Test Bank For American Government Institutions and Policies, Brief Version 12th Edition by James Q. Wilson

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-13: 978-1305109001 ISBN-10: 1305109007

In Stock

$35.00

Compare
SKU:000786000459

Test Bank For American Government Institutions and Policies, Brief Version 12th Edition by James Q. Wilson


Chapter 03: Federalism Federalism

True / False

1. The American experience suggests that many of the Antifederalists’ primary concerns about the size of government were not unwarranted.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

REFERENCES:   51

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.1 – LO1

2. The Constitution has been amended only 23 times in more than 225 years.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

REFERENCES:   51

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.1 – LO1

3. Over the last half-century, state and local government spending has declined significantly.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

REFERENCES:   51

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.1 – LO1

4. Politically, the most consistent conflict has been relations between state and national governments.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

REFERENCES:   52

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.1 – LO1

5. The Founders envisioned a system in which the national government would have supreme authority over the state governments.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

REFERENCES:   54

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.2 – LO2

6. The wording of the U.S. Constitution regarding the federal government’s right to make laws is purposely vague and elastic.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

REFERENCES:   55

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.2 – LO2

7. Thomas Jefferson generally thought the powers of the federal government should be narrowly construed and strictly limited.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

REFERENCES:   55

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.2 – LO2

8. Chief Justice John Marshall was an early advocate of states’ rights.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

REFERENCES:   56

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.2 – LO2

9. In McCulloch v. Maryland, the Supreme Court ruled that the state of Maryland could not tax a bank chartered by the national government.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

REFERENCES:   56

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.2 – LO2

10. The doctrine of nullification allows states to declare null and void a federal law that violates the Constitution.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

REFERENCES:   57

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.2 – LO2

11. The writings of Jefferson and Madison influenced John C. Calhoun’s arguments for nullification of a federal tariff.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

REFERENCES:   58

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.2 – LO2

12. The concept of dual federalism grew out of a debate on the issue of the commerce clause.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

REFERENCES:   58

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.2 – LO2

13. In United States v. Lopez, the Supreme Court said that Congress had exceeded its commerce clause power by creating gun-free zones around schools.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

REFERENCES:   59

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.2 – LO2

14. ​The Supreme Court has ruled that Congress cannot require local police to conduct background checks on all gun purchasers.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

REFERENCES:   59

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.2 – LO2

15. The police power is generally recognized as a state power.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

REFERENCES:   62

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.2 – LO2

16. Great Britain has a federal system much like our own.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

REFERENCES:   62

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.3 – LO3

17. Many of the powers of the federal government are exercised through the states.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

REFERENCES:   63

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.3 – LO3

18. An initiative allows voters to place legislative measures directly on the ballot by getting enough signatures.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

REFERENCES:   66

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.3 – LO3

19. The states play a key role in social welfare, interstate highways, and managing water supplies.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

REFERENCES:   66

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.3 – LO3

20. A categorical grant is one made for a specific purpose defined by federal law.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

REFERENCES:   71

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.3 – LO3

21. The response to Hurricane Katrina showed that the various responsibilities of the federal, state, and local governments are clear.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

REFERENCES:   63

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.3 – LO3

22. Until the 1960s, the majority of federal grants-in-aid served national purposes. ​

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

REFERENCES:   70

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.4 – LO4

23. Many governors and mayors enjoy how narrow the purposes of categorical​ grants are.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

REFERENCES:   71

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.4 – LO4

24. Block grants were intended to give states more freedom in their spending.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

REFERENCES:   71

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.4 – LO4

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank For Adult Development and Aging The Canadian Experience by Lori Harper

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 0176594132 ISBN-13: 978-0176594138

Test Bank For Human Sexuality in a world of diversity 5th Canadian Edition By Rathus

$50.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN: 9780205968770 9780205968770

Test Bank For American Government Institutions & Policies 14th Edition by James Q. Wilson

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1285195094 ISBN-10: 1285195094

Test Bank Prescott's Microbiology 11Th Edition By Joanne Willey

$45.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1260409024 ISBN-10: 1260409023

Test Bank For A Topical Approach to Lifespan Development 9Th Edition By Santrock

$33.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1259708787 ISBN-10: 1259708780

Understanding Abnormal Behavior 11th Edition by David Sue - Test Bank

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1305088061 ISBN-10: 9781305088061

Test Bank For American Government Brief Version 11th Edition by James Q. Wilson

$35.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1133594376 ISBN-10: 1133594379

 

 

Product has been added to your cart