Test Bank For Intermediate Accounting 19e Earl K Stice James D Stice

Test Bank For Intermediate Accounting 19e Earl K Stice James D Stice is one of the most popular test banks on the market. Test Bank For Intermediate Accounting 19e Earl K Stice James D Stice offers a wide variety of questions and answers in a format that is easy to navigate and understand.

Test Bank For Intermediate Accounting 19e Earl K Stice James D Stice also includes an answer key so you can check your work. Test Bank For Intermediate Accounting 19e Earl K Stice James D Stice is a great resource for students who are preparing for their intermediate accounting exams.

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-13:9781133957911 978-1-133-95791-1
ISBN-10:1133957919 1-133-95791-9

In Stock

$15.00

Compare
SKU:00078600098

Test Bank For Intermediate Accounting 19e Earl K Stice James D Stice

Chapter 2—A Review of the Accounting Cycle

MULTIPLE CHOICE

1.In an accrual accounting system,

a.

all accounts have normal debit balances.

b.

a debit entry is recorded on the left-hand side of an account.

c.

liabilities, owner’s capital, and dividends all have normal credit balances.

d.

revenues are recorded only when cash is received.

ANS: B PTS: 1 DIF: Easy OBJ: LO 2

TOP:AICPA FN-MeasurementMSC:AACSB Analytic

2.A common business transaction that would not affect the amount of owners’ equity is

a.

signing a note payable to purchase equipment.

b.

payment of property taxes.

c.

billing of customers for services rendered.

d.

payment of dividends.

ANS: A PTS: 1 DIF: Medium OBJ: LO 2

TOP:AICPA FN-MeasurementMSC:AACSB Analytic

3.Failure to record the expired amount of prepaid rent expense would not

a.

understate expense.

b.

overstate net income.

c.

overstate owners’ equity.

d.

understate liabilities.

ANS: D PTS: 1 DIF: Medium OBJ: LO 3

TOP:AICPA FN-MeasurementMSC:AACSB Analytic

4.On June 30, a company paid $3,600 for insurance premiums for the current year and debited the amount to Prepaid Insurance. At December 31, the bookkeeper forgot to record the amount expired. The omission has the following effect on the financial statements prepared December 31:

a.

overstates owners’ equity.

b.

overstates assets.

c.

understates net income.

d.

overstates both owners’ equity and assets.

ANS: D PTS: 1 DIF: Medium OBJ: LO 3

TOP:AICPA FN-MeasurementMSC:AACSB Analytic

5.A chart of accounts is a

a.

subsidiary ledger.

b.

listing of all account titles.

c.

general ledger.

d.

general journal.

ANS: B PTS: 1 DIF: Easy OBJ: LO 2

TOP:AICPA FN-MeasurementMSC:AACSB Analytic

6.Which of the following criteria must be met before an event should be recorded for accounting purposes?

a.

The event must be an arm’s-length transaction.

b.

The event must be repeatable in a future period.

c.

The event must be measurable in financial terms.

d.

The event must be disclosed in the reported footnotes.

ANS: C PTS: 1 DIF: Medium OBJ: LO 2

TOP: AICPA FN-Measurement MSC: AACSB Reflective Thinking

7.Adjusting entries normally involve

a.

real accounts only.

b.

nominal accounts only.

c.

real and nominal accounts.

d.

liability accounts only.

ANS: C PTS: 1 DIF: Easy OBJ: LO 3

TOP:AICPA FN-MeasurementMSC:AACSB Analytic

8.Which of the following is an item that is reportable in the financial records of an enterprise?

a.

The value of goodwill earned through business operations

b.

The value of human resources

c.

Changes in personnel

d.

Changes in inventory costing methods

ANS: D PTS: 1 DIF: Medium OBJ: LO 1

TOP: AICPA FN-Reporting MSC: AACSB Reflective Thinking

9.The balance in a deferred revenue account represents an amount that is

     Earned                  Collected

a.

YesYes

b.

YesNo

c.

  No Yes

d.

  No No

ANS: C PTS: 1 DIF: Easy OBJ: LO 3

TOP:AICPA FN-MeasurementMSC:AACSB Analytic

10.The debit and credit analysis of a transaction normally takes place when the

a.

entry is posted to a subsidiary ledger.

b.

entry is recorded in a journal.

c.

trial balance is prepared.

d.

financial statements are prepared.

ANS: B PTS: 1 DIF: Easy OBJ: LO 2

TOP: AICPA FN-Measurement MSC: AACSB Reflective Thinking

11.A trial balance is useful because it indicates that

a.

owners’ equity is correct.

b.

net income is correct.

c.

all entries were made correctly.

d.

total debits equal total credits.

