Test Bank For An Introduction to the History of Psychology 7th Edition by B. R. Hergenhahn

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-13: 978-1133958093 ISBN-10: 1133958095

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.

Compare
SKU:000786000403

Test Bank For An Introduction to the History of Psychology 7th Edition by B. R. Hergenhahn

Chapter_03

Multiple Choice

1. Events following the death of Aristotle created a situation in which people sought:​

  a.  ​answers to questions concerning problems of everyday living

  b.  ​the first principles or universals that underlie physical reality

  c.  ​philosophical certainty

  d.  ​a solution to Zeno’s paradox

ANSWER:   a

DIFFICULTY:   factual

REFERENCES:   Prologue

2. The main target of skepticism was dogmatism. A dogmatist is anyone who:​

  a.  ​equates essences with verbal definitions

  b.  ​confuses names with real things

  c.  ​claims to have arrived at an indisputable truth

  d.  ​lives a life of excess instead of moderation

ANSWER:   c

DIFFICULTY:   factual

REFERENCES:   After Aristotle

3. In general, ____ promotes a suspension of belief in anything and ____ promotes a retreat from society.​

  a.  ​cynicism; skepticism

  b.  ​skepticism; cynicism

  c.  ​epicureans; stoics

  d.  ​stoics; epicureans

ANSWER:   b

DIFFICULTY:   factual

REFERENCES:   After Aristotle

4. The Skeptics suggested that by ____, one could avoid the frustration of being wrong.​

  a.  ​arriving at one’s beliefs very carefully

  b.  ​believing only in ideas held by the majority of people

  c.  ​following one’s own natural impulses

  d.  ​not believing in anything

ANSWER:   d

DIFFICULTY:   conceptual

REFERENCES:   After Aristotle

5. What did the Skeptics use as their guide(s) for living?​

  a.  ​philosophical truth, feelings, and convention

  b.  ​philosophical truth, sensations, and convention

  c.  ​sensations, feelings, and philosophical truth

  d.  ​sensations, feelings, and convention

ANSWER:   d

DIFFICULTY:   factual

REFERENCES:   After Aristotle

6. Which statement is most consistent with a Cynic’s point of view?​

  a.  ​People need rules and regulations by which to live their lives.

  b.  ​Anything natural is good.

  c.  ​Courage in the face of adversity is the highest virtue.

  d.  ​The only things worth living for are patriotism, sacrifices for others, and devotion to a common cause.

ANSWER:   b

DIFFICULTY:   applied

REFERENCES:   After Aristotle

7. Who was given the nickname “Cynic,” and lived a self-sufficient, publicly outrageous life?​

  a.  ​Antisthenes

  b.  ​Gorgias

  c.  ​Diogenes

  d.  ​Epicurus

ANSWER:   c

DIFFICULTY:   factual

REFERENCES:   After Aristotle

8. Who preferred naturalistic explanations to supernatural ones and earned the title, “Destroyer of Religion”?​

  a.  ​Antisthenes

  b.  ​Gorgias

  c.  ​Diogenes

  d.  ​Epicurus

ANSWER:   d

DIFFICULTY:   factual

REFERENCES:   After Aristotle

9. Hedonism, according to Epicurus, is:​

  a.  ​pleasure in having one’s basic needs satisfied and avoiding pain

  b.  ​avoiding pain at all costs

  c.  ​seeking extreme pleasure

  d.  ​attaining a relationship with a higher power

ANSWER:   a

DIFFICULTY:   conceptual

REFERENCES:   After Aristotle

10. ​For the ____, courage in the face of danger was considered the highest virtue.

  a.  ​Neoplatonist

  b.  ​Epicurean

  c.  ​Stoic

  d.  ​Cynic

ANSWER:   c

DIFFICULTY:   factual

REFERENCES:   Philosophy in Rome

11. For the Stoics, the basic moral choice a person makes is:​

  a.  ​to act or not to act in accordance with nature’s plan

  b.  ​to live or not to live in accordance with God’s will

  c.  ​to seek pleasure or to avoid pain

  d.  ​to follow one’s personal impulses or to conform to society’s values

ANSWER:   a

DIFFICULTY:   conceptual

REFERENCES:   Philosophy in Rome

12. Neoplatonism is a philosophy that emphasized the most ____ aspects of Plato’s philosophy.​

  a.  ​empirical

  b.  ​empathetic

  c.  ​rational

  d.  ​mystical

ANSWER:   d

DIFFICULTY:   conceptual

REFERENCES:   Philosophy in Rome

NOTES:   new

13. According to Philo, the way to true knowledge is by:​

  a.  ​introspection of the innate truth

  b.  ​a purified, passive mind receiving divine illumination

  c.  ​engaging in active reason

  d.  ​combining empirical observation with rational deliberation

ANSWER:   b

DIFFICULTY:   conceptual

REFERENCES:   Philosophy in Rome

14. Turning away from the empirical world and entering a union with the eternal things that dwell beyond the world of the flesh was characteristic of the good life for:​

