Test Bank For Pharmacotherapeutics for Advanced Practice 3rd Edition by Virginia Poole Arcangelo, Andrew M. Peterson

Test Bank For Pharmacotherapeutics For Advanced Practice 3rd Edition By Virginia Poole Arcangelo, Andrew M. Peterson is a comprehensive guide that provides an overview of pharmacotherapy principles and their application to common clinical scenarios encountered by advanced practice providers. The text includes detailed discussion of the pathophysiology of disease states and the pharmacologic principles underlying the selection and management of drugs used to treat these conditions.

Test Bank For Pharmacotherapeutics For Advanced Practice 3rd Edition By Virginia Poole Arcangelo, Andrew M. Peterson also includes coverage of key topics such as drug interactions, adverse effects, and prescribing for special populations. Case studies are included throughout to help readers apply concepts to real-world situations. Test Bank For Pharmacotherapeutics For Advanced Practice 3rd Edition By Virginia Poole Arcangelo, Andrew M. Peterson is an essential resource for anyone preparing for a career in advanced practice pharmacotherapy.

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-10: 1451111975 ISBN-13: 9781451111972

In Stock

Original price was: $75.00.Current price is: $35.00.

Compare
SKU:000786000226

Test Bank For Pharmacotherapeutics for Advanced Practice 3rd Edition by Virginia Poole Arcangelo, Andrew M. Peterson

Chapter 3. Impact of Drug Interactions and Adverse Events on Therapeutics

MULTIPLE CHOICE

1. Which of the following patients would be at higher risk of experiencing adverse drug reactions (ADRs):

A.

A 32-year-old male

B.

A 22-year-old female

C.

A 3-month-old female

D.

A 48-year-old male

 

 

ANS: C PTS: 1

 

2. Infants and young children are at higher risk of ADRs due to:

A.

Immature renal function in school-age children

B.

Lack of safety and efficacy studies in the pediatric population

C.

Children’s skin being thicker than adults, requiring higher dosages of topical medication

D.

Infant boys having a higher proportion of muscle mass, leading to a higher volume of distribution

 

 

ANS: B PTS: 1

 

3. The elderly are at high risk of ADRs due to:

A.

Having greater muscle mass than younger adults, leading to higher volume of distribution

B.

The extensive studies that have been conducted on drug safety in this age group

C.

The blood-brain barrier being less permeable, requiring higher doses to achieve therapeutic effect

D.

Age-related decrease in renal function

 

 

ANS: D PTS: 1

 

4. The type of adverse drug reaction that is the result of an unwanted but otherwise normal pharmacological action of a drug given in the usual therapeutic doses is

A.

Type A

B.

Type B

C.

Type C

D.

Type D

 

 

ANS: A PTS: 1

 

5. Digoxin may cause a Type A adverse drug reaction due to:

A.

Idiosyncratic effects

B.

Its narrow therapeutic index

C.

Being a teratogen

D.

Being a carcinogen

 

 

ANS: B PTS: 1

 

6. Changes in the individual pharmacokinetic parameters of adsorption, distribution, or elimination may result in high concentrations of the drug in the body, leading to which type of adverse drug reaction?

A.

Type A

B.

Type C

C.

Type D

D.

Type E

 

 

ANS: A PTS: 1

 

7. According to the World Health Organization Classification, Type B adverse reactions are:

A.

When a drug is a teratogen

B.

When a drug is carcinogenic

C.

A delayed ADR, such as renal failure

D.

An allergic or idiosyncratic response

 

 

ANS: D PTS: 1

 

8. Sarah developed a rash after using a topical medication. This is a Type __ allergic drug reaction.

A.

I

B.

II

C.

III

D.

IV

 

 

ANS: D PTS: 1

 

9. A patient may develop neutropenia from using topical Silvadene for burns. Neutropenia is a(n):

A.

Cytotoxic hypersensitivity reaction

B.

Immune complex hypersensitivity

C.

Immediate hypersensitivity reaction

D.

Delayed hypersensitivity reaction

 

 

ANS: A PTS: 1

 

10. Anaphylactic shock is a:

A.

Type I reaction, called immediate hypersensitivity reaction

B.

Type II reaction, called cytotoxic hypersensitivity reaction

C.

Type III allergic reaction, called immune complex hypersensitivity

D.

Type IV allergic reaction, called delayed hypersensitivity reaction

 

 

ANS: A PTS: 1

 

11. James has hypothalamic-pituitary-adrenal axis suppression from chronic prednisone (a corticosteroid) use. He is at risk for what type of adverse drug reaction?

A.

Type B

B.

Type C

C.

Type E

D.

Type F

 

 

ANS: B PTS: 1

 

12. The treatment for a patient who experiences hypothalamic-pituitary-adrenal axis suppression while taking the corticosteroid prednisone, a Type C adverse drug reaction, is to:

A.

Immediately discontinue the prednisone

B.

Administer epinephrine

C.

Slowly taper the patient off of the prednisone

D.

Monitor for long-term effects, such as cancer

 

 

ANS: C PTS: 1

 

13. The ACE inhibitor lisinopril is a known teratogen. Teratogens cause Type ____ adverse drug reaction.

A.

A

B.

B

C.

C

D.

D

 

 

ANS: D PTS: 1

 

14. Cardiac defects are a known Type D adverse drug reaction to lithium. Lithium causes a Type D adverse drug reaction because it is:

A.