ANS: D PTS: 1 DIF: Medium OBJ: LO 3

TOP:AICPA FN-MeasurementMSC:AACSB Analytic

12.Which of the following would typically be considered a source document?

a.

Chart of accounts

b.

General ledger

c.

General journal

d.

Invoice received from seller

ANS: D PTS: 1 DIF: Easy OBJ: LO 2

TOP: AICPA FN-Measurement MSC: AACSB Reflective Thinking

13.Which of the following is not among the first five steps in the accounting cycle?

a.

Record transactions in journals.

b.

Record closing entries.

c.

Adjust the general ledger accounts.

d.

Post entries to general ledger accounts.

ANS: B PTS: 1 DIF: Easy OBJ: LO 1

TOP: AICPA FN-Measurement MSC: AACSB Reflective Thinking

14.A routine collection on a customer’s account was recorded and posted as a debit to Cash and a credit to Sales Revenue. The journal entry to correct this error would be

a.

a debit to Sales Revenue and a credit to Accounts Receivable.

b.

a debit to Sales Revenue and a credit to Unearned Revenue.

c.

a debit to Cash and a credit to Accounts Receivable.

d.

a debit to Accounts Receivable and a credit to Sales Revenue.

ANS: A PTS: 1 DIF: Medium OBJ: LO 2

TOP:AICPA FN-MeasurementMSC:AACSB Analytic

15.An accrued expense can be described as an amount

a.

paid and matched with earnings for the current period.

b.

paid and not matched with earnings for the current period.

c.

not paid and not matched with earnings for the current period.

d.

not paid and matched with earnings for the current period.

ANS: D PTS: 1 DIF: Medium OBJ: LO 3

TOP:AICPA FN-MeasurementMSC:AACSB Analytic

16.Which of the following errors will be detected when a trial balance is properly prepared?

a.

An amount that was entered in the wrong account

b.

A transaction that was entered twice

c.

A transaction that had been omitted

d.

None of these

ANS: D PTS: 1 DIF: Medium OBJ: LO 3

TOP:AICPA FN-MeasurementMSC:AACSB Analytic

17.The premium on a two-year insurance policy expiring on June 30, 2015, was paid in total on July 1, 2013. The original payment was debited to the insurance expense account. The appropriate journal entry has been recorded on December 31, 2013. The balance in the prepaid asset account on December 31, 2013, should be

a.

the same as the original payment.

b.

higher than if the original payment had been initially debited to an asset account.

c.

lower than if the original payment had been initially debited to an asset account.

d.

the same as it would have been if the original payment had been initially debited to an asset account.

ANS: D PTS: 1 DIF: Medium OBJ: LO 3

TOP:AICPA FN-MeasurementMSC:AACSB Analytic

18.If an inventory account is understated at year end, the effect will be to overstate the

a.

net purchases.

b.

gross margin.

c.

cost of goods available for sale.

d.

cost of goods sold.

ANS: D PTS: 1 DIF: Medium OBJ: LO 3

TOP:AICPA FN-MeasurementMSC:AACSB Analytic

19.An adjusting entry will not take the format of which one of the following entries?

a.

A debit to an expense account and a credit to an asset account

b.

A debit to an expense account and a credit to a revenue account

c.

A debit to an asset account and a credit to a revenue account

d.

A debit to a liability account and a credit to a revenue account

ANS: B PTS: 1 DIF: Medium OBJ: LO 3

TOP:AICPA FN-MeasurementMSC:AACSB Analytic

20.The last step in the accounting cycle is to

a.

prepare a post-closing trial balance.

b.

journalize and post closing entries.

c.

prepare financial statements.

d.

journalize and post adjusting entries.

ANS: A PTS: 1 DIF: Easy OBJ: LO 1

TOP: AICPA FN-Measurement MSC: AACSB Reflective Thinking

21.Which of the following is not presented in an income statement?

a.

Revenues

b.

Expenses

c.

Net income

d.

Dividends

ANS: D PTS: 1 DIF: Easy OBJ: LO 2

TOP: AICPA FN-Reporting MSC: AACSB Reflective Thinking

22.On March 1, 2012, Forest Co. borrowed cash and signed a 36-month, interest-bearing note on which both the principal and interest are payable on February 28, 2015. At December 31, 2014, the liability for accrued interest should be

a.

10 months’ interest.

b.

22 months’ interest.

c.

34 months’ interest.

d.

36 months’ interest.

ANS: C PTS: 1 DIF: Medium OBJ: LO 3

TOP:AICPA FN-MeasurementMSC:AACSB Analytic

23.An example of an adjusting entry involving a deferred revenue is

a.

Cash ………………………….       xxx

  Unearned Rental Revenue ……….               xxx

b.

Rental Revenue …………………       xxx

  Cash ………………………..               xxx

c.

