Test Bank for Psychology Themes and Variations 10th Edition by Weiten

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-10: 1305498208, ISBN-13: 9781305498204
Author: by Wayne Weiten
Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $19.00.

Compare
SKU:000786000823

Test Bank for Psychology Themes and Variations 10th Edition by Weiten

 

Table of Contents

1. The Evolution of Psychology.
2. The Research Enterprise in Psychology.
3. The Biological Bases of Behavior.
4. Sensation and Perception.
5. Variations in Consciousness.
6. Learning.
7. Human Memory.
8. Cognition and Intelligence.
9. Motivation and Emotion.
10. Human Development Across the Life Span.
11. Personality.
12. Social Behavior.
13. Stress, Coping, and Health.
14. Psychological Disorders.
15. Treatment of Psychological Disorders.
Appendix A: Answers to Concept Checks.
Appendix B: Statistical Methods.
Appendix C: Sustainability

Chapter 1 Multiple-Choice Items

MULTIPLE CHOICE

1.Psychology’s intellectual parents are the disciplines of

a.

physics and physiology.

b.

philosophy and physiology.

c.

chemistry and physics.

d.

philosophy and chemistry.

ANS: B PTS: 1 REF: 1.1 Psychology’s Early History

DIF: Understand

2.The person responsible for establishing psychology as an independent discipline with its own subject matter is

a.

G. Stanley Hall.

b.

René Descartes.

c.

William James.

d.

Wilhelm Wundt.

ANS: D PTS: 1 REF: 1.1 Psychology’s Early History

DIF: Understand

3.The notion that the subject matter of psychology should be the scientific study of conscious experience is MOST closely linked with

a.

William James.

b.

Wilhelm Wundt.

c.

Sigmund Freud.

d.

John B. Watson.

ANS: B PTS: 1 REF: 1.1 Psychology’s Early History

TOP: WWW DIF: Understand

4.According to Wilhelm Wundt, the focus of psychology was on the scientific study of

a.

observable behavior.

b.

conscious experience.

c.

unconscious motivation.

d.

the functions of behavior.

ANS: B PTS: 1 REF: 1.1 Psychology’s Early History

DIF: Understand

5.While the term psychology has existed since at least the early 1700s, psychology did not come to be considered a science until

a.

the 1750s.

b.

the early 1800s.

c.

the late 1800s.

d.

the 1940s.

ANS: C PTS: 1 REF: 1.1 Psychology’s Early History

DIF: Understand

6.In a discussion with your professor, she tells you that she believes that the focus of psychological study should be to break the conscious experience into its basic elements. Which of the following historical schools of thought is your professor’s idea MOST consistent with?

a.

Behaviorism

b.

Functionalism

c.

Structuralism

d.

Psychoanalysis

ANS: C PTS: 1 REF: 1.1 Psychology’s Early History

DIF:Apply

7.The school of psychology that focused on identifying and examining the fundamental components of conscious experience, such as sensations, feelings, and images, was

a.

humanism.

b.

behaviorism.

c.

structuralism.

d.

functionalism.

ANS: C PTS: 1 REF: 1.1 Psychology’s Early History

DIF: Understand

8.If while watching an exquisite sunset you stop and analyze your sensations, thoughts, and feelings, you would be performing introspection as the ____ once did.

a.

structuralists

b.

behaviorists

c.

functionalists

d.

psychoanalysts

ANS: A PTS: 1 REF: 1.1 Psychology’s Early History

DIF:Apply

9.Isabel is listening to a piece of classical music and tape recording all her feelings and impressions as she experiences them. Isabel is using a technique similar to the research methodology of

a.

structuralism.

b.

functionalism.

c.

behaviorism.

d.

humanism.

ANS: A PTS: 1 REF: 1.1 Psychology’s Early History

DIF:Apply

10.In an attempt to learn something about his conscious experience, William looked at an abstract painting and wrote down all of his impressions as they came to him. This technique is called

a.

introspection.

b.

retrospection.

c.

empiricism.

d.

psychoanalysis.

ANS: A PTS: 1 REF: 1.1 Psychology’s Early History

DIF:Apply

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Compare

Abnormal Child Psychology 7th Edition Mash Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $22.50.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Edition:7 Genres:Health, Medical, Hospital, Fitness, Science, Psychology Author : Eric J. Mash, David A. Wolfe Publisher: Cengage Higher Education ISBN:1337624268 ISBN :9781337624268y
Compare

Test Bank For Abnormal Psychology 8Th Edition By Susan Nolen

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1260500189 ISBN-10: 1260500187
Compare

Writing for Psychology International Edition 4th Edition by Mark L. Mitchell - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download
Compare

Test Bank For Personality Psychology Domains of Knowledge About Human Nature 6th Edition by Randy Larsen

Original price was: $55.00.Current price is: $27.00.
(0 Reviews)
Test Bank for Personality Psychology Domains of Knowledge about Human Nature 6th Edition by Randy Larsen provides students with a comprehensive guide to the material covered in the course. The Test Bank includes questions on all topics covered in the textbook, as well as essay questions and multiple-choice questions. In addition, the Test Bank includes a glossary of key terms, making it an invaluable resource for students preparing for exams. Test Bank for Personality Psychology Domains of Knowledge about Human Nature 6th Edition by Randy Larsen is an essential tool for any student taking the course. It provides a thorough review of all the material covered in the course and will help students prepare for their exams. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN10: 1259870499 ISBN13: 9781259870491
Compare

Test Bank for Abnormal Psychology, 14th Edition By Ann M. Kring, Sheri L. Johnson

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN: 9781119395232
Compare

Test Bank for Psychology Themes and Variations 10th Edition by Weiten

Original price was: $55.00.Current price is: $19.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1305498208, ISBN-13: 9781305498204 Author: by Wayne Weiten Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning
Compare

What is Psychology Foundations, Applications, And Integration 3rd Edition by Ellen E. Pastorino - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN 10: 1305700872 ISBN 13: 9781305700871 Publisher: Cengage Learning, 2015 Authors: Ellen E. Pastorino Susann M Doyle-Portillo Edition:3RD

 

 

Product has been added to your cart