Test Bank For Integrated Science 7Th Edition By Bill Tiller

Digital item No Waiting Time Instant Download

In Stock

$45.00

Compare
SKU:00078600092

Test Bank For Integrated Science 7Th Edition By Bill Tiller

Integrated Science, 7e (Tillery)

Chapter 2   Motion

1) Galileo reasoned that the distance a freely falling object travels is proportional to the square of the time.

Answer:  TRUE

Section:  02.05

Topic:  Falling Objects

Bloom’s:  4. Analyze

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  02

2) If a 16 lb bowling ball and a 10 lb bowling ball are dropped from the 5th floor at the same time the heavier ball will reach the ground first.

Answer:  FALSE

Section:  02.05

Topic:  Falling Objects

Bloom’s:  4. Analyze

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  02

3) When you roll a ball across the floor, it comes to a stop because you are no longer exerting a force on it.

Answer:  FALSE

Section:  02.04

Topic:  Motion

Bloom’s:  4. Analyze

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  02

4) An object accelerates when its speed or direction changes.

Answer:  TRUE

Section:  02.02

Topic:  Motion

Bloom’s:  2. Understand

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  02

5) A car traveling at 20 mph on a curved exit ramp has a constant velocity.

Answer:  FALSE

Section:  02.02

Topic:  Motion

Bloom’s:  3. Apply

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  02

6) Newton’s 2nd law states that if a net force acts on an object, it will move at constant velocity.

Answer:  FALSE

Section:  02.06

Topic:  Newton’s laws

Bloom’s:  3. Apply

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  02

7) For a constant mass the acceleration of an object is directly proportional to the applied force.

Answer:  TRUE

Section:  02.07

Topic:  Newton’s laws

Bloom’s:  3. Apply

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  02

8) The football team wins a tug of war with the chess team because it pulls harder on the rope than the chess team does.

Answer:  FALSE

Section:  02.06

Topic:  Newton’s laws

Bloom’s:  3. Apply

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  02

9) The momentum of an object remains the same unless an unbalanced force acts on it.

Answer:  TRUE

Section:  02.08

Topic:  Momentum

Bloom’s:  3. Apply

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  02

10) A child on a carousel moving at constant speed has an acceleration of zero.

Answer:  FALSE

Section:  02.02

Topic:  Newton’s laws

Bloom’s:  3. Apply

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  02

11) The speed calculated from the distance traveled during an entire trip and the elapsed time is a(an)

A) average speed.

B) instantaneous speed.

C) final speed.

D) constant speed.

Answer:  A

Section:  02.02

Topic:  Motion

Bloom’s:  2. Understand

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  02

12) Ignoring air resistance, the velocity of a falling object

A) is constant.

B) is constantly increasing.

C) increases for a while, then becomes constant.

D) depends on the mass of the object.

Answer:  B

Section:  02.05

Topic:  Falling Objects

Bloom’s:  3. Apply

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  02

13) The difference in speed and velocity is that a measure of velocity must include

A) a destination.

B) distance and time units.

C) direction.

D) time of departure.

Answer:  C

Section:  02.02

Topic:  Motion

Bloom’s:  2. Understand

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  02

14) The tendency of a moving object to remain in unchanging motion in the absence of an unbalanced force is called

A) inertia.

B) free fall.

C) acceleration.

D) impulse.

Answer:  A

Section:  02.03

Topic:  Newton’s laws

Bloom’s:  2. Understand

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  02

15) Galileo discovered that an object in free fall (ignoring air resistance)

A) falls at constant velocity.

B) has a velocity proportional to its weight.

C) falls with increasing acceleration.

D) All of the choices are correct.

Answer:  D

Section:  02.05

Topic:  Falling Objects

Bloom’s:  2. Understand

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  02

16) A cannonball is fired straight up at 50 m/s. Neglecting air resistance, when it returns to its starting point, its speed is

A) 50 m/s.

B) more than 50 m/s.

C) less than 50 m/s.

D) It depends on how long it is in the air.

Answer:  A

Section:  02.05

Topic:  Falling Objects

Bloom’s:  4. Analyze

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  02

17) A heavy object and a light object are dropped from rest at the same time in a vacuum. The heavier object will reach the ground

A) before the lighter object.

B) at the same time as the lighter object.

C) after the lighter object.

D) It depends on the shape of the object.

Answer:  B

Section:  02.05

Topic:  Falling Objects

Bloom’s:  4. Analyze

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  02

18) The newton is a unit of

A) motion.

B) energy.

C) power.

D) force.

Answer:  D

Section:  02.07

Topic:  Newton’s laws

Bloom’s:  4. Analyze

Accessibility:  Keyboard Navigation

Chapter:  02

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank For American Government Institutions & Policies 14th Edition by James Q. Wilson

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1285195094 ISBN-10: 1285195094

Test Bank For Human Sexuality in a world of diversity 5th Canadian Edition By Rathus

$50.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN: 9780205968770 9780205968770

Test Bank For Adult Development and Aging The Canadian Experience by Lori Harper

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 0176594132 ISBN-13: 978-0176594138

Test Bank Prescott's Microbiology 11Th Edition By Joanne Willey

$45.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1260409024 ISBN-10: 1260409023

Test Bank For A Guide to Crisis Intervention 5th Edition

$22.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1285739908 ISBN-10: 1285739906

Test Bank For A Topical Approach to Lifespan Development 9Th Edition By Santrock

$33.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1259708787 ISBN-10: 1259708780

Understanding Abnormal Behavior 11th Edition by David Sue - Test Bank

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1305088061 ISBN-10: 9781305088061

 

 

Product has been added to your cart