Test Bank For Pharmacology And The Nursing Process 8 Edition by Linda Lane-Collins -Julie S. Snyder

Test banks are essential for nursing students preparing for the NCLEX exam. The Test Bank for Pharmacology and the Nursing Process, 8th Edition by Linda Lane-Collins and Julie S. Snyder is a comprehensive resource that covers all the content areas tested on the NCLEX. The Test Bank includes over 4,000 practice questions with detailed explanations of correct and incorrect answers.

In addition, the Test Bank includes an extensive review of pharmacology content, as well as a comprehensive study guide. With its comprehensive coverage and user-friendly format, the Test Bank for Pharmacology and the Nursing Process is an essential study tool for any nursing student.

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-10 ‏ : ‎ 0323358284 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0323358286

In Stock

$30.00

Compare
SKU:000786000219

Test Bank For Pharmacology And The Nursing Process 8 Edition by Linda Lane-Collins -Julie S. Snyder

Chapter 02: Pharmacologic Principles

Lilley: Pharmacology and the Nursing Process, 8th Edition

 

MULTIPLE CHOICE

 

1. The patient is receiving two different drugs. At current dosages and dosage forms, both drugs are absorbed into the circulation in identical amounts. Which term is used to identify this principle?

a.

Bioequivalent

b.

Synergistic

c.

Prodrugs

d.

Steady state

 

 

ANS: A

Two drugs absorbed into the circulation in the same amount (in specific dosage forms) have the same bioavailability; thus, they are bioequivalent. A drug’s steady state is the physiologic state in which the amount of drug removed via elimination is equal to the amount of drug absorbed from each dose. The term synergistic refers to two drugs, given together, with a resulting effect that is greater than the sum of the effects of each drug given alone. A prodrug is an inactive drug dosage form that is converted to an active metabolite by various biochemical reactions once it is inside the body.

 

DIF: COGNITIVE LEVEL: Understanding (Comprehension) REF: p. 21

TOP:NURSING PROCESS: Implementation

MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

 

2. When given an intravenous medication, the patient says to the nurse, “I usually take pills. Why does this medication have to be given in the arm?” What is the nurse’s best answer?

a.

“The medication will cause fewer adverse effects when given intravenously.”

b.

“The intravenous medication will have delayed absorption into the body’s tissues.”

c.

“The action of the medication will begin sooner when given intravenously.”

d.

“There is a lower chance of allergic reactions when drugs are given intravenously.”

 

 

ANS: C

An intravenous (IV) injection provides the fastest route of absorption. The IV route does not affect the number of adverse effects, nor does it cause delayed tissue absorption (it results in faster absorption). The IV route does not affect the number of allergic reactions.

 

DIF: COGNITIVE LEVEL: Understanding (Comprehension) REF: p. 22

TOP:NURSING PROCESS: Implementation

MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

 

3. The nurse is administering parenteral drugs. Which statement is true regarding parenteral drugs?

a.

Parenteral drugs bypass the first-pass effect.

b.

Absorption of parenteral drugs is affected by reduced blood flow to the stomach.

c.

Absorption of parenteral drugs is faster when the stomach is empty.

d.

Parenteral drugs exert their effects while circulating in the bloodstream.

 

 

ANS: A

Drugs given by the parenteral route bypass the first-pass effect. Reduced blood flow to the stomach and the presence of food in the stomach apply to enteral drugs (taken orally), not to parenteral drugs. Parenteral drugs must be absorbed into cells and tissues from the circulation before they can exert their effects; they do not exert their effects while circulating in the bloodstream.

 

DIF: COGNITIVE LEVEL: Understanding (Comprehension) REF: p. 22

TOP:NURSING PROCESS: General

MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

 

4. When monitoring the patient receiving an intravenous infusion to reduce blood pressure, the nurse notes that the patient’s blood pressure is extremely low, and the patient is lethargic and difficult to awaken. This would be classified as which type of adverse drug reaction?

a.

Adverse effect

b.

Allergic reaction

c.

Idiosyncratic reaction

d.

