Test Bank For Information Technology Project Management 9e Kathy Schwalbe

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-10: 0357511182 l ISBN-13: 9780357511183

In Stock

$35.00

Compare
SKU:00078600083

Test Bank For Information Technology Project Management 9e Kathy Schwalbe

Chapter 2 – The Project Management Information Technology Context

True / False

1. Project managers should lead projects in isolation in order to truly serve the needs of the organization.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

RATIONALE:   Feedback: Even though projects are temporary and intended to provide a unique product or service, you cannot run projects in isolation. If project managers lead projects in isolation, it is unlikely that they will ever truly serve the needs of the organization.

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Easy

REFERENCES:   p.49

QUESTION TYPE:   True / False

HAS VARIABLES:   False

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.9 – LO: 2-1

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: – Comprehension

TOPICS:   A Systems View of Project Management

KEYWORDS:   Bloom’s: Knowledge

DATE CREATED:   4/27/2018 3:48 PM

DATE MODIFIED:   4/27/2018 3:48 PM

2. Using a systems approach is critical to successful project management.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

RATIONALE:   Feedback: Using a systems approach is critical to successful project management. If top management and project managers are to understand how projects relate to the whole organization, they must follow a systems philosophy.

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Moderate

REFERENCES:   p.49

QUESTION TYPE:   True / False

HAS VARIABLES:   False

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.9 – LO: 2-1

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: Analytic

TOPICS:   A Systems View of Project Management

KEYWORDS:   Bloom’s: Comprehension

DATE CREATED:   4/27/2018 3:48 PM

DATE MODIFIED:   5/7/2018 7:23 PM

3. Systems analysis addresses the business, technological, and organizational issues associated with creating, maintaining, and modifying a system.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

RATIONALE:   Feedback: Systems management addresses the business, technological, and organizational issues associated with creating, maintaining, and modifying a system.

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Moderate

REFERENCES:   p. 49

QUESTION TYPE:   True / False

HAS VARIABLES:   False

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.9 – LO: 2-1

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: o Reflective Thinking – BUSPROG: Analytic skills: Statistics and Management Science

TOPICS:   A Systems View of Project Management

KEYWORDS:   Bloom’s: Comprehension

DATE CREATED:   4/27/2018 3:48 PM

DATE MODIFIED:   5/7/2018 7:24 PM

4. Project managers and their teams must recognize the effects of any project on the interests and needs of the entire system or organization instead of focusing on the immediate concerns of the project.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

RATIONALE:   Feedback: Although it is easier to focus on the immediate and sometimes narrow concerns of a particular project, project managers and other staff must recognize the effects of any project on the interests and needs of the entire system or organization.

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Moderate

REFERENCES:   p.50

QUESTION TYPE:   True / False

HAS VARIABLES:   False

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.9 – LO: 2-1

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: Analytic

TOPICS:   A Systems View of Project Management

KEYWORDS:   Bloom’s: Comprehension

DATE CREATED:   4/27/2018 3:48 PM

DATE MODIFIED:   5/7/2018 7:26 PM

5. When you separate business and organizational issues from project management planning, you do a better job of ensuring project success.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

RATIONALE:   Feedback: When you integrate business and organizational issues into project management planning and look at projects as a series of interrelated phases, you do a better job of ensuring project success.

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Easy

REFERENCES:   p.51

QUESTION TYPE:   True / False

HAS VARIABLES:   False

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.9 – LO: 2-1

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: Analytic

TOPICS:   A Systems View of Project Management

KEYWORDS:   Bloom’s: Knowledge

DATE CREATED:   4/27/2018 3:48 PM

DATE MODIFIED:   4/27/2018 3:48 PM

6. According to the symbolic frame, the most important aspect of any event in an organization is not what actually happened, but what it means.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

RATIONALE:   Feedback: The symbolic frame focuses on symbols and meanings. In this frame, the most important aspect of any event in an organization is not what actually happened, but what it means.

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Easy

REFERENCES:   p.53

QUESTION TYPE:   True / False

HAS VARIABLES:   False

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.10 – LO: 2-2

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: – Comprehension

TOPICS:   Understanding Organizations

KEYWORDS:   Bloom’s: Knowledge

DATE CREATED:   4/27/2018 3:48 PM

DATE MODIFIED:   4/27/2018 3:48 PM

7. Most colleges and universities have very strong functional organizations.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

RATIONALE:   Feedback: most colleges and universities have very strong functional organizations. Only faculty members in the business department teach business courses; faculty in the history department teach history; faculty in the art department teach art, and so on.

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Easy

REFERENCES:   p.54

QUESTION TYPE:   True / False

HAS VARIABLES:   False

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.10 – LO: 2-2

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: – Comprehension

TOPICS:   Understanding Organizations

KEYWORDS:   Bloom’s: Knowledge

DATE CREATED:   4/27/2018 3:48 PM

DATE MODIFIED:   5/7/2018 7:31 PM

8. An organization that uses a project organizational structure earns their revenue primarily from performing projects for other groups under contract.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

RATIONALE:   Feedback: A project organizational structure is hierarchical, but instead of functional managers or vice presidents reporting to the CEO, program managers report to the CEO. Their staffs have a variety of skills needed to complete the projects within their programs. An organization that uses this structure earns its revenue primarily from performing projects for other groups under contract.

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Easy

REFERENCES:   p.54

QUESTION TYPE:   True / False

HAS VARIABLES:   False

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.10 – LO: 2-2

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: – Comprehension

TOPICS:   Understanding Organizations

KEYWORDS:   Bloom’s: Knowledge

DATE CREATED:   4/27/2018 3:48 PM

DATE MODIFIED:   4/27/2018 3:48 PM

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank For Information Systems For Business An Experiential Approach 1st Edition By Craig Van

$20.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download
  • ISBN-10 ‏ : ‎ 9780470903728
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0470903728

Test Bank For Information Technology Project Management 9e Kathy Schwalbe

$35.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 0357511182 l ISBN-13: 9780357511183

Test Bank For Information Systems 5th Edition By Baltzan

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN10: 1259924912, ISBN13: 9781259924910

Test Bank For Information Systems Today 7th Edition by Valacich

$20.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10 ‏ : ‎ 0133940470 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0133940473 Edition 7th Edition Author Valacich Copyright 2016

Test bank for Information Systems Today Managing the Digital World 8th Edition

$15.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13:9780134606477

 

 

Product has been added to your cart