Test Bank For Physics for Scientists And Engineers Foundations And Connections 1st Edition by Debora M. Katz

Test Bank For Physics for Scientists And Engineers Foundations And Connections 1st Edition by Debora M. Katz brings the rigorous approach of a classic physics text to a new level by introducing modern physics from a contemporary perspective.

Test Bank For Physics for Scientists And Engineers Foundations And Connections 1st Edition uses real-world applications to connect readers with the material while still providing a solid foundation in physics concepts.

Test Bank For Physics for Scientists And Engineers Foundations And Connections 1st Edition is also available on the market as an e-book, which can be found at a number of online retailers. Test Bank For Physics for Scientists And Engineers Foundations And Connections 1st Edition will give readers the skills they need to succeed in their chosen field of study.

 

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-13: 978-1305259836 ISBN-10: 1305259831

In Stock

$28.00

Compare
SKU:000786000243

Test Bank For Physics for Scientists And Engineers Foundations And Connections 1st Edition by Debora M. Katz

Chapter 1 – Getting Started.

1. Which of the following products of ratios gives the conversion factor to convert miles per hour to meters per second ?

a.

b.

c.

d.

e.

ANSWER:   d

POINTS:   2

DIFFICULTY:   Average

 

2. The density of an object is defined as

a.  the volume occupied by each unit of mass.

b.  the amount of mass for each unit of volume.

c.  the weight of each unit of volume.

d.  the amount of the substance that has unit volume and unit mass.

e.  the amount of the substance that contains as many particles as 12 grams of the carbon-12 isotope.

ANSWER:   b

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Easy

 

3. If you drove day and night without stopping for one year without exceeding the legal highway speed limit in the United States, the maximum number of miles you could drive would be closest to

a.  8700.

b.  300,000.

c.  500,000.

d.  1,000,000.

e.  32,000,000.

ANSWER:   c

POINTS:   2

DIFFICULTY:   Average

 

4. The term occurs in Bernoulli’s equation in Chapter 15, with ρ being the density of a fluid and v its speed. The dimensions of this term are

a.  M−1L5T2.

b.  MLT2.

c.  ML−1T−2.

d.  M−1L9T−2.

e.  M−1L3T−2.

ANSWER:   c

POINTS:   2

DIFFICULTY:   Average

 

5. Which of the following quantities has the same dimensions as kinetic energy, ?

Note: [[a]] = [[g]] = LT−2; [[h]] = L and [[v]] = LT−1.

a.  ma

b.  mvx

c.  mvt

d.  mgh

e.  mgt

ANSWER:   d

POINTS:   2

DIFFICULTY:   Average

 

6. The quantity with the same units as force times time, Ft, with dimensions MLT−1 is

a.  mv

b.  mvr

c.  mv2r

d.  ma

e.

ANSWER:   a

POINTS:   2

DIFFICULTY:   Average

 

7. The equation for the change of position of a train starting at x = 0 m is given by . The dimensions of b are

a.  T−3

b.  LT−3

c.  LT−2

d.  LT−1

e.  L−1T−1

ANSWER:   b

POINTS:   2

DIFFICULTY:   Average

 

8. One mole of the carbon-12 isotope contains 6.022 × 1023 atoms. What volume in m3 would be needed to store one mole of cube-shaped children’s blocks 2.00 cm long on each side?

a.  4.8 × 1018

b.  1.2 × 1022

c.  6.0 × 1023

d.  1.2 × 1024

e.  4.8 × 1024

ANSWER:   a

POINTS:   2

DIFFICULTY:   Average

 

9. Which of the following products of ratios gives the conversion factors to convert meters per second to miles per hour ?

a.

b.

c.

d.

e.

ANSWER:   d

POINTS:   2

DIFFICULTY:   Average

 

10. One U.S. fluid gallon contains a volume of 231 cubic inches. How many liters of gasoline would you have to buy in Canada to fill a 14-gallon tank? (Note: 1 L = 103 cm3.)

a.  53

b.  21

c.  14

d.  8.0

e.  4.0

ANSWER:   a

POINTS:   3

DIFFICULTY:   Challenging

 

11. John and Linda are arguing about the definition of density. John says the density of an object is proportional to its mass. Linda says the object’s mass is proportional to its density and to its volume. Which one, if either, is correct?

a.  They are both wrong.

b.  John is correct, but Linda is wrong.

c.  John is wrong, but Linda is correct.

d.  They are both correct.

e.  They are free to redefine density as they wish.

ANSWER:   d

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Easy

 

12. Spike claims that dimensional analysis shows that the correct expression for change in velocity, , is , where m is mass, t is time, and F is the magnitude of force. Carla says that can’t be true because the dimensions of force are . Which one, if either, is correct?

a.  Spike, because .

b.  Spike, because .

c.  Carla, because .

d.  Carla, because .

e.  Spike, because the dimensions of force are .

ANSWER:   c

POINTS:   2

DIFFICULTY:   Average

 

13. Which one of the quantities below has dimensions equal to ?

a.  mv

b.  mv2

c.

d.  mrv

e.

ANSWER:   c

POINTS:   2

DIFFICULTY:   Average

 

14. The standard exam page is 8.50 inches by 11.0 inches. Its area in cm2 is

a.  19.5.

b.  36.8.

c.  93.5.

d.  237.

e.  603.

ANSWER:   e

POINTS:   2

DIFFICULTY:   Average

 

15. A standard exam page is 8.5 inches by 11 inches. An exam that is 2.0 mm thick has a volume of

a.  1.9 × 104 mm3.

b.  4.7 × 104 mm3.

c.  1.2 × 105 mm3.

d.  3.1 × 105 mm3.

e.  3.1 × 103 mm3.

ANSWER:   c

POINTS:   3

DIFFICULTY:   Challenging

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank For Nature of Mathematics 13e Karl Smith

$35.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1133947255, ISBN-13: 9781133947257

Test Bank For Physics for Scientists And Engineers Foundations And Connections 1st Edition by Debora M. Katz

$28.00
(0 Reviews)
Test Bank For Physics for Scientists And Engineers Foundations And Connections 1st Edition by Debora M. Katz brings the rigorous approach of a classic physics text to a new level by introducing modern physics from a contemporary perspective. Test Bank For Physics for Scientists And Engineers Foundations And Connections 1st Edition uses real-world applications to connect readers with the material while still providing a solid foundation in physics concepts. Test Bank For Physics for Scientists And Engineers Foundations And Connections 1st Edition is also available on the market as an e-book, which can be found at a number of online retailers. Test Bank For Physics for Scientists And Engineers Foundations And Connections 1st Edition will give readers the skills they need to succeed in their chosen field of study.   Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1305259836 ISBN-10: 1305259831

Test Bank For Preliminary Edition of Statistics Learning from Data 1st Edition by Roxy Peck

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1285049366 ISBN-10: 1285049365

Solutions manual for Calculus A Complete Course 8th by Robert A. Adams

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 0321862937 ISBN-13: 978-0321862938

Test Bank For An Introduction to Derivative Securities 1st Edition by Robert A. Jarrow

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0393912937 ISBN-10: 0393912930

Understandable Statistics Concepts and Methods 12th Edition by Charles Henry Brase - Test Bank

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1337119917 ISBN-10: 1337119911

 

 

Product has been added to your cart