Test Bank for The Principles of Learning and Behavior, 7th Edition, Michael Domjan

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-13: 978-1285088563 ISBN-10: 1285088565

In Stock

$19.00

Compare
SKU:000786000508

Test Bank for The Principles of Learning and Behavior, 7th Edition, Michael Domjan

Table of Contents

1. Background and Rationale for the Study of Learning and Behavior.
2. Elicited Behavior, Habituation, and Sensitization.
3. Classical Conditioning: Foundations.
4. Classical Conditioning: Mechanisms.
5. Instrumental Conditioning: Foundations.
6. Schedules of Reinforcement and Choice Behavior.
7. Instrumental Conditioning: Motivational Mechanisms.
8. Stimulus Control of Behavior.
9. Extinction of Conditioned Behavior.
10. Aversive Control: Avoidance and Punishment.
11. Comparative Cognition I: Memory Mechanisms.
12. Comparative Cognition II: Special Topics.

Chapter 3

1. Pavlov’s study of classical conditioning began as an extension of his work on

a. digestion. b. pain.

c. the auditory system. d. the knee-jerk reflex.

ANSWER: a

REFERENCES:  Page 58

KEYWORDS: Fact

2. Pavlov supplemented the funds for his laboratory by which of the following?

a. training dogs for the upper class b. selling stomach juice

c. teaching pitch recognition

d. inserting fistulas into obese individuals

ANSWER: b

REFERENCES:  Page 58

KEYWORDS: Fact

3. Object learning involves making an association between which of the following?

a. any two naturally occurring stimuli b. the same feature of two objects

c. different features of the same object

d. an arbitrary stimulus and a biologically relevant stimulus

ANSWER: c

REFERENCES:  Page 59

KEYWORDS: Fact

4. After giving your cat fish-shaped treats time and time again, you notice the cat begins to salivate at the sight of the fish-shaped snack. This is an example of

a. differential learning. b. sequential learning.

c. taste aversion learning. d. object learning.

ANSWER: d

REFERENCES:  Page 59

KEYWORDS: Concept

5. A hungry rat is exposed to a red light, followed by brief access to food. After several such trials, the rat approaches the light bulb when it is illuminated. In this example, the light is

a. an unconditional stimulus. b. a conditional stimulus.

c. an unconditional response. d. a conditional response.

ANSWER: b

REFERENCES:  Page 60

KEYWORDS: Concept

6. Conditional Stimulus is to Unconditional Stimulus as a. unlearned is to learned.

b. eliciting stimulus is to orienting stimulus. c. trained is to untrained.

d. independent is to dependent.

ANSWER: c

REFERENCES:  Page 60

KEYWORDS: Concept

7. A rat is trained to press a lever for a small amount of food. While pressing the lever at a steady rate, the rat is presented with a tone-light stimulus that had been previously paired with foot-shock. When the tone-light stimulus is on, the rat decreases its rate of lever pressing. This decrease is an example of

a. sign tracking.

b. conditioned suppression. c. conditioned repression.

d. unconditioned fear responding.

ANSWER: b

REFERENCES:  Page 62

KEYWORDS: Concept

8. Which of the following is commonly used as a measure in studies of fear conditioning?

a. freezing behavior

b. conditioned suppression c. lick-suppression

d. all of the above

ANSWER: d

REFERENCES:  Page 62

KEYWORDS: Fact

9. There has been a renewed interest in human eyeblink conditioning because of which choice below?

a. Animals are expensive to maintain.

b. Progress has been made in understanding the neurobiological substrate of this type of learning. c. We understand so little about this type of learning.

d. It is a very complex behavior that we can easily observe.

ANSWER: b

REFERENCES:  Page 63

KEYWORDS: Fact

10. The essential circuits for eyeblink conditioning appear to be located in the a. hippocampus.

b. cerebral cortex. c. cerebellum.

d. corpus callosum.

ANSWER: c

REFERENCES:  Page 64-66

KEYWORDS: Fact

11. The cells that act as “teachersselecting the connections to be modified in the cerebellum due to eyeblink

conditioning are which of the following?

a. the climbing fibers b. the mossy fibers

c. the cells of the red nucleus

d. the cells of the hippocampus

ANSWER: a

REFERENCES:  Page 65

KEYWORDS: Fact

12. In eyeblink conditioning, the CS information is conveyed in the cerebellum via which of the following?

a. climbing fibers b. mossy fibers

c. cranial motor neurons d. olivary neurons

ANSWER: b

REFERENCES:  Page 65

KEYWORDS: Fact

13. In eyeblink conditioning, the US information is conveyed in the cerebellum via a. mossy fibers.

b. auditory neurons. c. climbing fibers.

d. pontine neurons.

ANSWER:           c

REFERENCES:  Page 65

KEYWORDS:      Fact

14. The   is necessary for delay eyeblink conditioning; the   is necessary if there is a trace. a. hippocampus; cerebellum

b. frontal cortex; cerebellum c. cerebellum; hippocampus d. cerebellum; frontal cortex

ANSWER:           c

REFERENCES:  Pages 65-66

KEYWORDS:      Fact

15. In order for food to be presented in an autoshaping procedure, the pigeon must do which of the following?

a. approach the food hopper before the food is delivered b. approach the signal light before the food is delivered

c. avoid the signal light until after the food is delivered d. There are no requirements for the pigeon.

ANSWER:           d

REFERENCES:  Page 66

KEYWORDS:      Concept

16. Which of the following is not true of sign tracking?

a. The subject need not do anything to receive the US. b. Sign tracking appears to be limited to rodent species.

c. Sign tracking can occur even if the CS and US delivery area are separated by a distance. d. Individual differences in sign tracking correlate with factors associated with drug abuse.

ANSWER:           b

REFERENCES:  Pages 66-68

KEYWORDS:      Concept

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank For Adolescence 17th Edition John Santrock

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1260058786 ISBN-13: 978-1260058789

A Guide to Crisis Intervention 5th Edition Kanel - Test Bank

$33.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1285739906 ISBN-13: 978-1285739908 Publisher ‏ : ‎ Brooks/Cole; 5th edition Authors: Kristi Kanel

Vocational Training and Assessment 2nd Australian Edition By Jan Hill - Test Bank

$24.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Edition: 2nd 1743763956 · 9781743763957 By Dan Hill, Terry Hill, Lee Perlitz © 2016 | Published: July 18, 2016

Vis-a-vis Beginning French 2nd Edition By Evelyne Amon - Test Bank

$10.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN: 1259024938 ISBN13:9781259024931 Release Date: February 2015 Publisher: McGraw Hill Ryerson Language: English Author: Evelyne Amon

Test Bank for The Principles of Learning and Behavior, 7th Edition, Michael Domjan

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1285088563 ISBN-10: 1285088565

Test Bank For The New Testament A Student's Introduction 8th Edition by Stephen Harris

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1259350139 ISBN-10: 1259350134

 

 

Product has been added to your cart