Test Bank For Principles And Applications of Assessment in Counseling 5th Edition by Susan C. Whiston

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-13: 978-1305271487 ISBN-10: 1305271483

In Stock

$35.00

Compare
SKU:000786000281

Test Bank For Principles And Applications of Assessment in Counseling 5th Edition by Susan C. Whiston

Multiple Choice

1. With a reliability coefficient of .81, using classical test theory we would interpret that the:​

a. ​amount of error variance to observed variance is 81 percent.

b. ​amount of true variance to observed variance is 81 percent.

c. ​instrument has good enough reliability.

d. ​instrument’s validity coefficient would be 0.812.

ANSWER: b

2. If we interpreted a reliability coefficient to indicate that 80% of the variance was true variance to observed variance, what would be the ratio of error variance to observed variance?​

a. ​0.20

b. 0.40​

c. 0.60​

d. ​0.80

ANSWER: a

3. According to classical test theory, if the observed variance of a test is 50 and the true variance is 40, what is the estimated reliability of the test?​

a. ​0.40

b. 0.50​

c. 0.80​

d. ​0.90

ANSWER: c

4. Systematic error (as compared to unsystematic error):​

a. ​significantly lowers the reliability of an instrument.

b. insignificantly lowers the reliability of an instrument.​

c. increases the reliability of an instrument.​

d. has no effect on the reliability of an instrument.​

ANSWER: d

5. What statistical technique is often used to calculate an estimate of reliability?​

a. ​Regression

b. Analysis of variance​

c. ​Factor analysis

d. ​Correlation

ANSWER: d

6. A correlation coefficient is an indicator of:​

a. ​the validity of an assessment.

b. ​the variability of the obtained scores.

c. ​the relationship between two sets of data.

d. ​the fluctuation of an individual’s score over time.

ANSWER: c

7. Correlation coefficients range from:​

a. ​-1.0 to 1.0.

b. 0 to 1.0.​

c. 0 to -1.0.​

d. -5.0 to 5.0.​

ANSWER: a

8. When calculating correlations, the most common method used is the:​

a. ​Pearson-Product Moment Correlation Coefficient.

b. Correlation Coefficient of Most Common Factors.​

c. Reliability Coefficient of Correlation.​

d. Reliability Correlation Coefficient.​

ANSWER: d

9. The statistic that represents the percentage of shared variance between two variables is the:​

a. ​correlation coefficient.

b. reliability correlation.​

c. ​coefficient of determination.

d. ​coefficient of shared variance.

ANSWER: d

10. For which of the following tests would a test-retest reliability estimate be least appropriate?​

a. ​Intelligence tests

b. Tests of moment-to-moment mood changes​

c. ​Academic achievement tests

d. ​Instruments to measure art aptitude

ANSWER: b

11. Which of the following is NOT one of the assumptions that should be met when establishing the reliability of an instrument using the test-retest method?​

a. ​Test-retest reliability is only valid when measuring situational traits

b. The characteristic or trait measured should be stable over time​

c. ​There should be no differential in practice effect

d. ​There should be no differential in learning between the test and retest

ANSWER: a

12. The most significant difficulty with estimating reliability with the alternate or parallel forms procedure is​

a. ​calculating the correlation coefficient using two different forms.

b. ​the effects of remembering specific items in the second testing.

c. developing two sound instruments that are equivalent or parallel.​

d. ​finding two similar sets of test takers.

ANSWER: c

13. The Spearman-Brown formula is used:​

a. ​to correct a test-retest reliability coefficient.

b. to correct a split-half reliability coefficient.​

c. when the items are all of the same difficulty level.​

d. ​when the items are of differing levels of difficulty.

ANSWER: b

14. The decision to use either the Kuder-Richardson 20 (KR 20) or the Kuder-Richardson 21 (KR 21) is based on whether:​

a. ​the method used to determine reliability is the test-retest or the alternate form method.

b. correlation or regression is going to be used.​

c. the items measure a homogeneous or heterogeneous behavior domain.​

d. the item format is multiple-choice or true-false.​

ANSWER: c

15. What is the most appropriate way to determine reliability with Likert scales, where different answers receive different weightings?​

a. ​Test-retest

b. Spearman-Brown​

c. Kuder-Richardson 20​

d. Coefficient alpha (or Cronbach’s Alpha)​

ANSWER: d

16. If an instrument requires some professional judgments in scoring, then the manual should also include information on:​

a. ​interrater reliability.

b. ​corrections of the reliability coefficients using the Spearman-Brown formula.

c. both KR 20s and KR 21s.​

d. test-retest reliability coefficients.​

ANSWER: a

17. In evaluating an instrument’s reliability, a counselor should:​

a. ​always select the instrument with the highest reliability coefficients.

b. ​select instruments where coefficient alphas have been calculated.

c. ​consider how the instrument is going to be used.

d. ​never use an instrument where the reliability coefficient is less than 0.92.