Pharmacologic reaction

 

 

ANS: D

A pharmacologic reaction is an extension of a drug’s normal effects in the body. In this case, the antihypertensive drug lowered the patient’s blood pressure levels too much. The other options do not describe a pharmacologic reaction. An adverse effect is a predictable, well-known adverse drug reaction that results in minor or no changes in patient management. An allergic reaction (also known as a hypersensitivity reaction) involves the patient’s immune system. An idiosyncratic reaction is unexpected and is defined as a genetically determined abnormal response to normal dosages of a drug.

 

DIF: COGNITIVE LEVEL: Understanding (Comprehension) REF: p. 32

TOP:NURSING PROCESS: General

MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

 

5. The nurse is reviewing pharmacology terms for a group of newly graduated nurses. Which sentence defines a drug’s half-life?

a.

The time it takes for the drug to cause half of its therapeutic response

b.

The time it takes for one half of the original amount of a drug to reach the target cells

c.

The time it takes for one half of the original amount of a drug to be removed from the body

d.

The time it takes for one half of the original amount of a drug to be absorbed into the circulation

 

 

ANS: C

A drug’s half-life is the time it takes for one half of the original amount of a drug to be removed from the body. It is a measure of the rate at which drugs are removed from the body. The other options are incorrect definitions of half-life.

 

DIF: COGNITIVE LEVEL: Understanding (Comprehension) REF: p. 27

TOP:NURSING PROCESS: General

MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

 

6. When administering drugs, the nurse remembers that the duration of action of a drug is defined as which of these?

a.

The time it takes for a drug to elicit a therapeutic response

b.

The amount of time needed to remove a drug from circulation

c.

The time it takes for a drug to achieve its maximum therapeutic response

d.

The time period at which a drug’s concentration is sufficient to cause a therapeutic response

 

 

ANS: D

Duration of action is the time during which drug concentration is sufficient to elicit a therapeutic response. The other options do not define duration of action. A drug’s onset of action is the time it takes for the drug to elicit a therapeutic response. A drug’s peak effect is the time it takes for the drug to reach its maximum therapeutic response. Elimination is the length of time it takes to remove a drug from circulation.

 

DIF: COGNITIVE LEVEL: Understanding (Comprehension) REF: p. 28

TOP:NURSING PROCESS: General

MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

 

7. When reviewing the mechanism of action of a specific drug, the nurse reads that the drug works by selective enzyme interaction. Which of these processes describes selective enzyme interaction?

a.

The drug alters cell membrane permeability.

b.

The drug’s effectiveness within the cell walls of the target tissue is enhanced.

c.

The drug is attracted to a receptor on the cell wall, preventing an enzyme from binding to that receptor.

d.

The drug binds to an enzyme molecule and inhibits or enhances the enzyme’s action with the normal target cell.

 

 

ANS: D

With selective enzyme interaction, the drug attracts the enzymes to bind with the drug instead of allowing the enzymes to bind with their normal target cells. As a result, the target cells are protected from the action of the enzymes. This results in a drug effect. The actions described in the other options do not occur with selective enzyme interactions.

 

DIF: COGNITIVE LEVEL: Understanding (Comprehension) REF: p. 29

TOP:NURSING PROCESS: General

MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

 

8. When administering a new medication to a patient, the nurse reads that it is highly protein bound. Assuming that the patient’s albumin levels are normal, the nurse would expect which result, as compared to a medication that is not highly protein bound?

a.

Renal excretion will be faster.

b.

The drug will be metabolized quickly.

c.

The duration of action of the medication will be shorter.

d.

The duration of action of the medication will be longer.

 

 

ANS: D

Drugs that are bound to plasma proteins are characterized by longer duration of action. Protein binding does not make renal excretion faster, does not speed up drug metabolism, and does not cause the duration of action to be shorter.

 

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: pp. 24-25

TOP:NURSING PROCESS: Planning

MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

 

9. The patient is experiencing chest pain and needs to take a sublingual form of nitroglycerin. Where does the nurse instruct the patient to place the tablet?

a.

Under the tongue

b.

On top of the tongue

c.

At the back of the throat

d.

In the space between the cheek and the gum

 

 

ANS: A

Drugs administered via the sublingual route are placed under the tongue. Drugs administered via the buccal route are placed in the space between the cheek and the gum; oral drugs are swallowed. The other options are incorrect.

 

DIF: COGNITIVE LEVEL: Understanding (Comprehension) REF: p. 22

TOP:NURSING PROCESS: Implementation

MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

 

10. The nurse is administering medications to the patient who is in renal failure resulting from end-stage renal disease. The nurse is aware that patients with kidney failure would most likely have problems with which pharmacokinetic phase?

a.

