Test Bank For Practical Management Science 5 Edition Wayne L Winston S Christian Albright

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-13: 978-1305250901 ISBN-10: 1305250907

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $17.00.

Compare
SKU:000786000267

Test Bank For Practical Management Science 5 Edition Wayne L Winston S Christian Albright

Chapter 3 – Introduction to Optimization Modeling

1. In an optimization model, there can only be one:

a.  decision variable

b.  constraint

c.  objective function

d.  shadow price

ANSWER:   c

POINTS:   1

 

 

2. In using Excel to solve linear programming problems, the changing cells represent the:

a.  value of the objective function

b.  constraints

c.  decision variables

d.  total cost of the model

ANSWER:   c

POINTS:   1

 

 

3. The condition of nonnegativity requires that:

a.  the objective function cannot be less that zero

b.  the decision variables cannot be less than zero

c.  the right hand side of the constraints cannot be greater then zero

d.  the reduced cost cannot be less than zero

ANSWER:   b

POINTS:   1

 

 

4. If a manufacturing process takes 4 hours per unit of x and 2 hours per unit of y and a maximum of 100 hours of manufacturing process time are available, then an algebraic formulation of this constraint is:

a.  4x + 2y≥ 100

b.  4x− 2y≤ 100

c.  4x + 2y≤ 100

d.  4x− 2y≥ 100

ANSWER:   c

POINTS:   1

 

 

5. The feasible region in all linear programming problems is bounded by:

a.  corner points

b.  hyperplanes

c.  an objective line

d.  all of these options

ANSWER:   b

POINTS:   1

 

 

6. Suppose a company sells two different products, x and y, for net profits of $6 per unit and $3 per unit, respectively. The slope of the line representing the objective function is:

a.  0.5

b.  −0.5

c.  2

d.  −2

ANSWER:   d

POINTS:   1

 

 

7. The equation of the line representing the constraint 4x + 2y≤ 100 passes through the points:

a.  (25,0) and (0,50)

b.  (0,25) and (50,0)

c.  (−25,0) and (0,−50)

d.  (0,−25) and (−50,0)

ANSWER:   a

POINTS:   1

 

 

8. When the profit increases with a unit increase in a resource, this change in profit will be shown in Solver’s sensitivity report as the:

a.  add-in price

b.  sensitivity price

c.  shadow price

d.  additional profit

ANSWER:   c

POINTS:   1

 

 

9. Linear programming models have three important properties. They are:

a.  optimality, additivity and sensitivity

b.  optimality, linearity and divisibility

c.  divisibility, linearity and nonnegativity

d.  proportionality, additivity and divisibility

ANSWER:   d

POINTS:   1

 

 

10. Consider the following linear programming problem:

Maximize 4x1 + 2y2

Subject to:

4x1 + 2y2≤ 40

2x1 + y2≥ 20

x1, y2≥ 0

The above linear programming problem:

a.  has only one feasible solution

b.  has more than one optimal solution

c.  exhibits infeasibility

d.  exhibits unboundedness

ANSWER:   c

POINTS:   1

 

 

11. All linear programming problems should have a unique solution, if they can be solved.

a.  True

b.  False

ANSWER:   False

POINTS:   1

 

 

12. When formulating a linear programming spreadsheet model, there is a set of designated cells that play the role of the decision variables. These are called the changing cells.

a.  True

b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

 

 

13. The feasible region in a graphical solution of a linear programming problem will appear as some type of polygon, with lines forming all sides.

a.  True

b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

 

 

14. If the objective function has the equation {4x + 2y}, then the slope of the objective function line is −2.

a.  True

b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

 

 

15. If a constraint has the equation 5x + 2y≤ 60, then the constraint line passes through the points (0,12) and (30,0).

a.  True

b.  False

ANSWER:   False

POINTS:   1

 

 

16. Shadow prices are associated with nonbinding constraints, and show the change in the optimal objective function value when the right side of the constraint equation changes by one unit.

a.  True

b.  False

ANSWER:   False

POINTS:   1

 

 

17. Suppose the allowable increase and decrease for an objective coefficient of a decision variable that has a current value of $50 are $25 (increase) and $10 (decrease). If the coefficient were to change from $50 to $65, the optimal value of the objective function would not change.

a.  True

b.  False

ANSWER:   False

POINTS:   1

 

 

18. Suppose the allowable increase and decrease for shadow price for a constraint are $25 (increase) and $10 (decrease). If the right hand side of that constraint were to increase by $10 the optimal solution would not change.

a.  True

b.  False

ANSWER:   False

POINTS:   1

 

 

19. The proportionality property of LP models implies that the sum of the contributions from the various activities to a particular constraint equals the total contribution to that constraint.

a.  True

b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

 

 

20. Common errors in LP models that exhibit unboundedness are a constraint that has been omitted or an input which is incorrect.

a.  True

b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

 

 

Exhibit 3-1

A winemaker in California’s Napa Valley must decide how much of two types of wine she will produce from a particular variety of grapes. Each liter of table wine yields $8 profit, while each liter of desert wine produces $3 profit. The labor hours and bottling process time used for type of wine are given in the table below. Resources available include 200 labor hours and 80 hours of bottling process time. Assume the winemaker has more than enough grapes available to supply any feasible production plan.

Table Desert

Labor (Hours) 0.20 0.60

Process Time (Hours) 0.30 0.10

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank For Practical Management Science 5 Edition Wayne L Winston S Christian Albright

Original price was: $55.00.Current price is: $17.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1305250901 ISBN-10: 1305250907

Solution manual for An Introduction to Management Science: Quantitative Approaches to Decision Making 14th Edition by David R. Anderson

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1111823610 ISBN-10: 1111823618

 

 

Product has been added to your cart