Test Bank For The Management of Technology And Innovation A Strategic Approach 2nd Edition By Margaret A. White

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-13: 978-0538478229 ISBN-10: 0538478225

In Stock

$19.00

Compare
SKU:000786000498

Test Bank For The Management of Technology And Innovation A Strategic Approach 2nd Edition By Margaret A. White

Part 1, Chapter 2—Strategy Process and the Management of Technology and Innovation

MULTIPLE CHOICE

1.Strategy can be defined as:

a.

Process whereby new and improved products, processes, materials, and services are developed and transferred to a new plant or market where they are appropriate

b.

The critical tools, methods, and systems employed in the creation of goods or in providing services

c.

A coordinated set of actions that fulfill the firm’s objectives, purposes, and goals

d.

The systematic gathering of information that leads to the generation of feasible alternatives for the firm

e.

An industrial integration view of the firm based on industrial organization economics

ANS: C PTS: 1

2.Linux is an example of continuous technology because:

a.

the changes in the program are dramatic

b.

the changes in the logic of the system happen over a relatively short period of time

c.

the changes are implemented by a large number of individuals from all over the world

d.

the technology changes are so disruptive that change happens continuously

e.

it is not an example of continuous technology

ANS: B PTS: 1

3.What was the common mistake of Polaroid, Swiss Watch, and the United States steel industry?

a.

Giving technology away to competitors

b.

Failing to improve their technology

c.

Loss of government backing

d.

Intervention of the WTO

e.

Failing to form international alliances

ANS: B PTS: 1

4.The domains that firms need to ensure are consistent with their strategy include all of the following except:

a.

Structure

b.

Employee hiring and relations

c.

Decision making

d.

Incentives

e.

Industry structure

ANS: E PTS: 1

5.The impact of a strategy comes from the firm setting a clear direction and taking actions that are consistent with that strategy. The common areas that the firm needs to focus on include:

a.

Incentives

b.

Structure and decision making

c.

Communication and employee relations

d.

Culture

e.

All of these choices

ANS: E PTS: 1

6.Capabilities are:

a.

Skills the firm develops

b.

The strategic direction the firm will seek to pursue

c.

The building blocks for the value chain analysis

d.

The building blocks of the five forces analysis

e.

Central to the analysis of complementors

ANS: A PTS: 1

7.Capabilities are typically classified as either ____ or ____.

a.

technical implementation

b.

market formulation

c.

implementation critical

d.

technical market

e.

implementation formulation

ANS: D PTS: 1

8.Technology’s impact on the competitive environment is disruptive if:

a.

The change and impact is dramatic in society from the technology

b.

There is a constant flow of small changes in the technology

c.

The technology has not substantively been present before

d.

The technology places existing industries out of business

e.

There is no impact from the technology

ANS: A PTS: 1

9.Each of the following are stages in the technology life cycle according to the S-curve except:

a.

embryonic

b.

growth

c.

maturity

d.

aging

e.

death

ANS: E PTS: 1

10.When a firm uses technology in a(n) ____ manner it employs a technology in a manner not being used by competitors.

a.

Reactive

b.

Preemptive

c.

Offensive

d.

Protective

e.

Defensive

ANS: C PTS: 1

11.Firms that use technology in a similar manner as other firms in its industry are using it in a(n) ____ manner.

a.

Offensive

b.

Defensive

c.

Substitute

d.

Competitive

e.

Innovative

ANS: B PTS: 1

12.Sotheby’s used technology in a(n) ____ manner by signing an agreement with EBay to gain a competitive advantage over Christie’s.

a.

Offensive

b.

Aggressive

c.

Defensive

d.

Reactionary

e.

Competitive

ANS: A PTS: 1

13.The strategic process DOES NOT include which of the following steps:

a.

Evaluation/Control

b.

Planning

c.

Implementation

d.

Approval

e.

These are all steps in the strategic process

ANS: D PTS: 1

14.____ is the gathering of information that leads to the generation of feasible alternatives for the firm.

a.

Planning

b.

Implementation

c.

Evaluation

d.

Control

e.

Analysis

ANS: A PTS: 1

15.The ____ should identify in relatively few words what is unique about the firm and the scope of activities it wants to pursue.

a.

Goal statement

b.

Mission

c.

Prospectus

d.

Strategic plan

e.

Industrial analysis

ANS: B PTS: 1

16.Which of the following is not one of the levels of strategy?

a.

Corporate

b.

Functional

c.

Industrial

d.

Business

e.

All of these choices are levels of strategy

ANS: C PTS: 1

17.Corporate strategy establishes:

a.

How domains such as marketing will operate to achieve strategic goals

b.

How individual businesses will operate

c.

What industries and businesses the firm will compete

d.

How individuals will progress through the corporation

e.

The defensive use of technology in the firm

ANS: C PTS: 1

18.Business level strategy establishes:

a.

How domains such as marketing will operate to achieve strategic goals

b.

How individual businesses will operate

c.

What industries and businesses the firm will compete

d.

How individuals will progress through the corporation

e.

The defensive use of technology in the firm

ANS: B PTS: 1

19.Who are the firms or individuals that provide input into the ultimate output of the industry?

a.

Distributors

b.

Suppliers

c.

Retailers

d.

Corporate Headquarters

e.

Buyers

ANS: B PTS: 1

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank Human Motivation 6th Edition Test Bank

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download

Test Bank For The Management of Technology And Innovation A Strategic Approach 2nd Edition By Margaret A. White

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0538478229 ISBN-10: 0538478225

 

 

Product has been added to your cart