Test Bank For Psychology An Introduction, 11 edition Benjamin Lahey

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-10: 0078035163 ISBN-13: 978-0078035166
Publisher ‏ : ‎ McGraw-Hill Education
Author: Benjamin Lahey

In Stock

$19.00

Compare
SKU:000786000822

Test Bank For Psychology An Introduction, 11 edition Benjamin Lahey

1 INTRODUCTION TO PSYCHOLOGY

Multiple-Choice Questions

1. When referring to the essence of life, Aristotle used the term ______ translated from the Greek, meaning mind.

A) ludus

B) psyche

C) venus

D) cheiras

Answer: B

Book: Lahey

Difficulty: Low

Page: 2

Style: Factual

APA Learning Outcome: 1.2

2. The writings of Aristotle are important to psychology’s origins because they were concerned with the nature of 

A) light.

B) life. 

C) evolution.

D) energy.

Answer: B

Book: Lahey

Difficulty: Low

Page: 2

Style: Factual

APA Learning Outcome: 1.2

3. Aristotle is important to psychology, because he believed that to achieve full understanding of anything we must 

A) use Plato’s philosophical methods. 

B) use introspective techniques. 

C) think and observe. 

D) disregard outward behavior. 

Answer: C

Book: Lahey

Difficulty: Medium

Page: 2

Style: Conceptual

APA Learning Outcome: 1.2

4. The term “psyche” when translated from the Greek is most closely associated with the term

  A) habit. 

B) life.

C) study. 

D) mind.

Answer: D

Book: Lahey

Difficulty: Low

Page: 2

Style: Factual

APA Learning Outcome: 1.2

5. Why is psychology a science? 

A) It attempts to separate the elements of the mind. 

B) It uses rigorous methods of observation. 

C) It has more than one research method. 

D) It uses thought to achieve understanding. 

Answer: B

Book: Lahey

Difficulty: Medium

Page: 2

Style: Factual

APA Learning Outcome: 1.2

6.Which of the following is a key term in the definition of psychology? 

A) Behavior

B) Habit

C) Introspection 

D) Induction 

Answer: A 

Book: Lahey

Difficulty: Low

Page: 2

Style: Factual

APA Learning Outcome: 1.1

7. Strictly speaking, overt behaviors are actions that

  A) are usually considered illegal.  

B) happen when no one else is around. 

C) you can directly observe. 

D) you can infer from careful observation. 

Answer: C

Book: Lahey

Difficulty: Low

Page: 2

Style: Factual

APA Learning Outcome: 1.1

8. What does psychology have in common with all other sciences? 

A) It is based on Plato’s methods. 

B) It offers proof of theoretical truths. 

C) It uses rigorous methods of observation. 

D) It directly measures thought processes. 

Answer: C

Book: Lahey

Difficulty: Low

Page: 2

Style: Conceptual

APA Learning Outcome: 1.1

9. Which goal of psychology are clinical psychologists attempting when giving recommendations to parole boards about which prisoners to release early?

A) Prediction 

B) Description 

C) Influencing 

D) Understanding 

Answer: A

Book: Lahey

Difficulty: Medium

Page: 3

Style: Applied

APA Learning Outcome: 1.1

10. Behaviors refer to actions that are ______, and mental processes refer to events that are ______.

A) public; private 

B) legal; illegal

C) private; public

  D) illegal; legal 

Answer: A 

Book: Lahey

Difficulty: Medium

Page: 3

Style: Conceptual

APA Learning Outcome: 1.1

11. Industrial psychologists who design tests to screen new job candidates for various companies in order to hire workers who should perform best are attempting which goal? 

A) Prediction 

B) Description 

C) Influencing 

D) Understanding 

Answer: A

Book: Lahey

Difficulty: Medium

Page: 3

Style: Conceptual

APA Learning Outcome: 1.1

12. Workers are surveyed about their years of experience and level of job satisfaction. The goal of psychology best illustrated by this survey is 

A) description.

B) prediction. 

C) understanding. 

D) influencing.

