Test Bank For Anatomy And Physiology 9th Edition by Marieb

Test Bank For Anatomy And Physiology 9th Edition by Marieb is a comprehensive resource that covers all the essential content needed to ace your next exam. This Test Bank provides you with practice questions and detailed answer explanations for every chapter in the book, ensuring that you are fully prepared for even the most challenging questions on the test.

In addition, the Test Bank also includes a diagnostic test to help you identify any areas where you may need additional review. With its comprehensive coverage and high-quality content, the Test Bank For Anatomy And Physiology 9th Edition by Marieb is an essential tool for any student striving for success in their coursework.

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-13: 978-0321802187 ISBN-10: 0321802187

In Stock

$22.00

Compare
SKU:000786000417

Test Bank For Anatomy And Physiology 9th Edition by Marieb

Patton: Anatomy and Physiology, 9th Edition Chapter 03: Chemical Basis of Life

Test Bank

MULTIPLE CHOICE

1. Which of the following represents a trace element in the body?

a. Sulfur

b. Chlorine

c. Iron

d. Phosphorus

ANS: C 

DIF: Memorization   

REF: 

TOP: Basic Chemistry 

2. The kind of element is determined by the number of:

a. protons.

b. neutrons.

c. mesotrons.

d. electrons.

ANS: A 

DIF: Application 

REF: 

TOP: Atomic Number and Mass Number  

3. Atomic weight is determined by the number of:

a. protons and electrons.

b. neutrons and electrons.

c. neutrons, protons, and electrons.

d. protons and neutrons.

ANS: D 

DIF: Application 

REF: 

TOP: Atomic Number and Mass Number  

4. Carbon has an atomic number of 6. The number of electrons found in the first shell is:

a. two.

b. four.

c. six.

d. eight.

ANS: A 

DIF: Application 

REF: 

TOP: Energy Levels

5. The atomic number of carbon is 6. How many unpaired electrons are in its outer shell?

a. Two

b. Three

c. Four

d. Five

ANS: C 

DIF: Application 

REF: 

TOP: Energy Levels

6. A negatively charged subatomic particle that moves around the nucleus is a(n):

a. orbital.

b. proton.

c. neutron.

d. electron.

ANS: D 

DIF: Memorization   

REF: 

TOP: Atomic Structure 

7. When atoms combine, they may gain, lose, or share:

a. electrons.

b. protons.

c. neutrons.

d. nuclei.

ANS: A 

DIF: Application 

REF: 

TOP: Attraction Between Atoms

8. An ionic bond is formed by:

a. two or more positive ions combining.

b. two or more negative ions combining.

c. a positive and a negative ion attracting each other.

d. sharing of a pair of electrons.

ANS: C 

DIF: Application 

REF: 

TOP: Ionic Bonds

9. An example of an element would be:

a. Ne.

b. CO2.

c. C6H12O6.

d. H2O.

ANS: A 

DIF: Application 

REF: 

TOP: Elements and Compounds

10. An isotope of an element contains different numbers of ____ from other atoms of the same element.

a. electrons

b. protons

c. neutrons

d. both protons and neutrons

ANS: C 

DIF: Application 

REF: 

TOP: Isotopes

11. Which of the following elements is least likely to combine with another element?

a. Hydrogen

b. Helium

c. Oxygen

d. Carbon

ANS: B 

DIF: Synthesis 

REF: 

TOP: Attraction Between Atoms—Chemical Bonds 

12. The hydrogen isotope tritium consists of:

a. one proton.

b. one proton and one neutron.

c. two protons and one neutron.

d. one proton and two neutrons.

ANS: D 

DIF: Application 

REF: 

TOP: Isotopes

13. Which of the following bonds are the weakest?

a. Ionic 

b. Hydrogen 

c. Electrovalent 

d. Covalent 

ANS: B 

DIF: Memorization   

REF: 

TOP: Hydrogen Bonds 

14. The type of reaction in which substances are combined to form more complex substances is called a(n) _____ reaction.

a. reversible 

b. exchange 

c. synthesis 

d. decomposition 

ANS: C 

DIF: Memorization   

REF: 

TOP: Chemical Reactions 

15. The process of the digestion of food is an example of which type of reaction?

a. Synthesis

b. Decomposition

c. Exchange

d. Reversible

ANS: B 

DIF: Application 

REF: 

TOP: Chemical Reactions 

16. Substances that accept hydrogen ions are called:

a. acids.

b. bases.

c. buffers.

d. salts.

ANS: B 

DIF: Memorization   

REF: 

TOP: Bases

17. Acids:

a. are proton donors.

b. taste sour.

c. release hydrogen ions in an aqueous solution.

d. All of the above are true of acids.

ANS: D 

DIF: Synthesis 

REF: 

TOP: Acids

18. A solution that contains a greater concentration of hydroxide ions (OH) than hydrogen ions (H+) is a(n) _____ solution.

a. acidic 

b. alkaline (basic) 

c. neutral 

d. Not enough information is given to determine the character of the solution.

