Test Bank For Pharmacology for the Surgical Technologist 3rd Edition By Katherine C. Snyder

Test Bank for Pharmacology for the Surgical Technologist, 3rd Edition by Katherine C. Snyder is a comprehensive resource that covers all of the major drugs used in surgical procedures. The book provides detailed information on each drug, including its mechanism of action, indications, contraindications, side effects, and dosage.

In addition, the book includes review questions at the end of each chapter to help readers test their understanding of the material. The Test Bank for Pharmacology for the Surgical Technologist, 3rd Edition by Katherine C. Snyder is an essential resource for anyone preparing for a career in surgical technology.

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-13: 978-1437710021 ISBN-10: 1437710026

In Stock

$20.00

Compare
SKU:000786000225

Test Bank For Pharmacology for the Surgical Technologist 3rd Edition By Katherine C. Snyder

Snyder & Keegan: Pharmacology for the Surgical Technologist, 3rd Edition

Chapter 02: Medication Development, Regulation, and Resources

MULTIPLE CHOICE

1. Which federal action sets the standards for quality and requires proper medication labeling for preparations containing morphine?

a.

Durham-Humphrey Amendments

b.

Food, Drug, and Cosmetic Act

c.

Pure Food and Drug Act

d.

Controlled Substances Act

 

ANS: C

The Pure Food and Drug Act of 1906 requires all drugs marketed in the United States to meet minimal standards of uniform strength, purity, and quality. This Act requires all preparations containing morphine to be labeled as such.

 

DIF: 1 REF: 27

 

2. Drugs that are listed with a C-I are considered to:

a.

Have a high-abuse potential with no medical use

b.

Be appropriate for postoperative pain control

c.

Have a low-abuse potential (e.g., steroids)

d.

Be available over the counter

 

ANS: A

The Schedules of Controlled Substances established drugs with high abuse potential as C-I.

 

DIF: 1 REF: 28

 

3. Which government agency was established to enforce the Controlled Substances Act?

a.

Occupational Safety and Health Administration (OSHA)

b.

The U.S. Food and Drug Administration (FDA)

c.

The Drug Enforcement Agency (DEA)

d.

The Joint Commission

 

ANS: C

The Controlled Substances Act established the DEA to enforce its requirements and controls.

 

DIF: 1 REF: 28

 

4. All of the following are on the “Do Not Use” list of abbreviations except:

a.

U for unit

b.

The trailing zero

c.

QD for once daily

d.

Zero before the decimal point.

 

ANS: D

The Joint Commission established a “Do Not Use” list of abbreviations that includes U for unit, the trailing zero, and the abbreviation, QD. The use of a zero before the decimal point is a recommended practice.

 

DIF: 1 REF: 31

 

5. Nonprescription medications are also known as which one of the following?

a.

Addictive medications

b.

Over-the-counter medications

c.

Controlled substances

d.

Schedule C-II medications

 

ANS: B

Medications that do not require prescriptions are called over-the-counter medications.

 

DIF: 1 REF: 27

 

6. All of the following are disadvantages to pharmacogenetics except:

a.

Its use to target specific diseases

b.

The complexity of their development

c.

The cost of genetic research

d.

Educating health care providers to their use

 

ANS: A

Pharmacogenetics can be used to target specific diseases. This technologic advantage makes pharmacogenetics important.

 

DIF: 2 REF: 33

 

7. Who assigns a brand name to a new medication?

a.

The FDA

b.

Manufacturer

c.

Pharmacist

d.

Drug reference publishers

 

ANS: B

The manufacturer’s name for a medication is called the brand or trade name.

 

DIF: 1 REF: 33

 

8. A medication’s generic name is:

a.

Never capitalized on the label

b.

Followed by the registered trademark (®) symbol

c.

Its formula

d.

Its proprietary name

 

ANS: A

The generic name is not owned by any one company and is not capitalized.

 

DIF: 1 REF: 33

 

9. On some medication labels, the generic name is:

a.

Placed inside parentheses

b.

Capitalized

c.

Not required

d.

Most prominent

 

ANS: A

The generic name may be placed directly under the brand name or in parentheses.

 

DIF: 1 REF: 33

 

10. The full quantity contained in a medication bottle is its:

a.

Control number

b.

Administration route

c.

Total volume

d.

Supply dosage

 

ANS: C

The full quantity of a medication in the bottle is known as its total volume.

 

DIF: 1 REF: 34

 

11. The organization that internationally regulates medications is:

a.

The Joint Commission

b.

FDA

c.

OSHA

d.

The World Health Organization

 

ANS: D

The World Health Organization is a specialized agency of the United Nations and is the international regulatory agency for medications.

 

DIF: 1 REF: 27

 

12. The identifying number on every prescription that is required by federal law is called the:

a.

National Drug Code

b.

Label alert

c.

Barcode symbol

d.

Lot number

 

ANS: A

The identifying number on every prescription that is required by federal law is the National Drug Code.

 

DIF: 1 REF: 35

 

COMPLETION

 

1. Which categories of medications under the FDA’s pregnancy categories are considered to be within safe limits for use during pregnancy?

