Test Bank For An Introduction to Policing 8th Edition by John S. Dempsey

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-13: 978-1305767430 ISBN-10: 1285862732

In Stock

$30.00

Compare
SKU:000786000401

Test Bank For An Introduction to Policing 8th Edition by John S. Dempsey

True / False

1. Most police management experts say the span of control in a police department should be one supervisor to every 11 to 15 officers of a lower rank.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

POINTS:   1

REFERENCES:   Organizing the Department: Managerial Concepts

LEARNING OBJECTIVES:   INPO.DEMP.16.03.01 – Identify the major managerial concepts that must be considered when organizing a police department

KEYWORDS:   Bloom’s: Remembering

2. Most government employees at the federal, state, and local levels are managed by a civil service system.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   Alternative Organizational Models and Structures

LEARNING OBJECTIVES:   INPO.DEMP.16.03.01 – Identify the major managerial concepts that must be considered when organizing a police department

KEYWORDS:   Bloom’s: Remembering

3. A reserve officer is not considered to be sworn personnel.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

POINTS:   1

REFERENCES:   Organizing by Personnel

LEARNING OBJECTIVES:   INPO.DEMP.16.03.4 – Describe the differences between sworn and non sworn or civilian police department members, and list some way in which civilianization can benefit a police department

KEYWORDS:   Bloom’s: Remembering

4. In some jurisdictions, reserve officers are paid, and in some they are not.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   Organizing by Personnel

LEARNING OBJECTIVES:   INPO.DEMP.16.03.4 – Describe the differences between sworn and non sworn or civilian police department members, and list some way in which civilianization can benefit a police department

KEYWORDS:   Bloom’s: Remembering

5. Most police departments, particularly large departments, are governed by civil service regulations.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   Alternative Organizational Models and Structures

LEARNING OBJECTIVES:   INPO.DEMP.16.03.01 – Identify the major managerial concepts that must be considered when organizing a police department

KEYWORDS:   Bloom’s: Remembering

6. The 4–10 schedule makes it easier for managers to schedule employees.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

POINTS:   1

REFERENCES:   Organizing by Area

LEARNING OBJECTIVES:   INPO.DEMP.16.03.05 – Discuss the special problems that must dealt with in organizing a police department that operates seven days a week, 24 hours a day

KEYWORDS:   Bloom’s: Remembering

7. Police unions are predominantly local organizations that bargain and communicate with the local police department and the mayor or chief’s office.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   Organizing by Personnel

LEARNING OBJECTIVES:   INPO.DEMP.16.03.02 – Describe some recent examples of shared leadership in policing

KEYWORDS:   Bloom’s: Remembering

8. All three shifts in the police three-tour system have the same characteristics.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

POINTS:   1

REFERENCES:   Organizing by Time

LEARNING OBJECTIVES:   INPO.DEMP.16.03.05 – Discuss the special problems that must dealt with in organizing a police department that operates seven days a week, 24 hours a day

KEYWORDS:   Bloom’s: Remembering

9. Modern police organizations can be considered bureaucracies.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   Organizing the Department: Managerial Concepts

LEARNING OBJECTIVES:   INPO.DEMP.16.03.01 – Identify the major managerial concepts that must be considered when organizing a police department

KEYWORDS:   Bloom’s: Remembering

10. A civil service system solves all managerial problems with promotion, demotion, and dismissal.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

POINTS:   1

REFERENCES:   Alternative Organizational Models and Structures

LEARNING OBJECTIVES:   INPO.DEMP.16.03.01 – Identify the major managerial concepts that must be considered when organizing a police department

KEYWORDS:   Bloom’s: Remembering

11. Marine Corps general Smedley Butler​ organized a “bandit squad” to raid prostitution houses and suspected crime dens in Philadelphia.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   Organizing the Department

LEARNING OBJECTIVES:   INPO.DEMP.16.03.05 – Discuss the special problems that must dealt with in organizing a police department that operates seven days a week, 24 hours a day