Answer: A

Book: Lahey

Difficulty: Medium

Page: 3

Style: Applied

APA Learning Outcome: 1.1

13. In psychology, the words describe, predict, understand, and influence relate to 

A) descriptive methods. 

B) correlational methods. 

C) areas of psychology. 

D) the goals of psychology. 

Answer: D

Book: Lahey

Difficulty: Low

Page: 3

Style: Factual

APA Learning Outcome: 1.1

14. Which of the following is a goal of psychology? 

A) Translate 

B) Manipulate 

C) Interpolate

D) Understand

Answer: D

Book: Lahey

Difficulty: Low

Page: 3

Style: Factual

APA Learning Outcome: 1.1

15. Which of the following best describes truth and theory?

A) It takes at least three consistent truths to comprise a theory.

B) Theories that are upheld for at least 20 years are considered truths.

C) Truths are tentative conclusions at best.

D) Theories are not absolute and may be revised over time.

Answer: D

Book: Lahey

Difficulty: Medium

Page: 3

Style: Factual

APA Learning Outcome: 1.1

16. A psychologist is developing a theoretical explanation about a behavior. To which goal of psychology are theoretical explanations important? 

A) Control 

B) Prediction 

C) Understanding 

D) Description 

Answer: C

Book: Lahey

Difficulty: Medium

Page: 3

Style: Conceptual

APA Learning Outcome: 1.1

17. To say that a theory is tentative means that it 

A) has the support of animal research but not human research.

B) has been proven in study after study.

C) is what we believe right now, but it could change.

D) has the support of human research but not animal research.

Answer: C

Book: Lahey

Difficulty: Medium

Page: 3

Style: Conceptual

APA Learning Outcome: 1.1

18. Which of the following is an example of a psychologist’s attempt to predict behavior? 

A) Conducting an experiment to test a theory about teenage sexual behavior 

B) Determining whether a job applicant is likely to perform well on the job 

C) Implementing a curriculum shown to reduce high school dropout rates 

D) Surveying college students about their drinking habits 

Answer: B

Book: Lahey

Difficulty: Medium

Page: 3

Style: Applied

APA Learning Outcome: 1.1

19. Which of the following is an example of a psychologist’s attempt to understand behavior? 

A) Conducting an experiment to test a theory about teenage sexual behavior 

B) Determining whether a job applicant is likely to perform well on the job 

C) Implementing a curriculum shown to reduce high school dropout rates 

D) Surveying college students about their drinking habits 

Answer: A

Book: Lahey

Difficulty: Medium

Page: 3

Style: Applied

APA Learning Outcome: 1.1

20. A(n) ______ is a tentative explanation of the facts, findings, and relationship in any of the sciences.

A) edict 

B) theory

C) law

D) declaration 

Answer: B

Book: Lahey

Difficulty: Low

Page: 3

Style: Factual

APA Learning Outcome: 1.1

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Abnormal Child Psychology 7th Edition Mash Test Bank

$22.50
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Edition:7 Genres:Health, Medical, Hospital, Fitness, Science, Psychology Author : Eric J. Mash, David A. Wolfe Publisher: Cengage Higher Education ISBN:1337624268 ISBN :9781337624268y

Test Bank for Psychology Themes and Variations 10th Edition by Weiten

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1305498208, ISBN-13: 9781305498204 Author: by Wayne Weiten Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning

Test Bank for Abnormal Psychology, 14th Edition By Ann M. Kring, Sheri L. Johnson

$35.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN: 9781119395232

Work in the 21st Century: An Introduction to Industrial and Organizational Psychology, 4th Edition Test Bank

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1118291207 ISBN-10: 9781118291207 Author: Frank J. Landy, Jeffrey M. Conte Publisher ‏ : ‎ Wiley Edition: 4th

Test Bank for The Personality Puzzle 7th Edition By David C. Funder

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0393265149 ISBN-10: 9780393265149

Test Bank For The Psychology Of Sex And Gender 1st Edition by Jennifer Katherine Bosson

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1506331324 ISBN-10: 1506331327

 

 

Product has been added to your cart