Test Bank For Practical Computer Literacy 4e June Jamrich Parsons Dan Oja

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-13: 978-1285076775 ISBN-10: 128507677X

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $20.00.

Compare
SKU:000786000263

Test Bank For Practical Computer Literacy 4e June Jamrich Parsons Dan Oja

Chapter 3: Software

TRUE/FALSE

1.An antivirus program is application software.

ANS: F PTS: 1 REF: 39

2.An operating system allows a user to perform application-specific tasks.

ANS: F PTS: 1 REF: 41

3.Microsoft developed Windows 8 for desktop, laptop, and tablet computers.

ANS: T PTS: 1 REF: 43

4.iPhones and iPads run the OS X operating system.

ANS: F PTS: 1 REF: 45

5.Linux is a less secure system than Windows.

ANS: F PTS: 1 REF: 47

6.Spreadsheet software does not allow you to sort data.

ANS: F PTS: 1 REF: 49

7.Microsoft Publisher is a very popular presentation software application.

ANS: F PTS: 1 REF: 51

8.A player is a type of application software that a computer uses to work with a specialized type of file, such as a PDF document.

ANS: F PTS: 1 REF: 53

9.Flash is a standard for animations and can be used on any device, including the iPad and iPhone.

ANS: F PTS: 1 REF: 54

10.Animations are used to create dynamic Web page elements, computer games, and special effects.

ANS: T PTS: 1 REF: 54

MODIFIED TRUE/FALSE

1.The instructions that tell a computer how to carry out a task are referred to as a computer software. _________________________

ANS: F, program

PTS: 1 REF: 39

2.Vertical market software is generic software that just about any kind of business can use. _________________________

ANS: F, Horizontal

PTS: 1 REF: 40

3.Microsoft DOS used a(n) graphical-user interface. _________________________

ANS: F

command-line

command line

PTS: 1 REF: 41

4.Windows 7 is an operating system that has a Start screen. _________________________

ANS: F, Windows 8

PTS: 1 REF: 42

5.Windows has been criticized for two major weaknesses: reliability and speed. _________________________

ANS: F, security

PTS: 1 REF: 43

6.All iOS devices have wired network capability. _________________________

ANS: F, wireless

PTS: 1 REF: 45

7.Blackberry was developed by a company that was purchased by Google in 2005. _________________________

ANS: F, Android

PTS: 1 REF: 46

8.Microsoft PowerPoint is an example of publishing software. _________________________

ANS: F, Publisher

PTS: 1 REF: 48

9.Most database software for personal computers and servers supports the relational database model. _________________________

ANS: T PTS: 1 REF: 50

10.CAD software is useful for working with digital blueprints and schematic diagrams. _________________________

ANS: T PTS: 1 REF: 52

MULTIPLE CHOICE

1.All of the following are examples of system software except _____.

a.

Windows

c.

word processing software

b.

Web browsers

d.

device drivers

ANS: C PTS: 1 REF: 39

2.All of the following are operating systems, except _____.

a.

DBMS

c.

iOS

b.

OS X

d.

Linux

ANS: A PTS: 1 REF: 39

3.A programming language is a(n) _____.

a.

operating system

c.

computer program

b.

application software

d.

utility

ANS: D PTS: 1 REF: 39

4.Which of the following is a type of productivity software?

a.

a database application

c.

a device driver

b.

an antivirus program

d.

a player

ANS: A PTS: 1 REF: 40

5._____ software is designed to automate specialized tasks in a specific market or business.

a.

Horizontal market

c.

Project management

b.

Vertical market

d.

Accounting

ANS: B PTS: 1 REF: 40

6.All of the following are examples of vertical market software, except _____.

a.

patient management software for hospitals

b.

job estimating software for construction businesses

c.

project management software

d.

student record management software for colleges

ANS: C PTS: 1 REF: 40

7._____ uses a command-line interface to communicate with users by default.

a.

Windows 8

c.

iOS

b.

Microsoft DOS

d.

Linux

ANS: B PTS: 1 REF: 41

8.GUI stands for _____.

a.

Graphical User Interface

c.

General User Interface

b.

Generic User Interface

d.

Graphical Utility Interface

ANS: A PTS: 1 REF: 41

9.Microsoft DOS limits program names to _____ characters.

a.

ten

c.

eight

b.

twelve

d.

six

ANS: C PTS: 1 REF: 41

10.Microsoft Windows was originally designed for _____ computers.

a.

laptop

c.

mainframe

b.

tablet

d.

desktop

ANS: D PTS: 1 REF: 42

11.Which of the following Windows 8 versions is designed for businesses?

a.

Windows RT

c.

Windows 8 Basic

b.

Windows 8 Enterprise

d.

Windows Phone 8

ANS: B PTS: 1 REF: 43

12.The term “Windows software” is commonly used when referring to _____.

a.

the operating system

c.

all Windows programs

b.

device drivers

d.

applications

ANS: D PTS: 1 REF: 43

13.One of the unique features of the Mac desktop is the _____.

a.

