Test Bank For Information Technology For Managers 2nd Edition By by George Reynolds

Digital item No Waiting Time Instant Download

ISBN: 9781305389830

In Stock

$20.00

Compare
SKU:00078600080

Test Bank For Information Technology For Managers 2nd Edition By by George Reynolds

CHAPTER 1 – MANAGERS: KEY TO INFORMATION TECHNOLOGY RESULTS

MULTIPLE CHOICE

1. The scope of the project, the data captured, and the usability of new information technology systems are some of the decisions taken by:

a. software developers.

b. managers.

c. software testers.

d. network administrators.

ANS: B

RATIONALE: Managers, working in conjunction with information technology (IT) specialists, must make many decisions when implementing a new IT solution, including how broad the project will be in scope, what data to capture, how databases and applications should be tailored, what information will flow from the systems and to whom, and, most importantly, how people will use the system to make a difference.

2. What approach should be followed by managers to ensure that information technology innovations pay off?

a. Linguistic

b. Holistic

c. Relativistic

d. Imperialistic

ANS: B

RATIONALE: Managers are the key to ensuring that information technology innovations pay off; they must lead a holistic approach that includes encouraging the acceptance of change, addressing changes in business processes and organizational structure, establishing new employee roles and expectations, and creating new measurement and reward systems.

3.  _____ includes all tools that capture, store, process, exchange, and use information.

a. Information technology

b. Information hierarchy

c. Information board

d. Information broadcast

ANS: A

RATIONALE: Information technology includes all tools that capture, store, process, exchange, and use information. The field of information technology includes computer hardware, such as mainframe computers, servers, desktops, laptops, tablets, and smartphones; software, such as operating systems and applications for performing various functions; networks and related equipment, such as modems, routers, and switches; and databases for storing important data.

4. The set of information technology (IT) hardware, software, and networks in an organization is called its _____.

a. IT organization

b. IT hierarchy

c. IT infrastructure

d. IT board

ANS: C

RATIONALE: An organization’s defined set of information technology (IT) hardware, software, and networks is called its IT infrastructure. An organization’s IT infrastructure must be integrated with employees and procedures to build, operate, and support information systems that enable a firm to meet its fundamental objectives.

5. Which of the following information technologies (IT) include information systems that improve the productivity of individual users in performing stand-alone tasks? 

a. Enterprise IT

b. Personal IT

c. Group IT

d. Prototype IT

ANS: B

RATIONALE: Personal information technology (IT) includes information systems that improve the productivity of individual users in performing stand-alone tasks. Examples include personal productivity software such as word processing, presentation, and spreadsheet software; decision support systems, and online learning systems.

6. Rapidstudy, an online platform, is used to enhance the learning capabilities of students. This is an example of:

a. personal information technology.

b. enterprise information technology.

c. group information technology.

d. prototype information technology.

ANS: A

RATIONALE: Personal information technology includes information systems that improve the productivity of individual users in performing stand-alone tasks. Examples include personal productivity software such as word processing, presentation, and spreadsheet software; decision support systems, and online learning systems.

7. Which of the following information systems employ an analytic model to help users gain insights into a problem situation, examine alternate solutions, and recommend an appropriate course of action?

a. A word processing software

b. A decision support system

c. A spreadsheet software

d. A web conferencing system

ANS: B

RATIONALE: A decision support system (DSS) employs analytic models to help users gain insights into a problem situation, examine alternative solutions, and recommend an appropriate course of action. For example, VisualDx is a clinical decision support system that provides instant access to concise disease information and high-quality medical images.

8. VisualDX provides instant access to concise disease information and high-quality medical images. This is an example of:

a. word processing system.

b. interorganizational information system.

c. decision support system.

d. online learning system.

ANS: C

RATIONALE: A decision support system (DSS) employs analytic models to help users gain insights into a problem situation, examine alternative solutions, and recommend an appropriate course of action. For example, VisualDx is a clinical decision support system that provides instant access to concise disease information and high-quality medical images.

