Test Bank For Nursing Now, Today’s Issues, Tomorrows Trends 7th Edition by Joseph T. Catalano

Test Bank For Nursing Leadership and Management Canadian 1st Edition by Alice Gaudino Test Bank Chapter 01: Overview of Nursing Test Management Test Bank MULTIPLE CHOICE 1. The _____ perspective of management emphasizes what managers do. a. classical b. quantitative c. systems d. contingency ANS: D REF: Page 4 2. Which of the following is NOT one of the three basic tasks identified by Henri Fayol as being part of the manager’s job? a. planning b. staffing c. directing d. controlling e. evaluating ANS: E REF: Page 6 3. _____ is an interpersonal process that involves bringing people together to accomplish specific goals through effective communication, delegation, and leadership. a. Planning b. Organizing c. Directing d. Controlling ANS: B REF: Page 7 4.. In order for _____ to be effective, it must be based on a clear understanding of the interaction between people and organizations, as well as on an accurate diagnosis of the organizations’ problems and issues. a. planning b. organizing c.

 

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-13: 978-0-8036-3972-0, ISBN-13: 9780803639720
ISBN-13: 978-0803639720, ISBN-10: 0803639724
ISBN-13: 9780803639720

In Stock

$27.00

Compare
SKU:000786000144

Test Bank For Nursing Now, Today’s Issues, Tomorrows Trends 7th Edition by Joseph T. Catalano

Chapter 2: Historical Perspectives

MULTIPLE CHOICE

1. The early Christian era brought which of these important changes in health care?

A)

The development of aqueducts and sewage systems

B)

A belief in the sanctity of life

C)

A deep understanding of the anatomy of the human body

D)

The shift of care from the home to large hospitals

ANS: B PTS: 1 DIF: Medium TOP: Historical Perspectives |

KEY: Cognitive Domain: Application | Integrated Process: Planning | Client Need: Safe and Effective Care Environment

2. Which development during the European Middle Ages led to a major improvement in health care?

A)

A rapid growth in medical knowledge

B)

Establishment of large central hospitals

C)

Growth of religious orders to care for the sick

D)

A shift to care of ill persons by women

ANS: C PTS: 1 DIF: Hard TOP: Historical Perspectives

KEY: Cognitive Domain: Analysis

3. Who is called the “father of modern medicine”?

A)

William Harvey

B)

Hippocrates

C)

Cyrus the Great

D)

Emperor Darius

ANS: A PTS: 1 DIF: Easy TOP: Historical Perspectives

KEY:Cognitive Domain: Comprehension | Integrated Process: Planning| Client Need: Safe and Effective Care Environment

4. What are the dates of Florence Nightingale’s birth and death?

A)

March 3, 1578; June 10, 1657

B)

January 9, 1715; September 30, 1785

C)

May 12, 1820; August 13, 1910

D)

April 15, 1932; December 10, 1957

ANS: C PTS: 1 DIF: Easy TOP: Historical Perspectives

KEY:Cognitive Domain: Comprehension| Integrated Process: Planning| Client Need: Safe and Effective Care Environment

5. Identify a key element in the success of Nightingale’s school of nursing.

A)

It was not under control of the hospital.

B)

Large amounts of private funds were paid to well-qualified teachers.

C)

The Watson Model for nursing was used.

D)

The primary goal was service to the hospital rather than education.

ANS: A PTS: 1 DIF: Medium TOP: Historical Perspectives

KEY: Cognitive Domain: Analysis| Integrated Process: Intervention| Client Need: Safe and Effective Care Environment

6. What was a major goal of Lavinia Dock?

A)

Establish a new nursing organization.

B)

Publish a nursing journal.

C)

Obtain the right to vote for women.

D)

Improve the education for nurses.

ANS: C PTS: 1 DIF: Medium TOP: Historical Perspectives

KEY:Cognitive Domain: Application| Integrated Process: Intervention| Client Need: Safe and Effective Care Environment

7. Which belief about what nurses needed to do shaped Lillian D. Wald’s nursing practice?

A)

Spend more time in clinical preparation and less time in the classroom.

B)

Fight political corruption to procure the types of legislation needed to improve social conditions.

C)

Conduct more research into the conditions of hospital patients.

D)

Stand up to medical doctors who were arrogant and obnoxious.

ANS: B PTS: 1 DIF: Medium TOP: Historical Perspectives

KEY: Cognitive Domain: Analysis| Integrated Process: Planning| Client Need: Safe and Effective Care Environment

8. Which problem had the most severe effect on nursing education during the 1920s and 1930s?

A)

Too many college-based schools of nursing

B)

A lack of qualified nursing instructors

C)

Too many nursing students from the lower and middle classes

D)

Not enough demand for educated nurses

ANS: B PTS: 1 DIF: Hard TOP: Historical Perspectives

KEY:Cognitive Domain: Application| Integrated Process: Implementation| Client Need: Safe and Effective Care Environment

9. Identify a negative effect that World War II had on health care in the United States.

A)

A rapid increase in medical knowledge

B)

Expanded health-care services

C)

Increased use of LPNs and aides to substitute for a lower number of RNs

D)

Increases in pay for nurses

ANS: C PTS: 1 DIF: Medium TOP: Historical Perspectives

KEY:Cognitive Domain: Analysis| Integrated Process: Problem Identification| Client Need: Safe and Effective Care Environment

10. Select the statement that most accurately states the effects of increasing populations on health care.

A)

Economically depressed populations have fewer health-care needs.

