Test Bank For Anatomy And Physiology 7th Edition By Patton Thibodeau

The Test Bank for Anatomy and Physiology 6th Edition by Elaine N. Marieb provides instructors with a wide range of exam questions that cover all of the key concepts in the book. The test bank includes multiple-choice, short-answer, and essay questions that are carefully crafted to help students master the material.

In addition, the test bank includes an answer key that provides detailed explanations for each question. The Test Bank for Anatomy and Physiology 6th Edition by Elaine N. Marieb is a valuable resource for any instructor who is teaching this course.

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-10: 032305529X ISBN-13: 978-0323055291

In Stock

$25.00

Compare
SKU:000786000414

Test Bank For Anatomy And Physiology 7th Edition By Patton Thibodeau

Patton and Thibodeau: Anatomy & Physiology, 7th Edition

Chapter 2: The Chemical Basis of Life

Test Bank

TRUE/FALSE

1. Biochemistry deals with the chemical makeup of living organisms and the underlying process of life activities.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 34

TOP: Introduction

2.The number of protons in the nucleus of an atom determines its atomic mass.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 36

TOP:Atomic Number and Atomic Weight

3.The positively charged electrons are found in clouds outside the nucleus of an atom.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 36

TOP:Atomic Structure

4.Two shared pairs of electrons represent a single covalent bond.

ANS: F DIF: Application REF: Page 39 TOP: Covalent Bonds

5.The digestion of food is an example of a decomposition reaction.

ANS:TDIF:ApplicationREF:Page 40

TOP:Chemical Reactions

6.The number and arrangement of electrons orbiting in an atom’s outer shell determine its chemical activity.

ANS: T DIF: Application REF: Page 37 TOP: Energy Levels

7.An atom is chemically inert if its outermost shell has two pairs of electrons.

ANS: F DIF: Application REF: Page 37 TOP: Energy Levels

8.An isotope of an element contains the same number of neutrons but different numbers of protons.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 37

TOP: Isotopes

9.Electrovalent and ionic bonds are the same.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 38

TOP: Ionic Bonds

10.Radiation results from the breaking apart of the nucleus of an atom.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 38

TOP:Radioactivity

11.Radioactivity can cause an atom of one element to change to that of another element.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 38

TOP:Radioactivity

12.Ionizing radiation can be cancer-producing.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 38

TOP:Radioactivity

13.A substance that resists changes in pH when acids or bases are added is called a buffer.

ANS: T DIF: Application REF: Page 45 TOP: Buffers

14.The chemical reaction of an acid with a base always produces a salt and water.

ANS: T DIF: Application REF: Page 45 TOP: Salts

15.Water is the universal solvent.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 43

TOP: Water

16.Electrolytes include acids, bases, and salts.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 44

TOP: Electrolytes

17.All inorganic substances are free from carbon.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 42

TOP: Organic and Inorganic Compounds

18.Electrolytes are characterized by having either a positive or a negative charge.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 44

TOP: Electrolytes

19.Acids are electrolytes that produce OH+ ions.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 44

TOP: Acids

20.pH stands for the negative logarithm of the hydrogen ion concentration.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 44

TOP:The pH Scale

21.Proteins are the most abundant of the carbon-containing compounds in the body.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 52

TOP: Proteins

22.Glycogen and starch are both examples of polysaccharides.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 48

TOP: Disaccharides and Polysaccharides

23.There are a total of 20 essential amino acids.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 52

TOP:Amino Acids

24.Steroids are often called tissue hormones.

ANS: F DIF: Synthesis REF: Page 50 TOP: Steroids

25.DNA molecules are the largest molecules in the body.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 57

TOP:Nucleic Acids

26.Adenine and thymine are referred to as purine bases, which are important constituents of a DNA molecule.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 57

TOP:Nucleic Acids

27.Metabolism includes the processes of both anabolism and catabolism.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 41

TOP: Metabolism

28.The ability of proteins to perform their function depends on their shape.

ANS:TDIF:ApplicationREF:Page 56

TOP: Levels of Protein Structure

29.Enzymes are proteins that function by the lock-and-key theory.

ANS:TDIF:SynthesisREF:Page 56

TOP: Levels of Protein Structure

30.ATP is broken down in an anabolic reaction.

