Test Bank For Americas Musical Landscape 8th Edition Jean Ferris

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-10: 1260300064 ISBN-13: 978-1260300062

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $45.00.

Compare
SKU:000786000464

Test Bank For Americas Musical Landscape 8th Edition Jean Ferris

America’s Musical Landscape, 8e (Ferris)  Chapter 2   Early Folk Music

1) The term broadside is associated with the musical.

Answer:  FALSE

Explanation:  Broadside is connected to the term “ballad.”

Accessibility:  Keyboard Navigation

2) A field holler is typically sung by multiple voices.

Answer:  FALSE

Accessibility:  Keyboard Navigation

3) The field holler is melodically related to jazz.

Answer:  TRUE

Explanation:  The “bent” pitches of the field holler are also evident in jazz.

Accessibility:  Keyboard Navigation

4) Call and response is used in numerous types of African American music.

Answer:  TRUE

Explanation:  Jazz, blues, and gospel, for example, all feature call and response.

Accessibility:  Keyboard Navigation

5) Most ballads are attributed to known composers.

Answer:  FALSE

Accessibility:  Keyboard Navigation

6) Folk music brought to the United States from other countries was frequently altered to reflect New World experiences.

Answer:  TRUE

Accessibility:  Keyboard Navigation

7) Ballad lyrics are rarely altered over time.

Answer:  FALSE

Explanation:  Exact lyrics change from performer to performer, while the idea of the story remains generally the same.

Accessibility:  Keyboard Navigation

8) Folk music in the United States was influenced by European sources only.

Answer:  FALSE

Explanation:  Africa is an important source of folk music in the United States.

Accessibility:  Keyboard Navigation

9) Africans were forcibly brought to America at about the time the Pilgrims arrived.

Answer:  TRUE

Accessibility:  Keyboard Navigation

10) The musical abilities of slaves were sometimes advertised as a desirable commodity.

Answer:  TRUE

Accessibility:  Keyboard Navigation

11) “Shenandoah” is most closely connected to which of the following?

A) political ballad.

B) sea chantey.

C) love song.

D) historical ballad.

Answer:  B

Explanation:  The rolling depiction of the American river is melodically similar to British sea songs.

Accessibility:  Keyboard Navigation

12) Which best describes a ballad?

A) an unaccompanied British song.

B) an informal dance.

C) a story told in song.

D) a song performed on plantations.

Answer:  C

Accessibility:  Keyboard Navigation

13) While much African music is rhythmically flexible, which of the following features a steady pace?

A) field holler.

B) work songs.

C) broadsides.

D) spirituals.

Answer:  B

Accessibility:  Keyboard Navigation

14) The banjo’s roots originate in which of the following areas?

A) Africa.

B) England.

C) Scotland.

D) Ireland.

Answer:  A

Accessibility:  Keyboard Navigation

15) Disasters, famous murders and other historical events are subjects frequently described in

A) broadsides.

B) field hollers.

C) work songs.

D) spirituals.

Answer:  A

Accessibility:  Keyboard Navigation

16) Which of the following is not part of the British folk tradition?

A) lullaby.

B) chanteys.

C) singing games.

D) field hollers.

Answer:  D

Accessibility:  Keyboard Navigation

17) Ballads are written in ________ form.

A) through-composed

B) strophic

C) vernacular

D) hymn

Answer:  B

Accessibility:  Keyboard Navigation

18) Which of the following is not characteristic of folk music?

A) origin is obscure.

B) difficult to perform.

C) simple and unpretentious.

D) enjoyed by sophisticated and inexperienced listeners.

Answer:  B

Accessibility:  Keyboard Navigation

19) Which one of the following is not a kind of folk song?

A) chantey.

B) lullaby.

C) ballad.

D) anthem.

Answer:  D

Accessibility:  Keyboard Navigation

20) A chantey is ________.

A) a nonsense song

B) a religious song

C) a song about adventures at sea

D) a lullaby

Answer:  C

Accessibility:  Keyboard Navigation

21) “Barbara Allen” is a

A) chantey.

B) ballad.

C) lullaby.

D) hymn.

Answer:  B

Accessibility:  Keyboard Navigation

22) Which of the following is true about field hollers?

A) they were composed and set to written notation.

B) they were improvised.

C) they were performed in unison by large groups of singers.

D) they were usually accompanied by the banjo.

Answer:  B

Accessibility:  Keyboard Navigation

23) Which of the following elements of African-American music can be traced most directly to Africa?

A) melody.

B) rhythm.

C) lyrics.

D) harmony.

Answer:  B

Accessibility:  Keyboard Navigation

24) Which of the following best describes the term “baile”?

A) Spanish folk dance.

B) missionary hymn.

C) Spanish work song.

D) Welsh ballad.

Answer:  A

Accessibility:  Keyboard Navigation

25) The “corrido” is a type of

A) square dance.

B) instrument.

C) ballad.

D) psalm book.

Answer:  C

Accessibility:  Keyboard Navigation

26) The “alabado” is a type of

A) Spanish folk dance.

B) Spanish hymn.

C) Welsh ballad.

D) work song.

Answer:  B

Accessibility:  Keyboard Navigation

27) “Alabados” are musically related to Roman Catholic chant in regard to

A) harmonic structure.

B) rhythmic flow.

C) expression of loneliness.

D) secular function.

Answer:  B

Accessibility:  Keyboard Navigation

28) Ballad singers are required to

A) memorize multiple song verses.

B) sing with intense emotion.

C) accompany themselves on a stringed instrument.

D) use movement to help express emotion.

Answer:  A

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Worlds of Music An Introduction to the Music Of the World's Peoples 6th Edition by Jeff Todd Titon Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 9781133953906 | ISBN-10: 1133953905 Edition: 6th Edition Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning Author name: Jeff Todd Titon

Test Bank For Music Then And Now By Thomas Forrest Kelly

Original price was: $100.00.Current price is: $50.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download

Test Bank For Music The Art of Listening 9th Edition by Jean Ferris

Original price was: $150.00.Current price is: $50.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN10: 0078025176 ISBN13: 9780078025174

TEST BANK For AMERICA’S MUSICAL LANDSCAPE7E JEAN FERRIS

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0078025129 ISBN-10: 0078025125

Test Bank For Americas Musical Landscape 8th Edition Jean Ferris

Original price was: $55.00.Current price is: $45.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1260300064 ISBN-13: 978-1260300062

 

 

Product has been added to your cart