Test Bank For Nutrition Concepts And Controversies 2nd Edition by Ellie Whitney Frances Sizer

Test Bank for Nutrition Concepts and Controversies 2nd Edition by Ellie Whitney and Frances Sizer is a comprehensive study guide that covers all of the key topics in nutrition. This Test Bank provides students with practice quizzes and exam questions that are based on the most up-to-date information in the field of nutrition. The Test Bank also includes a wealth of illustrated examples to help students visualize key concepts.

In addition, the Test Bank offers an abundance of review questions, providing students with an excellent opportunity to gauge their understanding of the material. With its comprehensive coverage and wealth of resources, the Test Bank for Nutrition Concepts and Controversies 2nd Edition is an essential tool for any student who wants to excel in this course.

Digital item No Waiting Time Instant Download

In Stock

$25.00

Compare
SKU:000786000129

Test Bank For Nutrition Concepts And Controversies 2nd Edition by Ellie Whitney Frances Sizer

Chapter 2-Nutrition Tools—Standards and Guidelines

MULTIPLE CHOICE

1.Which of the following is an appropriate use for dietary reference intakes (DRI)?

a.

ensuring that maximum nutrient requirements are met

b.

estimating the nutrient needs of persons with medical problems

c.

planning diets for population groups such as military personnel

d.

estimating the inadequacy of an individual’s nutrient intake

ANS: C PTS: 1 REF: Page 30

2.Which of the following standards establishes population-wide average requirements used by nutrition policymakers?

a.

Daily Values (DV)

b.

Recommended Dietary Allowances (RDA)

c.

Recommended Daily Allowances (RDA)

d.

Estimated Average Requirements (EAR)

ANS: D PTS: 1 REF: Page 29

3.Which of the following statements about the dietary reference intakes (DRI) is the most accurate?

a.

They are for healthy individuals.

b.

They are based on review of available testimonials.

c.

They are published by a committee composed of dietitians.

d.

They are maximum requirements, not recommendations.

ANS: A PTS: 1 REF: Page 31

4.For which of the following reasons would a nutrient NOT have a tolerable upper intake level (UL)?

a.

No food contains toxic levels of nutrients.

b.

Insufficient data exist to establish a value.

c.

No caution is required when consuming supplements of that nutrient.

d.

It is safe to consume in any amount.

ANS: B PTS: 1 REF: Page 30

5.Which of the following statements about Daily Values (DV) is the most accurate?

a.

They apply to healthy people only.

b.

They are the best way to compare the nutritional content of different foods.

c.

They are not yet required on Canadian nutrition labels.

d.

They are useful as nutrient intake goals for individuals.

ANS: B PTS: 1 REF: Page 33

6.Which of the following recommendations with regard to oils and fats does the most recent version of Canada’s Food Guide make?

a.

Do not consume butter, lard, or shortening.

b.

Include at least 3 to 4 tbs (45 to 60 mL) daily.

c.

Choose soft margarines that are low in saturated fats and trans fats.

d.

Use vegetable oils such as coconut, olive, and palm kernel.

ANS: C PTS: 1 REF: Page 38

7.Which of the following food groups is located along the innermost arc of the rainbow depiction on the cover of Canada’s Food Guide?

a.

meats and alternatives

b.

milk and alternatives

c.

vegetables and fruits

d.

grain products

ANS: A PTS: 1 REF: Page 36

8.For which of the following elements of diet planning are exchange systems most useful?

a.

portion control

b.

adequacy

c.

calorie control

d.

balance

ANS: C PTS: 1 REF: Page 49

9.Which of the following is a key nutrient or other food component typically found in vegetables and fruits?

a.

vitamin B12

b.

trans fats

c.

fibre

d.

proteins

ANS: C PTS: 1 REF: Page 34

10.According to Canada’s Physical Activity Guide to Healthy Active Living, how long should individuals exercise each day?

a.

at least 50 minutes

b.

at least 40 minutes

c.

at least 30 minutes

d.

at least 20 minutes

ANS: C PTS: 1 REF: Page 34

11.Which of the following statements about the discretionary calorie allowance is true?

a.

The added fat absorbed by the batter in fried chicken contributes to discretionary calories.

b.

It may be spent on foods composed primarily of water.

c.

It is not affected by physical activity level.

d.

It may not be spent on added sugars.

ANS: A PTS: 1 REF: Page 42-43

12.What percentage range of protein in the diet provides adequate energy nutrients for healthy individuals while reducing the risk of chronic diseases?

a.

10–35%

b.

6–25%

c.

15–38%

d.

4–6%

ANS: A PTS: 1 REF: Page 30

13.According to Canada’s Food Guide, which of the following is one serving?

a.

1 egg

b.

15 mL peanut butter

c.

30 g cooked fish

d.

175 mL cooked legumes

ANS: D PTS: 1 REF: Page 38

14.Which of the following classes of lipids must be listed on food labels?

a.

monounsaturated fat

b.

omega-3 fats

c.

cholesterol

d.

conjugated linoleic acid (CLA)

ANS: C PTS: 1 REF: Page 54

15.How many grams of fibre must a food contain for it to be considered a “very high source” of fibre?

a.

2 grams or more

b.

4 grams or more

c.

6 grams or more

d.

