Test Bank For The Philosophical Journey An Interactive Approach 7TH Edition By William Lawhead

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN10: 1259914267 ISBN13: 9781259914263

In Stock

$28.00

Compare
SKU:000786000503

Test Bank For The Philosophical Journey An Interactive Approach 7TH Edition By William Lawhead

The Philosophical Journey: An Interactive Approach, 7e

CHAPTER 1:  Introduction to the Philosophical Journey
CHAPTER 2:  The Search for Ultimate Reality
CHAPTER 3:  The Search for Knowledge
CHAPTER 4:  The Search for God
CHAPTER 5:  The Search for Ethical Values
CHAPTER 6:  The Search for the Just Society
CHAPTER 7:  Philosophy and the Meaning of Life

The Philosophical Journey: An Interactive Approach, 7e (Lawhead)

Chapter 2   The Search for Ultimate Reality

1) Philosophical questions about the nature of reality fall under the heading of metaphysics.

Answer:  TRUE

Accessibility:  Keyboard Navigation

2) According to your text, a metaphysical idealist is a person who is very optimistic.

Answer:  FALSE

Accessibility:  Keyboard Navigation

3) Metaphysical materialism is a form of dualism.

Answer:  FALSE

Accessibility:  Keyboard Navigation

4) Your text said that fundamental reality is that upon which everything else depends.

Answer:  TRUE

Accessibility:  Keyboard Navigation

5) Hugh Elliot’s story of “Tantalus” was meant to illustrate the fact that thoughts are the product of a nonphysical mind.

Answer:  FALSE

Accessibility:  Keyboard Navigation

6) Descartes’s position on the mind-body issue is a form of metaphysical dualism.

Answer:  TRUE

Accessibility:  Keyboard Navigation

7) René Descartes was more certain about the existence of his mind than the existence of his body.

Answer:  TRUE

Accessibility:  Keyboard Navigation

8) Descartes believed that the mind and body interact in the pineal gland.

Answer:  TRUE

Accessibility:  Keyboard Navigation

9) David Chalmers argued that physicalism is false.

Answer:  TRUE

Accessibility:  Keyboard Navigation

10) According to your text, the principle of Ockham’s razor lends support to the dualist.

Answer:  FALSE

Accessibility:  Keyboard Navigation

11) In Jeffrey Olen’s story about the watch, the people who thought a gremlin caused the watch to move represent mind-body interactionists.

Answer:  TRUE

Accessibility:  Keyboard Navigation

12) Identity theory claims that the mind is identical to a nonphysical substance that is separate from the brain.

Answer:  FALSE

Accessibility:  Keyboard Navigation

13) The functionalist denies that mental states are necessarily identical to brain states.

Answer:  TRUE

Accessibility:  Keyboard Navigation

14) The functionalist denies that mental states can function as the causes of behavior.

Answer:  FALSE

Accessibility:  Keyboard Navigation

15) The position of functionalism is incompatible with the strong artificial intelligence position.

Answer:  FALSE

Accessibility:  Keyboard Navigation

16) René Descartes believed that someday machines would become intelligent.

Answer:  FALSE

Accessibility:  Keyboard Navigation

17) Descartes argued that understanding language can be used as a criterion for identifying genuine intelligence.

Answer:  TRUE

Accessibility:  Keyboard Navigation

18) The strong AI thesis claims that it is possible for a computer to have cognitive states.

Answer:  TRUE

Accessibility:  Keyboard Navigation

19) John Searle’s Chinese room argument attempted to refute physicalism.

Answer:  FALSE

Accessibility:  Keyboard Navigation

20) Searle maintained that there is a difference between simulating cognition and duplicating it.

Answer:  TRUE

Accessibility:  Keyboard Navigation

21) The libertarian rejects the thesis of universal causation.

Answer:  TRUE

Accessibility:  Keyboard Navigation

22) The hard determinist and the libertarian both agree that if our choices are inevitable, then there is no moral responsibility.

Answer:  TRUE

Accessibility:  Keyboard Navigation

23) The hard determinists are claiming that only their behavior is determined, but they are making no claims about your behavior.

Answer:  FALSE

Accessibility:  Keyboard Navigation

24) The compatibilist claims that we are not 100% determined in our behavior.

Answer:  FALSE

Accessibility:  Keyboard Navigation

25) The compatibilist claims that your desires, values, and motives play no role in explaining your behavior.

