Test Bank For Practical PC 7e June Jamrich Parsons Dan Oja

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-13: 978-1285077307 ISBN-10: 128507730X

In Stock

$10.00

Compare
SKU:000786000268

Test Bank For Practical PC 7e June Jamrich Parsons Dan Oja

Practical PC 7 Chapter 3: Getting Started with Software

TRUE/FALSE

1.To discover if an application will work on your digital device, you can check the software’s operating system.

ANS: F PTS: 1 REF: 39

2.A software product that’s installed on your computer’s hard disk is referred to as local software.

ANS: T PTS: 1 REF: 40

3.Software updates usually require users to pay fees.

ANS: F PTS: 1 REF: 42

4.Open source software is marketed for profit by software publishers that require strict adherence to copyright rules.

ANS: F PTS: 1 REF: 47

5.Freeware is distributed free of charge.

ANS: T PTS: 1 REF: 47

6.Some software includes a setup module that guides you through the installation process.

ANS: T PTS: 1 REF: 41

7.Before you can install and use software from the Internet, you have to upload it.

ANS: F PTS: 1 REF: 41

8.To correctly uninstall a local application on a Windows computer, it is essential to use an uninstall utility.

ANS: T PTS: 1 REF: 43

9.The concept of using software supplied over the Internet from a remote server is sometimes referred to as cloud computing.

ANS: T PTS: 1 REF: 44

10.A local app is designed for a handheld device, such as a smartphone, a tablet computer, or an enhanced media player.

ANS: F PTS: 1 REF: 45

MODIFIED TRUE/FALSE

1.The installation process specifies the operating system and minimum hardware capabilities necessary for a software product to work correctly. _________________________

ANS: F, system requirements

PTS: 1 REF: 39

2.A menu bar provides access to commands used to control applications. _________________________

ANS: T PTS: 1 REF: 49

3.Many Web apps, such as Gmail and Facebook, require installation on your local computer. _________________________

ANS: F, require no installation at all

PTS: 1 REF: 44

4.Demo software is often developed as a public, collaborative effort of volunteers. _________________________

ANS: F, Open source

PTS: 1 REF: 47

5.Software that’s installed on your computer’s hard drive is referred to as a local software. _________________________

ANS: T PTS: 1 REF: 40

6.Downloading software is a process that transfers files from a remote computer to your PC. _________________________

ANS: T PTS: 1 REF: 41

7.Most computers today feature a command-line user interface. _________________________

ANS: F

graphical user interface

GUI

PTS: 1 REF: 48

8.The disadvantage to automatic updates is that changes can be made to your computer without your knowledge. _________________________

ANS: T PTS: 1 REF: 42

9.You’ll find “Uninstall a program” under the Programs option of the Windows Start menu. _________________________

ANS: F, Control Panel

PTS: 1 REF: 43

10.Buttons and icons can be grouped together to keep them organized. _________________________

ANS: T PTS: 1 REF: 49

MULTIPLE CHOICE

1.Computers – and that includes desktops, laptops, tablets, and smartphones – usually come with a variety of ____.

a.

local software

c.

portable apps

b.

preinstalled software

d.

Web apps

ANS: B PTS: 1 REF: 39

2.____ usually specify(ies) how much space is required by an application.

a.

System requirements

c.

Operating systems

b.

The menu bar

d.

Windows Registry

ANS: A PTS: 1 REF: 39

3.As part of the installation process, the compressed software must be ____ to restore it to its original form.

a.

uninstalled

c.

zipped

b.

extracted

d.

automated

ANS: B PTS: 1 REF: 41

4.The ____ groups related tasks under tabs.

a.

toolbar

c.

ribbon

b.

menu bar

d.

File tab

ANS: C PTS: 1 REF: 49

5.Information about a new application is added to the ____.

a.

system requirements

c.

menu bar

b.

Windows Registry

d.

operating system

ANS: B PTS: 1 REF: 41

6.A ____ provides access to commands that control the application.

a.

title bar

c.

menu bar

b.

scroll bar

d.

taskbar

ANS: C PTS: 1 REF: 49

7.To correctly uninstall a local application on a Windows computer, it is essential to use a(n) ____.

a.

uninstall utility

c.

uninstall application

b.

local application

d.

toolbar

ANS: A PTS: 1 REF: 43

8.A ____ is software that is accessed with a Web browser.

a.

portable app

c.

Web app

b.

local application

d.

application service provider

ANS: C PTS: 1 REF: 44

9.The process of deploying fee-based software over the Internet is termed ____.

a.

Web application

c.

Software as a Service

b.

public domain software

d.

commercial software

ANS: C PTS: 1 REF: 44

10.A ____ license agreement is a legal contract that defines the ways in which you may use a computer program.

a.

Readme file

c.

Freeware

b.

software tutorial

d.

software

ANS: D PTS: 1 REF: 46

11.____ is marketed for profit by software publishers that require strict adherence to copyright rules.

a.

Open source software

c.

Shareware

b.

Commercial software

d.

Freeware

ANS: B PTS: 1 REF: 47

12.____ usually expires after a limited time if you don’t purchase the full commercial version.

a.

Freeware

c.