ANS:

A and B

The FDA’s Pregnancy Categories list A and B as either “no risk” (category A) or “little to no risk” (category B), respectively.

 

DIF: 1 REF: 30

 

2. In the phases of human medication testing, what is the last phase?

ANS:

Postmarket

The last phase in medication testing on humans is phase IV or postmarket study, which occurs after the medication is released for use in the treatment of a specified condition.

 

DIF: 1 REF: 32

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Pharmacology And The Nursing Process 9th Edition Lilley Test Bank

$14.50
(0 Reviews)
Pharmacology And The Nursing Process 9th Edition Lilley Test Bank is a great resource for nurses. It provides a comprehensive overview of pharmacology and the nursing process. The book is divided into four parts: Pharmacokinetics, Pharmacodynamics, Pharmacotherapeutics, and Pharmacotherapy. Each section provides detailed information on the various drugs used to treat different conditions. In addition, the book includes a variety of practice questions and answers to ensure that nurses have a solid understanding of the material. Pharmacology And The Nursing Process 9th Edition Lilley Test Bank is an essential resource for any nurse looking to expand their knowledge of pharmacology. Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 58 Format: PDF ISBN-13: 978-0323529495 ISBN-10: 0323529496 Publisher: Mosby Authors: Linda Lane Lilley, Shelly Rainforth Collins PharmD, Julie S. Snyder

Pharmacology: A Patient-Centered Nursing Process Approach 10th Edition Test Bank

$17.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 55 Format: PDF ISBN-13: 978-0323642477 ISBN-10: 0323642470 Publisher: Saunders Authors: Linda E. McCuistion, Kathleen DiMaggio, Mary Beth Winton, Jennifer J. Yeager

Test bank For Pharmacology For Nurses A Pathophysiologic Approach 5th Edition by Michael Patrick Adams

$40.00
(0 Reviews)
Test Bank For Pharmacology For Nurses A Pathophysiologic Approach 5th Edition By Michael Patrick Adams is an essential study guide for any nursing student enrolled in a pharmacology course. The book covers all of the major drug classifications and their mechanism of action, along with a detailed discussion of how each drug interacts with the body. In addition, the Test Bank provides a comprehensive review of pharmacology for the NCLEX-RN exam. The Test Bank includes over 2,000 questions, divided into four sections: General Principles, Cardiovascular, Respiratory, and Gastrointestinal. With its comprehensive coverage and practice questions, the Test Bank is an invaluable resource for any nursing student preparing for the pharmacology section of the NCLEX-RN exam. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN 10: 013425516X ISBN-13: 9780134255163

Basic and Clinical Pharmacology 14th Edition Katzung Trevor Test Bank

$23.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 66 Chapters: PDF ISBN-13: 978-1259641152 ISBN-10: 1259641155 Publisher: ‎MG. Hill Authors: Bertram Katzung

Pharmacotherapeutics for Advanced Practice: A Practical Approach 5th Edition Arcangelo Test Bank

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 56 Format: PDF ISBN-13: 978-1975160593 ISBN-10: 1975160592 Publisher: ‎LWW Authors: Virginia Poole Arcangelo, Andrew M. Peterson PharmD, Veronica Wilbur, Dr. Tep M. Kang PharmD

Test bank Understanding Pharmacology: Essentials for Medication Safety 2nd Edition Workman

$23.00
(0 Reviews)
Test bank Understanding Pharmacology: Essentials for Medication Safety 2nd Edition Workman. Test banks are essential study aids for students who want to ensure they understand the material covered in their coursework. The Test Bank for Understanding Pharmacology: Essentials for Medication Safety 2nd Edition Workman is a valuable resource that can help students master the key concepts in this important subject. The Test Bank includes a wide range of questions, including multiple-choice, true/false, and essay questions. Each question is accompanied by a detailed explanation of the correct answer, making it an ideal tool for self-study or class review. With the Test Bank, students can be confident they are getting the most out of their coursework and gaining a solid foundation in pharmacology.

Test Bank For Pharmacology A Patient-Centered Nursing Process Approach 8th Edition-Kee -Hayes

$28.00
(0 Reviews)
Test Bank for Pharmacology: A Patient-Centered Nursing Process Approach, 8th Edition by Joyce L. Kee and Evelyn R. Hayes prepares you to administer medications safely and effectively with an emphasis on the nursing process, clinical prioritization, and patient teaching in a concise format. Test Bank for Pharmacology: A Patient-Centered Nursing Process Approach, 8th Edition by Joyce L. Kee and Evelyn R. Hayes is a collection of questions helping you to prepare for your exams based on critical thinking skills with the most rational and clinically relevant answers. Test Bank For Pharmacology A Patient-Centered Nursing Process Approach 8th Edition also provides an overview of how pharmacology is integrated into nursing practice. Test Bank For Pharmacology A Patient-Centered Nursing Process Approach 8th Edition includes important drug information organized by body system. Test Bank for Pharmacology: A Patient-Centered Nursing Process Approach, 8th Edition also provides a review of major classes of drugs and their implications for nursing care, as well as newly approved drugs not included in previous editions. Test Bank For Pharmacology A Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN: 978-1-4557-5148-8, ISBN: 9781455751488

 

 

Product has been added to your cart