Test Bank For Personal Finance 11th Edition by E. Thomas Garman

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-10 ‏ :1111531013 ISBN-13 :978-1111531010

In Stock

$25.00

Compare
SKU:000786000196

Test Bank For Personal Finance 11th Edition by E. Thomas Garman

Chapter 2—Career Planning

TRUE/FALSE

1.Effective career planning will help you identify an employment pathway that aligns your interests and abilities with the tasks expected.

ANS: T PTS: 1 DIF: easy REF: p. 36

2.The time and effort you put into your career planning effort will affect how much income you earn and how far you advance in your career.

ANS: T PTS: 1 DIF: easy REF: p. 36

3.A career goal can be a specific job or field of work.

ANS: T PTS: 1 DIF: easy REF: p. 37

4.A career plan provides guidance to help you attain your career goals.

ANS: T PTS: 1 DIF: easy REF: p. 36

5.Interest inventories are the qualities that allow you to perform job-related tasks.

ANS: F

interest inventories help people assess the activities that give them satisfaction.

PTS: 1 DIF: easy REF: p. 37

6.According to the U.S. Census Bureau, adults with an advanced degree earn approximately $48,000 more per year than adults with only a high school diploma.

ANS: T PTS: 1 DIF: moderate REF: p. 37

7.According to the U.S. Census Bureau, adults with an advanced degree earn approximately $48,000 more per year than adults with only a bachelor’s degree.

ANS: F

those with advance degrees earn $26,000 more.

PTS: 1 DIF: moderate REF: p. 44

8.According to the U.S. Census Bureau, getting an advanced degree has a bigger impact on annual income (as compared to a bachelor’s degree) than getting a bachelor’s degree (as compared to graduating from high school).

ANS: T PTS: 1 DIF: moderate REF: p. 44

9.According to the U.S. Census Bureau, adults with a bachelor’s degree earn approximately $22,000 more per year than adults with only a high school diploma.

ANS: T PTS: 1 DIF: moderate REF: p. 44

10.An internship  may allow you to develop new skills as well as a chance to network.

ANS: T PTS: 1 DIF: easy REF: p. 39

11.Weighing the demands of particular jobs with your social and cultural preferences involves making lifestyle trade-offs.

ANS: T PTS: 1 DIF: easy REF: p. 38

12.Dual-career couples normally have an easier time resolving quality-of-life issues.

ANS: F

quality of life issues are more complex when there are two workers.

PTS: 1 DIF: easy REF: p. 39

13.Professional networking is the process of establishing and using contacts to obtain and exchange career information.

ANS: T PTS: 1 DIF: easy REF: p. 40

14.High-demand occupations tend to pay low salaries.

ANS: F

high demand occupations pay higher salaries.

PTS: 1 DIF: easy REF: p. 42

15.Most of the contacts you make through networking will be in a position to offer you a job.

ANS: F

most contacts will not be in a position to offer a job but still provide valuable leads.

PTS: 1 DIF: moderate REF: p. 40

16.As many as 75 percent of all job openings are listed in want ads.

ANS: F

fewer and fewer job openings are posted in want ads.

PTS: 1 DIF: moderate REF: p. 40

17.Approximately 7 percent of workers work at home online.

ANS: T PTS: 1 DIF: moderate REF: p. 43

18.When comparing salary offers from employers in different cities, you should gather information regarding the approximate cost of living in each city.

ANS: T PTS: 1 DIF: easy REF: p. 56

19.Comparing salary offers from employers located in different cities can be difficult without sufficient information on the approximate cost of living in each community.

ANS: T PTS: 1 DIF: moderate REF: p. 56

20.Nonsalary benefits are forms of compensation that result in the employee not having to pay out-of-pocket money for certain expenses.

ANS: T PTS: 1 DIF: easy REF: p. 44

21.Job seekers should focus primarily on salary as employee benefits are not a major contributor to overall compensation.

ANS: F

nonsalary benefits can be 25 percent or more above a worker’s salary.

PTS: 1 DIF: moderate REF: p. 44

22.Salaried employees are paid overtime, and the majority of college graduates have salaried positions.

ANS: F

salaried employee generally are not paid overtime.

PTS: 1 DIF: easy REF: p. 46

23.When you leave an employer, you have the right to continue your health insurance coverage for a specified period of time by paying the premiums yourself.

ANS: T PTS: 1 DIF: easy REF: p. 47

24.Nearly 20 percent of workers cash out all of the money they have accrued in their employer-sponsored retirement plan when changing jobs.

ANS: F

nearly half of workers make this financially costly decision.

PTS: 1 DIF: moderate REF: p. 45

25.A résumé is a summary record of your education, training, experience, and other qualifications.

ANS: T PTS: 1 DIF: easy REF: p. 47

26.A secondary function of a résumé is to provide a basis for screening applicants out of contention for a job.