ANSWER: c

18. Standard error of measurement is designed to:​

a. ​tell the clinician if an instrument is reliable.

b. ​provide an estimate of the probable range of scores for an individual.

c. ​indicate the percentage of error in the reliability coefficient.

d. ​determine the statistical significance of the reliability coefficient.

ANSWER: b

19. If the reliability coefficient of an instrument is .91, and the standard deviation is 10, then a client’s score of 59 could be interpreted that 95 percent of the time his/her true score will fall between _____ and _____ using standard error of measurement​

a. ​56; 62

b. 53; 65​

c. ​49; 69

d. ​-3.00; 3.00

ANSWER: b

20. As the reliability of an instrument increases, the standard error of measurement _______.​

a. ​decreases

b. ​increases

c. ​could either increase or decrease

d. ​is unaffected

ANSWER: a

21. According to the Standards for Educational and Psychological Testing, which statistic should be used for the interpretation of group test scores?​

a. ​Standard error of measurement

b. ​Correlation coefficient

c. ​Cronbach’s alpha

d. ​Standard error of the group means

ANSWER: d

22. Jennifer took an aptitude test and is interested in whether the score on the verbal aptitude subscale is significantly higher than her mathematical aptitude subscale score. What statistic would you be interested in to answer her question?​

a. ​Standard error of the difference

b. ​Standard error of estimate

c. ​Standard error of measurement

d. ​Standard deviation

ANSWER: a

23. In generalizability or domain sampling theory, the focus is on:​

a. ​using measures of internal consistency.

b. ​determining the standard error of measurement.

c. ​Identify specific sources of variation under defined conditions.

d. ​identifying where an individual’s true score would fall.

ANSWER: c

24. When is the name of the meta-analytic method, developed by Vacha-Haase (1998), that explores variability in reliability estimates across studies?​

a. ​Universal reliability

b. ​Cross-validation reliability

c. ​Generalizability estimation

d. ​Reliability generalization

ANSWER: d

25. ​What makes Item Response Theory different from classical theory?

a. ​It is a family of theories of methods used to develop instruments.

b. ​Traditional forms of calculating reliability are appropriate.

c. The constructs being measured are observable.​

d. ​The focus of IRT is on error rates.

ANSWER: a

Essay

26. Have you ever taken a test or assessment where you believe reliability issues influenced your performance? Explain.​

ANSWER: Answers will vary.​

27. Give three examples of variables that might have a positive correlation, three examples of variables that might have a negative correlation, and three examples of variables that might have no correlation.​

ANSWER: Answers will vary.​

28. Can you think of some situations where the typical methods of estimating reliability are not appropriate? Why should counselors give special consideration when determining reliability in these instances? How is this done?​

ANSWER: Answers will vary.​

29. Why is a competent counselor responsible for more than just looking at reliability coefficients?​

ANSWER: Answers will vary.​

30. Why do you think the experts in measurement and assessment are suggesting that counselors explain scores using standard error of measurement?​

ANSWER: Answers will vary.​

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank For Primary Care: Interprofessional Collaborative Practice 6th Edition

$20.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0323570152 ISBN-10: 0323570151

Test Bank For The Language of Medicine 11th Edition By Chabner

$22.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0323370813 ISBN-10: 0323370810

Test Bank For Principles And Applications of Assessment in Counseling 5th Edition by Susan C. Whiston

$35.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1305271487 ISBN-10: 1305271483

MEDICAL ETHICS ACCOUNTS OF GROUND-BREAKING CASES, 7E GREGORY E. PENCE TEST BANK

$30.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download By: Gregory Pence ISBN-10: 0078038456 ISBN-13: 9780078038457 Language: English Authors: Gregory Pence Publisher: McGraw-Hill Education

Test Bank For An Introduction To Brain And Behavior 5Th Ed By Kolb

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1464106019 ISBN-10: 1464106010

Test Bank For The Human Body in Health and Illness 5th Edition By Herlihy

$45.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 0323353541 ISBN-13: 978-0323353540

Test Bank For The Human Body In Health And Illness 4th Edition by Barbara Herlihy

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1416068426 ISBN-10: 1416068422

 

 

Product has been added to your cart