Absorption

b.

Distribution

c.

Metabolism

d.

Excretion

 

 

ANS: D

The kidneys are the organs that are most responsible for drug excretion. Renal function does not affect the absorption and distribution of a drug. Renal function may affect metabolism of drugs to a small extent.

 

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: p. 26

TOP:NURSING PROCESS: Assessment

MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Pharmacology And The Nursing Process 9th Edition Lilley Test Bank

$14.50
(0 Reviews)
Pharmacology And The Nursing Process 9th Edition Lilley Test Bank is a great resource for nurses. It provides a comprehensive overview of pharmacology and the nursing process. The book is divided into four parts: Pharmacokinetics, Pharmacodynamics, Pharmacotherapeutics, and Pharmacotherapy. Each section provides detailed information on the various drugs used to treat different conditions. In addition, the book includes a variety of practice questions and answers to ensure that nurses have a solid understanding of the material. Pharmacology And The Nursing Process 9th Edition Lilley Test Bank is an essential resource for any nurse looking to expand their knowledge of pharmacology. Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 58 Format: PDF ISBN-13: 978-0323529495 ISBN-10: 0323529496 Publisher: Mosby Authors: Linda Lane Lilley, Shelly Rainforth Collins PharmD, Julie S. Snyder

Pharmacology: A Patient-Centered Nursing Process Approach 10th Edition Test Bank

$17.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 55 Format: PDF ISBN-13: 978-0323642477 ISBN-10: 0323642470 Publisher: Saunders Authors: Linda E. McCuistion, Kathleen DiMaggio, Mary Beth Winton, Jennifer J. Yeager

Pharmacotherapeutics for Advanced Practice: A Practical Approach 5th Edition Arcangelo Test Bank

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 56 Format: PDF ISBN-13: 978-1975160593 ISBN-10: 1975160592 Publisher: ‎LWW Authors: Virginia Poole Arcangelo, Andrew M. Peterson PharmD, Veronica Wilbur, Dr. Tep M. Kang PharmD

Basic and Clinical Pharmacology 14th Edition Katzung Trevor Test Bank

$23.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 66 Chapters: PDF ISBN-13: 978-1259641152 ISBN-10: 1259641155 Publisher: ‎MG. Hill Authors: Bertram Katzung

Test bank For Pharmacology For Nurses A Pathophysiologic Approach 5th Edition by Michael Patrick Adams

$40.00
(0 Reviews)
Test Bank For Pharmacology For Nurses A Pathophysiologic Approach 5th Edition By Michael Patrick Adams is an essential study guide for any nursing student enrolled in a pharmacology course. The book covers all of the major drug classifications and their mechanism of action, along with a detailed discussion of how each drug interacts with the body. In addition, the Test Bank provides a comprehensive review of pharmacology for the NCLEX-RN exam. The Test Bank includes over 2,000 questions, divided into four sections: General Principles, Cardiovascular, Respiratory, and Gastrointestinal. With its comprehensive coverage and practice questions, the Test Bank is an invaluable resource for any nursing student preparing for the pharmacology section of the NCLEX-RN exam. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN 10: 013425516X ISBN-13: 9780134255163

Test Bank For Pharmacology For the Primary Care Provider 4th Edition by Edmunds Mayhew

$45.00
(0 Reviews)
Test Bank for Pharmacology for the Primary Care Provider, 4th Edition by Edmunds Mayhew provides comprehensive coverage of pharmacology for primary care providers. The Test Bank includes questions on all major topics covered in the text, as well as a section on medical conditions and diseases. The Test Bank is an essential resource for students preparing for exams, and for instructors who want to create practice quizzes and tests. Test Bank For Pharmacology For The Primary Care Provider 4th Edition By Edmunds Mayhew is a valuable resource for students and instructors alike. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0323087902 ISBN-10: 0323087906

Stahl’s Essential Psychopharmacology: Neuroscientific Basis and Practical Applications 4th Edition Test Bank

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1107686465 ISBN-10: 1107686466 Format: PDF Status: In Stock Language: English Author: Stephen M. Stahl Publisher: ‎Cambridge University Press

 

 

Product has been added to your cart