ANS: F

this is the primary function of requiring a résumé.

PTS: 1 DIF: moderate REF: p. 47

27.A résumé in a chronological format would position the first of your previous three jobs at the beginning of the document.

ANS: F

in this format jobs are listed placing the most recent first

PTS: 1 DIF: moderate REF: p. 48

28.A résumé in a chronological format would position the first of your previous three jobs at the end of the experience section of the document.

ANS: T PTS: 1 DIF: moderate REF: p. 48

29.A common mistake in résumés is to list specific accomplishments instead of listing the functions and responsibilities that you had in your previous jobs.

ANS: F

this is the preferred approach.

PTS: 1 DIF: moderate REF: p. 48

30.Posting your résumé on Monster.com is all you need to do to get a good job.

ANS: F

you should never rely on just one approach when seeking a job.

PTS: 1 DIF: moderate REF: p. 48-49

31.Employers can obtain your credit report and may use the information contained in the report to make an employment decision.

ANS: T PTS: 1 DIF: moderate REF: p. 47

32.Most employment agencies earn their fees from the individual searching for a job.

ANS: F

fees are most commonly paid by the employer.

PTS: 1 DIF: easy REF: p. 51

33.The main purpose of a cover letter is to indicate a desired a salary.

ANS: F

the cover letter provides an introduction to the employer and salary preferences should not be discussed.

PTS: 1 DIF: easy REF: p. 52

34.A cover letter should be designed for each specific position for which you are applying.

ANS: T PTS: 1 DIF: easy REF: p. 52

35.The same cover letter with the appropriate address and salutation can be used when seeking interviews from multiple employers.

ANS: F

cover letters should be tailored to the specific position being sought.

PTS: 1 DIF: moderate REF: p. 52

36.After mailing off a cover letter, you should wait at least a month before you contact the employer.

ANS: F

two-weeks is ample time for following up on a cover letter

PTS: 1 DIF: easy REF: p. 53

37.Whenever you request that someone write a reference letter you should provide the person with your resume.

ANS: T PTS: 1 DIF: easy REF: p. 53

38.You should avoid using specific abilities such as using MicroSoft Office in your résumé.

ANS: F

such terms are often looked for in scanning software and will help you stand out from the crowd.

PTS: 1 DIF: moderate REF: p. 47

39.Prior to a job interview, you should research the company, the company’s competitors, and the industry.

ANS: T PTS: 1 DIF: moderate REF: p. 54

40.Misrepresenting a few small facts or exaggerating a bit during an interview is expected and should not have a negative impact during a job interview.

ANS: F

any such statements will call into question the other information in your résumé and statements made during the interview.

PTS: 1 DIF: easy REF: p. 55

41.After a job interview, you should immediately e-mail a thank-you note and restate your interest in the position.

ANS: F

e-mailed thank you notes should only be used if you are very sure this is the preferred method of contact.

PTS: 1 DIF: moderate REF: p. 56

42.You should discuss salary during the job interview, but you should not offer a definitive dollar amount.

ANS: F

wait until a job offer has been tendered to discuss salary.

PTS: 1 DIF: moderate REF: p. 56

43.In most cases, you should not turn down a job offer without taking a day or two to think it over.

ANS: T PTS: 1 DIF: easy REF: p. 57

44.Failure to obtain a job offer after an interview is most likely due to some failing during the interview.

ANS: F

failure to obtain an offer is simply due to a mismatch between the applicant’s qualities and the needs of the employer.

PTS: 1 DIF: easy REF: p. 56

45.You should use key terms such as honesty and teamwork in your résumé.

ANS: T PTS: 1 DIF: easy REF: p. 50

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank For Personal Finance 6th Edition Madura

$35.00
(0 Reviews)
ISBN-10: 0134082567 ISBN-13: 9780134082561 Digital item No Waiting Time Instant Download

Test Bank for Personal Finance 7Th Canadian edition By Kapoor

$27.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN: 9781259651465 • 1259651460

Test Bank For Personal Finance 11th Edition by E. Thomas Garman

$25.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10 ‏ :1111531013 ISBN-13 :978-1111531010

Test Bank For Personal Finance 13Th Ed By Jack Kapoor

$33.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN10: 1260013995, ISBN13: 9781260013993

Test Bank For Personal Finance 13th Edition by E. Thomas Garman

$18.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1337099759, ISBN-13: 9781337099752

Test Bank For Personal Finance Building your Future 2nd Edition By Robert Walker

$45.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN10: 0077861728, ISBN13: 9780077861728

Test Bank For Personal Finance 6th Canadian Edition by Jack Kapoor

$22.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10 ‏: ‎1259453146 ISBN-13 ‏: ‎978-1259453144

 

 

Product has been added to your cart