate hypothesis study design collection and analysis disseminate results

C. study design generate hypothesis disseminate results collection and analysis

D. study design collection and analysis generate hypothesis disseminate results

Ans: B

Learning Objective: 2-2: Explain the scientific method and specific quantitative and qualitative methods used in the study of sex and gender.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: The Scientific Method

Difficulty Level: Medium

11. ______ methods allow researchers to turn their variables of interest into numbers.

A. Quantitative

B. Qualitative

C. Experimental

D. Correlational

Ans: A

Learning Objective: 2-2: Explain the scientific method and specific quantitative and qualitative methods used in the study of sex and gender.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer location: Quantitative Research Methods

Difficulty Level: Easy

12. Researchers manipulate the ______ variable and observe changes in the______.

A. mediator; moderator

B. moderator; independent

C. dependent; mediator

D. independent; dependent

Ans: D

Learning Objective: 2-2: Explain the scientific method and specific quantitative and qualitative methods used in the study of sex and gender.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Experimental Designs

Difficulty Level: Easy

13. Which of the following is NOT crucial to making causal inferences from a study?

A. random assignment

B. manipulation

C. a representative sample

D. holding other variables constant

Ans: C

Learning Objective: 2-2: Explain the scientific method and specific quantitative and qualitative methods used in the study of sex and gender.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Experimental Designs

Difficulty Level: Easy

14. Experimental methods in gender research can be especially challenging because ______.

A. the independent and dependent variables are difficult to operationalize

B. sex and gender identity cannot be easily or ethically manipulated

C. self-report measures of gender identity are especially unreliable

D. the field is more prone to bias than other social science research

Ans: B

Learning Objective: 2-2: Explain the scientific method and specific quantitative and qualitative methods used in the study of sex and gender.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Experimental Designs

Difficulty Level: Medium

15. Consider a research study that brings participants into the laboratory one at a time where they have a brief social interaction with an accomplice. Researchers measure the amount of time each participant spends making eye contact during the interaction. They then compare eye contact duration of male and female participants. Which design best describes the above study?

A. experiment

B. ex post facto

C. qualitative

D. person-by-treatment

Ans: B

Learning Objective: 2-2: Explain the scientific method and specific quantitative and qualitative methods used in the study of sex and gender.

Cognitive Domain: Application

Answer Location: Experimental Designs

Difficulty Level: Hard

16. Tracy examines sex differences in verbal ability by comparing Scrabble scores across hundreds of male and female participants. She predicts female participants will score higher on average than male participants; however, the results reveal no difference. This is called a ______ result.

A. significant

B. mediating

C. null

D. negative

Ans: C

Learning Objective: 2-2: Explain the scientific method and specific quantitative and qualitative methods used in the study of sex and gender.

Cognitive Domain: Application

Answer Location: Experimental Designs

Difficulty Level: Hard

17. Naturally occurring features of research participants that are measured instead of manipulated are called ______ variables.

A. dependent

B. participant

C. mediating

D. observational

Ans: B

Learning Objective: 2-2: Explain the scientific method and specific quantitative and qualitative methods used in the study of sex and gender.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Ex Post Facto Designs

Difficulty Level: Easy

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Abnormal Child Psychology 7th Edition Mash Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $22.50.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Edition:7 Genres:Health, Medical, Hospital, Fitness, Science, Psychology Author : Eric J. Mash, David A. Wolfe Publisher: Cengage Higher Education ISBN:1337624268 ISBN :9781337624268y

Test Bank For Abnormal Psychology 8Th Edition By Susan Nolen

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1260500189 ISBN-10: 1260500187

Writing for Psychology International Edition 4th Edition by Mark L. Mitchell - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download

Test Bank For Personality Psychology Domains of Knowledge About Human Nature 6th Edition by Randy Larsen

Original price was: $55.00.Current price is: $27.00.
(0 Reviews)
Test Bank for Personality Psychology Domains of Knowledge about Human Nature 6th Edition by Randy Larsen provides students with a comprehensive guide to the material covered in the course. The Test Bank includes questions on all topics covered in the textbook, as well as essay questions and multiple-choice questions. In addition, the Test Bank includes a glossary of key terms, making it an invaluable resource for students preparing for exams. Test Bank for Personality Psychology Domains of Knowledge about Human Nature 6th Edition by Randy Larsen is an essential tool for any student taking the course. It provides a thorough review of all the material covered in the course and will help students prepare for their exams. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN10: 1259870499 ISBN13: 9781259870491

Test Bank for Abnormal Psychology, 14th Edition By Ann M. Kring, Sheri L. Johnson

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN: 9781119395232

Test Bank for Psychology Themes and Variations 10th Edition by Weiten

Original price was: $55.00.Current price is: $19.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1305498208, ISBN-13: 9781305498204 Author: by Wayne Weiten Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning

What is Psychology Foundations, Applications, And Integration 3rd Edition by Ellen E. Pastorino - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN 10: 1305700872 ISBN 13: 9781305700871 Publisher: Cengage Learning, 2015 Authors: Ellen E. Pastorino Susann M Doyle-Portillo Edition:3RD

 

 

Product has been added to your cart