B)

Larger populations often lead to large numbers of well-educated and well-nourished people.

C)

Large groups of economically depressed people tend to live in rural areas.

D)

Crowded living conditions in cities lead to the spread of communicable diseases.

ANS: D PTS: 1 DIF: Easy TOP: Historical Perspectives

KEY:Cognitive Domain: Comprehension| Integrated Process: Planning| Client Need: Safe and Effective Care Environment

11. Which characteristic of health care in ancient civilizations distinguishes it from the health care of today?

A)

Health care was closely related to religious practices.

B)

Most health care was provided by women.

C)

Health care focused on curing the sick and injured.

D)

Physicians received extensive education in formal schools.

ANS: A PTS: 1 DIF: Medium TOP: Historical Perspectives

KEY: Cognitive Domain: Knowledge| Integrated Process: Problem Identification| Client Need: Intervention

12. What are two similarities between the health care provided by the ancient Hebrews and that practiced by the ancient Egyptians?

A)

The belief that disease was caused by evil spirits and the use of health spas

B)

Trained women as the primary care providers and the use of many medications

C)

Majority of health care provided in hospitals and the use of medical specialization

D)

Emphasis on sanitation and well-developed knowledge of surgical techniques

ANS: D PTS: 1 DIF: Hard TOP: Historical Perspectives

KEY: Cognitive Domain: Evaluation| Integrated Process: Evaluation| Client Need: Safe and Effective Care Environment

13. Select the element of the medical practice of Hippocrates that remains appropriate for the health-care providers of the 21st century.

A)

Belief that disease is a result of failure to comply with the natural law

B)

The whole client needs to be treated: the mind, body, and spirit

C)

Only physicians have enough education to provide safe health care

D)

Hospitals should be avoided unless there are no other treatment options

ANS: B PTS: 1 DIF: Hard TOP: Historical Perspectives

KEY: Cognitive Domain: Analysis| Integrated Process: Evaluation| Client Need: Safe and Effective Care Environment

14. Identify the characteristic of ancient Roman society that distinguished the health-care practices of the empire from those of its surrounding neighbors.

A)

Use of slaves to provide basic health care

B)

Belief that the Roman Emperor was a descendent of a god

C)

Lack of concern about the sanctity of life

D)

Relatively high social status allotted to Roman women

ANS: D PTS: 1 DIF: Medium TOP: Historical Perspectives

KEY:Cognitive Domain: Analysis| Integrated Process: Implementation| Client Need: Safe and Effective Care Environment

15. To what event and to which period of history is the disappearance of male nurses usually attributed?

A)

The Crusades during the Dark Ages

B)

The use of medical inventions during the Renaissance

C)

The Protestant Reformation during the Middle Ages

D)

The rapid population growth during the Industrial Revolution

ANS: C PTS: 1 DIF: Medium TOP: Historical Perspectives

KEY:Cognitive Domain: Application| Integrated Process: Problem Identification| Client Need: Psychosocial Integrity

16. For which contribution to professional nursing is Isabel Adams Hampton Robb most noted?

A)

Raising the standards for nursing education

B)

Developing storefront clinics in New York City

C)

Advocating the use of MASH units during the Korean War

D)

Changing the laws that affect health care of the poor

ANS:APTS:1DIF:Medium

KEY:Cognitive Domain: Comprehension| Integrated Process: Intervention| Client Need: Safe and Effective Care Environment

17. Who is credited with the development of the nurse practitioner role?

A)

Anne Goodrich

B)

Loretta Ford

C)

Isabel Robb

D)

Barak Obama

ANS: B PTS: 1 DIF: Medium TOP: Historical Perspectives

KEY: Cognitive Domain: Application| Integrated Process: Planning| Client Need: Safe and Effective Care Environment

18. What situation led to the development of the nurse practitioner role?

A)

Not enough regular nurse jobs for the excessive number of BS graduates.

B)

Nurses with advanced degrees recognizing they could function in a primary physician role.

C)

A shortage of health care providers in rural areas of the county.

D)

Hospitals seeking a less expensive source of primary care providers.

ANS: C PTS: 1 DIF: Medium TOP: Historical Perspectives

KEY: Cognitive Domain: Application| Integrated Process: Problem Identification | Client Need: Safe and Effective Care Environment

COMPLETION

1. List the following civilizations in their correct time sequence. (Enter the letter of each in the proper sequence; do not use commas or spaces.)

A) Greek Empire

B) Ancient Hebrews

C) Roman Empire

D) Egyptian Empire

E) Taoism

ANS: DCEBA

PTS: 1 DIF: Hard TOP: Historical Perspectives

KEY: Cognitive Domain: Analysis| Integrated Process: Intervention| Client Need: Safe and Effective Care Environment

2. Complete the following statement by filling in the blank with the correct word.

The Dark Ages brought the advent of __________ __________ __________ that were composed exclusively of men who wore suits of armor to protect themselves and their hospitals.

