Test Bank For Money Banking and Financial Markets 5th Edition Cecchetti

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN10: 1259746747, ISBN13: 9781259746741

In Stock

$19.00

Compare
SKU:000786000192

Test Bank For Money Banking and Financial Markets 5th Edition Cecchetti

Chapter 03

Financial Instruments, Financial Markets, and Financial Institutions

MultipleChoice Questions

1.  A financial intermediary:

a. is an agency that guarantees a loan.

b. is a third-party that facilitates a transaction between a borrower and a lender.

c. would be used in direct finance. 

d. must be a depository institution.

Ans: B

Difficulty: 01 Easy 

Learning Objective: 03-01

AACSB: Reflective Thinking

Blooms: Remember 

Topic: Financial Instruments

2.  Most individuals borrow:

a. directly without the use of a financial intermediary.

b. using a financial intermediary because it lowers the cost of borrowing.

c. using a financial intermediary, but would save money if they financed directly. 

d. without using financial intermediaries, preferring credit cards.

Ans: B 

Difficulty: 01 Easy 

Learning Objective: 03-01

AACSB: Reflective Thinking

Blooms: Remember 

Topic: Financial Instruments

3.  Tom obtains a car loan from Old Town Bank.

a. The car loan is Tom‘s asset and the bank’s liability.

b. The car loan is Tom‘s asset, but the liability belongs to the bank’s depositors. 

c. The car loan is Tom‘s liability and an asset for Old Town Bank.

d. The car loan is Tom‘s liability and a liability of the bank until Tom pays it off.

Ans: C

Difficulty: 02 Medium

Learning Objective: 03-01

AACSB: Reflective Thinking Blooms: Understand

Topic: Financial Instruments

4.  The ultimate role of the financial system of a country is to:

a. provide a place for wealthy households to save. 

b. be a low-cost source of funds for government.

c. facilitate production, employment, and consumption. 

d. provide jobs in the financial sector.

Ans: C 

Difficulty: 01 Easy

Learning Objective: 03-01

AACSB: Reflective Thinking Blooms: Remember

Topic: Financial Instruments

5.  Loans made between borrowers and lenders are:

a. liabilities to the lenders and assets to the borrowers since the borrower obtains the funds. 

b. assets to the lenders and liabilities of the borrowers since the promises are made to the lenders.

c. not part of either parties’ assets or liabilities until the loans are repaid. 

d. liabilities to both the lenders and the borrowers.

Ans: B 

Difficulty: 02 Medium 

Learning Objective: 03-01

AACSB: Reflective Thinking

Blooms: Understand

Topic: Financial Instruments

6.  Financial instruments are used to channel funds from:

a. savers to borrowers in financial markets and via financial institutions.

b. savers to borrowers in financial markets but not through financial institutions. 

c. borrowers to savers in financial markets but not through financial institutions. 

d. borrowers to savers through financial institutions, but not in financial markets. 

Ans: A

Difficulty: 02 Medium 

Learning Objective: 03-01

AACSB: Reflective Thinking

Blooms: Understand

Topic: Financial Instruments

7.  Loans made between borrowers and lenders are:

a. usually not taxable at the federal level. 

b. legal only in the state of origination.

c. assets of the lenders.

d. assets of the borrowers.

Ans: C 

Difficulty: 01 Easy 

Learning Objective: 03-01

AACSB: Reflective Thinking

Blooms: Remember 

Topic: Financial Instruments

8.  Loans made between lenders and borrowers are:

a. assets to the borrowers.

b. liabilities of the lenders.

c. not taxable in the state of origination. 

d. liabilities of the borrowers.

Ans: D 

Difficulty: 01 Easy 

Learning Objective: 03-01

AACSB: Reflective Thinking

Blooms: Remember 

Topic: Financial Instruments

9.  The process of financial intermediation:

a. creates a net cost to an economy.

b. increases the economys ability to produce.

c. is always used when a borrower needs to obtain funds. 

d. is used primarily in underdeveloped countries.

Ans: B

Difficulty: Medium

Learning Objective: 03-01

AACSB: Reflective Thinking

Blooms: Understand

Topic: Financial Instruments

10.  Which of the following statements is most correct?

a. Financial intermediaries are banks. 

b. A bank is a financial intermediary.

c. Financial intermediaries are insurance companies.

d. Financial intermediaries are essential to direct finance.

Ans: B

Difficulty: 02 Medium 

Learning Objective: 03-03

AACSB: Reflective Thinking

Blooms: Understand

Topic: Financial Institutions

11.  Which of the following statements is most correct?

a. All banks are financial intermediaries, but not all financial intermediaries are banks. 

b. Financial intermediaries must be public corporations.

c. All financial intermediaries are insurance companies. 

d. Financial intermediaries are government agencies. 

Ans: A

Difficulty: 02 Medium

Learning Objective: 03-03

AACSB: Reflective Thinking 

Blooms: Understand

Topic: Financial Institutions

12.  Which of the following is not a financial intermediary?

a. A bank

b. An insurance company

c. The New York Stock Exchange 

d. A mutual fund

Ans: C 

Difficulty: 01 Easy 

Learning Objective: 03-03

AACSB: Reflective Thinking

Blooms: Remember

Topic: Financial Institutions

13.  Mary purchases a U.S. Treasury bond; the bond is a(n):

a. asset of the U.S. government as well as an asset for Mary. 

b. liability of the U.S. government and an asset for Mary.

c. asset for Mary but not a liability of the U.S. Government. 

d. asset for the government but a liability for Mary.

Ans: B

Difficulty: 02 Medium

Learning Objective: 03-01

AACSB: Reflective Thinking

Blooms: Understand

Topic: Financial Instruments

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank For Money Banking and Financial Markets 5th Edition Cecchetti

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN10: 1259746747, ISBN13: 9781259746741

Test bank Human Resource Development 6th Edition by Jon M. Werner

$30.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Author: Werner Edition: 6th ISBN-10: 0538480998 ISBN-13: 978-0538480994

Test Bank For The Economics Of Money Banking And Financial Markets 6th Canadian Edition By Mishkin

$25.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 0133897389 ISBN-13: 978-0133897388

Test Bank For The Economics of Money, Banking 11th edition by Mishkin

$20.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0133836790 ISBN-10: 0133836797

Test Bank For The Economy Of Nature 6th Edition By Ricklefs

$18.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0716786979 ISBN-10: 0716786974

Test Bank for The Economy Today Bradley Schiller 15th edition

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1259852022 ISBN-10: 1259852024

 

 

Product has been added to your cart