ANS: B 

DIF: Application 

REF: 

TOP: Bases

19. In the presence of a base, red litmus paper will:

a. stay red.

b. turn blue.

c. turn green.

d. turn yellow.

ANS: B 

DIF: Memorization   

REF: 

TOP: Acids and Bases 

20. The most abundant and important compound(s) in the body is(are):

a. air.

b. water.

c. proteins.

d. nucleic acids.

ANS: B 

DIF: Memorization   

REF: 

TOP: Water

21. Approximately what percentage of body weight is water?

a. 40%

b. 50%

c. 60%

d. 70%

ANS: D 

DIF: Memorization   

REF: 

TOP: Water

22. AB + CD  AD + CB is an example of a(n) _____ reaction.

a. synthesis 

b. exchange 

c. decomposition 

d. reversible 

ANS: B 

DIF: Application 

REF: 

TOP: Chemical Reactions 

23. Which of the following represents properties of water?

a. High specific heat

b. High heat of vaporization

c. Strong polarity

d. All of the above

ANS: D 

DIF: Synthesis 

REF: 

TOP: Properties of Water 

24. The approximate pH of gastric fluid is:

a. 10.

b. 8.

c. 4.

d. 2.

ANS: D 

DIF: Memorization   

REF: 

TOP: The pH Scale  

25. Which of the following is not one of the major groups of organic substances in the human body?

a. Proteins

b. Salts

c. Lipids

d. Nucleic acids

ANS: B 

DIF: Synthesis 

REF: 

TOP: Organic Molecules 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Compare

Anatomy and Physiology The Unity of Form Function 9th Edition Saladin Test Bank

$25.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 29 Format: PDF ISBN-13: ‎978-1260256000 ISBN-10: ‎1260256006 Author: Kenneth Saladin Publisher: ‎MG. Hill; 9th edition
Compare

Visual Anatomy & Physiology 3E By Martini - Test Bank

$19.50
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN: 9780134394695 | 9780134454658 0134454650 | 9780134511191 | 0134511190 Edition :3rd Edition Author :Martini Copyright: 2018 Publisher: Pearson
Compare

Test Bank For Pilbeams Mechanical Ventilation 5th Edition By Cairo

$10.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN 10: 0323072070 / ISBN 13: 9780323072076
Compare

Understanding Anatomy & Physiology 3rd Edition Test Bank

$23.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 25 Format: PDF ISBN-13:978-0803676459 ISBN-10: 080367645X Publisher: ‎ FA Davis Author: Gale Sloan Thompson
Compare

Test Bank For Anatomy And Physiology 9th Edition by Marieb

$22.00
(0 Reviews)
Test Bank For Anatomy And Physiology 9th Edition by Marieb is a comprehensive resource that covers all the essential content needed to ace your next exam. This Test Bank provides you with practice questions and detailed answer explanations for every chapter in the book, ensuring that you are fully prepared for even the most challenging questions on the test. In addition, the Test Bank also includes a diagnostic test to help you identify any areas where you may need additional review. With its comprehensive coverage and high-quality content, the Test Bank For Anatomy And Physiology 9th Edition by Marieb is an essential tool for any student striving for success in their coursework. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0321802187 ISBN-10: 0321802187
Compare

Test Bank For Anatomy & Physiology 8th Edition by Kevin T. Patton, Gary A. Thibodeau

$22.00
(0 Reviews)
Our Test Bank for Anatomy & Physiology 8th Edition by Kevin T. Patton, Gary A. Thibodeau contains thousands of practice questions and answers to help you prepare for your upcoming exam. These comprehensive materials cover all of the core concepts in detail, so you can be confident that you'll be well-prepared for whatever topics are on the test. In addition, our Test Bank includes detailed answer explanations for each question, so you can better understand the material and learn from your mistakes. With our Test Bank, you can be sure that you're getting the best possible preparation for your upcoming exam. Order now and get started studying today! Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0323083577 ISBN-10: 0323083579
Compare

Test Bank For Anatomy & Physiology An Integrative Approach 3rd Edtion By Michael McKinley

$22.00
(0 Reviews)
Test Bank for Anatomy & Physiology An Integrative Approach 3rd Edtion By Michael McKinley is available online. Test banks are a great resource for students who want to get the most out of their course. Test banks provide practice questions and answers for exams and quizzes. Test Bank for Anatomy & Physiology An Integrative Approach 3rd Edtion By Michael McKinley covers all of the topics in the course, so it is a great resource for students who want to be prepared for their exams. Test banks are a great way to study for exams, and they can also be used for review after the exam. Test Bank for Anatomy & Physiology An Integrative Approach 3rd Edtion By Michael McKinley is a great resource for any student who wants to get the most out of their course. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1260084701 ISBN-13: 978-1260084702

 

 

Product has been added to your cart