Dock

c.

Start key

b.

window

d.

Home key

ANS: A PTS: 1 REF: 44

14.Which of the following icons leads to a menu containing options to set preferences?

a.

c.

b.

d.

ANS: B PTS: 1 REF: 44

15.Apple developed and launched iOS as an operating system for the iPhone in _____.

a.

2006

c.

2008

b.

2007

d.

2009

ANS: B PTS: 1 REF: 45

16.At the _____ of the screen iOS displays a dock that holds icons for frequently used apps.

a.

bottom

c.

left

b.

top

d.

right

ANS: A PTS: 1 REF: 45

17.Android is a mobile operating system developed by _____.

a.

Microsoft

b.

a company that was purchased by Google

c.

Apple

d.

Samsung

ANS: B PTS: 1 REF: 46

18.The latest Android version is called _____.

a.

Gingerbread

c.

Jelly Bean

b.

Honeycomb

d.

Ice Cream Sandwich

ANS: C PTS: 1 REF: 46

19.The Android OS contains basic and routing capabilities that allow an Android device to become a _____.

a.

GPS

c.

data transmitter

b.

cellular phone

d.

Wi-Fi hotspot

ANS: D PTS: 1 REF: 46

20.In _____, a young Finnish student named Linus Torvalds developed the Linux operating system.

a.

1991

c.

1993

b.

1992

d.

1994

ANS: A PTS: 1 REF: 47

21.GPL stands for _____.

a.

Generic Private License

c.

General Public Linux

b.

General Public License

d.

Global Public License

ANS: B PTS: 1 REF: 47

22.All of the following are Linux operating system distributions, except _____.

a.

Fedora

c.

Unix

b.

Debian

d.

Ubuntu

ANS: C PTS: 1 REF: 47

23.Desktop publishing software is _____.

a.

document-based

c.

windows-based

b.

frame-based

d.

table-based

ANS: B PTS: 1 REF: 48

24.LibreOffice Writer is _____ software.

a.

desktop publishing

c.

word processing

b.

presentation

d.

database

ANS: C PTS: 1 REF: 48

25.Spreadsheet software includes all of the following data-handling features, except _____.

a.

report printing

b.

data sorting

c.

search of data that meets specific criteria

d.

complex queries

ANS: D PTS: 1 REF: 49

26.Which of the following is an example of spreadsheet software?

a.

Microsoft Excel

c.

Microsoft Access

b.

Microsoft InfoPath

d.

Microsoft OneNote

ANS: A PTS: 1 REF: 49

27.Database software is sometimes referred to as DBMS, which stands for _____.

a.

data management software

c.

database manipulation system

b.

database management system

d.

data basic management software

ANS: B PTS: 1 REF: 50

28.All of the following are popular server database software packages, except _____.

a.

SQLite

c.

Microsoft Access

b.

MySQL

d.

Oracle

ANS: C PTS: 1 REF: 50

29.The accompanying figure shows an example of _____ software.

a.

paint

c.

publishing

b.

presentation

d.

database

ANS: B PTS: 1 REF: 51

30.In the accompanying figure, the area towards the bottom of the screen that says “The city of Savannah was founded …” is set aside for _____.

a.

speaker notes

c.

audience notes

b.

author notes

d.

Web authoring notes

ANS: A PTS: 1 REF: 51

31.In the accompanying figure, the slide can incorporate all of the following, except _____.

a.

digital photos

c.

complex calculations

b.

animations

d.

music

ANS: C PTS: 1 REF: 51

32.All of the following are vector graphics file types, except _____.

a.

EPS

c.

WMF

b.

AI

d.

PNG

ANS: D PTS: 1 REF: 52

33.A simple program called _____ is included with Windows.

a.

Microsoft Paint

c.

Corel DESIGNER

b.

Adobe Photoshop

d.

LibreOffice draw

ANS: A PTS: 1 REF: 52

34.Referring to the accompanying figure, which of the following callouts points to the “full screen display” icon?

a.

B

c.

D

b.

C

d.

E

ANS: D PTS: 1 REF: 53

35.Referring to the accompanying figure, the callout D points to the _____ button.

a.

Skip to the end control

c.

Rewind

b.

Pause/play 

d.

Fast-forward

ANS: A PTS: 1 REF: 53

36.Digital audio can be stored in a variety of file types including all of the following, except _____.

a.

MIDI

c.

GIF

b.

MP3

d.

WAV

ANS: C PTS: 1 REF: 53

37.A(n) _____ is a series of still images, each slightly different, that creates the illusion of movement when displayed.

a.

video

c.

cartoon

b.

animation

d.

animated GIF

ANS: B PTS: 1 REF: 54

38.Which of the following types of video files is used by QuickTime?

a.

WMV

c.

