Test Bank For Physics of Everyday Phenomena 9Th edition By W,Thomas

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN10: 1259894002, ISBN13: 9781259894008

In Stock

$40.00

Compare
SKU:000786000244

Test Bank For Physics of Everyday Phenomena 9Th edition By W, Thomas

The Physics of Everyday Phenomena, 9e (Griffith)

Chapter 2   Describing Motion

1) An auto, starting from rest, undergoes constant acceleration and covers a distance of 1250 meters. The final speed of the auto is 50 meters/sec. How long does it take the car to cover the 1250 meters?

A) 30 s

B) 50 s

C) 0.05 s

D) 72,000 s

Answer:  B

Difficulty: 3 Hard

Topic:  Uniform Acceleration

Chapter:  02 Describing Motion

Type:  Numerical

Accessibility:  Keyboard Navigation

2) A car traveling at constant speed

A) does not turn.

B) travels more distance in a second the longer the car travels.

C) can change direction.

D) cannot be going uphill.

Answer:  C

Difficulty: 1 Easy

Topic:  Average and Instantaneous Speed

Chapter:  02 Describing Motion

Type:  Conceptual

Accessibility:  Keyboard Navigation

3) An auto moves 10 meters in the first second of travel, 15 more meters in the next second, and 20 more meters during the third second. The acceleration of the auto is

A) 3.33 m/s2.

B) 9.8 m/s2.

C) 30 m/s2.

D) 5 m/s2.

E) zero m/s2.

Answer:  D

Difficulty: 1 Easy

Topic:  Acceleration

Chapter:  02 Describing Motion

Type:  Conceptual

Accessibility:  Keyboard Navigation

4) A quantity that is a measure of how the velocity of a body changes with time is

A) distance.

B) speed.

C) acceleration.

D) time.

Answer:  C

Difficulty: 1 Easy

Topic:  Acceleration

Chapter:  02 Describing Motion

Type:  Conceptual; Definition

Accessibility:  Keyboard Navigation

5) The following quantities relate to the rate of change of position. Which pair will always have the same magnitude?

A) Average speed and average velocity

B) Average speed and instantaneous speed

C) Average velocity and instantaneous velocity

D) Instantaneous speed and instantaneous velocity

Answer:  D

Difficulty: 2 Medium

Topic:  Average and Instantaneous Speed; Velocity

Chapter:  02 Describing Motion

Type:  Conceptual

Accessibility:  Keyboard Navigation

6) The acceleration of a body cannot be zero at a point where

A) the instantaneous velocity is zero.

B) the instantaneous velocity is positive but decreasing.

C) the average velocity is positive.

D) None of these choices are correct

Answer:  B

Difficulty: 3 Hard

Topic:  Acceleration

Chapter:  02 Describing Motion

Type:  Conceptual

Accessibility:  Keyboard Navigation

7) A student releases a ball from rest on an inclined plane and measures that it travels a distance of 0.8 m in a time of 4.0 s. The average speed of the ball is

A) 3.2 m/s.

B) 1.0 m/s.

C) 0.2 m/s.

D) 2.0 m/s.

Answer:  C

Difficulty: 1 Easy

Topic:  Average and Instantaneous Speed

Chapter:  02 Describing Motion

Type:  Numerical

Accessibility:  Keyboard Navigation

8) A student releases a ball from rest on an inclined plane and measures that it travels a distance of 0.5 m in a time of 2.0 s. The acceleration of the ball is

A) 0.125 m/s2.

B) 0.25 m/s2.

C) 0.5 m/s2.

D) 1.0 m/s2.

Answer:  B

Difficulty: 1 Easy

Topic:  Average and Instantaneous Speed; Acceleration

Chapter:  02 Describing Motion

Type:  Numerical

Accessibility:  Keyboard Navigation

9) A car travels a distance of 100 km. For the first 30 minutes it is driven at a constant speed of 80 km/hr. The motor begins to vibrate and the driver reduces the speed to 40 km/hr for the rest of the trip. The average speed for the entire trip is

A) 60.0 km/hr.

B) 53.3 km/hr.

C) 50.0 km/hr.

D) 47.5 km/hr.

E) 40.0 km/hr.

Answer:  C

Difficulty: 3 Hard

Topic:  Average and Instantaneous Speed

Chapter:  02 Describing Motion

Type:  Numerical

Accessibility:  Keyboard Navigation

10) Initially you are driving at 55 mi/hr. If you come to rest in 7.5 s while traveling 450 ft, what is your average speed while stopping? (There are 5280 ft in one mi.)

A) 55 mi/hr

B) 0.016 ft/s

C) 120 ft/s

D) 60 ft/s

Answer:  D

Difficulty: 1 Easy

Topic:  Average and Instantaneous Speed

Chapter:  02 Describing Motion

Type:  Numerical

Accessibility:  Keyboard Navigation

11) If your average speed for a 6 hr trip is 60 mi/hr, the distance traveled is

A) 10 mi.

B) 60 mi.

C) 120 mi.

D) 360 mi.

Answer:  D

Difficulty: 1 Easy

Topic:  Average and Instantaneous Speed

Chapter:  02 Describing Motion

Type:  Numerical

Accessibility:  Keyboard Navigation

12) You travel 2640 feet in thirty seconds while in a 65 mi/hr zone. (There are 5280 ft in one mi.)  Your average speed is

A) larger than the speed limit.

B) exactly the speed limit.

C) less than the speed limit.

Answer:  C

Difficulty: 1 Easy

Topic:  Average and Instantaneous Speed

Chapter:  02 Describing Motion

Type:  Numerical

Accessibility:  Keyboard Navigation

13) In a speedometer test zone on a highway, you drive 4 miles in 5 minutes. During the test, your speedometer reading is 45 mi/hr. Your speedometer reading is

A) lower than your actual speed.

B) equal to your actual speed.

C) higher than your actual speed.

Answer:  A

Difficulty: 1 Easy

Topic:  Average and Instantaneous Speed

Chapter:  02 Describing Motion

Type:  Numerical

Accessibility:  Keyboard Navigation

14) Your car can accelerate at 8.0 m/s2, and there are 1609 m in one mile. So you can go from zero to 60 mi/hr in about

A) 3.35 s.

B) 2.74 s.

C) 1.34 s.

D) 0.37 s.

Answer:  A

Difficulty: 2 Medium

Topic:  Uniform Acceleration

Chapter:  02 Describing Motion

Type:  Numerical

Accessibility:  Keyboard Navigation

15) In order to go from rest to 50 m/s in 10 s, a jet must be able to accelerate at

A) 2 m/s2.

B) 5 m/s2.

C) 20 m/s2.

D) 50 m/s2.

Answer:  B

Difficulty: 1 Easy

Topic:  Uniform Acceleration

Chapter:  02 Describing Motion

Type:  Numerical

Accessibility:  Keyboard Navigation

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank Physics Principles with Applications 7th Edition Giancoli By

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 0321625927, ISBN-13: 9780321625922

University Physics with Modern Physics 14th Edition By Young - Test Bank

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0133977981 ISBN-10: 0133977986 Authors: Young, Freedman Edition: 14th Edition Publisher: Pearson Copyright: 2016

Test Bank For Inquiry into Physics 8th Edition by Vern J. Ostdiek

$35.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1337879665  ISBN-13: 9781337879668

Test Bank For Physics of Everyday Phenomena 9Th edition By W,Thomas

$40.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN10: 1259894002, ISBN13: 9781259894008

 

 

Product has been added to your cart