Test Bank For Pharmacology for Canadian Health Care Practice 3rd Edition By Linda Lane Lilley Ph.D. RN

Test Bank For Pharmacology For Canadian Health Care Practice 3rd Edition By Linda Lane Lilley Ph.D. RN is a great resource for those studying pharmacology. It provides information on the various types of drugs, their effects on the body, and how they can be used to treat different conditions.

The book also includes a section on drug interactions, so that readers can be sure that they are taking the medications safely. Test Bank For Pharmacology For Canadian Health Care Practice 3rd Edition By Linda Lane Lilley Ph.D. RN is an essential resource for anyone studying pharmacology or working in the field of health care.

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-10 ‏ : ‎ 1927406684 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1927406687

In Stock

$34.00

Compare
SKU:000786000222

Test Bank For Pharmacology for Canadian Health Care Practice 3rd Edition By Linda Lane Lilley Ph.D. RN

Chapter 03: Legal and Ethical Considerations

Lilley: Pharmacology for Canadian Health Care Practice, the 3rd Canadian Edition

 

MULTIPLE CHOICE

1. In the development of a new drug by a pharmaceutical company, the researcher must ensure that the participants in experimental drug studies do not have unrealistic expectations of the new drug’s usefulness. What will the researcher include in the design of the study to prevent bias that may occur?

a.

A placebo

b.

Health Canada approval

c.

Informed consent

d.

Efficacy information

 

ANS: A

To prevent bias that may occur as a result of unrealistic expectations of an investigational new drug, a placebo will be incorporated into the study. Health Canada approval, if given, does not be obtained until after phase III of the study. Informed consent is required in all drug studies. Efficacy information is not determined until the study is underway.

 

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: pp. 52-53

 

2. A member of an investigational drug study team is working with healthy volunteers whose participation will help determine the optimal dosage range and pharmacokinetics of the drug. In what type of study is the team member participating?

a.

Phase I

b.

Phase II

c.

Phase III

d.

Phase IV

 

 

ANS: A

Phase I studies involve small numbers of healthy volunteers to determine the optimal dosage range and the pharmacokinetics of the drug. Phases II, III, and IV involve progressively larger numbers of volunteers who have the disease or ailment that the drug is designed to diagnose or treat.

 

DIF: Cognitive Level: Application REF: pp. 52-53

 

3. A patient has a prescription for a drug classified as Schedule F. What important information should the nurse give this patient about obtaining refills for this medication?

a.

No prescription refills are permitted.

b.

Refills may be obtained via telephone order.

c.

Refills are indicated by the prescriber.

d.

The patient may have no more than six refills in a 12-month period.

 

 

ANS: C

Schedule F contains a list of drugs that can be sold and refilled only on prescription; prescriptions can be refilled as often as indicated by the prescriber.

 

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: p. 49

 

4. A patient has been chosen to be a recipient of an investigational drug for heart failure and has given informed consent. Which is indicated by the patient’s informed consent?

a.

The patient has been informed of the possible benefits of the new therapy.

b.

The patient will be informed of the details of the study as the research continues.

c.

The patient will not be assured of receiving the actual drug during the experiment.

d.

The patient has received an explanation of the study’s purpose, procedures, and the benefits and risks involved.

 

 

ANS: D

Informed consent involves the careful explanation of the purpose of the study, procedures to be used, and the possible benefits and risks involved. Being informed of the possible benefits of the new therapy, being informed of the study details as research continues, and being assured of receiving the actual drug during the experiment do not describe informed consent.

 

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 52

 

5. Which is the most significant part of legislation in regard to professional nursing practice?

a.

Canada Health Act

b.

Nursing Practice Act

c.

Controlled Drugs and Substances Act

d.

Personal Information Protection and Electronic Documents Act

 

 

ANS: B

Nurse practice acts (NPAs) are regulatory laws that are instrumental in defining the scope of nursing practice and that protect public health, safety, and welfare. Nursing practice in Canada is regulated by separate acts in each of the 10 provinces and 3 territories. These acts grant self-governance to the nursing profession, direct entry into nursing practice, define the scopes of practice, and identify disciplinary actions. NPAs are the most significant part of legislation in regard to professional nursing practice.

