Test Bank For Anatomy & Physiology 8th Edition by Kevin T. Patton, Gary A. Thibodeau

Our Test Bank for Anatomy & Physiology 8th Edition by Kevin T. Patton, Gary A. Thibodeau contains thousands of practice questions and answers to help you prepare for your upcoming exam. These comprehensive materials cover all of the core concepts in detail, so you can be confident that you’ll be well-prepared for whatever topics are on the test.

In addition, our Test Bank includes detailed answer explanations for each question, so you can better understand the material and learn from your mistakes. With our Test Bank, you can be sure that you’re getting the best possible preparation for your upcoming exam. Order now and get started studying today!

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-13: 978-0323083577 ISBN-10: 0323083579

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $22.00.

Compare
SKU:000786000410

Test Bank For Anatomy & Physiology 8th Edition by Kevin T. Patton, Gary A. Thibodeau

Patton: Anatomy and Physiology, 8th Edition Chapter 02-A: The Chemical Basis of Life

Test Bank

TRUE/FALSE

1. Biochemistry involves the chemical makeup of living organisms and the underlying process of life activities.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 34

TOP: Introduction

2.The number of protons in the nucleus of an atom determines its atomic mass.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 36

TOP: Atomic Number and Atomic Mass

3.The positively charged electrons are found in clouds outside the nucleus of an atom.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 36

TOP:Atomic Structure

4.Two shared pairs of electrons represent a single covalent bond.

ANS: F DIF: Application REF: Page 39 TOP: Covalent Bonds

5.The digestion of food is an example of a decomposition reaction.

ANS:TDIF:ApplicationREF:Page 41

TOP:Chemical Reactions

6.The number and arrangement of electrons orbiting in an atom’s outer shell determine its chemical activity.

ANS: T DIF: Application REF: Page 37 TOP: Energy Levels

7.An atom is chemically inert if its outermost shell has two pairs of electrons.

ANS: F DIF: Application REF: Page 37 TOP: Energy Levels

8.An isotope of an element contains the same number of neutrons but different numbers of protons.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 37

TOP: Isotopes

9.Electrovalent and ionic bonds are the same.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 38

TOP: Ionic Bonds

10.Radiation results from the breaking apart of the nucleus of an atom.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 38

TOP:Radioactivity

11.Radioactivity can cause an atom of one element to change to that of another element.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 38

TOP:Radioactivity

12.Gamma radiation has less mass than alpha or beta radiation.

ANS: T DIF: Application REF: Page 38 TOP: Radioactivity

13.A substance that resists changes in pH when acids or bases are added is called a buffer.

ANS: T DIF: Application REF: Page 45 TOP: Buffers

14.The chemical reaction of an acid with a base will produce a salt and water.

ANS: T DIF: Application REF: Page 45 TOP: Salts

15.Water acts as a very effective solvent.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 43

TOP: Water

16.Electrolytes include acids, bases, and salts.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 44

TOP: Electrolytes

17.By definition, inorganic compounds do not contain carbon.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 42

TOP: Organic and Inorganic Compounds

18.Electrolytes are characterized by having either a positive or a negative charge.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 44

TOP: Electrolytes

19.Acids are electrolytes that produce OH+ ions.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 44

TOP: Acids

20.pH is the negative logarithm of the hydrogen ion concentration.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 44

TOP:The pH Scale

21.Proteins are the most abundant of the carbon-containing compounds in the body.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 51

TOP: Proteins

22.Glycogen and starch are both examples of polysaccharides.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 46

TOP: Disaccharides and Polysaccharides

23.There are a total of 21 essential amino acids.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 52

TOP:Amino Acids

24.Steroids are often called tissue hormones.

ANS: F DIF: Synthesis REF: Page 50 TOP: Steroids

25.DNA molecules are the largest molecules in the body.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 56

TOP:Nucleic Acids

26.Adenine and thymine are referred to as purine bases, which are important constituents of a DNA molecule.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 56

TOP:Nucleic Acids

27.Metabolism includes the processes of both anabolism and catabolism.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 41

TOP: Metabolism

28.The ability of proteins to perform their function depends on their shape.

ANS:TDIF:ApplicationREF:Page 54

TOP: Levels of Protein Structure

29.Enzymes are proteins that function by the lock-and-key theory.

ANS:TDIF:SynthesisREF:Page 54

TOP: Levels of Protein Structure

30.ATP is broken down in an anabolic reaction.

ANS:FDIF:ApplicationREF:Page 41|Page 42

TOP: Catabolism

31.Catabolism and anabolism are major types of metabolic activity.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 41

TOP: Metabolism

32.Sodium chloride is an example of an ionic bond.

ANS: T DIF: Application REF: Page 38 TOP: Ionic Bonds

33.The digestion of food is an example of a synthesis reaction.

ANS:FDIF:SynthesisREF:Page 40

TOP:Chemical Reactions

34.The pH scale indicates the degree of acidity or alkalinity of a solution.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 44

TOP:Acids and Bases

35.Litmus paper will turn red in the presence of a base.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 44

TOP:Acids and Bases

36.High-density lipoprotein (HDL) is also called the “bad” cholesterol.