An immunosuppressant

B.

A carcinogen

C.

A teratogen

D.

An antiseizure medication

 

 

ANS: C PTS: 1

 

15. Immunomodulators such as azathioprine may cause a delayed adverse drug reaction known as a Type D reaction because they are known:

A.

Teratogens

B.

Carcinogens

C.

To cause hypersensitivity reactions

D.

Hypothalamus-pituitary-adrenal (HPA) axis suppressants

 

 

ANS: B PTS: 1

 

16. A 24-year-old male received multiple fractures in a motor vehicle accident that required significant amounts of opioid medication to treat his pain. He is at risk for Type __ adverse drug reaction when he no longer requires the opioids.

A.

A

B.

C

C.

E

D.

G

 

 

ANS: C PTS: 1

 

17. Drugs that may cause a Type E adverse drug reaction include:

A.

Beta blockers

B.

Immunomodulators

C.

Antibiotics

D.

Oral contraceptives

 

 

ANS: A PTS: 1

 

18. Unexpected failure of drug therapy is a Type __ adverse drug reaction, commonly caused by____.

A.

B; cytotoxic hypersensitivity

B.

B; idiosyncratic response

C.

C; cumulative effects of drug

D.

F; drug-drug interaction

 

 

ANS: D PTS: 1

 

19. Clopidogrel treatment failure may occur when it is co-administered with omeprazole, known as a Type __ adverse drug reaction.

A.

A

B.

C

C.

E

D.

F

 

 

ANS: D PTS: 1

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Pharmacology And The Nursing Process 9th Edition Lilley Test Bank

Original price was: $80.00.Current price is: $14.50.
(0 Reviews)
Pharmacology And The Nursing Process 9th Edition Lilley Test Bank is a great resource for nurses. It provides a comprehensive overview of pharmacology and the nursing process. The book is divided into four parts: Pharmacokinetics, Pharmacodynamics, Pharmacotherapeutics, and Pharmacotherapy. Each section provides detailed information on the various drugs used to treat different conditions. In addition, the book includes a variety of practice questions and answers to ensure that nurses have a solid understanding of the material. Pharmacology And The Nursing Process 9th Edition Lilley Test Bank is an essential resource for any nurse looking to expand their knowledge of pharmacology. Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 58 Format: PDF ISBN-13: 978-0323529495 ISBN-10: 0323529496 Publisher: Mosby Authors: Linda Lane Lilley, Shelly Rainforth Collins PharmD, Julie S. Snyder

Pharmacology: A Patient-Centered Nursing Process Approach 10th Edition Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $17.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 55 Format: PDF ISBN-13: 978-0323642477 ISBN-10: 0323642470 Publisher: Saunders Authors: Linda E. McCuistion, Kathleen DiMaggio, Mary Beth Winton, Jennifer J. Yeager

Basic and Clinical Pharmacology 14th Edition Katzung Trevor Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $23.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 66 Chapters: PDF ISBN-13: 978-1259641152 ISBN-10: 1259641155 Publisher: ‎MG. Hill Authors: Bertram Katzung

Pharmacotherapeutics for Advanced Practice: A Practical Approach 5th Edition Arcangelo Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 56 Format: PDF ISBN-13: 978-1975160593 ISBN-10: 1975160592 Publisher: ‎LWW Authors: Virginia Poole Arcangelo, Andrew M. Peterson PharmD, Veronica Wilbur, Dr. Tep M. Kang PharmD

Focus on Nursing Pharmacology 8th Edition Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $18.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Format: PDF Chapters: 59 ISBN-13: 978-1975100964 ISBN-10: 1975100964. Publisher: ‎LWW; 8th edition Author: Amy M. Karch

Test bank For Pharmacology For Nurses A Pathophysiologic Approach 5th Edition by Michael Patrick Adams

Original price was: $65.00.Current price is: $40.00.
(0 Reviews)
Test Bank For Pharmacology For Nurses A Pathophysiologic Approach 5th Edition By Michael Patrick Adams is an essential study guide for any nursing student enrolled in a pharmacology course. The book covers all of the major drug classifications and their mechanism of action, along with a detailed discussion of how each drug interacts with the body. In addition, the Test Bank provides a comprehensive review of pharmacology for the NCLEX-RN exam. The Test Bank includes over 2,000 questions, divided into four sections: General Principles, Cardiovascular, Respiratory, and Gastrointestinal. With its comprehensive coverage and practice questions, the Test Bank is an invaluable resource for any nursing student preparing for the pharmacology section of the NCLEX-RN exam. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN 10: 013425516X ISBN-13: 9780134255163

Test Bank For Pharmacology For the Primary Care Provider 4th Edition by Edmunds Mayhew

Original price was: $85.00.Current price is: $45.00.
(0 Reviews)
Test Bank for Pharmacology for the Primary Care Provider, 4th Edition by Edmunds Mayhew provides comprehensive coverage of pharmacology for primary care providers. The Test Bank includes questions on all major topics covered in the text, as well as a section on medical conditions and diseases. The Test Bank is an essential resource for students preparing for exams, and for instructors who want to create practice quizzes and tests. Test Bank For Pharmacology For The Primary Care Provider 4th Edition By Edmunds Mayhew is a valuable resource for students and instructors alike. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0323087902 ISBN-10: 0323087906

 

 

Product has been added to your cart