Test Bank For New Venture Creation International Edition 6th Edition by Kathleen R. Allen

Digital item No Waiting Time Instant Download

In Stock

$25.00

Compare
SKU:000786000155

Test Bank For New Venture Creation International Edition 6th Edition by Kathleen R. Allen

Chapter 3—Creativity and Opportunity

TRUE/FALSE

1.Creativity enables entrepreneurs to differentiate their businesses from competitors so that customers will notice them.

ANS: T PTS: 1

2.Stage seven of Norman Seeff’s creative process represents the emotional fulfillment of the original dream.

ANS: T PTS: 1

3.Common types of roadblocks to creativity are personal, relational, and environmental.

ANS: F PTS: 1

4.The illumination step in Wallas’s creative process brings the idea to an outcome.

ANS: F PTS: 1

5.Discovery theory and creation theory help explain how entrepreneurial opportunities happen.

ANS: T PTS: 1

6.Entrepreneurs erect roadblocks that prevent them from being creative.

ANS: T PTS: 1

7.The environment in which a person works can either stimulate or discourage creativity.

ANS: T PTS: 1

8.The creative journey begins with maintaining a journal of one’s thoughts and ideas.

ANS: T PTS: 1

9.Entrepreneurs build businesses based on concepts that never existed before.

ANS: F PTS: 1

10.One of the most effective ways that entrepreneurs have of finding opportunity is to see a problem and seek a solution.

ANS: T PTS: 1

MULTIPLE CHOICE

1.Entrepreneurs differ from others who have ideas in that they know how to extract ____ from those ideas to creative commercial potential.

a.

value

b.

creativity

c.

innovation

d.

opportunities

e.

problems

ANS: A PTS: 1

2.____ sees opportunity arising from shifts in external factors in the market or industry, such as regulation, technological changes, and changes in customer preferences.

a.

Problem solving

b.

Innovation

c.

Creation theory

d.

Discovery theory

e.

Value creation

ANS: D PTS: 1

3.In ____, entrepreneurs create opportunities via their actions, reactions, and experiments around new products, services, and business models.

a.

invention

b.

innovation

c.

creation theory

d.

discovery theory

e.

value creation

ANS: C PTS: 1

4.Creativity is the basis for ____, which is discovering something that did not exist previously.

a.

invention

b.

innovation

c.

creation theory

d.

discovery theory

e.

value creation

ANS: A PTS: 1

5.____ is finding a new way to do something or improving on an existing product or service.

a.

Invention

b.

Innovation

c.

Creation theory

d.

Discovery theory

e.

Value creation

ANS: B PTS: 1

6.Noller developed a formula that suggests that creativity is a function of three dynamics: knowledge, imagination, and ____.

a.

invention

b.

association

c.

problem solving

d.

discovery

e.

evaluation

ANS: E PTS: 1

7.Which of the following is not one of the four stages of the creative process identified by Wallas?

a.

Preparation

b.

Association

c.

Incubation

d.

Illumination

e.

Verification

ANS: B PTS: 1

8.No time for creativity, lack of confidence, and absence of creative skills are all examples of ____ roadblocks.

a.

creativity

b.

invention

c.

innovation

d.

business opportunity

e.

functional

ANS: A PTS: 1

9.Creativity is the behavior that results in ____.

a.

manipulation

b.

innovation

c.

intuition

d.

illumination

e.

problem solving

ANS: B PTS: 1

10.____ on a regular basis trains the mind to shift quickly into the creative mode.

a.

Brainstorming

b.

Minimizing distractions

c.

Contemplation

d.

Changing networks

e.

None of these choices

ANS: C PTS: 1

11.According to Rosabeth Moss Kanter, accountability, collaboration, and initiative are all elements of ____.

a.

innovation

b.

confidence

c.

creativity

d.

intuition

e.

invention

ANS: B PTS: 1

12.Reducing some of the risk of entrepreneurship and building confidence can be achieved by ____.

a.

devoting time each day to quiet contemplation

b.

identifying a problem and solving it

c.

conducting a feasibility analysis

d.

becoming more observant

e.

using a personal network

ANS: C PTS: 1

13.Closing the door, shutting off the phone, and turning off email to prepare to do some creative thinking are all examples of how you can ____.

a.

effectively solve problems

b.

minimize distractions

c.

develop a creative culture

d.

design physical settings that inspire people to be creative

e.

All of these choices

ANS: B PTS: 1

14.____ is one of the most successful new product idea companies in the world.

a.

IBM

b.

Apple

c.

Microsoft

d.

IDEO

e.

OSHA

ANS: D PTS: 1

15.Most business ideas stem from a/an ____ that an entrepreneur sees in his or her immediate environment.

a.

problem

b.

solution

c.

journal

d.

innovation

e.

community

ANS: A PTS: 1

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank For Money Banking and Financial Markets 5th Edition Cecchetti

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN10: 1259746747, ISBN13: 9781259746741

Test bank Human Resource Development 6th Edition by Jon M. Werner

$30.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Author: Werner Edition: 6th ISBN-10: 0538480998 ISBN-13: 978-0538480994

Test Bank For The Economics Of Money Banking And Financial Markets 6th Canadian Edition By Mishkin

$25.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 0133897389 ISBN-13: 978-0133897388

Test Bank For The Economics of Money, Banking 11th edition by Mishkin

$20.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0133836790 ISBN-10: 0133836797

Test Bank For The Economy Of Nature 6th Edition By Ricklefs

$18.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0716786979 ISBN-10: 0716786974

Test Bank for The Economy Today Bradley Schiller 15th edition

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1259852022 ISBN-10: 1259852024

 

 

Product has been added to your cart