Shareware

b.

Open source software

d.

Demoware

ANS: D PTS: 1 REF: 47

13.The software developer retains the copyright, but gives blanket permission to download ____ software from the Internet, install it, copy it multiple times, and give copies to friends.

a.

shareware

c.

commercial

b.

freeware

d.

demo

ANS: B PTS: 1 REF: 47

14.____ relies on the honor system, and you and your friends are expected to pay and register after the specific time.

a.

Freeware

c.

Shareware

b.

Commercial software

d.

Open source software

ANS: C PTS: 1 REF: 47

15.____ is distributed for free or for a nominal charge under a license that permits users to view, improve, or redistribute the software.

a.

Freeware

c.

Commercial software

b.

Open source software

d.

Shareware

ANS: B PTS: 1 REF: 47

16.Software that is installed on your computer’s hard drive is referred to as a(n) ____.

a.

open application

c.

local software

b.

software application

d.

operating systems application

ANS: C PTS: 1 REF: 40

17.The software installation process copies files from the ____ or distribution CD to your PC’s hard disk.

a.

upload

c.

remote server

b.

download

d.

Internet

ANS: B PTS: 1 REF: 40

18.The installed software’s technical information is stored on the hard disk in a special file called the ____.

a.

Control Panel

c.

Windows Registry

b.

System File

d.

Windows Explorer

ANS: C PTS: 1 REF: 40

19.A(n) ____ guides you through the installation process.

a.

setup module

c.

Automatic Update

b.

install module

d.

portable application

ANS: A PTS: 1 REF: 41

20.A ____ runs on a remote Web server somewhere on the Internet.

a.

software application

c.

remote application

b.

Web application

d.

portable application

ANS: B PTS: 1 REF: 40

21.Software downloads are usually distributed as ____ files to reduce their size and download time.

a.

compressed

c.

executable

b.

application

d.

document

ANS: A PTS: 1 REF: 41

22.____ upgrades are designed to replace older versions.

a.

Software patch

c.

Software

b.

Service pack

d.

Automatic

ANS: C PTS: 1 REF: 42

23.The term ____ refers to a set of patches that correct problems and address security vulnerabilities.

a.

software patch

c.

software upgrade

b.

software updates

d.

automatic update

ANS: B PTS: 1 REF: 42

24.When an application is configured for ____, it periodically checks the software publisher’s Web site for updates, downloads updates automatically, and installs them without user intervention.

a.

automatic downloads

c.

automatic updates

b.

version updates

d.

software upgrades

ANS: C PTS: 1 REF: 42

25.The process to ____ software removes programs from the hard drive, removes program names from the All Programs menu, and updates the Registry.

a.

remove

c.

reinstall

b.

delete

d.

uninstall

ANS: D PTS: 1 REF: 43

26.____ usually require users to register by supplying a bit of personal information, choosing a user ID, and selecting a password.

a.

Web apps

c.

Mobile apps

b.

Copyright terms

d.

Terms of use

ANS: A PTS: 1 REF: 44

27.This category of software consists of small, focused applications that are sold through an online app store.

a.

local software

c.

portable apps

b.

rooting apps

d.

mobile apps

ANS: D PTS: 1 REF: 45

28.In the accompanying figure, item 1 is pointing to the ____.

a.

Uninstall software button

c.

Control Panel

b.

title bar

d.

Program name

ANS: A PTS: 1 REF: 43

29.In the accompanying figure, item 1 is pointing to the ____.

a.

ribbon interface

c.

scroll bar

b.

title bar

d.

tabs

ANS: A PTS: 1 REF: 49

30.In the accompanying figure, item 2 is pointing to the ____.

a.

Office button

c.

menu bar

b.

scroll bar

d.

tabs

ANS: D PTS: 1 REF: 49

31.In the accompanying figure, item 3 is pointing to the ____.

a.

menu bar

c.

ribbon

b.

scroll bar

d.

command buttons

ANS: D PTS: 1 REF: 49

32.In the accompanying figure, item 4 is pointing to the ____.

a.

title bar

c.

submenus

b.

toolbar

d.

scroll bar

ANS: C PTS: 1 REF: 49

33.There are various ways to make unauthorized modifications to any mobile device to overcome limitations imposed by mobile service providers. This process is called ____.

a.

extraction

c.

jailbreak

b.

rooting

d.

hacks

ANS: B PTS: 1 REF: 45

34.An ____ is a software licensing agreement known as a EULA.

a.

end-user license agreement

c.

eventual use license agreement

b.

end-user license application

d.

eventual use license application

ANS: A PTS: 1 REF: 46

35.Although ____ law protects all software, developers can ease the restrictions on copying by creating freeware or shareware.

a.

software

c.

agreement

b.

copyright

d.

license

ANS: B PTS: 1 REF: 47

36.A(n) ____ is a legal contract that defines the ways in which you may use a computer program.

a.

copyright

c.

open source software

b.

proprietary license

d.

software license

ANS: D PTS: 1 REF: 46

37.A(n) ____ provides a way to select menu options and manipulate graphical objects displayed on the screen using a mouse or gesture.

a.

source code

c.

registration key

b.

graphical user interface

d.

command-line user interface

ANS: B PTS: 1 REF: 48

38.When selecting new software, check the ____ listed on the Web site or package.

a.

system requirements

c.

company name

b.

expiration date

d.

copyright date

ANS: A PTS: 1 REF: 39

39.A(n) ____ is a unique set of letters and numbers used to activate a product.

a.

source code

c.

registration key

b.

graphical user interface

d.

command-line user interface

ANS: C PTS: 1 REF: 47

Case-Based Critical Thinking Questions

Case 3-1

Samuel is installing new software on his computer.