KEYWORDS:   Bloom’s: Remembering

12. When an officer transfers from one department to another, they can lose some or all of their investment in their pension plans.​

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   Organizing by Personnel

LEARNING OBJECTIVES:   INPO.DEMP.16.03.01 – Identify the major managerial concepts that must be considered when organizing a police department

KEYWORDS:   Bloom’s: Remembering

13. Police fraternal organizations​ generally focus on national origin, ethnic, or gender identification.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   Organizing by Personnel

LEARNING OBJECTIVES:   INPO.DEMP.03.04 – Describe the differences between sworn and nonswhorn or civilian police department members, and list some way in which civilianization can benefit a police department

KEYWORDS:   Bloom’s: Remembering

14. The leadership team is an independent body with authority to make binding decisions on a wide range of policy issues, working conditions, and departmental strategies.​

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   Alternative Organizational Models and Structures

LEARNING OBJECTIVES:   INPO.DEMP.16.03.02 – Describe some recent examples of shared leadership in policing

KEYWORDS:   Bloom’s: Remembering

15. Officers are looking for leadership characteristics in their managers that will positively influence them in their police career.​

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

REFERENCES:   Alternative Organizational Models and Structures

LEARNING OBJECTIVES:   INPO.DEMP.16.03.02 – Describe some recent examples of shared leadership in policing

KEYWORDS:   Bloom’s: Remembering

Multiple Choice

16. The management concept that says that each individual in an organization is supervised by one immediate supervisor or boss who in turn reports to a higher supervisor is termed:

  a.  ladder of command. b.  effective level of supervision.

  c.  span of control. d.  chain of command.

ANSWER:   d

POINTS:   1

REFERENCES:   Organizing the Department: Managerial Concepts

LEARNING OBJECTIVES:   INPO.DEMP.16.03.01 – Identify the major managerial concepts that must be considered when organizing a police department

KEYWORDS:   Bloom’s: Remembering

17. The number of officers or subordinates a supervisor can supervise effectively is called:

  a.  chain of command. b.  organizational index.

  c.  span of control. d.  effective level of supervision.

ANSWER:   c

POINTS:   1

REFERENCES:   Organizing the Department: Managerial Concepts

LEARNING OBJECTIVES:   INPO.DEMP.16.03.01 – Identify the major managerial concepts that must be considered when organizing a police department

KEYWORDS:   Bloom’s: Remembering

18. The civil service system was created by the:

  a.  Pendleton Act. b.  Civil Rights Act of 1964.

  c.  Fourteenth Amendment. d.  Civil Service Act of 1911.

ANSWER:   a

POINTS:   1

REFERENCES:   Organizing the Department: Managerial Concepts

LEARNING OBJECTIVES:   INPO.DEMP.16.03.01 – Identify the major managerial concepts that must be considered when organizing a police department

KEYWORDS:   Bloom’s: Remembering

19. The civil service system is a ____________________ system.

  a.  nepotism b.  favoritism

  c.  reward d.  merit

ANSWER:   d

POINTS:   1

REFERENCES:   Organizing the Department: Managerial Concepts

LEARNING OBJECTIVES:   INPO.DEMP.16.03.01 – Identify the major managerial concepts that must be considered when organizing a police department

KEYWORDS:   Bloom’s: Remembering

20. The police structure in the United States is:

  a.  military. b.  civilian.

  c.  quasi-military. d.  hemi-military.

ANSWER:   c

POINTS:   1

REFERENCES:   Alternative Organizational Models and Structures

LEARNING OBJECTIVES:   INPO.DEMP.16.03.01 – Identify the major managerial concepts that must be considered when organizing a police department

KEYWORDS:   Bloom’s: Remembering

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank For An Introduction to Policing 8th Edition by John S. Dempsey

$30.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1305767430 ISBN-10: 1285862732

 

 

Product has been added to your cart