 

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 54

 

6. What potential failure is identified when a patient with a documented penicillin allergy receives 1.2 g of benzylpenicillin IV?

a.

Failure to assess

b.

Failure to evaluate

c.

Failure to ensure safety

d.

Failure to identify the patient

 

 

ANS: C

Failure to ensure safety includes lack of adequate monitoring, failure to identify patient allergies and other risk factors related to medication therapy, inappropriate drug administration technique, and failure to implement appropriate nursing actions because of improper assessment of the patient’s condition. Whereas failure to assess or evaluate includes failure to see significant changes in the patient’s condition after taking a medication, failure to report these changes, failure to take a complete medication history and nursing assessment/history, and failure to monitor the patient after medication administration. Failure to identify the patient’s identity is a medication error.

 

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 55

 

7. Which statement correctly describes drugs in Part G, Part II of the Food and Drugs Act?

a.

They are drugs with high potential for misuse that have an accepted medical use.

b.

They are drugs with high potential for misuse that do not have an accepted medical use.

c.

They are medically accepted drugs that may cause mild physical or psychological dependence.

d.

They are medically accepted drugs with very limited potential for causing mild physical or psychological dependence.

 

 

ANS: A

Part G, Part II drugs are those with high potential for misuse that have an accepted medical use (e.g., barbiturates).

 

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 50

 

8. Which contributes to drug polymorphism?

a.

The number of drugs ordered by the physician

b.

The patient’s drug history

c.

The patient’s age, sex, and body composition

d.

Different dosage forms of the same drug

 

 

ANS: C

A patient’s age, sex, size, and body composition are some of the factors that contribute to drug polymorphism, which is the effect of such variables on how an individual absorbs or metabolizes specific drugs. The number of drugs ordered by the physician, the patient’s drug history, and different dosage forms of the same drug are not factors that contribute to drug polymorphism.

 

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 48

 

9. Which best describes drug polymorphism?

a.

Cultural and genetic effects on drug metabolism and excretion

b.

Gender and cultural effects on drug absorption and distribution

c.

Age or body composition effects on drug absorption or metabolism

d.

Multidrug use resulting in impaired excretion

 

 

ANS: C

Drug polymorphism is the variation in response to a drug because of a patient’s age, sex, size, and body composition.

 

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 48

 

MULTIPLE RESPONSE

 

1. Which are elements of ethical principles in nursing and health care according to the Canadian Nurses Association (CNA) Code of Ethics? (Select all that apply.)

a.

Promoting justice

b.

Maintaining anonymity

c.

Demonstrating responsibility

d.

Preserving dignity

e.

Promoting health and well-being

 

 

ANS: A, D, E

Elements of ethical principles in nursing and health care according to the CNA Code of Ethics include providing safe, compassionate, competent, and ethical nursing care; maintaining privacy and confidentiality; promoting justice, being accountable, preserving dignity, and promoting and respecting informed decision making; and promoting health and well-being.

 

DIF: Cognitive Level: Critical Thinking REF: p. 56

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Pharmacology And The Nursing Process 9th Edition Lilley Test Bank

$14.50
(0 Reviews)
Pharmacology And The Nursing Process 9th Edition Lilley Test Bank is a great resource for nurses. It provides a comprehensive overview of pharmacology and the nursing process. The book is divided into four parts: Pharmacokinetics, Pharmacodynamics, Pharmacotherapeutics, and Pharmacotherapy. Each section provides detailed information on the various drugs used to treat different conditions. In addition, the book includes a variety of practice questions and answers to ensure that nurses have a solid understanding of the material. Pharmacology And The Nursing Process 9th Edition Lilley Test Bank is an essential resource for any nurse looking to expand their knowledge of pharmacology. Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 58 Format: PDF ISBN-13: 978-0323529495 ISBN-10: 0323529496 Publisher: Mosby Authors: Linda Lane Lilley, Shelly Rainforth Collins PharmD, Julie S. Snyder