Unearned Rental Revenue …………       xxx

  Rental Revenue ……………….               xxx

d.

Accounts Receivable …………….       xxx

  Sales ……………………….               xxx

ANS: C PTS: 1 DIF: Easy OBJ: LO 3

TOP:AICPA FN-MeasurementMSC:AACSB Analytic

24.The allowance for doubtful accounts is an example of a(n)

a.

expense account.

b.

contra account.

c.

adjunct account.

d.

control account.

ANS: B PTS: 1 DIF: Easy OBJ: LO 2

TOP: AICPA FN-Measurement MSC: AACSB Reflective Thinking

25.Iowa Cattle Company uses a periodic inventory system. Iowa purchased cattle from Big D Ranch at a cost of $27,000 on credit. The entry to record the receipt of the cattle would be

a.

Purchases ………………………   27,000

  Accounts Payable ………………               27,000

b.

Inventory ………………………   27,000

  Accounts Payable ………………               27,000

c.

Purchases ………………………   27,000

  Cash …………………………               27,000

d.

Inventory ………………………   27,000

  Cash …………………………               27,000

ANS: A PTS: 1 DIF: Easy OBJ: LO 2

TOP:AICPA FN-MeasurementMSC:AACSB Analytic

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank For Intermediate Accounting 9th Edition By Spiceland

$25.00
(0 Reviews)
Test Bank For Intermediate Accounting 9th Edition By Spiceland can help students improve their understanding of accounting concepts and prepare for exams. The Test Bank provides a variety of questions that cover all the key topics in the textbook. In addition, the Test Bank includes answer explanations to help students better understand the material. With the Test Bank, students will have a valuable resource to use as they study for their upcoming exams. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN10: 125972266X, ISBN13: 9781259722660

Test Bank For Intermediate Accounting 11th Canadian Edition Volume 2 by Donald E. Kieso

$26.00
(0 Reviews)
Test Bank For Intermediate Accounting 11th Canadian Edition Volume 2 by Donald E. Kieso is a great resource for accounting students. It provides students with a variety of practice problems, as well as explanations of the principles behind each problem. The Test Bank also includes a variety of real-world examples that illustrate how the principles of accounting can be applied in practice. In addition, the Test Bank includes a glossary of terms, so that students can quickly look up unfamiliar terms. Overall, the Test Bank is an excellent resource for accounting students at all levels of study. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13:9781119048541 978-1-119-04854-1 ISBN-10:1119048540 1-119-04854-0

Test Bank For Intermediate Accounting 15th Edition By Donald E.-Kieso

$19.00
(0 Reviews)
Test Bank for Intermediate Accounting 15th Edition by Donald E. Kieso provides comprehensive coverage of intermediate accounting topics and a solid understanding of GAAP and its implications. The text boasts a strong focus on conceptual understanding, problem-solving, and communication. Test Bank for Intermediate Accounting 15th Edition by Donald E. Kieso is an excellent resource for both students and practitioners alike. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN: 978-1118985328

Test Bank For Intermediate Accounting 19e Earl K Stice James D Stice

$15.00
(0 Reviews)
Test Bank For Intermediate Accounting 19e Earl K Stice James D Stice is one of the most popular test banks on the market. Test Bank For Intermediate Accounting 19e Earl K Stice James D Stice offers a wide variety of questions and answers in a format that is easy to navigate and understand. Test Bank For Intermediate Accounting 19e Earl K Stice James D Stice also includes an answer key so you can check your work. Test Bank For Intermediate Accounting 19e Earl K Stice James D Stice is a great resource for students who are preparing for their intermediate accounting exams. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13:9781133957911 978-1-133-95791-1 ISBN-10:1133957919 1-133-95791-9

Test Bank For Intermediate Accounting Volume 1, 11th Canadian Edition by Bruce Donald E. Kieso

$40.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1119048534 ISBN-10: 1119048532

Intermediate Accounting 11th Canadian Edition Volume 2 by Donald E. Kieso - Test Bank

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1119048540 ISBN-13: 978-1119048541 Publisher ‏ : ‎ Wiley Authors: Donald E. Kieso, Jerry J. Weygandt, Terry D. Warfield, Nicola M. Young, Irene M. Wiecek, Bruce J. McConomy

Intermediate Accounting Volume 1, 11th Canadian Edition by Bruce J. McConomy; Donald E. Kieso - Test Bank

$30.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1119048532 ISBN-13: 978-1119048534 Authors : Donald E. Kieso, Jerry J. Weygandt, Terry D. Warfield, Nicola M. Young, Irene M. Wiecek, Bruce J. McConomy Publisher ‏ : ‎ Wiley

 

 

Product has been added to your cart