ANS: military; nursing; orders

PTS: 1 DIF: Medium TOP: Historical Perspectives

KEY: Cognitive Domain: Comprehension| Integrated Process: Problem Identification| Client Need: Safe and Effective Care Environment

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Seidel’s Guide to Physical Examination 9th Edition by Ball Test Bank

$20.00
(0 Reviews)
Seidel's Guide to Physical Examination 9th Edition by Ball Test Bank is a great resource for students who are preparing for their physical examination. The guide provides a comprehensive overview of the examination process, including how to properly examine patients, identify signs and symptoms, and document findings. In addition, the guide includes a wide range of practice questions that will help students prepare for the examination. The Seidel's Guide to Physical Examination 9th Edition by Ball Test Bank is an essential resource for any student who is preparing for their physical examination.

Evidence Based Practice in Nursing and Healthcare A Guide to Best Practice 2nd Edition Mazurek Melnyk Fineout Overhault

$25.00
(0 Reviews)
Evidence-based practice (EBP) is an approach to healthcare that incorporates the best available evidence into decision-making. This means that, when faced with a clinical problem, practitioners first undertake a systematic search of the scientific literature in order to identify the most effective interventions. Evidence-based practice is not only limited to the use of evidence from research studies, however. It also takes into account clinical experience and expert opinion, as well as patient preferences and values. The Evidence-Based Practice in Nursing and Healthcare: A Guide to Best Practice 2nd Edition is a comprehensive resource for nurses and other healthcare professionals who want to learn more about this approach to care. The book provides an overview of the EBP process, including how to select and appraise evidence, and how to implement Evidence Based Practices in day-to-day nursing care. In addition, the book includes a number of case studies and real-world examples that illustrate how EBP can be used to improve patient outcomes. Whether you are new to Evidence Based Practice or looking for a refresher, this book is an essential resource for anyone interested in providing the best possible care for their patients.

Test bank for Varcarolis’ Foundations of Psychiatric Mental Health Nursing A Clinical 8th Edition

$14.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download
  • ISBN-13: 978-0323389679
  • ISBN-10: 0323389678
  • Format: PDF
  • Language: English
  • Author: Margaret Jordan Halter
  • Publisher: ‎Saunders

Bates’ Guide To Physical Examination and History Taking 13th Edition Bickley Test Bank

$22.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 27 Format: PDF ISBN-13: 978-1496398178 ISBN-10: 1496398173 Publisher: LWW Authors: Lynn S. Bickley MD FACP, Peter G. Szilagyi, Richard M. Hoffman, Rainier P. Soriano

Physical Examination and Health Assessment 7th Edition Jarvis Test Bank

$25.00
(0 Reviews)
Physical Examination and Health Assessment 7th Edition Jarvis Test Bank Physical Examination and Health Assessment, 7e (Jarvis) Chapter 1 The Nurse’s Role in Physical Examination and Health Assessment 1) Concerning the definition of health, which of the following statements is true? A) Absolute health is a state characterized by the complete absence of disease. B) Optimal health is a dynamic state of being that represents a lifelong process of becoming. C) Functional health is the ability to perform basic activities of daily living. D) Disease must be present for an individual to be unhealthy.Answer: B Feedback: See Section 1.1. Learning Outcome: Explain the relationship between health promotion, risk reduction, and disease prevention and explain how these relate to physical examination and health assessment. Tier Level: 2 2) Physical examination and health assessment are performed primarily to A) diagnose disease states. B) assess an individual’s degree of wellness or illness. C) document findings related to suspected or actual health problems or concerns. D) all of the above.Answer: D Feedback: See Section 1.1. Learning Outcome: Summarize purposes for performing physical examination and health assessment. Tier Level: 2 3) Physical examination techniques used to

Test Bank For Advanced Practice Nursing in the Care of Older Adults 2nd Edition Kennedy-Malone

$15.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10:0803666616 ISBN-13:9780803666610

Burns and Grove’s The Practice of Nursing Research 8th Edition Gray test bank

$14.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 29 Format: PDF ISBN-13: 978-0323377584 ISBN-10: 9780323377584 Publisher: ‎ Saunders Authors: Jennifer R., Susan K. Grove, Suzanne Sutherland Burns And Grove’s The Practice Of Nursing Research 8th Edition Gray Test Bank is a great resource for students who want to learn more about Burns And Grove’s The Practice Of Nursing Research. This Test Bank can help students to improve their understanding of the subject matter and prepare for exams. The Burns And Grove’s The Practice Of Nursing Research 8th Edition Gray Test Bank contains a wealth of information that can be used to improve one’s understanding of Burns And Grove’s The Practice Of Nursing Research. In addition, the Burns And Grove’s The Practice Of Nursing Research 8th Edition Gray Test Bank can also be used to prepare for exams. This Test Bank is an essential resource for students who want to learn more about Burns And Grove’s The Practice Of Nursing Research.

 

 

Product has been added to your cart