Pharmacology: A Patient-Centered Nursing Process Approach 10th Edition Test Bank

$17.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 55 Format: PDF ISBN-13: 978-0323642477 ISBN-10: 0323642470 Publisher: Saunders Authors: Linda E. McCuistion, Kathleen DiMaggio, Mary Beth Winton, Jennifer J. Yeager

Test bank For Pharmacology For Nurses A Pathophysiologic Approach 5th Edition by Michael Patrick Adams

$40.00
(0 Reviews)
Test Bank For Pharmacology For Nurses A Pathophysiologic Approach 5th Edition By Michael Patrick Adams is an essential study guide for any nursing student enrolled in a pharmacology course. The book covers all of the major drug classifications and their mechanism of action, along with a detailed discussion of how each drug interacts with the body. In addition, the Test Bank provides a comprehensive review of pharmacology for the NCLEX-RN exam. The Test Bank includes over 2,000 questions, divided into four sections: General Principles, Cardiovascular, Respiratory, and Gastrointestinal. With its comprehensive coverage and practice questions, the Test Bank is an invaluable resource for any nursing student preparing for the pharmacology section of the NCLEX-RN exam. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN 10: 013425516X ISBN-13: 9780134255163

Basic and Clinical Pharmacology 14th Edition Katzung Trevor Test Bank

$23.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 66 Chapters: PDF ISBN-13: 978-1259641152 ISBN-10: 1259641155 Publisher: ‎MG. Hill Authors: Bertram Katzung

Pharmacotherapeutics for Advanced Practice: A Practical Approach 5th Edition Arcangelo Test Bank

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 56 Format: PDF ISBN-13: 978-1975160593 ISBN-10: 1975160592 Publisher: ‎LWW Authors: Virginia Poole Arcangelo, Andrew M. Peterson PharmD, Veronica Wilbur, Dr. Tep M. Kang PharmD

Test bank Understanding Pharmacology: Essentials for Medication Safety 2nd Edition Workman

$23.00
(0 Reviews)
Test bank Understanding Pharmacology: Essentials for Medication Safety 2nd Edition Workman. Test banks are essential study aids for students who want to ensure they understand the material covered in their coursework. The Test Bank for Understanding Pharmacology: Essentials for Medication Safety 2nd Edition Workman is a valuable resource that can help students master the key concepts in this important subject. The Test Bank includes a wide range of questions, including multiple-choice, true/false, and essay questions. Each question is accompanied by a detailed explanation of the correct answer, making it an ideal tool for self-study or class review. With the Test Bank, students can be confident they are getting the most out of their coursework and gaining a solid foundation in pharmacology.

Test Bank For Pharmacology A Patient-Centered Nursing Process Approach 8th Edition-Kee -Hayes

$28.00
(0 Reviews)
Test Bank for Pharmacology: A Patient-Centered Nursing Process Approach, 8th Edition by Joyce L. Kee and Evelyn R. Hayes prepares you to administer medications safely and effectively with an emphasis on the nursing process, clinical prioritization, and patient teaching in a concise format. Test Bank for Pharmacology: A Patient-Centered Nursing Process Approach, 8th Edition by Joyce L. Kee and Evelyn R. Hayes is a collection of questions helping you to prepare for your exams based on critical thinking skills with the most rational and clinically relevant answers. Test Bank For Pharmacology A Patient-Centered Nursing Process Approach 8th Edition also provides an overview of how pharmacology is integrated into nursing practice. Test Bank For Pharmacology A Patient-Centered Nursing Process Approach 8th Edition includes important drug information organized by body system. Test Bank for Pharmacology: A Patient-Centered Nursing Process Approach, 8th Edition also provides a review of major classes of drugs and their implications for nursing care, as well as newly approved drugs not included in previous editions. Test Bank For Pharmacology A Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN: 978-1-4557-5148-8, ISBN: 9781455751488

 

 

Product has been added to your cart