  a.  ​Zeno of Citium

  b.  ​Epicurus

  c.  ​Diogenes

  d.  ​Plotinus

ANSWER:   d

DIFFICULTY:   factual

REFERENCES:   Philosophy in Rome

15. The religion in which individuals are caught in an eternal struggle between wisdom and correctness as well as ignorance and evil is called:​

  a.  ​Vedantism

  b.  ​mystery religions

  c.  ​Zoroastrianism

  d.  ​cult of Mithras

ANSWER:   c

DIFFICULTY:   factual

REFERENCES:   Emphasis on Spirit

16. Jesus can be best thought of as a(n):​

  a.  ​philosopher with a focus on God

  b.  ​empathetic ruler

  c.  ​complex man with multifaceted goals

  d.  ​simple man with focused goals

ANSWER:   d

DIFFICULTY:   applied

REFERENCES:   Emphasis on Spirit

NOTES:   new

17. Which of the following did St. Paul add to the Judaic tradition?​

  a.  ​One God created the universe.

  b.  ​God is omniscient, omnipresent, and omnipotent.

  c.  ​Hymans fell from a state of grace in the Garden of Eden.

  d.  ​God sacrificed his son to atone for our shared transgression, otherwise known as original sin, which allows humans to reunite with God.

ANSWER:   d

DIFFICULTY:   conceptual

REFERENCES:   Emphasis on Spirit

18. The fact that St. Paul valued ____ would have been abhorrent to most Greek philosophers.​

  a.  ​faith above reason

  b.  ​reason above faith

  c.  ​intuition above empirical observation

  d.  ​Epicureanism above Stoicism

ANSWER:   a

DIFFICULTY:   applied

REFERENCES:   Emphasis on Spirit

19. Largely due to this man’s efforts, Christianity was defined by a single set of beliefs and documents.​

  a.  ​Constantine

  b.  ​St. Augustine

  c.  ​Thomas Aquinas

  d.  ​St. Paul

ANSWER:   a

DIFFICULTY:   factual

REFERENCES:   Emphasis on Spirit

20. What concerns were held by both St. Augustine and St. Jerome?​

  a.  ​The question of fate or free will

  b.  ​The influence that pagan philosophies held over Christians

  c.  ​The reconciliation of faith and reason

  d.  ​The quest for salvation by choosing good over evil

ANSWER:   b

DIFFICULTY:   conceptual

REFERENCES:   Emphasis on Spirit

NOTES:   new

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Abnormal Child Psychology 7th Edition Mash Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $22.50.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Edition:7 Genres:Health, Medical, Hospital, Fitness, Science, Psychology Author : Eric J. Mash, David A. Wolfe Publisher: Cengage Higher Education ISBN:1337624268 ISBN :9781337624268y

Test Bank For Abnormal Psychology 8Th Edition By Susan Nolen

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1260500189 ISBN-10: 1260500187

Writing for Psychology International Edition 4th Edition by Mark L. Mitchell - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download

Test Bank For Personality Psychology Domains of Knowledge About Human Nature 6th Edition by Randy Larsen

Original price was: $55.00.Current price is: $27.00.
(0 Reviews)
Test Bank for Personality Psychology Domains of Knowledge about Human Nature 6th Edition by Randy Larsen provides students with a comprehensive guide to the material covered in the course. The Test Bank includes questions on all topics covered in the textbook, as well as essay questions and multiple-choice questions. In addition, the Test Bank includes a glossary of key terms, making it an invaluable resource for students preparing for exams. Test Bank for Personality Psychology Domains of Knowledge about Human Nature 6th Edition by Randy Larsen is an essential tool for any student taking the course. It provides a thorough review of all the material covered in the course and will help students prepare for their exams. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN10: 1259870499 ISBN13: 9781259870491

Test Bank for Abnormal Psychology, 14th Edition By Ann M. Kring, Sheri L. Johnson

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN: 9781119395232

Test Bank for Psychology Themes and Variations 10th Edition by Weiten

Original price was: $55.00.Current price is: $19.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1305498208, ISBN-13: 9781305498204 Author: by Wayne Weiten Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning

What is Psychology Foundations, Applications, And Integration 3rd Edition by Ellen E. Pastorino - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN 10: 1305700872 ISBN 13: 9781305700871 Publisher: Cengage Learning, 2015 Authors: Ellen E. Pastorino Susann M Doyle-Portillo Edition:3RD

 

 

Product has been added to your cart