Test Bank For Pharmacology A Patient-Centered Nursing Process Approach 9th Edition By Linda E

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-10 ‏ : ‎ 9780323399166 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0323399166

In Stock

Original price was: $75.00.Current price is: $45.00.

Compare
SKU:000786000217

Test Bank For Pharmacology A Patient-Centered Nursing Process Approach 9th Edition By Linda E

Chapter 02: Pharmacokinetics, Pharmacodynamics, and Pharmacogenetics

McCuistion: Pharmacology: A Patient-Centered Nursing Process Approach, 9th Edition

 

MULTIPLE CHOICE

 

1.Which drug will go through a disintegration process after it is administered?

a.

Intramuscular (IM) cephalosporins

b.

Intravenous (IV) vasopressors

c.

Oral analgesics

d.

Subcutaneous antiglycemics

 

 

ANS: C

When drugs are administered parenterally, there is no disintegration process, which occurs when a drug becomes a solution that can cross the biologic membrane.

 

DIF: Cognitive Level: Understanding (Comprehension) REF: p. 16

TOP:Nursing Process: Assessment

MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

 

2.The nurse is preparing to administer an oral medication and wants to ensure a rapid drug action. Which form of the medication will the nurse administer?

a.

Capsule

b.

Enteric-coated pill

c.

Liquid suspension

d.

Tablet

 

 

ANS: C

Liquid drugs are already in solution, which is the form necessary for absorption in the gastrointestinal (GI) tract. The other forms must disintegrate into small particles and then dissolve before being absorbed.

 

DIF: Cognitive Level: Understanding (Comprehension) REF: p. 16

TOP:Nursing Process: Nursing Intervention

MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

 

3.The nurse is teaching a patient who will be discharged home with a prescription for an enteric-coated tablet. Which statement by the patient indicates understanding of the teaching?

a.

“I may crush the tablet and put it in applesauce to improve absorption.”

b.

“I should consume acidic foods to enhance absorption of this medication.”

c.

“I should expect a delay in onset of the drug’s effects after taking the tablet.”

d.

“I should take this medication with high-fat foods to improve its action.”

 

 

ANS: C

Enteric-coated tablets resist disintegration in the acidic environment of the stomach and disintegrate when they reach the small intestine. There is usually some delay in onset of actions after taking these medications. Enteric-coated tablets should not be crushed or chewed, which would alter the time and location of absorption. Acidic foods will not enhance the absorption of the medication. The patient should not eat high-fat food before ingesting an enteric-coated tablet because high-fat foods decrease the absorption rate.

 

DIF: Cognitive Level: Applying (Application) REF: p. 16

TOP:Nursing Process: Nursing Intervention

MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

 

4.A patient who is newly diagnosed with type 1 diabetes mellitus asks why insulin must be given by subcutaneous injection instead of by mouth. The nurse will explain that this is because

a.

absorption is diminished by the first-pass effects in the liver.

b.

absorption is faster when insulin is given subcutaneously.

c.

digestive enzymes in the GI tract prevent absorption.

d.

the oral form is less predictable with more adverse effects.

 

 

ANS: C

Insulin, growth hormones, and other protein-based drugs are destroyed in the small intestine by digestive enzymes and must be given parenterally. Because insulin is destroyed by digestive enzymes, it would not make it to the liver for metabolism with a first-pass effect. Subcutaneous tissue has fewer blood vessels, so absorption is slower in such tissue. Insulin is given subcutaneously because it is desirable to have it absorb slowly.

 

DIF: Cognitive Level: Understanding (Comprehension) REF: p. 17

TOP:Nursing Process: Nursing Intervention: Patient Teaching

MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

 

5.The nurse is preparing to administer an oral medication that is water soluble. The nurse understands that this drug

a.

must be taken on an empty stomach.

b.

requires active transport for absorption.

c.

should be taken with fatty foods.

d.

will readily diffuse into the GI tract.

 

 

ANS: B

Water-soluble drugs require a carrier enzyme or protein to pass through the GI membrane.