MOV

b.

FLV

d.

AVI

ANS: C PTS: 1 REF: 54

39.Which of the following is used to develop interactive animations for iPads and iPhones?

a.

Flash

c.

JavaScript

b.

HTML4

d.

HTML5 and JavaScript

ANS: D PTS: 1 REF: 54

40.What is the name of the video editing software developed by Apple?

a.

iVideo

c.

Video Maker

b.

iMovie

d.

Movie Maker

ANS: B PTS: 1 REF: 54

Case-Based Critical Thinking Questions

Case 3-1

Ethan is preparing a lecture about the software available for working with photos, videos, music, and other media. He asks James, who is an expert in computers, some questions. Choose the best aswer to each question.

41.Ethan asks James which of the following is NOT a type of graphics software?

a.

photo editing software

c.

digital media software

b.

drawing software

d.

paint software

ANS: C PTS: 1 REF: 52 TOP: Critical Thinking

42.Ethan asks James what is the correct term used for movies, photos, music, and other content that is stored digitally?

a.

digital content

c.

digital objects

b.

digital media

d.

digital files

ANS: B PTS: 1 REF: 53 TOP: Critical Thinking

43.Ethan asks James which of the following can be considered a software player?

a.

Blu-ray player

c.

QuickTime

b.

VCR

d.

DVD player

ANS: C PTS: 1 REF: 53 TOP: Critical Thinking

COMPLETION

1.A(n) ____________________ is basically the steps necessary to complete a task.

ANS: algorithm

PTS: 1 REF: 39

2.Microsoft Office is an example of a software ____________________.

ANS: suite

PTS: 1 REF: 40

3.Operating systems equip computers with a wide range of capabilities, including the ability to run multiple programs at the same time, a feature called ____________________.

ANS: multitasking

PTS: 1 REF: 41

4.The Windows operating system got its name from the ____________________ work areas on the screen-based desktop.

ANS: rectangular

PTS: 1 REF: 42

5.____________________ is the operating system designed for Apple’s Macintosh line of computer systems.

ANS: OS X

PTS: 1 REF: 44

6.As with other popular mobile operating systems, Android is designed for ____________________ processors.

ANS: ARM

PTS: 1 REF: 46

7.Microsoft ____________________ is an example of word processing software.

ANS: Word

PTS: 1 REF: 48

8.A(n) ____________________ in a database holds data for a single entity, such as a person, place, thing, or event.

ANS: record

PTS: 1 REF: 50

9.Another name for image editing software is ____________________ software.

ANS: paint

PTS: 1 REF: 52

10.____________________ is a popular format for static graphics and animations.

ANS: Flash

PTS: 1 REF: 54

ESSAY

1.The term “database” has evolved from a specialized technical term into part of our everyday vocabulary. Please define database, database software, record, field, and relational database.

ANS:

– A database is a collection of data that is stored on one or more computers.

Database software helps you enter, find, organize, update, and report information stored in a database.

– A record holds data for a single entity, such as a person, place, thing, or event.

– A field holds one item of data relevant to a record.

– A relational database model is one where records are grouped into tables and related to each other by common characteristics.

PTS:1REF:50TOP:Critical Thinking

2.Please name and describe the most popular types of document production software.

ANS:

Word processing software, such as Microsoft Word and LibreOffice, replaced typewriters for producing documents such as reports, letters, memos, papers, and manuscripts. Word processing software gives you the ability to create, spell-check, edit, and format a document on the screen before you commit it to paper.

Desktop publishing software takes word processing software one step further by helping you use graphic design techniques to enhance the format and appearance of a document. Software products, such as Microsoft Publisher and Adobe InDesign, offer sophisticated features and produce professional-quality output for newspapers, newsletters, brochures, magazines, and books.

PTS:1REF:48TOP:Critical Thinking

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank For Information Systems For Business An Experiential Approach 1st Edition By Craig Van

Original price was: $75.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download
  • ISBN-10 ‏ : ‎ 9780470903728
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0470903728

Test bank for Information Systems Today Managing the Digital World 8th Edition

Original price was: $55.00.Current price is: $15.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13:9780134606477

Test Bank For Information Technology Project Management 9e Kathy Schwalbe

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 0357511182 l ISBN-13: 9780357511183

Test Bank For Information Systems 5th Edition By Baltzan

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN10: 1259924912, ISBN13: 9781259924910

Test Bank For Network + Guide to Networks 6th Edition by Tamara Dean

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 133756933X, ISBN-13: 9781337569330

Test Bank For Information Systems Essentials International Edition 6th Edition by George Walter Reynolds

Original price was: $100.00.Current price is: $50.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download
  • ISBN13 9781111820367
 

Test Bank For Network Security Essentials Applications and Standards 5th Edition By Willaim Stallings

Original price was: $115.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10:0133370437 ISBN-13:978-0133370430

 

 

Product has been added to your cart