ANS:FDIF:ApplicationREF:Page 51 (Box 2-2)

TOP:Blood Lipoproteins

37.The nonessential amino acids cannot be produced from the other amino acids or from simple organic molecules.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 52

TOP:Amino Acids

38.The atomic mass of an atom is equal to the number of protons plus the number of neutrons.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 36

TOP: Atomic Number and Atomic Mass

39.The mass of a proton is almost exactly equal to the mass of an electron.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 36

TOP: Atomic Number and Atomic Mass

40.Hydrogen will react with other atoms to get 8 electrons in its outer energy level.

ANS: F DIF: Application REF: Page 37 TOP: Energy Levels

41.A double covalent bond involves the sharing of 2 electrons.

ANS: F DIF: Application REF: Page 39 TOP: Covalent Bonds

42.Synthesis reactions release energy for use by the cell.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 40

TOP:Chemical Reactions

43.Electrolytes dissociate to form ions.

ANS: T DIF: Application REF: Page 44 TOP: Electrolytes

44.As the hydrogen ion concentration increases, the pH value increases.

ANS: F DIF: Application REF: Page 44 TOP: Acids and Bases

45.Sugars and starches are both considered to be carbohydrates.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 46

TOP:Carbohydrates

46.Glucose is a hexose and ribose is a pentose.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 46

TOP:Carbohydrates

47.Nonessential amino acids are rarely used in the making of proteins in the human body.

ANS: F DIF: Application REF: Page 52 TOP: Amino Acids

48.Fats, steroids, and prostaglandins are all considered lipids.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 48

TOP: Lipids

49.Fats are composed of three fatty acids joined to a molecule of glycerol.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 48

TOP:Triglycerides or Fats

50.Saturated fats are more likely than unsaturated fats to be liquid at room temperature.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 48

TOP:Triglycerides or Fats

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Anatomy and Physiology The Unity of Form Function 9th Edition Saladin Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 29 Format: PDF ISBN-13: ‎978-1260256000 ISBN-10: ‎1260256006 Author: Kenneth Saladin Publisher: ‎MG. Hill; 9th edition

Visual Anatomy & Physiology 3E By Martini - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $19.50.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN: 9780134394695 | 9780134454658 0134454650 | 9780134511191 | 0134511190 Edition :3rd Edition Author :Martini Copyright: 2018 Publisher: Pearson

Test Bank For Pilbeams Mechanical Ventilation 5th Edition By Cairo

Original price was: $55.00.Current price is: $10.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN 10: 0323072070 / ISBN 13: 9780323072076

Understanding Anatomy & Physiology 3rd Edition Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $23.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 25 Format: PDF ISBN-13:978-0803676459 ISBN-10: 080367645X Publisher: ‎ FA Davis Author: Gale Sloan Thompson

Test Bank For Anatomy And Physiology 9th Edition by Marieb

Original price was: $55.00.Current price is: $22.00.
(0 Reviews)
Test Bank For Anatomy And Physiology 9th Edition by Marieb is a comprehensive resource that covers all the essential content needed to ace your next exam. This Test Bank provides you with practice questions and detailed answer explanations for every chapter in the book, ensuring that you are fully prepared for even the most challenging questions on the test. In addition, the Test Bank also includes a diagnostic test to help you identify any areas where you may need additional review. With its comprehensive coverage and high-quality content, the Test Bank For Anatomy And Physiology 9th Edition by Marieb is an essential tool for any student striving for success in their coursework. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0321802187 ISBN-10: 0321802187

Test Bank For Anatomy & Physiology 8th Edition by Kevin T. Patton, Gary A. Thibodeau

Original price was: $55.00.Current price is: $22.00.
(0 Reviews)
Our Test Bank for Anatomy & Physiology 8th Edition by Kevin T. Patton, Gary A. Thibodeau contains thousands of practice questions and answers to help you prepare for your upcoming exam. These comprehensive materials cover all of the core concepts in detail, so you can be confident that you'll be well-prepared for whatever topics are on the test. In addition, our Test Bank includes detailed answer explanations for each question, so you can better understand the material and learn from your mistakes. With our Test Bank, you can be sure that you're getting the best possible preparation for your upcoming exam. Order now and get started studying today! Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0323083577 ISBN-10: 0323083579

Test Bank For Anatomy & Physiology An Integrative Approach 3rd Edtion By Michael McKinley

Original price was: $55.00.Current price is: $22.00.
(0 Reviews)
Test Bank for Anatomy & Physiology An Integrative Approach 3rd Edtion By Michael McKinley is available online. Test banks are a great resource for students who want to get the most out of their course. Test banks provide practice questions and answers for exams and quizzes. Test Bank for Anatomy & Physiology An Integrative Approach 3rd Edtion By Michael McKinley covers all of the topics in the course, so it is a great resource for students who want to be prepared for their exams. Test banks are a great way to study for exams, and they can also be used for review after the exam. Test Bank for Anatomy & Physiology An Integrative Approach 3rd Edtion By Michael McKinley is a great resource for any student who wants to get the most out of their course. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1260084701 ISBN-13: 978-1260084702

 

 

Product has been added to your cart