 

DIF: Cognitive Level: Understanding (Comprehension) REF: p. 17

TOP:Nursing Process: Nursing Intervention

MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

 

6.A nurse is preparing to administer an oral drug that is best absorbed in an acidic environment. How will the nurse give the drug?

a.

On an empty stomach

b.

With a full glass of water

c.

With food

d.

With high-fat food

 

 

ANS: C

Food can stimulate the production of gastric acid, so medications requiring an acidic environment should be given with a meal. High-fat foods are useful for drugs that are lipid soluble.

 

DIF: Cognitive Level: Applying (Application) REF: p. 17

TOP:Nursing Process: Nursing Intervention

MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

 

7.The nurse is preparing an injectable drug and wants to administer it for rapid absorption. How will the nurse give this medication?

a.

IM into the deltoid muscle

b.

IM into the gluteal muscle

c.

Subcut into abdominal tissue

d.

Subcut into the upper arm

 

 

ANS: A

Drugs given IM are absorbed faster in muscles that have more blood vessels, such as the deltoid, rather than those with fewer blood vessels, such as the gluteals. Subcutaneous routes are used when absorption needs to be slower and more sustained.

 

DIF: Cognitive Level: Applying (Application) REF: p. 17

TOP:Nursing Process: Planning

MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

 

8.The nurse is reviewing medication information with a nursing student prior to administering an oral drug and notes that the drug has extensive first-pass effects. Which statement by the student indicates a need for further teaching about this medication?

a.

“The first-pass effect means the drug may be absorbed into systemic circulation from the intestinal lumen.”

b.

“The first-pass effect means the drug may be changed to an inactive form and excreted.”

c.

“The first-pass effect means the drug may be changed to a metabolite, which may be more active than the original.”

d.

“The first-pass effect means the drug may be unchanged as it passes through the liver.”

 

 

ANS: B

Drugs that undergo first-pass metabolism are absorbed into the portal vein from the intestinal lumen and go through the liver, where they are either unchanged or are metabolized to an inactive or a more active form.

 

DIF: Cognitive Level: Understanding (Comprehension) REF: p. 17

TOP:Nursing Process: Nursing Intervention

MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

 

9.The nurse prepares to change a patient’s medication from an IV to an oral form and notes that the oral form is ordered in a higher dose. The nurse understands that this is due to differences in

a.

bioavailability.

b.

pinocytosis.

c.

protein binding.

d.

tachyphylaxis.

 

 

ANS: A

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank For Primary Care: Interprofessional Collaborative Practice 6th Edition

Original price was: $55.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0323570152 ISBN-10: 0323570151

Test Bank For Principles And Applications of Assessment in Counseling 5th Edition by Susan C. Whiston

Original price was: $65.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1305271487 ISBN-10: 1305271483

Test Bank For The Language of Medicine 11th Edition By Chabner

Original price was: $55.00.Current price is: $22.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0323370813 ISBN-10: 0323370810

Test Bank For The Human Body In Health And Illness 4th Edition by Barbara Herlihy

Original price was: $55.00.Current price is: $19.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1416068426 ISBN-10: 1416068422

Test Bank For Mosbys Textbook for Nursing Assistants 9th Edition By Sheila A. Sorrentino

Original price was: $75.00.Current price is: $33.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 0323479154 ISBN-13 ‏ 978-0323479158 Publisher ‏ : ‎ Mosby Inc; Workbook edition Authors: R.N. Sorrentino, Sheila A., Ph.D., R.N. Remmert, Leighann N.

Test Bank for Structure and Function of the Body 14Edition Thibodeau

Original price was: $55.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 0323077226 ISBN-13: 978-0323077224 Publisher ‏ : ‎ Elsevier; 14th edition Authors: Gary A. Thibodeau, Kevin T. Patton

Test Bank For Mosbys Textbook for Nursing Assistants 7th Edition by Sheila A. Sorrentino

Original price was: $80.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download

 

 

Product has been added to your cart