Test Bank for Political Science An Introduction 13th Edition by Roskin

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-13: 978-0205978007 ISBN-10: 0205978002

In Stock

Original price was: $75.00.Current price is: $25.00.

Compare
SKU:000786000255

Test Bank for Political Science An Introduction 13th Edition by Roskin

Chapter 2 Theories

MULTIPLE-CHOICE QUESTIONS

1. __________ wrote Republic.

  1. Aristotle
  2. Plato
  3. Hans J. Morgenthau
  4. Niccolo Machiavelli

Answer: B

Learning Objective: 2.1

Page Ref: 21

Topic/A-head: Classic Theories

Skill Level: Remember the Facts 

2. Plato and Aristotle were from __________.

  1. Great Britain
  2. Italy
  3. Greece
  4. Egypt

Answer: C

Learning Objective: 2.1

Page Ref: 21

Topic/A-head: Classic Theories 

Skill Level: Remember the Facts 

3. Aristotle argued that the best political communities would be __________.

  1. dominated by wealthy citizens
  2. oligarchies
  3. formed by elites
  4. formed by citizens of the middle class

Answer: D

Learning Objective: 2.1

Page Ref: 21

Topic/A-head: Classic Theories 

Skill Level: Understand the Concepts 

4. Which of the following best characterizes Aristotle?

  1. He only explained what is.
  2. He only explained what ought to be.
  3. He explained both what is and what ought to be.
  4. He neither explained what is nor what ought to be.

Answer: C

Learning Objective: 2.1

Page Ref: 21

Topic/A-head: Classic Theories

Skill Level: Understand the Concepts

5. Which of the following would be consistent with Confucius’s vision of government?

  1. Immoral behavior by rulers
  2. Participation of the masses
  3. Moral behavior by rulers
  4. Limits on family ties

Answer: C

Learning Objective: 2.1

Page Ref: 22

Topic/A-head: Classic Theories

Skill Level: Understand the Concepts

6. What shape depicted in your text might best describe healthcare reform according to a liberal?

  1. A diamond
  2. An upside down triangle
  3. A triangle
  4. A vertical rectangle

Answer: C

Learning Objective: Introduction

Page Ref: 20

Topic/A-head: Introduction

Skill Level: Apply What You Know

7. Which statement best reflects a descriptive statement?

  1. The United States has a higher infant mortality rate than Japan.
  2. The United States should do more to help the poor.
  3. The United States would benefit from lower taxes.
  4. The United States would benefit from building more prisons.

Answer: A

Learning Objective: 2.1

Page Ref: 21

Topic/A-head: Classic Theories

Skill Level: Apply What You Know

8. Which statement best reflects a normative description?

  1. The United States has higher taxes than most European democracies.
  2. The United States has lower taxes than most European democracies.
  3. The United States has a federal income tax.
  4. The United States has tax rates that are too low.

Answer: D

Learning Objective: 2.1

Page Ref: 21

Topic/A-head: Classic Theories 

Skill Level: Apply What You Know

9. Which of the following pairs of terms are most incompatible with each other?

  1. Descriptive, realism
  2. Normative, realism
  3. Descriptive, realism
  4. Normative, zeitgeist

Answer: B

Learning Objective: 2.1

Page Ref: 21

Topic/A-head: Classic Theories 

Skill Level: Analyze It

10. Aristotle and John Locke might agree on which point?

  1. The importance of voting rights for all citizens
  2. The importance of property rights
  3. The importance of changing paradigms
  4. The importance of the scientific method

Answer: B

Learning Objective: 2.1

Page Ref: 21

Topic/A-head: Classic Theories 

Skill Level: Analyze It

11. What theory best explains a scenario where India develops similar political views to France, despite the fact that France was unaware of Indian political philosophies until recently? 

  1. Modernization Theory
  2. Classical Theory
  3. Rational-Choice Theory
  4. Marxist Theory

Answer: A

Learning Objective: 2.1, 2.6

Page Ref: 22, 30-31

Topic/A-head: Classic Theories, Modernization Theory

Skill Level: Analyze It

12. Thomas Hobbes wrote that “the life of man [is] solitary, poor, nasty, brutish, and __________.”

  1. endless
  2. tiring
  3. short
  4. depressing

Answer: C

Learning Objective: 2.2 

Page Ref: 23

Topic/A-head: The Contractualists 

Skill Level: Remember the Facts 

13. Which of the following is most consistent with the idea of a social contract?

  1. Government should be limited to ensure individual freedom.
  2. Individuals join and stay in civil society.
  3. Citizens prefer solitary lives to living in groups.
  4. Citizens are more concerned with their own social situation than the community.

Answer: B

Learning Objective: 2.2 

Page Ref: 23

Topic/A-head: The Contractualists 

Skill Level: Understand the Concepts

14. Hobbes, Locke, and Rousseau would likely agree on which of the following?

  1. Individuals join and stay in civil society
  2. Life is nasty and brutish
  3. Power resided with the proletariat
  4. The importance of empirical research 

Answer: A

Learning Objective: 2.2

Page Ref: 23

Topic/A-head: The Contractualists

Skill Level: Understand the Concepts

15. Which of the following was of greatest concern to John Locke? 

  1. Freedom of speech for all
  2. Power resided with the proletariat
  3. The right to property
  4. Voting rights

Answer: C

Learning Objective: 2.2

Page Ref: 23

Topic/A-head: The Contractualists

Skill Level: Understand the Concepts

16. Social contracts, the state of nature, and civil society are phrases that are best associated with __________.

  1. the contractualists
  2. Marxists
  3. behavioralism
  4. systems theory

Answer: A

Learning Objective: 2.2

Page Ref: 23

Topic/A-head: The Contractualists 

Skill Level: Apply What You Know

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank for Political Science An Introduction 13th Edition by Roskin

Original price was: $75.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0205978007 ISBN-10: 0205978002

We The People An Introduction to American Government 12th Edition by Thomas Patterson Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $24.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN 10: 1259439186 / ISBN 13: 9781259439186 Published by McGraw-Hill Education, 2016 Author: Thomas Patterson Edition: 12

 

 

Product has been added to your cart