8 grams of more

ANS: C PTS: 1 REF: Page 55

16.Dietary reference intakes (DRI) are defined in order to achieve which of the following goals?

a.

restoration of health

b.

repletion of nutrients in individuals with deficiencies

c.

maximum margin of safety levels

d.

health maintenance

ANS: D PTS: 1 REF: Page 31

17.The appropriate Daily Values for fat, saturated, and trans fatty acids, carbohydrates, fibre, sodium, and potassium are based on the Institute of Medicine Dietary Reference Intakes (DRI) report for a diet of how many kilocalories?

a.

1,500

b.

2,000

c.

2,200

d.

2,500

ANS: B PTS: 1 REF: Page 33

18.The Canadian Reference Standard for the %DV of calcium is 1,100 mg. One cup (250 mL) of 2% milk contains about 300 mg of calcium. What is the %DV for this one cup of milk?

a.

20%

b.

23%

c.

25%

d.

27%

ANS: D PTS: 1 REF: Page 33

19.According to the dietary reference intakes (DRI) committee, a diet should contain what percentage of its calories from carbohydrate?

a.

10–35

b.

20–35

c.

45–65

d.

50–70

ANS: C PTS: 1 REF: Page 30

20.As a result of the basic assumptions made by the dietary reference intakes (DRI) committee, their DRI recommendations would apply to which of the following individuals?

a.

Cindy, a 21-year-old college athlete

b.

Harry, a 35-year-old businessman with Type 1 diabetes

c.

Robert, a 20-year-old with cystic fibrosis

d.

Joann, a 35-year-old female vegetarian who smokes

ANS: A PTS: 1 REF: Page 31

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank For Nutrition Concepts And Controversies 2nd Edition by Ellie Whitney Frances Sizer

$25.00
(0 Reviews)
Test Bank for Nutrition Concepts and Controversies 2nd Edition by Ellie Whitney and Frances Sizer is a comprehensive study guide that covers all of the key topics in nutrition. This Test Bank provides students with practice quizzes and exam questions that are based on the most up-to-date information in the field of nutrition. The Test Bank also includes a wealth of illustrated examples to help students visualize key concepts. In addition, the Test Bank offers an abundance of review questions, providing students with an excellent opportunity to gauge their understanding of the material. With its comprehensive coverage and wealth of resources, the Test Bank for Nutrition Concepts and Controversies 2nd Edition is an essential tool for any student who wants to excel in this course. Digital item No Waiting Time Instant Download

Krause Food Nutrition Care Process 13th Edition Mahan - Test Bank

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1437722334 ISBN-13: 978-1437722338 Authors: L. Kathleen Mahan MS RD CDE, Janice L Raymond MS RD CD, Sylvia Escott-Stump MA RD LDN Publisher ‏ : ‎ Saunders; 13th edition

Lutz’s Nutrition and Diet Therapy 7th Edition Mazur Litch Test Bank

$24.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 22 Format: PDF ISBN-13: 978-0803668140 ISBN-10: 0803668147 Publisher: F.A. Davis Company Authors: Erin E. Mazur, Nancy A. Litch

Test Bank For Advanced Nutrition and Human Metabolism 5th Edition by Sareen S. Gropper

$25.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13:978-0495116578 ISBN-10:0495116572

Test Bank For Personal Nutrition 9th Edition by Marie A. Boyle

$45.00
(0 Reviews)
Test Bank For Personal Nutrition 9th Edition By Marie A. Boyle is one of the most comprehensive and well-rounded nutrition textbooks available on the market today. It covers all of the major food groups and nutrients and provides detailed information on how they impact our health. The book also includes a variety of helpful tools, such as a nutrient tracker and meal planner. Perhaps most importantly, Test Bank For Personal Nutrition 9th Edition By Marie A. Boyle is written in an engaging and accessible style that makes it easy for students to understand and apply the concepts covered. If you are looking for a top-notch nutrition textbook, Test Bank For Personal Nutrition 9th Edition By Marie A. Boyle is an excellent choice. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1305110427 ISBN-10: 1305110420

Test Bank For Personal Nutrition 8th Edition by Marie A

$30.00
(0 Reviews)
Test Bank For Personal Nutrition 8th Edition By Marie A is an excellent book for those who are looking to better their personal nutrition. This book provides valuable information on how to create a healthy diet, how to shop for healthy foods, and how to cook meals that are nutritious and delicious. Test Bank For Personal Nutrition 8th Edition By Marie A is an essential guide for anyone who wants to improve their overall health and well-being. With clear and concise instructions, Test Bank For Personal Nutrition 8th Edition By Marie A is a must-have for anyone who is serious about making positive changes to their diet. Test Bank For Personal Nutrition 8th Edition by Marie A is available now. Order your copy today! Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1111571139 ISBN-10: 1111571139

Test Bank For NUTR 1st Edition by McGuire

$35.00
(0 Reviews)
Test Bank For NUTR 1st Edition By McGuire can help students improve their understanding of nutrition and how it affects the human body. The Test Bank contains over 2,000 questions, covering all major topics in nutrition. In addition, the Test Bank includes detailed explanations for each question, so that students can gain a deeper understanding of the material. With the Test Bank, students will have everything they need to ace their nutrition course. Test Bank For NUTR 1st Edition By McGuire is an essential resource for any student serious about doing well in their nutrition class. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1111578923 ISBN-13: 978-1111578923

 

 

Product has been added to your cart