9. Hypermedia, podcasts, and Webcasts are the techniques used in:

a. decision enabled systems.

b. product lifecycle systems.

c. transaction processing systems.

d. online learning systems.

ANS: D

RATIONALE: Online learning systems encompass a number of computer-enhanced learning techniques, including computer-based simulations, multimedia disks, Web-based learning materials, hypermedia, podcasts, and Webcasts.

10. Which of the following best describes a group information technology information system?

a. It includes information systems that improve the productivity of individual users in performing stand-alone tasks.

b. It includes information systems that organizations use to define structured interactions with external customers.

c. It includes information systems that improve communications and support collaboration among members of a project.

d. It includes information systems that organizations use to define structured interactions among their employees and suppliers.

ANS: C

RATIONALE: Group information technology includes information systems that improve communications and support collaboration among the members of a workgroup. Examples include the use of Web conferencing, wikis, and electronic corporate directories.

11. Web conferencing and electronic corporate directories are examples of:

a. personal information technologies.

b. group information technologies.

c. process information technology.

d. prototype information technology.

ANS: B

RATIONALE: Group information technology (IT) includes information systems that improve communications and support collaboration among members of a workgroup. Examples include the use of Web conferencing, wikis, and electronic corporate directories.

12. Which of the following is an example of a personal information technology system?

a. Project management software

b. Instant messaging service

c. Transaction processing system

d. Decision support system

ANS: D

RATIONALE: Personal information technology includes information systems that improve the productivity of individual users in performing stand-alone tasks. Examples include personal productivity software such as word processing, presentation, and spreadsheet software; decision support systems, and online learning systems.

13. Which of the following uses information technology to conduct meetings or presentations via the Internet?

a. Web conferencing

b. Really simple syndication feed

c. Podcast

d. Electronic bulletin board

ANS: A

RATIONALE: Web conferencing uses information technology to conduct meetings or presentations in which participants are connected via the Internet. Screen sharing is the most basic form of Web conference—each participant sees whatever is on the presenter’s screen, be it a spreadsheet, legal document, artwork, or blueprint.

14. Which of the following is the most basic form of Web conferencing?

a. Podcasting

b. Network sharing

c. Webinar

d. Screen sharing

ANS: D

RATIONALE: Web conferencing uses information technology to conduct meetings or presentations in which participants are connected via the Internet. Screen sharing is the most basic form of Web conference—each participant sees whatever is on the presenter’s screen, be it a spreadsheet, legal document, artwork, or blueprint.

15. In _____, the audio and video information is shown from the presenter to participants.

a. screen sharing

b. network sharing

c. Webcasting

d. podcasting

ANS: C

RATIONALE: Web conferencing uses information technology to conduct meetings or presentations in which participants are connected via the Internet. Another form of Web conferencing is Webcasting, in which audio and video information is broadcast from the presenter to participants.

16. Which of the following is true of a Webinar?

a. It automatically delivers to subscribers the updated posts from their favorite blogs with limited one-way communication.

b. It is a live Internet presentation that supports interactive communications between the presenter and the audience.

c. It provides a set of tools to report project status.

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank For Information Systems For Business An Experiential Approach 1st Edition By Craig Van

$20.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download
  • ISBN-10 ‏ : ‎ 9780470903728
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0470903728

Test Bank For Information Technology Project Management 9e Kathy Schwalbe

$35.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 0357511182 l ISBN-13: 9780357511183

Test Bank For Information Systems 5th Edition By Baltzan

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN10: 1259924912, ISBN13: 9781259924910

Test Bank For Information Systems Today 7th Edition by Valacich

$20.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10 ‏ : ‎ 0133940470 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0133940473 Edition 7th Edition Author Valacich Copyright 2016

Test bank for Information Systems Today Managing the Digital World 8th Edition

$15.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13:9780134606477

 

 

Product has been added to your cart