Answer:  FALSE

Accessibility:  Keyboard Navigation

26) The compatibilist differs with the hard determinist over whether or not any of our actions can meaningfully be said to be free.

Answer:  TRUE

Accessibility:  Keyboard Navigation

27) The libertarian would agree with the compatibilist on the definition of “free actions.”

Answer:  FALSE

Accessibility:  Keyboard Navigation

28) Some determinists believe that it is God who determines all events.

Answer:  TRUE

Accessibility:  Keyboard Navigation

29) All determinists believe that everything that happens in the world is the result of a benevolent, purposeful plan.

Answer:  FALSE

Accessibility:  Keyboard Navigation

30) The determinist believes that your actions would be perfectly predictable if one knew all the causes acting upon you.

Answer:  TRUE

Accessibility:  Keyboard Navigation

31) According to agency theory, event-causation describes events that are determined.

Answer:  TRUE

Accessibility:  Keyboard Navigation

32) Richard Taylor’s agency theory is a form of libertarianism.

Answer:  TRUE

Accessibility:  Keyboard Navigation

33) To be a libertarian, one must deny that human actions are ever the result of previous causes.

Answer:  FALSE

Accessibility:  Keyboard Navigation

34) Jean-Paul Sartre’s claim that “existence precedes essence” means that who we are is what nature made us to be.

Answer:  FALSE

Accessibility:  Keyboard Navigation

35) According to Sartre, “transcendence” refers to the fact that our lives are defined by the possibilities we face and the choices we make.

Answer:  TRUE

Accessibility:  Keyboard Navigation

36) The compatibilist claims that a voluntary action is one which lacks determining causes.

Answer:  FALSE

Accessibility:  Keyboard Navigation

37) According to the compatibilist, we cannot be morally responsible for actions which are determined.

Answer:  FALSE

Accessibility:  Keyboard Navigation

38) Which of the following metaphysical issues was/were addressed by the ancient Greek philosophers?

A) the problem of permanence and change

B) the problem of appearance and reality

C) the nature of the self

D) all of the above.

Answer:  D

Accessibility:  Keyboard Navigation

39) The two kinds of monism are

A) atheism and theism.

B) materialism and idealism.

C) empiricism and rationalism.

D) freedom and determinism.

Answer:  B

Accessibility:  Keyboard Navigation

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank for Humanities Through The Arts 10Th Edition By Lee Jacobus

$35.00
(0 Reviews)
Test Bank for Humanities Through The Arts 10Th Edition By Lee Jacobus contains questions and answers that professors can use to create exams and quizzes. Test banks typically contain multiple-choice, true/false, and essay questions. Test Bank for Humanities Through The Arts 10Th Edition By Lee Jacobus also provides professors with the opportunity to create exam questions that are specifically tailored to their course material. In addition, Test Bank for Humanities Through The Arts 10Th Edition By Lee Jacobus can be used to create practice quizzes and tests for students. This allows students to get a feel for the material that will be covered on an upcoming exam. Test Bank for Humanities Through The Arts 10Th Edition By Lee Jacobus is an essential resource for any professor teaching a humanities course.

Test Bank For Negotiation 8th Edition By Roy Lewicki

$25.00
(0 Reviews)
Test Bank For Negotiation 8th Edition By Roy Lewicki is a great way to prepare for your upcoming negotiation. The Test Bank provides you with a comprehensive collection of questions and answers that cover all the key topics in the textbook. With this Test Bank, you can practice answering questions on your own or with a partner, and receive feedback on your performance. In addition, the Test Bank For Negotiation 8th Edition By Roy Lewicki can help you identify areas where you need further study. As you prepare for your negotiation, be sure to make use of this valuable resource. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN10: 1260043649, ISBN13: 9781260043648

Test Bank for A Concise Introduction to Logic, 13th Edition, Patrick J. Hurley Lori Watson

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1305958098 ISBN-10: 1305958098

Test Bank For America A Concise History Volume 1 6th Edition

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1457648656 ISBN-10: 1457648652

Test Bank For America The Essential Learning Edition 1st Edition

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0393935875 ISBN-10: 0393935876

Test Bank America's Longest War The United States And Vietnam, 1950-1975 6th Edition by George Herring

$35.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1260397653 ISBN-13: 978-1260397659

Test Bank For The Moral of the Story An Introduction to Ethics 8th Edition By Nina Rosenstand

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1259907968 ISBN-10: 9781259907968

 

 

Product has been added to your cart