ANS: F DIF: Application REF: Page 41 TOP: Catabolism

31.Catabolism and anabolism are major types of metabolic activity.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 41

TOP: Metabolism

32.Sodium chloride is an example of an ionic bond.

ANS: T DIF: Application REF: Page 38 TOP: Ionic Bonds

33.The digestion of food is an example of a synthesis reaction.

ANS:FDIF:SynthesisREF:Page 40 | Page 41

TOP:Chemical Reactions

34.The pH scale indicates the degree of acidity or alkalinity of a solution.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 44

TOP:Acids and Bases

35.Litmus paper will turn red in the presence of a base.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 44

TOP:Acids and Bases

36.High-density lipoprotein (HDL) is also called the “bad” cholesterol.

ANS:FDIF:ApplicationREF:Page 51 (Box 2-2)

TOP:Blood Lipoproteins

37.The nonessential amino acids cannot be produced from the other amino acids or from simple organic molecules.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 52

TOP:Amino Acids

38.The atomic weight of an atom is equal to the number of protons plus the number of neutrons.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 36

TOP:Atomic Number and Atomic Weight

39.The mass of a proton is almost exactly equal to the mass of an electron.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 33

TOP:Atomic Number and Atomic Weight

40.Hydrogen will react with other atoms to get 8 electrons in its outer energy level.

ANS: F DIF: Application REF: Page 37 TOP: Energy Levels

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Anatomy and Physiology The Unity of Form Function 9th Edition Saladin Test Bank

$25.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 29 Format: PDF ISBN-13: ‎978-1260256000 ISBN-10: ‎1260256006 Author: Kenneth Saladin Publisher: ‎MG. Hill; 9th edition

Understanding Anatomy & Physiology 3rd Edition Test Bank

$23.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Chapters: 25 Format: PDF ISBN-13:978-0803676459 ISBN-10: 080367645X Publisher: ‎ FA Davis Author: Gale Sloan Thompson

Test Bank For Hole’s Human Anatomy And Physiology, 14th Edition

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download By: David N. Shier Dr., Jackie L. Butler, Ricki Lewis Dr. Publisher: McGraw Hill ISBN-10: 0078024293 ISBN-13: 9780078024290

Test Bank For Pilbeams Mechanical Ventilation 5th Edition By Cairo

$10.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN 10: 0323072070 / ISBN 13: 9780323072076

Test Bank For Anatomy & Physiology 8th Edition by Kevin T. Patton, Gary A. Thibodeau

$22.00
(0 Reviews)
Our Test Bank for Anatomy & Physiology 8th Edition by Kevin T. Patton, Gary A. Thibodeau contains thousands of practice questions and answers to help you prepare for your upcoming exam. These comprehensive materials cover all of the core concepts in detail, so you can be confident that you'll be well-prepared for whatever topics are on the test. In addition, our Test Bank includes detailed answer explanations for each question, so you can better understand the material and learn from your mistakes. With our Test Bank, you can be sure that you're getting the best possible preparation for your upcoming exam. Order now and get started studying today! Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0323083577 ISBN-10: 0323083579

Test Bank for Anatomy & Physiology The Unity of Form and Function 8th Edition by Saladin, Kenneth S

$22.00
(0 Reviews)
Test Bank for Anatomy & Physiology The Unity of Form and Function 8th Edition by Saladin, Kenneth S is a digital supplement designed to help you improve your understanding of the material covered in the textbook. Test banks typically include multiple choice, short answer, and essay questions. The Test Bank for Anatomy & Physiology The Unity of Form and Function 8th Edition by Saladin, Kenneth S can be used to create practice quizzes and tests, as well as to improve your understanding of the material. In addition, the Test Bank for Anatomy & Physiology The Unity of Form and Function 8th Edition by Saladin, Kenneth S can be used to prepare for exams. Test banks are an essential tool for any student who wants to succeed in their coursework. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1259277726 ISBN-10: 1259277720

Visual Anatomy & Physiology 3E By Martini - Test Bank

$19.50
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN: 9780134394695 | 9780134454658 0134454650 | 9780134511191 | 0134511190 Edition :3rd Edition Author :Martini Copyright: 2018 Publisher: Pearson

 

 

Product has been added to your cart