40.Samuel downloaded the software from a Web site. He should first look for the file in the ____ folder.

a.

Documents

c.

Downloads

b.

Programs

d.

Control Panel

ANS: C PTS: 1 REF: 41 TOP: Critical Thinking

41.Before installing the software, Samuel needs to be sure his computer has the correct system requirements. To check the system requirements, Samuel needs to ____.

a.

look on the download page or package

c.

look online for similar software

b.

call someone who has the same software

d.

click on Help

ANS: A PTS: 1 REF: 39 TOP: Critical Thinking

42.Nathan decides that his new software is better than the old software he was using. He wants to uninstall the old software. In order to do this, he should ____.

a.

drag the program icon to the Recycle Bin

b.

use the Control Panel’s uninstall utility

c.

delete all of the individual files made using the program

d.

drag and drop the new software icon over the old software icon

ANS: B PTS: 1 REF: 43 TOP: Critical Thinking

43.When using iPads, iPhones, and iPods, using apps that were not downloaded from the official iTunes App Store requires an unauthorized change to the device’s software called a(n) ____.

a.

extract

c.

jailbreak

b.

break-in

d.

hack

ANS: C PTS: 1 REF: 45

COMPLETION

1.When installing new software, first check whether the software is designed for your device’s ____________________.

ANS: operating system

PTS: 1 REF: 39

2.The ____________________ menu has Open, Save, and Print options.

ANS: File

PTS: 1 REF: 49

3.A software license agreement, also called a(n) ___________________________________, is displayed on the screen when you first install software.

ANS:

EULA

end-user license agreement

EULA (end-user license agreement)

end-user license agreement (EULA)

PTS: 1 REF: 46

4.____________________ versions of commercial software are often installed on new computers.

ANS:

Demo

Demoware

PTS: 1 REF: 47

5.Two categories of software, ____________________ apps and portable apps, do not require installation on your computer’s hard disk.

ANS: Web

PTS: 1 REF: 40

6.Companies supplying software that runs from the Internet are referred to as ______________________________.

ANS:

Application service providers

ASPs

PTS: 1 REF: 44

7.Upgrades are often designated by a(n) ____________________.

ANS:

version number

revision number

PTS: 1 REF: 42

8.In between major new software upgrades, publishers often release software updates, sometimes referred to as ____________________, designed to fix bugs and update security.

ANS: patches

PTS: 1 REF: 42

9.The Uninstall option of the ____________________ works carefully with a list of programs in the Registry to make sure that only non-shared files are removed.

ANS: Control Panel

PTS: 1 REF: 43

10.The combination of audio, visual, and mechanical tools that you use to interact with a computer is called the ____________________.

ANS: user interface

PTS: 1 REF: 48

ESSAY

1.Explain how your computer installs programs and where technical information is stored.

ANS:

For local software on a computer running Windows, the installation process copies files from a download site or distribution CD to your computer’s hard disk, adds the software’s name to the Start screen, and provides Windows with technical information needed to efficiently run the new software. 

Information about newly installed software is stored on the hard disk in a special file called the Windows Registry that keeps track of all the hardware and software installed on your computer. You can envision the Registry as a hotel register that keeps track of guests who check in and check out.

PTS:1REF:40TOP:Critical Thinking

2.Explain the difference between an explicit and implicit user interface.

ANS:

An explicit user interface provides clearly labeled controls and all of them are accessible using a standard access method, such as clicking a menu or tab. Every command option is linked to an object on the screen, so it is clear how to access and use it. 

Implicit user interfaces call for some experimentation on the part of the user. The Charms menu is an example of a user interface component that is not obvious. There is no icon, button, or menu on the screen to indicate its presence. You just have to somehow know that you can swipe from the right side of the screen or move the mouse pointer to the lower-right corner of the screen to get the Charms menu to appear.

PTS:1REF:50TOP:Critical Thinking

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank For Practical PC 7e June Jamrich Parsons Dan Oja

$10.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1285077307 ISBN-10: 128507730X

Test Bank For A Guide to Computer User Support for Help Desk and Support Specialists 6e Fred Beisse

$24.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1285852683 ISBN-10: 1285852680

Test Bank For A Guide to Service Desk Concepts 4e Donna Knapp

$22.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1285063454 ISBN-10: 1285063457

Test Bank for Understanding Computers: Today and Tomorrow, Comprehensive, 16th Edition, Deborah Morley, Charles S. Parker

$25.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Author: Deborah Morley Charles S. Parker Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning ISBN-13: 978-1305656314 ISBN-10: 1305656318

 

 

Product has been added to your cart